Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

January 18, 2012

Rasa Segan Bile Tengok Orang Alim

personaliti luaran itu adalah first view kite show kt orang...
mmg lah org kata "Dont judge book by its cover"...
itu betul.....

tp hakikatnye....org akan judge kte based on our first view..
first view tu ofkos la pakaian kite......kan, kan????

kalau time kte berketat kt dlm train or naik bas, then tbe2 ade gdis "muslimah" yg berpurdah ke, xpun yg bertdung bsar la kirenye.....pernah x rase segan???.....

dlu mse aku free hair dlu kn, kalau terserempak atau berada di stuasi yg aku cakap kt atas ni.....aku memang rase segan sgt....rase macam, sengkeknye la bju aku ni...walhal time tu pakai t-shirt biase , jeans je,walaupun "je" tp jeans aku hemm..slalu ketat.. n x pakai tudung la....

xtau la aku je ke rase mcm ni...or mmg ade org lain rase perkara yg same..huhu...byk lagi aku nak perbaiki, cara berpakaian, cra bertudung.....kalau terserempak dgn wanita yg free hair lg, aku slalu terdetik dlm hati,..1 day kau akn btudung jugak, tp jgn lmbat sgt tau..heheh...mcm tu plak..


ok....sekian,


bile pintu hati aku nak terbuka utk berpurdah ni??

3 comments:

diana said...

dulu masa muda2 ada jugak rasa gitu..malu..tapi sebab malu tu la kita berubah kearah yang lebih baik..kan??

Reena said...

yup...btul tu..thank komen k.diana.

Mama Ema said...

masih ingin berubah demi kebaikan bersama

There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^