Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

January 3, 2012

Sentap Menyentap!!

ok ...ini cerita beberapa hari lepas ..
bukan ape.....aku tersentap sikit dgn satu status FB ni..
owner FB tu ialah wife kpd lecturer aku....die seorg ustazah..
aku xdpt nk print screen status tu..
tp bunyinya lebih kurang mcm ni la...

Pelik dgn remaja zaman skrg..terlalu sibuk mencari cinta , sedangkan agama masih belum terbela..

lebih kurang mcm ni la ..diingatkan lg sekali.. "lebih kurang"....xnak korg salah faham..
ekceli status die pjg la jugak..tp mksud nya hanya 1...
remaja skrg, terlalu "ghairah" bab2 capel2, cinta2 ni...sedangkan agama mereka masih diperkotak katikkan.....dan mreka xde rase ape2 mengenainya..
remaja lebih suke berjuang demi "cinta" mereka...dr berjuang utk agama mereka....

ok....aku sentap....!!!!!

kita (ke aku) akan rase sedih atau menangis..bile "cinta" kte dipermainkan, bile ade org tipu kite....bile ade org cuba permainkan perasaan kita.....
rase sgt marah dgn orang mcm tu....
kalau die ade depan mata.....rase nk tampar2 je die....
bengang gile la kononnya...

tp.................
adakah perkara yg same akan berlaku...
jika ade org cuba permainkan agama kita????
adakah kta akan sedih, sampai air mata mengalir deras....
jika.....ade org cuba memperbodohkan agama kita....
ade kah kte rase nak tampar2 org yg cube menghina agama kita..??

ssh plak aku nk terangkan kesentapan aku ni ...
tp aku mmg sentap la dgn ayat2 ustazah tu......

sekian.....


2 comments:

KhaiRin - anies said...

mungkin niat dia lain kot (bersangka baik)

~aSHa~ said...

ustazah pun tak leh nak nilai keagamaan seseorang....dia patut hanya membimbing..bukan memperli

There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^