Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

March 30, 2012

Terkejut | Blog Removed

assalamualaikum.


tengah2 aku nak post entry tadi..tibe2 die kena masukkan pasword..then aku pn msukkan je la password aku tuh...pastu tibe2.....kuar ni..







terkejut aku ....huhh...pastu die suh masukkan no telefon utk hanta verification code...
aku follow je la......

then bukak balik, selamat boleh mcm biase...huhhh..lemah semangat !!! hehehhe

sekian...





*mau nangis guling2, kalau tbe2 blog "hilang"... :p

March 29, 2012

Merindui kekasih yang telah pergi...

Assalamualaikum...

di pagi2 khamis ni...entah kenapa, hati perempuanku terusik rindu kepada kekasih yang telah pergi dari hidup aku....hemm..atau kata yang lebih tepat, aku merindui "bekas" kekasihku......

seseorang lelaki yg aku sayang, akan menjadi punca kegembiraan aku, akan menjadi punca kesedihan aku, akan menjadi punca kemurungan aku...akan menjadi punca air mataku mengalir...dan akan menjadi sumber inspirasiku..

seseorang lelaki yg aku sayang..tatkala aku bercerita mengenai dirinya kpd kawan2 ku...entah kenapa aku akan rasa sebak.....dan tanpa aku sedari air jernih akan mengalir di mata aku..



seseorang lelaki yg aku sayang juga...akan membuatkan hati aku x keruan jika sehari x dengar khabar darinya...bukan dibuat2 x keruan itu...tapi ianya lahir semulajadi....entah kenapa risau itu menggunung.....hemmm

seseorang yg aku sayang juga.... xkan ku pinta perpisahan......kerana aku tahu...aku x sanggup kehilangannya...dan apabila perpisahan itu terjadi...ianya adalah kerana kau kasih......
kerana kau ingin pergi dari hidup aku....
kerana kau tidak ingin lagi bersamaku......
kerana bukan aku yg layak utk berada disisimu....

dengan berat hati, ku relakan kau pergi.............
dengan juraian air mata yg x mampu aku sekat...
dengan penerimaan hakikat.....kau bukan utkku lagi...



March 27, 2012

BODOH @ KURANG PANDAI....percaya teman lelaki 100% ???

errkk...aku xtau la nak mulakan entry ni macam mane.....heheh....sekarang ni musim remaja perempuan lari dari rumah ikut teman lelaki ye??? boleh pulak ade musim2 die ek....

huhhhh!!! bosan mak nak dengar...!!

malas plak aku nak kupaskan mengapa kes2 mcm ni terjadi....kang jadi karangan SPM yg bertajuk "Punca Remaja Lari Dari Rumah" pulak kang...muahahhahah....

ape yang aku nak taipkan kat sini ialah...sokongan utama *kot yang membuatkan mereka sanggup lari dari rumah adalah kerana mereka percaya 100% dengan "b,abg,papa,syg" mereka....almaklumlah, kalau dah "capel" mane maunye nak panggil "sy awk, kau aku,".......haruslah ada b, abg, papa (paling muntah) :p

selagi belum kahwin jgn letak kepercayaan 100% dekat teman lelaki anda......anything can happen...peringatan utk aku jugak....aku kan belum kahwin...so, jgn percaya pakwe kau sangat okeh..

sekian...


Selasa tanpa kata :p








*p/s : sukeatikaujeselasatanpakata :p

Ubat Batuk : Coca Cola + Halia

assalamualaikum..

now....aku sedang mengalami dugaan2 kecil..cehh!! iaitu batuk....huhuh...

petua baru yg aku baru tahu utk hilangkan batuk ialah :

AIR COCA COLA + HALIA

- Panaskan Air Coca Cola + halia..

- jadikan air tadi separuh dari jumlah sebenar mase mula2 kite tuang tadi...contohnya kalau mula2 kite letak 1 cawan, jadikan die setengah cawan....(faham kn? )

- Setelah air tu mendidih....boleh la diminum...

......................................

petua ni "diajar" oleh seorang lelaki cina kt tmpat kje aku ni.......and aku x try pn lagi......kalau korang nak cuba ...silakan...pastu nanti bg tau aku ek...mujarab ke idak...


sekian.

March 26, 2012

Puasa sebab "hujung bulan"....?

aku x bagi tahu lagi ek....hari ini aku puasa..*suke ati aku la btau :p...maklumlah la puasa ganti la katakan....baru nk ganti...
puasa ramadhan pun dah makin dekat..bulan 7 kalau x silap aku...huhhuh..

kalau dah puasa ni "saving" la jugak kn...kalau selalu sehari belanja RM 10..bile puasa...langsung x kuar duit..hehehe....nak2 plak dah hujung bulan....dan yang best jugak..dapat menurunkan berat badan..kihkihkih....tp nanti buka kang...xleh janji ar turun ke naik..muahahahahha....siot je..

sebenarnye aku nak cakap skrg ni...aku memang tengah saving habis ni...aku cuba untuk menahan 9 nafsu aku tu....muahahha.....jd kalau boleh sangat2..aku xnak tau ape2 SALE yg ade sekarang...boleh cmtuh??? ..hehhe.....walaupun aku tau...Elianto ade sale 70% sekarang ni.....hmm...

aku kononnye baru wat "pelaburan"......pelaburan ape tu??? bia lah aku sndiri yg tau ek....huhuh....bulan Mei nanti aku nak konvo dah....so nak kena prepare utk baju, tudung or senang cite expenses utk konvo tu nanti....xde sape nk sponsor.....

so, haruslah ikhtiar sendiri... :))...aku kena berjimat cermat mulai dari ari aku taip ni..hihiih..kena kawal makan....jangan byk berjalan.....itu misi aku wat mase ni.... hehehhe

sekian...


Anon suruh Blogger mama kurus...!!

Assalamualaikum..

short entry before lunch..

tengah jalan2 kt blog orang lain...ade la satu blog ni...sorang anon komen kt entry tu....panjang la jugak komennye...

and salah satu ayat pengomen tu, suruh penulis blog tu kuruskan sikit berat badan....huhuh....honestly aku rase memang betul ape yg anon tu komen...honest la komen die tu...

cuma x best nye...die wat "anon"...knp la x show off diri die sebenar....baru best kan.....korang rase ape sebabnye...?? huhuh...tp ape yg die komen tu ok jeh...cuma ade pedas sikit la..but honest!! *I think.....sbb aku setuju dengan komen die..muahahha..

ok...lunch jom





*korang rajin la letak pic (full) kt entry... mane tau nanti ade anon jd "penasihat" kesihatan percuma utk korang.. :p

March 25, 2012

Semangat nak berblog xde??

hye.....

berjam-jam aku dok depan lappy ni ...dok tukar2 templates....aku akui, aku ni x pandai mane bab2 setting blog ni....tau taip je..huhuhh....mase korang baca entry ni...aku xtau la macam mane rupa blog aku ni time korang tengok...selagi templates x sesuai dengan mata aku...selagi tu la aku akan dok tukar2...hmm

bile templates x cantik, semangat nak taip pun xde pulak...adoiyai.....bosan2!!! gerammm....dulu ade satu templates yang cantik bg aku la...pastu aku tukar, sebab da bosan...huhhh...grrr...aku masih geram ni..



seharian ni aku dok umah je..malas nak kuar..eh!! x nak kuar..sebab da "hujung bulan" kn...hehehe....dompet pun makin kosong....hihihi...

sekian..

Tolong buatkan templates blog untuk saya!!

Assalamualaikum...

selamat hari ahad...aku dah fed up edit2 templates aku ni..tapi x jugak cantik2, yang paling bengang sekali....x berubah langsung....xtau la mane silap nya....bengang dowh.....

hari itu aku ade terbaca kat satu blog ni yg leh watkan templates dengan harga yg murah....kalau x silap aku around RM 10 kot....aku pun lupa...tp aku lupa la blog sape ntah.....aku nak mintak khidmat die....

sesiapa yang terbaca ni and sudi wat kan templates untuk saya please let me know.....kepada tuan blog yg terasa saya bercakap pasal die....pliz help me..
huhuhuh..

sekian..

March 23, 2012

Berat badan ni turun naik la!!!

morning...assalamualaikumm...

xde kes sebenarnye...huhuh...aku ni sebenarnye setiap hari timbang berat badan......yg pastinya, berat badan aku x pernah maintain 40kg (tipu)....dulu mase sekolah sampai form 5 berat aku 40 tau....aku dah tinggalkan sekolah dalam 4 tahun...dalam 4 tahun ni berat badan aku naik 7 kg..

kadang aku timbang 46kg, ...kdg2 47kg.....kdg2 48....ha mcm tu la kekdahnya...pernah skli tu sampai 49kg...berderau darah aku..ecececechh..



aku kalau boleh nak 45kg je...maklumlah aku kan kecik je...tinggi pn 143cm mcm tu...so, haruslah aku kelihatan kurus kan....nanti kang macam "tong" je jalan...ahhaah...gile jahat ayat...!!! ni belum kahwin lg ni....kalau dah kawin kang...xke upe, belon udara panas...eh!! :p

satu lagi yg aku pasti.....selera makan aku sangat lah aktif...sume bende nampak berselera je.....sume rasenye nak telan...adoi...payoh ler gini...aku xlah heran sangat sebenarnye, sbb aku tengok kawan2 skolah aku pn mcm tu kekdahnya...kalau dlu kurus bukan main, rase mcm badan die ssh nak naik je....but now bile jumpe...wow!! die "membesar" dengan berjaya...mcm aku ler tu...hehhehe

*Fakta ke Auta ---> Perempuan SANGAT ALERT dgn berat badan mereka..

sekian.


March 22, 2012

Facebook ku dah jadi timeline... .....

selamat malam...sebelum tdo...nak cite sikit....

sedang aku syok tengok wall kawan aku...tibe2, aku tertekan "Timeline Now"...dan secara automatik, facebook aku dah bertukar jadi mcm ni



cinonet je gambar..(klik utk tumbesaran)


aku pun suh la kwn aku tengok wall aku..sebabnye...rase mcm tibe2 je berubah...tp die ckp wall aku mcm biase....pelik aku...

rupanya, wat mase ni..aku je leh tgk aku punya timeline......so, aku leh la ubah atau hide ape2 yg aku x nak org tengok ...mcm tu lah...tp yg pasti..aku x suke timeline ni....

ade Mark zukeberg kesah???..hehehe

sekian..

Entry ke 30 bulan March 2012

assalamulaikum..

hehhe..actually , aku saje je nk cukupkan 30 entry ....bukan aku target 30 entry setiap bulan...cumanya....bile aku tengok blog archieve kt tepi kanan tu...ade 29 for Marh, mcm x cntik lak nombor tu...so aku saje lah nak post..biar die nampak 30...kan nombor genap tu...hahahha...

boleh macam ni????

*mestilah boleh, blog kau kan???..muahahhaha...

lagi satu nak cite....mood aku dah kembali oke untuk cerita2 sepanjang hari aku ...cehh!!!...tp sayangnye...ari ni da mula tekak sakit, batuk2....haishh..tu la "menipu" demamn lagi...tengok.....da start dah gejala2 demam....amekkau....

ok...x best bila dah sakit2 ni.....hemm...jangan lupa..ianya penghapus dosa2 kecil kita.... :)

sekian..


March 21, 2012

Cisss!!!...x diculik..tapi melarikan diri!! | APAKAH??

tonite I'm very dispointed after I knew, Fatiha tu sebenarnye bukan DICULIK..tapi..MELARIKAN DIRI...cuma bezanya..die upah orang utk culik dia...YA ALLAH...

u know what...satu Malaysia were very2 sorry to ur family...macam yang aku pernah cite sebelum ni, mase aku dengar hotfm pagi tu....ade pemanggil tu MENANGIS ok..sambil merayu kpd sesape yg menculik Fatiha tu supaya jangan die diapa-apakan.....seriusly....air mata aku pun mengalir jugak time tu....

we were thinking, apa akan jadi dengan "budak" tu......and tonite...aku and kita semua dikejutkan dengan berita, Fatiha tu sebenarnye nak larikan diri atau kata lainnye nak lari dari rumah...dan ditolong oleh KEKASIH dia.....

YA ALLAH ....permainan ape ni wehh!!!!......adoiyai...serius aku "terkilan" kes2 "terpencil" mcm ni...haishh

Nafsuku.....................MAKAN!!

assalamualaikum....

entry pendek2 je lately....

perut aku ni asik lapar je.....rase nak makan itu, rasa nak makan ini....tp semuanya kena beli...huhuhh....nafsu tu makin menjadi2.....errr...mood happy ke??....biase je la..cuma xde yg menyesakkan fikiran je....

rase macam tengah puasa je.......adoi....tika ini, saat aku menaip entry ni..aku sangat "mengidam" kan ini...


.
.

.
.

.
.
.
.

.



akan aku dapatkannya balik kerja ni...hahahah....terliur tengok..makan time panas lagi sedaaappppp....aku mengharapkan aku jumpe dengan jodoh, xpun buat masa ni boyfie la..seorang bf yg kuat makan, dan x kedekut nk belanja aku makan...oh yeah.!!!!

lapar...........





*tp bile makan je, slalu pk..bape kg la naik ni..adehhh!!


sekian....

March 20, 2012

Spoiled my mood!!

mood berblog ke laut...xtau la laut mane...ade je cerita untuk dikongsikan, dan di "sejarahkan" kat sni...tp tu la...since da baca budak kena culik-culik ni....

spoiled my mood je...bahaya betul la....hemm..adik fatiha masih x jumpe lagi....and yg latest...ade budak yang hilang hari itu..lupa pulak name die.....jumpe kt Bangkok, Thailand...YA ALLAH....cemane la leh lepas sampai ke luar negara...xde "penjaga" ke kat sempadan???

wondering pulak aku...pelik......tp walaupun begitu keadaan yg terjadi sekarang (ayat skema) masih ramai kanak-kanak dan remaja perempuan berjalan berseorangan.....budak skolah rendah jalan sorang2 balik umah, g sekolah...kalau lelaki aku x lah heran sangat....ni dak pompuan..badan kecik je....cukup seorang lelaki untuk "angkat"...hemm

YA ALLAH...semoga kita semua dilindungi olehNYA.....aminn..

lagi..dan lagi....diculik!!

"KUANTAN: ‘Baby...tolong kakak,’ jerit seorang remaja perempuan berusia 15 tahun sebelum dipercayai diculik tiga individu termasuk seorang wanita ketika dalam perjalanan pulang selepas membeli kad prabayar bersama dua adiknya kira-kira 100 meter dari rumahnya di Taman Tas, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 3 petang itu, Siti Nur Fatihah Mahadi, pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pandan di sini, diseret ke dalam sebuah kereta Honda berwarna ungu gelap yang berhenti di depan kedai berkenaan sebelum memecut meninggalkan kawasan itu.

Ketika kejadian, Siti Nur Fatihah bersama dua adiknya, Muhammad Syahmi Aiman dan Siti Nurul Aisyah, 11, dalam perjalanan pulang ke rumah mereka.

Menceritakan kejadian itu, Nurul Aisyah berkata, tiba-tiba kereta dipandu seorang wanita berhenti di depan mereka sebelum seorang lelaki yang duduk di belakang keluar dan menarik kakaknya masuk ke dalam kenderaan itu.


“Kakak menjerit kepada Muhammad Syahmi ‘Baby..tolong kakak’ sebelum dia dan saya cuba menyelamatkan kakak dengan menarik tangannya sekuat hati,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam."

HARIAN METRO.

.........................


kita baru di kejutkan dengan kehilangan Dirang yg sungguh sadis..!! die baru 5 tahun...hemm..


and semalam seorang lagi remaja perempuan di culik...15 tahun...aku baru dapat berita ni pagi tadi mase dengar hotfm...sedih..dan tanpa sedar, air mata mengalir wehh..ade seorang pemanggil ni menangis mase call hotfm tu...

speechless....

YA ALLAH SEMOGA KAU PELIHARA BUDAK ITU...JANGANLAH DIA DI APA-APA KAN...LINDUNGILAH DIA...

AMIN..

*walaupn aku xde anak...tp aku ade 3 adik perempuan..setiap kali dengar berita2 mcm ni...aku rasa risau sangat...YA ALLAH AKU BERLINDUNG KEPADAMU DARI SEGALA KESULITAN, KESEDIHAN, DAN KECEMASAN...AMINN


March 16, 2012

Seorang LELAKI yg sayangkan WANITA

Seorang lelaki yg sayangkan wanita ..

dia tahu bagaimana untuk "terbitkan" senyuman di wajah wanita itu...

dia tahu bagaimana untuk memujuk rajuk wanita itu..

dia tahu apa yang menenangkan wanita itu...

dia tahu apa mahu wanita itu....

kerana wanita...

cukup kau ada di sisinya...

cukup kau ada untuk dengar amarahnya..

cukup kau ada kesat tangisannya..

cukup kau ada temani sunyinya...

cukup kau bimbang tentangnya...

then....

she'll be yours and always stay by ur side..... :))



*saje suke suki.. :p

Hat Yai , Thailand...selamat x???

selamat petang u alls..

company aku yg kecik ni akan wat trip ke Hat Yai, Thailand...dekat je la pn...yg aku wondering sekarang ni??.selamat x kt sane.....huhh...ekceli tahun lepas dorang da wat da sekali g sini...tp aku x join pun...sebabnye..takut ade bom2 bagai tu...huhhh

and this year wat lg, kt tempat yg same lak tu...tarikh da nak dekat dah ...hujung bulan ni....jadi aku fikir2, mcam nak g je...dah la tahun lepas aku x g...utk pengetahuan sume...free je pergi ni..sume bos aku bayar...pasport, tambang, hotel, duit poket....ye la..kteorang pn bape kerat je pn..hehehhe

tp................aku masih x comfirm lg...alasan bos aku g thailand sbb bole shopping murah2 kt sane...huhuh.....dan "ongkosnye" murah!!! klau g bandung or bali..nak kena naik flight lg..mahal..klau g Korea, lagi la...heheh...hemm....hati aku kuat utk nak pergi this time.....

so...tunggu je la ape keputusan aku nanti.. nanti aku akan tepekkan kat sini..

kenapa blog ni ramai orang komen??

ade blogger...rmai readers...tp kurang orang komen....

and ade plak, readers sikit, tapi lebih banyak org komen dr blog yg rmai follower die....

macam satu blog ni...aku "kenal" kakak ni baru la jugak..tp aku rse "rapat" dgn die...ecececehhh!!!

and mase mule2 aku tengok blog die...aku dah kagum, setiap entry die rmai orang komen...tp follower die xla ramai (x ramai pn, tp lebih 1000 jugak la kan)...aku pna tengok blog yg lg rmai follower tp x byk komen....

tp skrg aku dah tau knp ramai org komen...sbb penulis ni "rajin" blas komen org...maksud balas kt sni, die balas kt entry die jugak...itu pendapat aku la...and die bersahaja...rase mcm die peramah walaupn xpna face to face dgn die...

dgn blogger ni jugaklah satu-satunye blogger yg aku x kenal, tp aku ber"kau" aku dgn die...walaupn die lg tue dr aku...hihhi...sbb die pn mcm tu...sempoi!!!..suke cara die :p

siapakah die???

MY ALL




*aku x dibyar utk promote die ok....harap maklum :))

Sy lepaskn awk, sbb sy sayangkan awak...

selamat malam u alls..kire malam la ni kan walaupun da kul 1am..hehheh..
ntah kenapa aku suke sangat tajuk entry aku tu....tp biasenye org kalau syg la x nak lepaskan kan??????

orang ckp...belajar utk lepaskan dlu, kalau "die" datang balik pada kita...maknanya die "kepunyaan" kita....wahh!!!! skematun ayat aku...heheh...hemmm, ini semua Allah dah tentukan...





*bile malam je mood jiwang,
mule la terbayang-bayang,
indahnya sebuah kasih sayang,
terasa macam nak melayang...


hehhe.....

March 15, 2012

Name glamer.....*erkk!


name penuh aku Asrina...kwn sekolah pnggil "As" je...lepas skolah, aku introduce nme aku "rina", tp aku eja "rina" mcm ni

"Reena"

********

bile time kje, bile customer tnye name aku sbut la reena, pstu bile dorang nk faks pape ke...Mesti akan eja lain, ye la...mesti la dorang eja, ejaan yg biase2 je..hehe...kadang2 "rina", "rena", "ina"....mcm tu la selalunye..

cuma ada satu customer ni je...eja "tepat"..

REENA..

terkejut aku mse mule2 dapat faks org eja name glem aku mcm tu..hahah








sekian.. ^_^

Aku "bersalah"

entry pendek je..

korang tau seharian aku melangok depan blog baca kisah cinta orang....

punye la berepisod die buat kisah cinta die....

gigih aku nk khatamkan....sampai sume kje kt ofis aku hold kan...sengall...

so.........

aku terpakse tutup dulu.....

erghhhhhhhhhhh.....bab2 cinta laju je...adoi la..

Ketika Allah menciptakan Wanita


Ketika Allah menciptakan wanita,

Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"

Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan...

Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya...

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...

Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini...

Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?"

"Tetapi...,Engkau membuatnya begitu halus & lembut"

"Ya..., AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga"

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya....., Harus...!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki...

Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri...

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit...
Mampu tertawa saat hatinya menangis...

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya...

Dia boleh melawan ketidakadilan...

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia...

Hatinya terluka saat melihat kesedihan...

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka...

"CINTANYA TANPA SYARAT"

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu hal.....,
Dia terkadang lupa betapa berharganya dia
" ||

~kopipes dr IR YIEN -


gambar hiasan ^_^
macam ni leh panggil wanita ke?? ke masih kanak2 perempuan???...toing2..


March 14, 2012

Eh!! 1 4 3 ........ I LOVE YOU

assalamualaikum penulis and pembaca blog sekalian....erk!!!!

aku tibe2 terperasan plak...
hari ni 14/3/2012...
atau kata lainnya..
143

so?????????????

saje je.....
kan kalau 143 ni konon-kononnye means

I LOVE YOU


1 4 3


^_^

Wordless Wednesday | 143

March 13, 2012

Tabiat : Selalu tinggalkan handfon!!!

biaselah bile orang jarang "msg2" ni...memang selalu kan tinggalkan henpon???....standard kan skrg org pkai lebih dr 1 henpon??...ade org smpai 3-4 henpon..sume on......busy beno katanya...huhuh....

tp henpon aku masih 2 je...itu pn rse rimas nk bwak 22 sekali...aku ni jenis x suke letak hp kt poket...kononnye takut hp tu terhempap2, xpun berat sebelah plak bdan aku, *berat nawww henpon ko weh.....heheh....aku letak 22 henpon aku ni dalam beg henpon, alaaa..yg selalu gegurl2 pakai tu..tp aku pnye xla gegurl sgt..

sejak da "dewasa" *age above 20.. ni....kemana2 aku g, haruslah ade handbeg....klau dulu "sunat" je..lenggang sawi je kuar..haha..tp now, da terbiase bwak henbeg..huhuuh.....selalunye aku sangkut kt pergelangan tgn beg henpon tu..supaya senang nk pick up, atau senang cite memudahkan aku utk alert la if ade msg or calling2..huhuh

sbelum tu nk cite, klau aku letak henpon dlm handbeg...selalu terjadinye "missed call" xpun lambat balas msg org, xpun bile bunyi, terkial2 nk "raba" barang2 dlm henbeg tu..hahah...nak2 plak ringtones msg n call aku tu sangat romentik bunyinya...bunyi msg aku just "beep once"...ringtones plak lagu "muhasabah cinta"...xke slow motion tu..klau nk tau cemane lagu "muhasabah cinta" ....g la utube okeh..hehhe


*aku da gune ringtones ni "berabad" lamenye...setia noks!!!..*pd hal baru 3 thun..hahah

so...bg mengelakkan kejadian2 di atas berlaku...maka, aku selalu la sangkut kt lengan je beg henpon..pstu bile bwak moto..letak henpon tu kt raga, handbeg kt box belakang...then, kt sini lah selalunye tertinggal ...bukan skali dua oke, few time...hohoh...aku park moto kt bawah Selayang Mall then, g solat kt surau tingkat 3....pastu balik semula kt moto.. tengok!! eh...henpon tinggal la....adoi..selamat ade lg...sbb tu aku pasan henpon tinggal tu...hahha..klau henpon tu xde kt raga tu...ntah bilenye aku perasan hp tinggal..hihihih

aku sedar aku ni pelupe, tp tu lah..x reti2 nak keep barang sendiri elok2....klau hilang..menangis x berlagu la ko wehh..

kalau hp aku ade kaki cenggini...da lame die tinggalkan aku kot...huahuahua



pengajaran yg bleh diambil kt sni ialah..selalulah "men msg", sbbnye, klau sllu bermesej2 msti henpon tu sntiasa ade dgn kite kan...muahahahha....so, xde la istilah henpon tinggal...wahhh! boleh gitu.. :)))

Apa nak makan ni?

selamat tengahari u alls!!! da lunch??...

ape nak makan ni weh!!..pagi td da makan nasi dah...aku ade bwak kek coklat yg aku buat mase ari ahad tu....rase mcm kenyang lagi..tp rase nk mengunyah..hahah..sumenye rase2..adoi...

proses mengurangkan berat badan sebenarnye....nk kurangkan makan nasi...makan berkurang la jugak berat aku nanti..hahaha..pftttt.........................

ekceli xtau nak cite ape..bosan gile siot... grrrrrr

March 12, 2012

Macam Ini Pun Boleh | Entry bergambar












agak2...gambar yg first tu kan...nak pengsan dulu ke??? nak lari dulu???? ke speechless???...hahahha




sumber : emel aku

Saya di Google!!

x banyak pun nak cite...

senang jugak eh nak cari aku di google...huhuhuh....sape nk jejak2 kasih boleh la ni..hahahha

ni kalau taip "kisahati"..



ni kalau taip "cintareena"..



yg aku tanda "right" hijau tu ade muka aku...tp ade pic yg aku x tanda tu, actually ade jugak dalam entry2 aku yg lepas..huhuh

sekian.

3 movie DONE!!

assalamualaikum...

Morning Monday Blues!! aku ni nak kata kaki wayang tu xla...cuma aku "alert" la jugak dgn cite2 baru ...nak2 plak bile orang ckp cite tu best, cite ni best..lg la nak menaikkan nafsu aku g tengok..hahahah...

minggu lepas aku with my bff, kuar tengok wayang...3 org je..aku , ijan, n yati...mule2 dorang nk tgk cite "Cinta Kura-Kura"...tp aku nk tgk cite lain...pujuk punye pujuk...dorang pn agree dgn aku....1 lwn 2...haha...thank u alls... :)) nk tgk Adnan Sempit 2...tp ijan da tgk plak...huhuh

Finally...we choose

this :

see ...ONLY IN THEATRES... :))


cite ni 18sx tau...so adik2 sekolah, xleh la nk nengok..huhuh...rasenye x sia2 aku pujuk dorang tengok cite ni...coz cite die best,lawak, aksi n romantik gitu..hahahh...n hero die pun ensem nok!! tp ntah knp kt pic ni x bape ensem plak...tp dalam movie tu mmg ensem..huahuahua..

aku mlas nk cite synopsis die...tp mmg best la ...so, next movie....mmg dr bulan lepas adik aku ajk kuar tgk wyang..then, bru sabtu yg baru lepas ni 10/3/12 dapat hang out....kuar berdua je dgn adik aku no 3...this time tengok ini :


cite die mmg superb la...biasela kn orang putih...cite nk gempak je...rasenye cite ni diadaptasi dari buku... x rugi la tengok..huhuh...aku tengok yg biase je, idak ler 3d...huhuhu

and last..



disebabkan cite ni da kuar kt Astro First..so xdapat la aku nk tengok kt wayang...then, semalam....aku pn first time la langgan Astro First utk tgk cite ni, ye la ..org sibuk ckp best2, lebih lawak la bagai..so, haruslah aku pn tgk..heheh...selpas bertweet2 dgn Mira...maka, dapat lah aku tengok Adnan Sempit ni....and mcm biase la..bila orang sibuk menghebahkan ke "best" an cite ni..so, bile aku tengok....aku rse mcm huhhh!!!! biase je..sbb ade Sam kot or sbb ade perkataan "lu" , "der" org ckp best...huhuh..tp bg aku....biase je...just for fun.. :))

ok...itu je lah...

lagi2...cite ape lg best???...huhu

March 9, 2012

Apa dicari dalam CINTA manusia..

ape yang kita cari sebenarnye dalam episod per "couple" an ni???..huhuh....kite menunggu utk dijadikn teman hidup kn....itu da semestinya....hemm

aku x tau la nk ckp ape sebenarnye...BUNTU!! ...aku masih mengharapkan "Cinta Selepas Nikah"....errkkk!!

hemmmm...

Walaupun dah diluahkan ...."parutnya" masih ada.

walaupun agak poyo tajuk entry aku tu, pedulikan lah weh..
kalau bab2 meluahkan perasaan...memang pmpuan "juara".......termasuklah aku...kalau ade yg x kena atau x puas hati...aku memang lebih suke terus terang a.k.a luahkan.....walaupun mungkin org tu akan sakit hati.....

sbb bg aku sebagai pmpuan...itu lebih senang dn lebih baik dr kite terus pendam....nanti lain plak jadinye...huhuhu...tapi walaupun diluahkan, "luka" yg semalam tercalar, tetap akan meninggalkan parut walaupun da letak "bio-oil"...hemm, mcm tu la lebih kurang perumpamaannye....walaupn kite seorang pemaaf, tp kite bukan seorang pelupe..orang selalu cakap....easy to forgive but hard to forget....





aku pernah dipinjamkan seketika dgn seorg lelaki yg mengikut citarasa aku.....cuma, ianya pinjaman yg sangat seketika cuma.....mase perpisahan aku dgn die...mmg rase "gelap" hidup ni.....hemmmm.....

Allah lebih tahu kan dri aku....

AWESOME!!! Besnye kalau dinding rumah macam ni

assalamualaikum...

di pagi2 jumaat yang cool ni...mood kisahati x berapa nak best!! ahh kau...x abis dgn moody...!!! bg yg same mood mcm aku pagi ni...moh ler kite cool kan sekejap dgn dinding2 rumah yg superb ni...

I wish one day...bile dah ade rumah sendiri bersama "family" sendiri....teringin sgt nk deco2 rumah ala2 Eric Wong tu...hehehhe....xpe kan berangan awal... :)) toing-toing..








rumahku syurgaku...huhuh

sumber : emel aku.... :))

March 7, 2012

Saya x bosan..cuma banyak masa lapang je

selamat malam u alls....

aku sebenarnye x suka cakap "aku bosan"...sbb aku rase sgt bodoh bila ckp ayat ni.....
"bosan2 g la mengaji wehh"


jadi..kite jgn guna istilah bosan...haahha ..apakah ko ni!!!!!...hujan u alls sekarang ni...sejuk.....
aku tengah "penghak" bertweet2 ni.....aku nk letak link twitter dalam ni...tp x reti lagi...bukannye xleh belajar.. cuma belum ade mase lg..wehh!! byk betul alasan kau..

aku x letak link facebook sbb...........aku punya "add friend"....aku x layak nak wat like2 bagai...sob sob sob....kalau aku ckp knp x bg je link FB, nnti korang annoying dgn alasan aku...jadi, baik aku diam je.....*bajek hot siot..

buat masa ini

aku letak sini ye link twitter aku......

@reenasani

sekian...


Rabu Tanpa Kata | My bloglist




Wordless Wednesday!!



Lawak Suami Isteri

jom gelak!!!

to wife2..jangan marah ye..



Situasi 1 :

An angry wife to her husband on phone: "Where the hell are you ?"
Husband: Darling, you remember that jewellery shop where you saw the diamond necklace and totally fell In love with it, and I didn't have money that time, and I said, "Baby, it'll be yours one day?
Wife (with a smile & blushing) : Yeah, I remember that my love!
Husband: I am in the pub just next to that shop
Wife slapped phone.

situasi 2 :

New SIM to surprise her husband
Woman buys a new SIM Card and puts it In her phone and decides to surprise her husband who Is seated on the couch In the living room.


She goes to the kitchen, calls her husband with the new number: "Hello Darling"


The husband responds in a low tone: "Let me call you back "


Later the husband called back the number, "OK honey, the dumb lady is in the kitchen"






situasi 3 :

A Wife treats Hubby By Taking Him To A Lap Dance Club For His Birthday...

At the Club :
Doorman says: "Hi Jim how are you?"
Wife asks: "How does he knows you?"
Jim says: "I plays football with him "

Inside :
Barman says: "The usual Jim?"
Jim quickly says to Wife, "Before you say anything, he's on the darts team in my local ."

Next :
A lap dancer says: "Hi Jim! Do you crave Special again?

The wife storms out dragging Jim with her and jumps into a taxi.

Driver says, "Hey Jimmy Boy, You picked up an ugly one this time !"

Jim's funeral is on Sunday


situasi 4 :

Wife: "Honey, what are you looking for? "
Husband: "Nothing "
Wife: "Why have you been reading our marriage certificate for an hour !"
Husband: "I was just looking for the expiry date ."


situasi 5 :

Doctor: "Madam, your husband needs rest and peace, so here are some sleeping pills. "
Wife: "Doc, when should I give them to him?"
Doctor: "They are for you !!!"






...................................

cukuplah 5 dulu ye....actually ade lebih dari 10 lawak suami isteri ni dalam email aku....next time aku share lg ye...

March 6, 2012

WOW!! Gambar diambil dari sudut yg "tepat"

Assalamualaikum..

ini adalah perkongsian dr member aku..so, aku pun terasa la nk share kannye kat blog kesayangan aku ni...xla korang boring asik cite pasal aku je...hehehhe..

aku pun minat fotografi ni..cuma, belum ade rezeki lg miliki Nikon or seangkatan dengannye...sob sob sob.... :))

sesuatu gambar tu memang akan nampak lebih "lain" dan cantik kalau kite pandai cari angle yg sesuai....itulah kelebihan seorang fotografi...seni tu!!! huhuh

jom ler tengok..









cukup la ye 10 gambar...

sekian..
There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^