Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

July 30, 2012

Iftar at Titiwangsa ... Restoran....

assalamualaikum...

semalam bersamaan ari jumaat 27/7/2012 ..aku join Iftar bersama kwn skola...ekceli ini plan klas bff aku yana..pstu die ajak la kteorang skali.... ade bpe byk eh restoran kt titiwangse tu???...name restoran ni Restoran Nelayan, aku x nak jadikan ia tajuk entry, coz nnt bila org "search" google kuar plak entry aku nih..

kt restoran Nelayan ni kte buffet, dkat banner tu die tulis RM 37 seorang klu x slap...tp kteorang byr RM25..xtau la knp..kwn aku sponsor sikit ke cemana ntah.. tp aku rasa aku mkn x smpai RM25 tu so mcm rugi plak...ahahha

ok..now my opinion ...ini adalah pndapat seorang pelanggan je... huhuh...bg aku la kn..mkanan die x pelbagai.... steamboat die pn, biasa2 je la..aku byk mkn steamboat la..sosej, bebola sume...yg aku x puas hatinya ialah...air minum kena amik jauh..means mcm ni..die letak air secawan kt meja ..bila hbis air tu kau kena refill balik kt tmpat air yg die sediakan..nasib la kalau kau dok dkat dgn tmpat air tu....klu dok jauh..hmm, berjalan lah anda amik air..gelas die kecik..so agak2 kalau dahaga mmg sekali teguk je...









habis secawan, then msti kte makan lagi kn..nk teguk air lg kan....so, kt situ aku sgt x puas hati..hmm... kat situ ade sate..tp sate die korang kena tunggu skit la utk dpatkan..n kuantiti sate plak dorang yg amikkan..means..korang xleh amik ikut suka hati...



 

so.......itu sahaja la sedikit sebanyak about my first iftar with schoolmate ...

sekian.

July 24, 2012

Any vacancy???

assalamualaikum

morning ..ari ni 4 ramadhan ...bila bca komen2 blogger yg drop komen kt entry....rase mcm "hmm,knp la aku x buat byk entry.." ...huuhh... thanks kpd yg sudi drop komen kt entry kita....tp kt drop komen ade "word verification"..kte pn xtau bila kte setting mcm tu..nnti kte ubah balik...

dah kenapa kita2 nih???!!! ..adoi..

tajuk aku kat atas psal vacancy ...hehe... ye2.. I'm looking for a job right now....bosan keje sini...tp aku terpakse bsabar lg nak raya ni... byk duit nk guna...nak2 plak kan kena byar kete lagi..adoi...so, sesapa yg ade keje kosong yg sesuai dgn kelayakan sy boleh roger2 sy di email sprti kt sebelah kiri tu.... sy mempunyai Diploma Sains Kesetiausahaan ...hehhe.. serius ni tau.. :)

ok cukup ckp psal keje....xlama lg nk raya da wehhh!! ...mcm biasa, persiapan raya akan dibuat last minit...ohyeahhh!! tahun ni ingt nk beli baju siap je... jimat ....hahhaa..aku x feel kalau beli bju raya time bfore puasa...rasa lain..so, even penat soping time puasa..sanggup jugak nk bli time pose..huhuh... so mcm mane persiapan raya kakak2 semua???...

hmm...dah lame x blogwalking..da lama x singgah kt blog k.wahida, k.diana, cheqna, anis..rmai lg la..blogwalking tu mmg dah jarang sgt... huhhhh!!! .... time taip ni cuaca kt luar mendung je..heavennya klau dpt tido time ni... bestnye kan kalau jd suri rumah...heheh..

ok la..sekian...


July 20, 2012

Ending | Miss Ahjumma dah tamat

cite korea yg sebelum2 ni sibuk aku story kan dah habis...  ari tu Rooftop Prince habis aku x smpat lagi wat review die... kalau rajin nnti aku story kat sini... and semalam Korean Drama Miss Ahjumma pun dah hbis... gigih x gigih aku habiskan 104 episod dia..heheh..

well!! ending Miss Ahjumma ni ok la jugak... aku ingatkan last2 dia akan kwin balik dgn suami die..suami die pn mmg nk sgt kt dia balik...rupanya, bak kata Kang Geum Hwa tu...suami adalah lelaki pertama yg die cintai, tp suami baru die adalah lelaki terakhir yg dia cintai..

tp cite tergantung sikit la... x tgk pn mcm mne Wang Sae Mi tu lastnye..sama ada die kwin or x dgn bekas suami Geum Hwa tu.. then, habis dah... kiranya cite ni hepi ending la... so, lpas ni xdelah nk tunggu kul 10.30pm dah kt One HD tu..hehe...tp aku terlayan cite baru plak yg start kul 9pm...Ghost tajuk die... huhh!!

ok ...selamat bertarawih la  u alls..... beramal la sebanyak-byk2nye seolah2 ini kali terakhir kite menyambut ramadhan ..peringatan utk diri sndiri jugak..

sekian..

Susah la kalau hidup nak senang je

assalamualaikum.

selamat hari jumaat...esok insyaAllah kita puasa...malam ni tarawih...!!! ..hmm..tibe2 pagi2 jumaat ni terasa tacing seketika..hahah....hidup ni kan.. x selalunya indah bak kata orang.. even org yg kaya n banyak duit sekali pun..tetap akan terasa kesusahan di perjalann hidupnya..  

sbg anak sulung, mmg aku rasa susah utk dapatkan sesuatu yg aku nakkan...kena usaha sungguh2 dulu baru dapat..kdg2 jeles tgk kwn2, yg x payah nk susah2 utk dpatkan sesuatu .....JELES ok... kdg2 terfikir, knp aku nk dpt susah sgt??..  tp selagi kte berpegang dgn agama... selagi itulah kte akan percaya..rezeki masing2....dan setiap yg berlaku tu msti ada hikmahnya..ALLAH tidak akan menjadikan sesuatu tu sia2.....

dulu lepas spm nk smbung belajar, ingat nk mcm kawan2 sebaya.. tp sayangnya..aku terpaksa tunggu setahun dulu kumpul duit then baru sambung belajar.. mula2 aku kje kedai kasut dgn gaji permulaan RM550..itu tahun 2008 ...aku terima je wehh..tengahari tu abis spm, subjek akaun last tu..then petang terus ajak mak aku g cari kje.. n terus dpt kje ..even gaji hanya RM550..kul 11pagi masuk, balik kul 10 malam...

then, aku kje klinik gigi plak..pastu kje kilang sekejap 2 minggu.. packing span n makanan ikan..time kje kilang ni, setiap malam tgn aku sakit ..sakit smpai xleh tdo..kdg2 aku menangis sorang2, sbb sakit sgt... then, aku benti..aku pna kje krani kedai moto jugak.. dgn gji 600 ..dgn bos mcm gggggggrrrrrrr... mnyirap aku dgn bos tu...

then, time aku "putus cinta" ..haha..aku konon nk cri kje yg bz la..kononnya..aku minx kje kt mydin, memule aku mnx jadi pembantu jualan..tp mse intebiu tu die suh jd cashier plak..so aku terima je la.. time ni gaji masyuk ..gaji bersih leh dapat RM1300 ...tp shift die kemain ha.. msuk kul 9pagi sampai kul 11 malam..itu kalau shift full ..tp mostly mcm tu la...

kje mydin penat ..tp best sgt..smpai skrg....aku masih ingat kegembiraan aku kje mydin.. 2 kali tawaran politeknik aku lepaskan.. sbb xde duit lagi nk smbung beljar..dgn gaji mydin ..aku dpt simpan 500 ..bg mak n adik2 duit..kira loded skit la time ni.. I'm crying la plak..

aku amik lesen kete even time ni xde kete...aku cuti sekali seminggu je time ni...balik kul 12 mlm, kdg2 kul 1 pagi...tp aku oke jeh..x cuak langsung..balik sorang2 naik moto... yg pasti mak aku akan tunggu aku kt rumah..x pna miss skalipn selama 8 bulan aku kje tuh...

then panggilan IPTA kali ketiga aku dapat, kebetulan plak dekat ..course yg dpt tu aku terima je ..aku tekad, kali ni nk smbung belajar.aku tgk buku bank ..ade RM5000..setahun aku kje aku dpt kumpul RM5000...lps direstui oleh mak n ayah aku..n mak aku ckp awal2.."mak n ayah xde duit....."...aku kata "tak pe, ina ade duit..."...
ok ...cukuplah...xnak dah sambung lagi..... dan skrg ..segulung diploma dah ade kt aku...sbg anak sulung..aku mmg xnak adik2 aku lalui mcm aku..everyday what I do,adalah krn keluarga aku....hmmm...
HIDUP INI INDAH KALAU KITA RETI BERSYUKUR.


July 15, 2012

No Wonder anak melayu selalu hilang

assalamualaikum...

esok ari isnin...esok kerja!!!! ohyeahhh.... hari ini adik aku ada sukan sekolah ...so, sbg kakak yg baik..aku mmg tiap tahun akn hadirkan diri *feeling mak2 jap* .......so, seawal 10 pagi..aku da gerak dah g skolah.. time aku dtg tu, mak aku dah ade kt sane..so, kira..tukar giliran la dgn mak aku...

cuaca x yah ckp lah...aku dah sun burn dah ni..mcm aku lak sukan..haihh....so, aku tunggu la adik aku smpai die habis..dr kul 10 aku dtg..then balik kul 2.40 mcm tu.....seee~~ itu pn x abis lg....aku dah x larat dah tggu..so aku ajak la adik aku balik ....seriusly penattt... adehh..

smpai kt bawah skolah..nmpak mak aku nga tggu ...aku pn x faham motif mak aku tnggu..hehe..coz aku pn bwak moto..and mmg aku yg akan bwak die balik..time balik tu, ade la sorang kawan adik aku nih.. jalan skali dgn kteorang time nk ke parking moto..aku tnye die balik dgn sape??..die ckp balik sorng..bfore tu die tgk2 gak kt sekeliling tu..mybe cari parents utk jmput die.. 

then, aku nampak die terus berjalan ke depan... aku pn pnggil die balik...aku tnye xde org amik ke??.. die jwb xde......adik aku drjah 4..so, budak tu pn drjah 4 la kn..aku x smpai hati nk biarkan die jln sorang blik umah... kebetulan mak aku pn ade..so, aku suruh adik aku balik dgn mak, and aku hnta budak tu balik...aku tnye die.... "rumah jauh ke? " ...die jawab "dekat je.."..

sejak ade pengalamn pahit berjalan sorang2, since tu ...aku mmg seriau bile tgk dak2 pmpuan jalan kaki sorang2.......seriusly... sangat bahaya oke.....berbalik pd cerita..aku pn hnta lah budak tu..,..rupanya, rumah die boleh tahan la jauh die..dah la kena naik bukit tinggi lagi..lalu depan kawasan kilang....and byk simpang2 sebelum nk ke rumah die..aku xdpt byangkan die jalan sorang2 utk smpai kerumah die..... time aku anta die pn..jalan nak kerumah die lengang ...andai ade org nak "bawak" die...mmg "line clear" .... seriusly!!!

then, smpai kt satu jalan mati....die sruh aku hnta smpai situ je... tp belum smpai umah die lgi...aku tnye die .. "umah kt mane sbnrnye? "..... die jwb .. "kt belakang lg....."..ok tempat tu adalah rumah setinggan..mengikut pemerhatian aku....dr tmpat aku turunkan die, aku nmpak ade 2 biji rumah kt belakang tu..die pn ucap time kasih.. then berjalan ke rumah die.. tp, aku just tgk la smpai da x nmpak die dah..dan aku x tau pn umah die mane satu.. die ckp "kat situ je...." .....

smpai ke malam ni, time aku taip entry ni...aku msh rse mnyesal. knp la x tgk umah die.....nk tgk gk mcm mne keadaan rumah die... spanjang jln nk kerumah die tu, ade gak aku smbang2 dgn die... ape yg aku tau..ayah die sakit, mak die suri rumah..die ade kakak or abg ntah umo 15...and die mmg selalu balik jln kaki sorang2...

hemmmmm...spechless sbnrnye..aku smpat ckp kt die.. "lain kali suh abg/kakak amik tau, jgn balik sorang2..."  .... budak tu satu kelas dgn adik aku... byk lg aku nk cite psal budak tu..sbb  dr aku kt skolah mse tgk dorang sukan tu..budak tu mencuri perhatian aku......

ini bukan kali pertama, aku hntar kwn adik aku balik rumah..dan aku hnta budak yg balik sorang2...ade few cases lg seblum ni..tp aku x pna cite lg kt sini..........tujuan aku taip entry ni, semoga ibu bapa yg baca please la ALERT dgn anak2 yg balik skolah..... x kisahla skolah rendah ke menengah ke....terutamanya PEREMPUAN....... 

aku selalu blik umah lunch...time tu kan budak skolah balik..dan byk kali dah aku tgk budak2 pmpuan balik jalan kaki sorang2.......tp apa aku boleh buat????????????? .....xkan aku nk hnta semuanya balik rumah masing2??????.... kalau lah aku boleh buat mcm tu...

xkan nk tunggu anak hilang dulu baru nak nangis2????????????... baru terasa anak tu berharga???...



sekian.............. 



*seseorang akan lebih dihargai bila die dah xde*..............hmmm

July 11, 2012

Panggilan SPA kali kedua

morning..

assalamualaikum..

pepagi ni hujan plak ....semalam aku bru dpt msg dr spa utk pergi pemeriksaan fizikal, dan pncaindera untuk jawatan penolong pegawai penguatkuasa N27...hepi tu hepi la.. tp, aku tgk la kt syarat3 pemeriksaan tu... syarat2 lain tu insyaAllah la aku lepas...tapi.....masalahnye..die nak tinggi 153 cm at least..tp tinggi aku x smpai pn 153cm ...mcm mne tu????

dekat borang spa aku pn aku letak tinggi sebenar aku..idak la tipu ke ape... tp die panggil gk datang exam..so acano?? aku serba salah nk g....  dah la dekat penjara kajang sane..jauh..aku xtau tmpat..rse mcm mlas je nak pergi..tp orang ckp, klu x g nnti spa blacklist eh??..betul ke??..

aku bukan xnak pergi saje2..tp bile fikir tinggi aku x ckup sperti dorang nak kan..so, mcm no point la aku nk g...sobbbbs...konpius2...

July 8, 2012

Andai Dapat ku undurkan masa

selamat malam semua....assalamualaikum semua..

hari jumaat yg baru lepas ni...we alls sekeluarga balik tanjung malim,,ade knduri tahlil n smbut ramadhan..so, jadinya kteorang grak petang..lepas aku balik kerja....siap2 sikit..teruss zassss ke tanjung malim.. smpai magrib la kt sne..dekat je plak kn..

then, bertolak balik ke rumah malam tu jugak..dlm kul 10.30 gerak...ini adalah first time aku drive tengah2 malam...kire tengah malam la jugak bagi aku...nak2 plak, perjalanannya agak jauh la jugak kn... so, mmg berhati2 la aku drive..bwak pn 60 mcm tu je..hahhah

smpai uma dlm kul 12 lebih mcm tu..teruss zzzzzzzzzzzzzz...penat + ngntok wa ckp lu...alhamdulillah sumenye selamat...pastu pagi esoknye plak, g imigresen ..renew buku merah... selamat la x rmai org sgt...  dlm tengahari mcm tu sume setel... 4 pasport selamat direnewkan..hewhewhew..

adik kwn aku dpt study kt poli aku..esok die g daftar.. seriusly...malam ni sgt teringat kt poli tercinta ku..first time aku merasa dok asrama..bsuh baju sndiri..bukan x pna bsuh bju sndiri..tp kt poli bsuh guna tgn..dlu mse mula2 msuk poli ..stiap hari bsuh baju.. terasa sgt rajin plak...pastu bile da nk dekat2 abis tuh..trus bsuh baju seminggu sekali..hahahah

alhamdulillah jugak..selama aku belajar kt poli, aku dok asrama.. hnya 2 minggu je merasa dok uma swa.. rindunye kt asrama poli...segala-galanya rindu..rindu time basuh baju dgn dak2 kelas..smbil2 tu smbang2 bagai..time jemur baju, x sangka segalanya hanya tinggal kenangan je skrg nih... ianya xkan boleh x diundurkan balik..bile ingat balik..mau bergenang air mta nih...

kt sni lah..rmai kwn2 baru aku jumpa.............ana, eiya, aishah juli, ena..n ramai lg.....rindu sgt........poli aku ade pntai..ade tasik..kwasan kampung..jauh sgt dr pekan....poli aku cntik..hehhehe..

aku rse tajuk entry tu aku pna guna la sebelum nih..heheh.....mood rindu nih time aku taip entry ni....seriusly RINDU.................................



sekian....

July 5, 2012

A Long Time A go

assalamualaikum ...

rsa bersalah pulak dah lame x update kt sni... da x rancak mcm dlu dah blog kite ni..hehehe... yes!! mcm yg aku pna ckp sbelum ni...sibuk brtwitter... dan semalam 4/7/12 utk pertama kalinya...twitter aku kena limit..hehe..ntah ape ntah yg bebel smalam..smpai kena limit.. ini first time bg aku..

sebelum ni bila dgr membe kena limit..aku rsa...eh!! ape yg dorg tweet smpai kena limit bagai...jakon la aku..heheh.. sebenarnye aku ade je jugak bende nk cerita, tapi bile feel nk berblog tu datang..pc plak xde on that time.. kan bagus klu ade tab, pk je terus taip kt blog..hehhehe.. ntah bilanya dapat memiliki tab nih.. sobssss

2 hari ni aku masuk keje awal... sebabnye..adik aku yg no 2 tu bru smbung belajar kt kolej komuniti selayang..so, mmg dekatlah dgn tmpat keje aku.. die msuk kul 8, so...dah alang2 tu terpakse la aku berkorban bangun awal..lepas hnta die, terus g kerja..tu yg msuk ofis awal tuh...biasanya... .......... lmbat memanjang...hehehhehe

ok...sebabkan aku jakon twitter aku kena limit semalam, so aku printscreen ...ni ha!! :p


click utk tumbesaran maksima

ok itu sahaja wat mase ini...... mcm biasa tajuk dengan entry selalu x kena.... heheh
There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^