Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

April 23, 2012

Resign dulu....baru cari kerja

berisiko ek bile kite resign dlu..then baru cari kerja lain??...

kalau kite cerita kat org..mesti mereka akn cakap....
"kau x takut ke, nanti x dapat keje..."..
"better kau dapatkan keje lain dulu baru berhenti...."

aku pun ade fikir mcm ni before nk anta surat resign ari tu........ditambah plak dengan aku yg byk tanggungan ni...umo baru 22, dah ade tanggungan ...hahahha...tp bile difikiran balik, aku rase ini yg terbaik....berhenti kt sini dlu...then baru cari kerja lain....

bukan ape...aku ade gak interview kje lain sementara masih kje ni....tapi, mostly yg aku interview required me to start early.....itu satu hal...notis berhenti aku kena 2 bulan oke!! company mne sanggup tunggu 2 bulan???? ...hal kedua plak.....bile nk interview, terpkse amik AL, xpun MC...lebih best kalau amik UPL....semak ok..hahhaha...

so...aku decide,  biarlah aku berhenti kje ni dulu..then baru cari kerja......aku yakin, rezeki tu ade kt mane2.....insyaAllah, aku akan dapat keje lain....dah lame sebenarnye aku nk benti kje ni....dah lame gk aku tangguhkan...so, aku rse inilah masa yg sesuai....aku nak cari pengalaman lain plak,

so..tinggal sebulan je lagi aku kat sni.. :))

3 comments:

wahida said...

kalau dah fikir masak2 apa salahnya...insyaAllah ada kerja utk ko nnt...

teruskan berdoa..semoga lepas ni dpt keje yg lebih best...

Reena said...

amin...tq kak..

KhaiRin : anies said...

mmg betul rezeki ada d mn2. kalu nk resign sblm dpt keje pastikn kite ada side income / simpanan yg mencukupi sblm dtg nyer kerja br tu..

There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^