Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

April 29, 2012

Luka itu masih berparut

assalamualaikum..

bile kita clesh a.k.a putus..kite sedih, tp kite hanya akan sedih kalau yg berpisah itu adalah org yg betul2 kita sayang...walaupun kadang2 kita dah redha kan perpisahan itu, bak kata org let it go...tapi bila kite tengok pic die..atau apa2 sahaja mengenai dia..hati pasti akan terusik ..

walaupun kita dah rase OK....tp parut luka "semalam" masih ada...hemm.... sy doakan sume orang yg telah bahagiakan sy, hepi dengan life merka sendiri...










*aku just pk nk cari duit je... :p

aku sedih kerana mereka ......Bersih

malam ni..12.53am...29/4/12...aku kecewa...kecewa negaraku begini....aku bukan penyokong tegar PAS,PKR ataupun BN..ade kalanya aku menyokong PAS, ade kalanya aku sokong BN...ye2...aku macam lalang...

aku x sanggup nk tengok video bersih3.0 hari ni.....x sangka ianya berlaku kt negara yg aku sayangi ni...time aku taip entry ni..air mta tengah mengalir..aku sedih...sedih keadaan mcm ni.... hanya Allah yg tau kebenarannya....

sesama islam bergaduh....bertumbuk, memaki hamun, hanya kerana berbeza pandangan politik... bagi pernyokong Bersih...mesti akan ramai salahkan polis...polis salah itu ini...mcm2 hal....tp sedar x??..dorang pun islam...Majoriti POLIS itu adalah org ISLAM...menyembah tuhan yg sama, mengucap kalimah yg sama...  kenapa kau tergamak pukul die mcm nak bunuh dia???...

bagi penyokong BN sudah semestinya peserta yg mereka fokuskan..bodoh, menyusahkan ape yg dorang wat semalam,mungkin itu penyokong BN akan lontarkan... dan melalui polis, merka bergaduh.... sedar x??..peserta bersih tu ramai ISLAM..tergamak kau keluarkan senjata utk pukul dorang....

tau x??...korang sume ISLAM.....kau pukul die, kau pukul orang islam jugak.....YA ALLAH..kau selamatkan lah MALAYSIAKU...

honestly..aku rase aku ni lebih ke arah pmbangkang...tp itu x bermakna aku setuju 100 peratus pndangan mereka.... Assalamualaikumm..kalau awk rase awk tu ISLAM...awk xkan pukul org la... dan xkan biarkan darah saudara ISLAM awk mengalir....

YA ALLAH....aku hanyalah org kerdil......saudara seislamku bergaduh sesama mereka...

kiamatkah dunia andainya najib, anwar, dan nik aziz BERKAWAN BAIK????? .... menyembah tuhan yg satu...bersujud kiblat yg satu...mengucap kalimah yg satu.... 

SHAME ON YOU....!!!!

April 25, 2012

Tak Perlu kot Perempuan cari lelaki | Jodoh

kalau tajuk entry aku ditujukan kepada lelaki ...mungkin sesuai.....

"carilah perempuan, wahai lelaki"....

itu sesuai la kot....tp kalau term tu digunakan kepada pmpuan...aku rase ianya x sesuai...bile ditanya, 
"ade bf ke?. "..
"xde"...
"carilah"...

hello.....desprate sgt ke sampai nak kena cari?.....dan ayat famous yg pmpuan slalu ckp...
"Jodoh itu pasti akan datang, so tunggu sahaja".....ayat standard lain "Setiap sesuatu tu kena ade usaha,kalau xde usaha, x guna jugak, mcm tu juga dgn jodoh..harus ada usaha"....

kadang2 bosan tau jwb soalan yg same.....bg aku ....sbg pmpuan, kite x perlu la nak guna term "cari"....mcm memalukan plak aku rase....nak kena cari lelaki....errkk!!!!! ....
ape yg aku boleh aku katakan, just berilah peluang kepada insan yg bergelar lelaki ni....kalau ade lelaki yg hadir or singgah dlm hdup anda, kalau anda rase die "ok" dari pandangan anda, open ur heart to receive their love..cewahhh!!  (ini kes kalau lelaki itu minat kau)
at least cuba la dlu dgn perhubungan tu......x salah kan mencuba...as long as cubaan itu x terpesong dr landasan sebenar...hehehhe .... kalau nak gune term "cari" tu...rajin2 kanlah diri g padang bola sepak petang...kat stu kn ramai lelaki....

nak lg advance, g berlegar2 depan masjid tiap ari jumaat....ha!! kt situ lg ramai.....baru leh "cari"....hahahah..siot je kn...





p/s : if lelaki tu beriman, dan anda berani utk pinang die...silakan!!! lagi bagus..

Password Nuffnang LUPA...

morning...

dah tengah minggu da...minggu depan cuti Labour Day plak..syiok2...ekceli...aku nk cite, ..aku dah lame lupa psword nuffnang aku...kalau nk tgk BE pn just gune lptop aku kt umah tu yg da "save" psword...hehehhe...

so bile time kje x dapat nk log in nuffnang sungguh2..hahaaah....nak call nuff terus, mcm malas je....so, ape kaedah lain utk kite trace balik psword n email kite??...huhu

sekian..


WW ~25/4


April 24, 2012

Menggelabah tak tentu pasal

hemm...

malu nak cite....tp cite gak lah..hahaha..*poyo.......kes2 ni selalulah terjadi kt aku yg single ni...heheh...xtau la kenapa...bukan dibuat2, tp "automatik"....aku rase ianya memang da semulajadi terjd kt aku...ianya lahir dr hati...ecececehhh!!!

grrr...dah kot intronye.....hahahha...ekceli, mcm ni kisahnya...aku ni, kalau berhadapan dgn org yg lain jantina, mesti gabra tibe2, ...dan2 tu jugaklah ade je x kena....xleh fokus wat keje...pd hal, lain jantina tu x la hensem mcm dong hae, xla cute mcm siwon or seangkatan dgnnya lah..hahha...

tp ape yg aku dapat simpulkan selama 22 tahun hidup ni, mcm tu la aku......kdg2 aku rase aku ni pemalu....klau mood tengah malu2 kucing tu, jln depan lain jantina mesti tunduk je, ala2...gadis melayu terakhir....kt umah pn, bile sidai kain...lalu dpn uma sebelah tu (jauhkn aku sidai kain) mesti aku tunduk je....shy2 cat kononnya...muahahahha...


tp bile time mood x bape best tu, lalu depn lain jantina, mmg muke "bengis" la aku buat.....xla bengis mane..just mcm muke mak tiri bawang putih je ...eh!! tetibe plak...hehehhe

tp kalau muke2 mcm kt bawah ni yg lalu depan aku...or aku lalu depan die......mau pengsan mak nak..!!!!


*gambar diulang tayang... :p

April 23, 2012

Rutin Harian yg biasa.....bila nak jd luar biasa?

maksud aku bukanlah luar biasa ape pun...just rutin harian yg lain dari kebiasaan.....mcm aku yg single,n dok dgn mak ayah ni..setiap hari rutin harian aku biasa je sejak setahun yg lalu (lps tamat blaja) ..

pagi :

6.30am - solat subuh, then sambung tdo balik sampai kul 7.30am ..kdg2 sampai kul 7.50am.

8.15am - pergi keje (selamat tmpat kje dekat)

Tengahari :

1.00pm - lunch ...

Petang:

5.30pm - balik umah...kdg2 singgah Taman Layang2 jap, lepak2 dgn bff..
7.00pm - mandi

malam :

start kul  8.00pm tu...aku da bukak tv, tengok cite ape yg patut....CSI, The Firm,..now new season for Blue Bloods, so haruslah tengok..., tp selalunya aku memang suke melayan cite omputih....

kalau xde cite omputih yg best, online FB n twitter....blog just bukak je...jarang update time malam...da bosan online...tdo...

bukan setiap hari bermesejan dgn si dia...kdg2 sebulan sekali je....ahhh!!! kisah plak aku kan...

................................

itulah rutin harian aku.....

bosan kn??.....huhuhu....haishh!! mane leh ckp bosan...Allah dah bg kesenangan, lagi nk bosan2...adehh.. 



sampai hari ni...aku masih terkial2 nak taip msg gune henpon ni....hahah..




sekian..

Resign dulu....baru cari kerja

berisiko ek bile kite resign dlu..then baru cari kerja lain??...

kalau kite cerita kat org..mesti mereka akn cakap....
"kau x takut ke, nanti x dapat keje..."..
"better kau dapatkan keje lain dulu baru berhenti...."

aku pun ade fikir mcm ni before nk anta surat resign ari tu........ditambah plak dengan aku yg byk tanggungan ni...umo baru 22, dah ade tanggungan ...hahahha...tp bile difikiran balik, aku rase ini yg terbaik....berhenti kt sini dlu...then baru cari kerja lain....

bukan ape...aku ade gak interview kje lain sementara masih kje ni....tapi, mostly yg aku interview required me to start early.....itu satu hal...notis berhenti aku kena 2 bulan oke!! company mne sanggup tunggu 2 bulan???? ...hal kedua plak.....bile nk interview, terpkse amik AL, xpun MC...lebih best kalau amik UPL....semak ok..hahhaha...

so...aku decide,  biarlah aku berhenti kje ni dulu..then baru cari kerja......aku yakin, rezeki tu ade kt mane2.....insyaAllah, aku akan dapat keje lain....dah lame sebenarnye aku nk benti kje ni....dah lame gk aku tangguhkan...so, aku rse inilah masa yg sesuai....aku nak cari pengalaman lain plak,

so..tinggal sebulan je lagi aku kat sni.. :))

Baik jangan mulakan..

Assalamualaikum


Happy Monday Blues....hari isnin selalunye aku datang awal....motif??..saje je..hahha...ye2..aku memang selalu masuk keje lambat...hhehhe..buka je blog..terbaca entry sedih dari blogger...entry sedih berkisar tentang cinta...

tetibe aku pn rase nk bercerita cinta plak..huhuh....sebab itulah aku x suke mulakan perasaan kasih sayang...kalau ade orang yg aku suka pun, lebih baik..cepat2 lupakan...kalau x, "merana" nanti merindui die...huhuh...itulah masalah pmpuan...aku tahu setiap permpuan itu berbeza...tp walau ape pun, perbezaan antara satu pmpuan dgn pmpuan yg lain xlah jauh beza sangat..

aku selalu yakin, sekali aku dah syg, I will love u more than u love me... ..so nnti, bermulalah drama air mata...permpuan...mase mereka merindui org yg disayangi, air mata senang je mengalir...permpuan suka berfikiran sesuatu yg belum tentu akan terjadi...mereka selalu memikirkan yg negatif...

oopppss!! xleh nak teruskan dah...bukan sbb sedih ke ape....aku bukan dalam mood cinta plak skrg ni...so xde feel nk cerita lebih2...hahahahha..nantilah, bile mood jiwang sampai, boleh la bermadah berhelah ...

till then...take care...

April 22, 2012

Aktiviti ape hari ahad ni?

assalamualaikum...

now tengah menonton Melodi....bukak je blog tgk2..da baru la....lain mcm la plak rasenye...adoi..


hari ahad ni x byk aktiviti best selain tido2...hahhahaha..







aikk...tetibe letak pic...sje...lokasi : taman layang2...my feveret place.. huhuh

sekian..

April 18, 2012

Time bawa kereta ...xnak plak hujan..

sob sob sob....

aku bukannya menyalahkan takdir Allah ye......jgn salah sangka plak..huhuh...ari isnin ari tu 16/4/12..aku bwak moto..balik keje kul 5.30 tu..hujan lebat gile..ditambah lagi dengan guruh dn kilat...takut aku nak balik...ade aku stop kt tepi jalan dlu..ye la, hujan lebat sangat..kalau hujan je aku x kisah...aku boleh redah..tp kalau ade kilat, guruh, sume tu.....haishh.. x brani aku...

so...ari selasa aku bwak la kete...mane tau, hujan lg ke petang tu....and aku mengharapkan hujan, jadi x sia2 la aku bawa kereta....ye2!! ..aku memang x suke g kje bwak kereta....bile dah petang tu, mmg hujan, tp x lebat pun..kilat,guruh sume xde....kalau naik moto pn xde hal punya...buat penat je aku bwak kereta..hahaha

pastu...........................
hari ni ari rabu....now 4.00pm...hujan lebat sgt, ditambah dgn guruh dan kilat bagai....sob sob sob...dah la aku bwak moto ari ni...aku bajek xhujan la...coz smlm pn hujan renyai2 je....kenapa la time aku bwak moto hujan lebat???..cemane nk balik ni??...adoi2...

aku memang x suke sgt bwak kete g keje...melambatkan aku yg dah memang lambat ni..hehehe..so aku prefer kuar naik moto je....tp tu lah, bile hujan2 cenggini...amekkau!!!...sampai kul bpe la ni hujan bnti....x brani nk redah... :(

Semua tentang aku

Wordless Wednesday xde ari ni...hahahhah

entah kenapa la, sejak seminggu dua ni..blog rase "sepi"..new entry dr blogger pun mcm "suam2 kuku"....hemm...ke mood aku yg x baik ni???...ok fine...mood aku yg xbest..bukan entry korang x bes.t....hehehhehe..its ok la..itu pndangan aku je....sape yg rajin bca blog aku ni (kalau ada) mesti tau yg aku ni menunggu hari2 utk konvo....huuh

x sabar sangat menanti hari bahagia tu..cewahh!!..bile bosan2 mcm ni..baca previous entry rase lawak sangat plak...selain menunggu konvo..aku juga menunggu hari untuk berhenti dari kerja ni....ape plak kje aku lepas ni....hukhukhuk...

korang rase x, tajuk entry tu mcm lain sangat dengan ape yg aku cite ni????? ..mcm biasalah..tajuk tu main hentam je...hahahah....x sabar nk sarung jubah konvo nanti...hihih...x sabarnye u alls....

kt office ni xleh FB n twitter....so bila malam je dapat tau...ape hot skrg..haha..boleh mcm tu??..sbb skrg sumenye diceritakan dlm fb je....nak roger2 msg mcm dlu da jarang sgt..kalau plan nak kuar pun...sume kt fb..da jarang sgt kwn2 msg terus kt henpon.....eh!! cite ape plak ni..adoi2....sokey....jari aku main taip je....huahuahuahua..

ok la...

ting tong....bubye

April 17, 2012

Kerja apa yg BEST??

assalamualaikum..

time aku taip entry ni..aku sangatlah bosan dok office ni...rase mcm nak balik umah je....xde keje nak buat...huhuhuh...mcm ni la keje aku..kalau time banyak keje tu...mmg x menyempat je memanjang...tp bile xde kje...memang "lending" habis...sampai kematu punggung dok kt kerusi ni...

sebab tu la end of May ni aku berhenti dah...nak cari pengalaman lain plak....dah setahun aku keje kat sini...so, rasenye cukup dah tu...huuhu..nak jugak jumpa orang baru, office baru..and segala-galanya baru la senang cite....



kalau konvo aku lebih awal...mesti dah lebih awal aku resign..hehe...aku mmg target, lepas konvo benti ....huhu...sbb lepas konvo tu..rasenye xde ape sangat komitmen aku....huhh!! boleh mcm tu...

bukanlah x bersyukur dengan ape yg aku dah ada...kerja skrg ni pn bukanlah too bad sgt...cumanya aku just nak cari "much better".....mestilah kena ada improvement kan..?? lagipun aku "muda" lagi...time ni lah nak cuba berbagai-bagai pengalaman ...hihihi..

SURE...one day, kalau aku dah jumpa dengan kerja yg sesuai dgn jiwa raga aku..mesti aku xkan benti2 dah...!!!! ...ade orang keje kt sesebuah tempat tu lama, bukan sebab gaji tinggi or selalu ade bonus ke ape...tp sbb environment die "sesuai" dgn die...kan, kan??

ok la....nak teruskan membosankan diri..hahah

April 16, 2012

KOSONG KOSONG KOSONG..

entry more to jiwang....."x" kalau xnak baca...
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
ala2 lagu najwa latif plak kan...cumanya lirik lagu tu x sesuai utk aku....aku x dicaci pun..heheh...tp itulah yg aku rasa skrg ni..bukanlah kosong ape...kosong dengan prasaan "cinta" je..hahahah
erkk!! poyo...

entry ni nak guna sy... :p

saya ade pkwe...sy ade legasi per "couple" an...*legasi lah sgt tapi sy x de rasa ape2..biasanya orang bercinta ni hepi, xpun kuciwa kadang kala...tp sy "Tiada Rasa".....sy tak suka fantasi...cakap nk kahwin dengan sy....tp xde plak cakap nk datang jumpa mak ayah sy.....

tanya sama ada sy bahagia atau tidak...tapi x nampak pun awak cuba membahagiakan sy....cakap sayangkan sy...tp x nampak pun awak cuba menuju ke hbungan yg halal...errkk!!! seriusly sy x suka fantasi...hanya pandai berkata2 tapi tiada sebarang tindakan....

sy da 22 tahun...sy lebih suka sesuatu yang pasti....sy lebih cenderung utk ke alam perkahwinan..bukannya hanya kata2 KOSONG....ianya ibarat henpon mahal yg xde kredit...KOSONG..

sekian....





p/s :sy suka berkawan dgn die....die yg bukan kekasih sy skrg.....ye!! die yg hanya berpaksikan hbungan seorang kwn...sudah hampir 2 tahun kami berkwan.. :))

Kenapa nak MANSUHKAN PTPTN???

sebagai warganegara yg baru nak "matang'...

aku dah mula confius!!!..

KENAPA NK MANSUHKAN PTPTN???

KENAPA SEMUANYA NAK FREE???

seriusly......kali ni aku x setuju dengan cadangan mereka.....

kenapa apply ptptn kalau rasanya ianya tak "sesuai" untuk anda???

ade jugak kawan2 aku..yg mak ayah gji beribu riban dan MAMPU bayar tanpa pinjam PTPTN tapi masih MEMINJAM PTPTN.....

hanya seorang je kwn aku yg langsung x meminjam ape2...gune duit mak ayah je.....ok fine..mak ayah die mampu dan xnak anak die bersusah payah nk bayar pinjaman bile dah grad nanti...

kalau xde ptptn, pelajar yg tak mampu nak sambung belajar macam mane??...kalau pembelajaran FREE..mana letaknya "harga" sebuah ilmu???

please do answer me..

hemmm


April 14, 2012

Nak isi borang pun kena letak nama FACEBOOK

dengar tajuk pun da tau kan ape aku cuba sampaikan??..heheh....dulu xde ruang emel bile isi form..tp sekarang..alamat emel wajib diisi...dan sume orang kena ade sekurang-kurangnya satu alamat emel...huhuh

tapi skrg....alamat fACebook pun kena letak skali.....motif???...then, lepas ni twitter pun kena isi skali dalam borang...huhhh!!!


click utk tumbesaran maksima


sekian... ^_^

April 13, 2012

I'm WAITING for u.....KONVOKESYEN PSIS KE-7

click utk tumbesaran maksima :)



see the pic first...heheh..


****************************

setelah setahun tamat belajar.....inilah hari yg aku tunggu2 selama ni...my diploma konvokesyen...sangat excited aku rasa...huhuh....baru pagi tadi aku dapat masuk ke laman web poli tercinta ku... ^_^

cube u alls tengok tarikh dan masa raptai tu....
we alls kena hadir pada jam 7.45 PAGI......wow!! dari rumah nk ke Sabak Bernam..amik masa hampir 2 jam naik kereta..so maksudnya..kul 5PAGI aku dah gerak da dr rumah...ok...!!!! drive ALONE ye.....adoi....boleh ke ni....klau bawak adik mcm xsyok je...heheheh...alahhh...lambat lagi... :)

dan bayarannya...



click utk tumbesaran maksima


sapelah yg x nak pergi konvo tanpa sebab kn??....


cant wait...

bubye..

Harga bukan ukuran!!



hehhe..inilah status kwn2 aku yg aku print screen tanpa izin ..hahah..sbb tu hide pic n name....huhuhu.....aku pn buat2 terkejut je about the payment...hahaha...lupe kot, konvo ade bayaran....sob sob sob...aku pun terkesima seketika bila dapat tau konvo kena bayar RM200....

so for this May, bajek sume dah lari2...heheh...nk soping time konvo lagi kn....duit2..duit...bahagianya kalau ade orang sponsor kan!!!!

nak xnak kenalah jugak RM200 tu...sekali seumur hidup kot...lainlah kalau kau nk amik diploma lebih dari satu course...hahahah...

menjelang Mei ni kenalah berjimat cermat ye....!!!! (aku ckp kt diri aku sendiri) :p


April 12, 2012

Time gempa tu kami..................

asssalamualaikum...

setelah cuti satu hari semalam....ari ni da start keje dah... tinggal sebulan lebih je aku kt sini, lepas ni....challo la aku..huuhu...

semalam 11/4/12...aku with my bff noraya n ros, kuar g tengok wayang...mulenya nk tengok cerita melayu yg baru kuar ni...tp niat aku nk tengok Battleship...tapi battleship kuar 12/4/12.....plan asal nk g midvalley.......tp lastnye g KLCC je...huhuh

sesampainya kt tempat wayang tu...ade plak cite Battleship tu..heran plak aku, sebab patutnya kuar kt wayang ari ni....hemm!! persetankanlah .....lastnye we choose Battleship....huhu...time wayang 2.45pm...seat 3 dari depan screen...huhh!!

pic google je.. ^_^


mcm biasa aku malas nk ulas lebih2...tp overall cite ni memang best dan ohsem la wehh!! ...nak2 plak hero die ensem okeh..!!! adoiyai...meh aku selitkan some pic dlm movie tu... :)


cik Rihanna :p







**************************

then...sampai umah dalam kul 8pm mcm tu......kteorang naik lrt je....pastu bile dah sampai rumah....baru lah tau..rupanya kecoh petang tadi dengan gempa bumi 8.9 skla ritcher kt Acheh....Malaysia pun ade rasa gegaran tu....ok la fine malaysia....yg x sangka tu...flat dekat2 dgn kawasan umah aku ni pun rasa gegarannya....aku duduk gombak a.k.a selayang, a.k.a batu caves...huhuh...

aku tau ni pun melalui status Fb n tweeter....kt poli tercinta aku pn rasa gegarannya..ye la, poli aku kat tepi pantai...lebih kurang 100m je kot dari pantai...8.9 skala ritcher ...kuat tu wehh!!! aku rasa sume orang da tau kot..amaran tsunami dah dikeluarkn.....

point utama aku nk cakap kt entry ni ialah....time2 tengah gentir tu..orang dok sibuk menyelamatkan diri sebab gempa kuat, yg aku ni tengah syok habis layan wayang kt KLCC....seriusly..dah sampai umah baru tau ape jd pada hari tu....hemm

klau KLCC rasa gegarannya?? mcm mne??..huhhh!!


nak jugak show off tiket.. :)






April 10, 2012

ALL IN ONE...

assalamualaikum....

Cerita 1 :

dah jarang sangat update kt sini....semalam isnin 9/4/12...aku ade interview kt KL...area2 bukit bintang tu la...lebih tepatnye, office die kt dalam Menara Hap Seng...

ok..first time aku g interview company besar2 ni...office die pn lawa, best la tengok..company melayu...bangge jap bile tengok office orang melayu mcm tu....lepas isi form sume tu..aku pn dipanggil interview...Malay man...hensem+muda+nice+x sombong.....itulah tanggapan selama hampir setengah jam aku kt situ..

x fokus aku..bile bertentang mata dgn die...hahahah...siot je kan...tp seriusly, he's so nice......walaupn company melayu...tp speaking london je aku dgr kt dalam office tu....huhhhh!!! dapat ok, x dapat pn ok...coz agak jauh dr umah aku..kalau naik kete mau sejam ..maklumlah memanjang "jem' ..kalau dapat pn ok, sbb office die best la..hehe


bg korang x boring baca..hahhah



cerita 2 :

we all da diberitahu officially by sms iaitu konvo kami 19 & 20 Mei..before ni ura2 je..tp bile da dapat msg btau tu..so, its comfirmed la...heheh...so, last week, masa g hari kerjaya TM..aku singgah kt Masjid India utk usha2 baju konvo....

aku memang plan nk beli baju siap je...coz murah n senang..hihih...syukurlah....ade pn jubah putih saiz aku ni...huhuhh...ade "blink2" la kat around neck tu......and nanti nak suh my BFF yana, utk touch up kn lg baju tu.......tudung pn da beli....

emmm..but still ade satu lagi x beli utk my konvo.....xtau lah dapat beli ke tidak...hemm..!!

cerita 3 :
Semangat okeh tunggu Anugerah Bintang Popular semalam....dr mule sampai ke sudah tengok...maklumlah dah 4 tahun aku x tgk fully Abpbh....mcm2 lak komen about it kn...
xpelah ..kisah plak aku kn...huahuahuahua...

satu je nk komen...artis wanita pakat jadi "nangka" semalam......baju dah cun...sekali mcm "balut nangka"...haishh.....





ok..sekian..


April 4, 2012

Luar poyo...tp dalam.....

aku tau...entry kt blog aku ni byk jiwang2 kan...huhhuh....biaselah org x kawin lagi memang cenggini......klau dah kawin lain plak jenis entrynya...huhuuh

walaupn luaran, kononnye aku nampak seperti org yg "tabah"...gile poyo siot...adoi....tp sebenar-benarnye hati aku cepat tersentuh...cepat tertacing....itulah hakikatnya...cewaahhh!!!...kalau dengan kwn2, aku x amik port sgt...klau ade yg aku tacing dgn sikap or kata2 dorang...aku cepat2 ignore kn...mlas nk gaduh2...xbest bile dalam berkawan ni kte gaduh2.....sbbnye aku pna gaduh jugak dgn bff aku....ye la..!! langit x selalunye cerah kn...so, sgt x best okeh gaduh dgn kwn....huhh

aku slalu amik port dlm gduh2 ni bile dgn "kasih syg/bf" je....hal kecik pn boleh wat gaduh!! klau 5 minit sebelum tu kteorang hepi2 a.k.a bahagia..boleh jd 5 minit seterusnye gduh "besar"..mcm tu la lebih kurang...hehhe

aku rasa aku ni seorang yg simple je...x susah pn nk faham aku....ape yg aku x suke tu jgn lah wat...itu je...aku pn jenis yg suke btau ape yg aku x suka,dan ape yg leh wt aku marah...aku suke btau sume ni dlu bfore ssuatu hbungan tu "begin"...

tp kenapa awk mcm susah je nk faham sy....



saje gedik wat tulisan warna warni... hehhee




rindu sebenarnye ni...hemm

Perempuan hanya inginkan....


seorang perempuan hanya inginkan seorang lelaki yg...

-penyayang

-setia

-ambil berat

-melindungi

-memahami

-x berkira

......................................

ekceli banyak lagi....MR PERFECT la katakan...huhuhuh...tp asasnya hanya 6 perkara di atas......duit, harta bende bukanlah segalanya...cewaahh!! pyo lak statement ni...hahhahah

makin besar umo..makin kte rase matang dalam menangani masalah kn....dan lebih byk rasa "tak kisah" dalam hidup ni.......

ape sebenarnye aku nk cite nih??..adoi...ekceli dah hampir 24 jam aku off kan hp.....menyirap punya pasal....selamat ade 2 henpon...so, aku da btau kwn2 terdekat n fmily aku call no satu lg...dulu aku x gemar off henpon ni....tp skrg x lg..klau dgn kemarahan aku off henpon ni die nak pergi.....just goo!!!! aku dah x kisah.....

skrg ni aku sekejap je "sedih" then, hepi balik....idak ler pendam2, or sedih2 mcm dlu....nak pergi, pergi la....buat ape kte nak bersama dgn org yg membuatkan kite sedih kn..bukanlah x syg...tp kalau lebih byk sedih, or marah dlm hbungan tu...baik let it go je....

sekian.

Hat Yai di bom | selamat x pergi lagi..

assalamualaikum..

makin lama makin sikit plak luahan kisahati aku kat sini ....macam biasa la...ade masa, kite bersemangat nk bercerita....ada masa, nk bukak blog pn malas....manusia ni kan berubah-ubah....huuhh..

ade je bende nk cite ni....first of all...ni satu kejutan bagi aku....dulu aku pna story kan...last year company aku ade wat trip ke Hat Yai, Thailand...tp aku x g..sebab, mak aku x bagi pergi coz takut la ade bom2 ke ape ke kan..negara dorang pn x bape aman sangat kn....(syukur la kau dok m'sia)

aku x dapat cari lak entry mane ntah aku cite psal HatYai tahun lepas..cuma yg ini je ade "klick"....then, this year dorang nk g lagi...aku ade cite kat sini....ekceli bos aku mmg da booking hotel utk g 29/4/2012 ni....then semalam, terkejut mak nak hotel yg kteorang da booking tu DIBOM...!!!

last year, dorang menginap kt hotel lain...tp, thun ni plan nk stay hotel lain plak..tp dekat2 je la dgn hotel tahun lepas..


ni la hotelnya...ekceli aku pn xtau hotel mne..ni pn abg tempat kje aku yg cite....rupanye hotel ni la yg kteorang da booking tu...

tup2...ari isnin tu dpt berita hotel ni dibom....fuhhh!!! selamat x g lagi...or selamat la bom skrg, buatnye dibom mase kteorang kt dalam tu....kemungkinan besar arwah la lepas ni...huhhh...

tp aku pn x sure nak pergi or x, aku memang da ckp kt bos aku awal2....maybe aku x g...tp bile dah kena bom mcm ni..bukan aku je x nak g......memang batal trus la nk g sane...heheheh...

ni la gambar yg sempat aku google....






kenapa la nk bom bagai ni.....bukan je negara dorang rugi, nk recover balik...pelancong pn cuak nk dtg...contohnye mcm aku la...hhuhuh..


sekian..........



























*masih malu lgi, draft sy terpublish...grrr

Alamak....nk draft sebenarnye...tp TERPOST...

awak....

yg da baca post panjang sy tu......itu adalah draft je sebenarnye...bukan nak post....x prasan plak terpublish...adoi....malunya....

itu pun sebab awk komen...kalau awk x komen ...sy x prasan pn draft tu terpublish..

:((

April 2, 2012

Fuyoo...| letak jawatan dari Facebook

Contoh Surat Berhenti Kerja

Afiffuddin Bin Mohamad Sukri
Facebook User
28, Lorong Alma Jaya 12,
Taman Alma Jaya,
14000 Bukit Mertajam,
Pulau Pinang.
012-XXXXXXX
alamatemail@yahoo.com
14 Jun 1986

Mark Zuckerberg
CEO/Presiden Facebook
Facebook Inc
1601 S. California Ave
Palo Alto, CA 94304

Mr Mark Zuckerberg:

Tujuan dari surat ini adalah untuk mengumumkan pengunduran diri saya dari Facebook Inc, sebaiknya dua minggu dari tarikh ini.

Ini bukan keputusan yang mudah untuk dibuat, di pihak saya. Dalam 10 tahun terakhir sudah sangat bermanfaat. Saya gembira bekerja untuk anda dan menguruskan pasukan yang sangat berjaya yang didedikasikan untuk produk berkualiti dihasilkan dan dihantar tepat pada masa.

Saya telah menerima kedudukan sebagai Pengurus Besar, Google Inc di Mountain View. Peluang ini memberi saya peluang dan kesempatan untuk berkembang secara profesional dan saya hanya akan berada beberapa batu sahaja dari keluarga saya.

Saya berharap anda dan syarikat semua yang terbaik. Saya berharap kita dapat berkerjasama lagi di masa depan.

Dengan segala hormat,





***************************************************

kebetulan masa tengah nk cri contoh surat berhenti kerja...jumpe lak yg ni...lawak plak aku rasa plus poyo...hahahah...

ye2....aku memang nk benti dah soon.. :)
There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^