Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

March 13, 2012

Tabiat : Selalu tinggalkan handfon!!!

biaselah bile orang jarang "msg2" ni...memang selalu kan tinggalkan henpon???....standard kan skrg org pkai lebih dr 1 henpon??...ade org smpai 3-4 henpon..sume on......busy beno katanya...huhuh....

tp henpon aku masih 2 je...itu pn rse rimas nk bwak 22 sekali...aku ni jenis x suke letak hp kt poket...kononnye takut hp tu terhempap2, xpun berat sebelah plak bdan aku, *berat nawww henpon ko weh.....heheh....aku letak 22 henpon aku ni dalam beg henpon, alaaa..yg selalu gegurl2 pakai tu..tp aku pnye xla gegurl sgt..

sejak da "dewasa" *age above 20.. ni....kemana2 aku g, haruslah ade handbeg....klau dulu "sunat" je..lenggang sawi je kuar..haha..tp now, da terbiase bwak henbeg..huhuuh.....selalunye aku sangkut kt pergelangan tgn beg henpon tu..supaya senang nk pick up, atau senang cite memudahkan aku utk alert la if ade msg or calling2..huhuh

sbelum tu nk cite, klau aku letak henpon dlm handbeg...selalu terjadinye "missed call" xpun lambat balas msg org, xpun bile bunyi, terkial2 nk "raba" barang2 dlm henbeg tu..hahah...nak2 plak ringtones msg n call aku tu sangat romentik bunyinya...bunyi msg aku just "beep once"...ringtones plak lagu "muhasabah cinta"...xke slow motion tu..klau nk tau cemane lagu "muhasabah cinta" ....g la utube okeh..hehhe


*aku da gune ringtones ni "berabad" lamenye...setia noks!!!..*pd hal baru 3 thun..hahah

so...bg mengelakkan kejadian2 di atas berlaku...maka, aku selalu la sangkut kt lengan je beg henpon..pstu bile bwak moto..letak henpon tu kt raga, handbeg kt box belakang...then, kt sini lah selalunye tertinggal ...bukan skali dua oke, few time...hohoh...aku park moto kt bawah Selayang Mall then, g solat kt surau tingkat 3....pastu balik semula kt moto.. tengok!! eh...henpon tinggal la....adoi..selamat ade lg...sbb tu aku pasan henpon tinggal tu...hahha..klau henpon tu xde kt raga tu...ntah bilenye aku perasan hp tinggal..hihihih

aku sedar aku ni pelupe, tp tu lah..x reti2 nak keep barang sendiri elok2....klau hilang..menangis x berlagu la ko wehh..

kalau hp aku ade kaki cenggini...da lame die tinggalkan aku kot...huahuahua



pengajaran yg bleh diambil kt sni ialah..selalulah "men msg", sbbnye, klau sllu bermesej2 msti henpon tu sntiasa ade dgn kite kan...muahahahha....so, xde la istilah henpon tinggal...wahhh! boleh gitu.. :)))

3 comments:

wahida said...

dulu selalu bawak hp kemana2 je...tapi sejak dah kawen, selalu tertinggal je hp...adoi la...

Zamani said...

robot henpon tu co0l.. hehe

Yana said...

same with me...da byk kali hp hilang..sgt2 celes..

There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^