Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

January 13, 2012

ISLAM TAK AJAR DOAKAN KEBURUKAN KE ATAS ORANG LAIN

assalamualaikum..

selamat hari jumaat semua....bila kiamat?? hari jumaat la kan....tp kita semua xtau jumaat bila ...

rasenye ramai dah tau mengenai rumah wardina safiyyah dirompak....aku x wat entry pasal tu, dah ramai blogger buat dah....aku baca juga luahan hati wardina mengenai kes rompakan tu....

dia hanya menceritakan saat2 cemas sewaktu rompakan...dan bukan minta simpati pembaca, ianya lebih kepada pengajaran , dan semoga kita yg membaca tu akan dapat suatu ilmu dan juga peringatan...

boleh jadi kejadian itu terjadi pd kita..malang tu x berbau...x kira kau siapa, anak siapa, harta banyak mane, ikut politik mane...kalau Allah dah takdrikan kau mangsa seterusnya, maka kau lah orangnya....

aku cakap mcm ni sbb rase sgt kecewa dengan pengomen kat suatu blog ni (sorry aku x linkkan) mengenai kes rompakan rumah wardina tu....aku ckp mengenai komen ok, bukan mengenai blog tu...

aku print screen kan komen2 yg mcm........................






nampak jelas kan ayat2 dorang ni????

aku yakin yg komen tu tentunya orang islam...mesti korang nk ckp aku bruk sangka kan??....usah persoalkan "ke melayu an" , boleh jd india muslim, cina muslim...tp yg pasti AGAMA ISLAM kan??

ISLAM x ajar pengikutnya mendoakan sesuatu yg bruk terhadap orang lain.....kau siapa di sisi ALLAH?? NABI MUHAMMAD pn x mendoakan kecelakaan terhadap orang yg menyakiti baginda.....hemm...sgt kecewa !!!!!

dah la wat "anonymous".......PENGECUT!!!!!!


ni lah fenomena kt Malaysia skrg ni, umat ISLAM bergaduh sesama sendiri hanya kerana PERBEZAAN PANDANGAN POLITIK.....

ok..sekian

2 comments:

Azwani said...

1 je nak cakap : orang2 gini patut campak ke laut, kasi jerung makan, dan rasa2nya jerung pun tak lalu nak makan daging orang yang busuk hati mcm tu..

cuba lah bayangkan kalo kejadian tu jadi kat dorang atw sedara mara dorang. agak2 keluar tak ayat2 kurang berpelajaran dorang tu ?

~ yus ~ said...

Ya Allah, ada pulak kuar komen2 macam ni ya...

Tak sayang mulut, kalau jadi kat mereka macam mana?...huhu

There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^