Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

September 26, 2013

Selamat Hari Jadi Diri Sendiri -23

Assalamualaikum..

hari ni hari jadi aku...aku ok je kalau org x ingat ..huhuhu..serius ... tp yg pasti tiap hari jadi aku nk buat entry kat sini ..hhehhe

26/9/1990 -----> 26/9/2013 = 23 tahun..

Ya Allah ...dah 23 tahun aku hidup .. dr sekolah rendah, sekolah menengah..masuk poli..pastu skrg dah keje ...mcm2 yg dah dilalui .. tipulah kalau kata, x makin matang..rase byk jugak la yg da berubah.berubah dr segi perasaan, cara berfikir... mcm biasalah ..da umo2 mcm ni..org akan selalu berkata, cpt2 dpt jodoh..cepat2 kahwin ..hohohohho...aku amin kan ajeee... 

tp setiap kali hari jadi aku, aku rasa nk menangis....xtau la kenapa... rase mcm sedih.. umo makin bertambah .. makin tuaa :( ... ye la mne ade org makin muda kn..hmmmmmm... 

di umur 23 tahun ni...

tiada ape lagi yg akan aku minta dr Allah..semoga sisa hidup selepas ni akan lebih diberkati dunia akhirat..
kuatkan hati dan perasaan... kuatkan lagi iman....semoga aku x lalai dlm menikmati kegembiraan yg hanya sementara itu ... redha kn aku dgn setiap perkara yg berlaku..apa pun dugaan dan cabaran yg diberikan, moga Allah redhakan hati aku menerimanya ...aminn

taip ni je da boleh mengalir air mata..huhhhh... ok bye..

September 9, 2013

dari bujang sampai dah kahwin

uittttttt...

jauh di sudut hati aku ni..aku mmg rindukan diri aku yg dulu..yg suka bukak blog orang, baca ceritera hari2 org..then, aku pun sibuk menceritakan hari2 aku kt blog..dlu..mungkin dlm 1 hari boleh keluarkan smpai 5-6 entry.. tp sekarang mmg x la cerita dia..

dulu blogger yg bujang, skrg dah kahwin...how fast time flies..hikhok..contohnya mcm kak sepet tu, memula baca dlu time dia free hair lagi..pastu die da bertudung pastu skrg dah kahwin plak......masa itu berjalan..hehhe.. aku dr memula buat blog dlu, dah terfikir..kang kalau dah kawin, preparation dr merisik, sampai ke sanding nk cerita kt sini.. leulzzz...walaupn x tau la lagi semua tu bila akan terjadi..hahahahha.

kadang2 bila rajin, aku akan bukak la blog2 kakak yg dlu aku rajin singgah..naluri keinginan nk tahu apa yg jadi pada dorang sekarang membuak2..ecehcehceh...contohnya mcm k.diana..dlu aku bca time dia pregant anak kedua....skrg anak kedua dia tu pn da bulan dah.... huhh

well said.. aku bukan x nak story kt sini selalu...cuma kadang2 tu..aku cuba utk simpan sendiri agar ianya rahsia .. ..eh ape ko ckp ni... -,-"  ..hehheheh...btw, next week classmate time sekolah dlu nak kawen..ohmaiiii... 1 of my dearest friend nk kawen dah..aku plak yg mcm x percaya .. skrg mcm trend plak kn kawen muda ... best sgt rasanya.. lol ..ekekkeke..

ok ..itu je nk merepek.. boiiiii

May 12, 2013

ting tong

assalamualaikum...
ehem...first time taip entri via tab ni..tercapai jugak impian..hahaha..yeaa kekok ok.dgn typo nye lg..sokey, kita taip pelan2..hihihi
 harini nk merepek je..
situasi dimana kita xtau mcm mne nk buat org selesa dgn kita..situasi di mana kau pilih utk tunggu dan lihat..situasi dimana kau suka, tp malu nk ckp ..erk !
 
 ok itu je... ♡♡♡♡
 k..bye
 














May 8, 2013

Aku dan Politik

Assalamualaikum

PRU 13, atau nama panjangnya Pilihan Raya Umum ke-13 baru saje berlalu 2 hari lepas... so, for the first time , pada umur 23 tahun, sy menjadi salah seorang pengundi ...well, dah lama  jugak daftarnya..takut last minit daftar sekali kena tunda mengundi utk next Pru pulak..

bila dah makin berumur ni actually fikiran kita memang da makin forward kan..dulu, rasa semak je politik2 ni, tp skrg...silap hari bulan, kite pun boleh jadi fanatik/taksub dgn politik kalau x pandai kawal..sume org ade pendapat masing2 dalam hal politik ni...aku lebih suka tgk org tweet politik yg berhemah, bg pendapat dan idea, atau pun sebarkan idea yg bernas mengenai parti politik yg dorang sokong, dari org yg hanya tahu memerli... sungguh I cant brain this..perli orang sana, perli sini...

bagi aku, sokong lah mana2 parti, as long as kau tahu apa yg parti tu perjuangkan..sepanjang tempoh berkempen hari tu, kt twitter mmg ramai keyboard warrior..kutuk sana, kutuk sini, ade yg betul2 serius berkempen, ade jugak yg menjadi neutral. dok tengah2...well, itulah kehidupan manusia ni..serba x kena...

sebenarnya byk yg aku nak kongsikan kt sini pengalaman pertama aku pergi mengundi, tp idea tepu plak, xdpat keluar..tersekat kt kepala...hahaha..tp isu2 yg famous utk Pru 13 ini :

1. Dakwat kekal x kekal,
2. Pengundi hantu.
3. Blackout tetiba.

ni isu yg hot la dikatakan..nantilah bila aku da semangat nk cerita psal politik2 mengikut kefahaman aku dan kalau rajin, aku taip kt sini..terasa masih bersedih akibat kekalahan ini...huhuhu

Bila awek ex jd stalker !

Assalamualaikum

tajuk entry tu poyo je lebih...ahahhahh..xde ape la...evento, kite ni dah lama x contact each other..but, serba sedikit mesti kita tahu perihal ex kita itteww kan..hahha..It's smething shock la to me, when ur gf follow me on twitter...add me in facebook...I dont know, she's just adding without knowing nothing or mmg sesaja nk follow ex bf dia ini...aherherher

Not a big deal la for me.... benda da lepas, I dont want it to bother me, and I'm not interesting at all la with all the things happen to both of u...since "the date" I still believe U are the one who responsible to our "break"...hahhahaha..boleh mcm tu?

so, to those yg terasa..actually..I was forgot everything that I've been through with "urs"...so, skrg ni mmg dah xde apa2 dah yg aku rasa....dah x rasa nk balik semula, or berbaik, berkawan whatsoever dgn kekasih awak ittewww..dont worry.. aku bukan perampas, and aku pn xnak terhegeh2 dekat org yg mmg dah leave me before....prinsip aku senang je, time dia jd "milik" kau, treat he/she well, setia, and sebagainya..do the best for your relationship..but ...once its "broken", ....there's no point to u for looking back ...just forget it....that's what I do..

well..mmg since "hari tu", aku mmg da x pna serius bercintan2 ni...just going with the flow, bila da smpai seru Allah datangkan lelaki yg nak jadi suami aku..I just follow .. 

InsyaAllah...

May 4, 2013

Broga Hill

assalamualaikum

YA ALLAH..lama giler x update kt sini...what to do ...heheh...setelah sekian lama x update, hari ni aku nk cite pasal aku g broga last saturday, means 27/4/2013 hari tu.. yg ni aku pergi dengan bff ..hehehe..btw, we alls ni memanjang merancang nak g sini, nk g sana...byk la plan nya..jadi dan tidak je cerita dia.

Plan nk g broga ni pn lebih kurang 3 minggu jugaklah pung pang, pung pang cite..akhirnya jadi jugak la..walaupun mase plan on that date, aku rasa mcm x nak pergi..sbb mcm ada hal ..mcm la..tp da sume bff agree, aku pn teruslah setuju, kang kalau aku kata x jd, ntah bila nk perginya..selalu gitu...hahahahha

so, plan2, we alls plan nk smpai broga kul 6 pagi..kiteorang pergi 5 org..yg tahu jalan sorg je..hehe..sbb dia pernah pegi before ni..mulanya ingat nk guna GPS, tp....x perlu la kot..before pergi, dorg da google map dah..ok yg tahu jalan my bff Liyana je..hhuhu... so, pergi guna kereta aku, so, aku lah kena pick up dorang sume..nak dijadikan cerita, sbbkan ijan, n yati umah dia dekat dgn aku..so dorang tido umah aku malam tu..

sbb kan nak pick up dorang sume, jadinya aku kena lah gerak kul 4..amik Noraya kt selayang mulia, amik liyana kt Sri Damansara ...so, engko kena buat sume tu dalam masa sejam..hhaha..memalam tu aku, yati n ijan sempat jugaklah tgk running man..haha..

Syukurlah, plan kiteorang pagi tu "as a planning" ...walaupn lambat sikit la..haha..aku gerak dr rumah kul 4.10 am , then dpt pick up sume sekali seblum kul 5 jugak la..tu pn sbb liyana tnggu kt sri gombak...so jimat masa disitu...aku yg biasa bwak kereta 80-90/kmj ni....dorg ckp lambat..then, dorg suruh aku bwak laju sikit.. kuang hasam betei...hahahah

sampai broga tu kemain kau ramai org..susah dah nk cari parking....aku ingt mcm kteorang dah awal..rupanya ramai lg org dah awal..tp mmg ramai org on the day ...5 minit pertama hiking mmg aku dah rasa pancit, ye la...dah lama kot x push badan mcm ni..kalau joging kt taman layang2 pn, nak xnak je jalan ..lari pn kadang2..yg ni, dah lah mendaki,...tp lepas tu..kira rasa badan da stable la..dah boleh "cargas" org ckp..baru semangat..

dengan menggunakan satu lampu suluh dgn pnggunaan 5 org...pandai2 lah jawabnya...lastnya dapatlah kteorg naik smpai stage 1 before pukul 7..time tu pun masih gelap lagi..so, sangat best ok rasanya...atas tu xyah ckp la..mmg dah ramai org...as usual, kt atas tu x sah la kan kalau x tangkap gambar sampai lebam..muahhaha..so, itu lah je la keje kiteorg bila da smpai..lama jugak la lepak kt stage 1 tu..then, ingat nk turun dah..lepas tu dorg ajak naik lagi ke stage...so, hari tu ..sampai stage 2 broga la kteorang naik ...

dah turun tu, singgah plak kejap kt Sg Tekala, disebabkan aku bulan mengambang hari tu, so aku tengok je la dorang main2 ittewww..jeles okeh..dah lah aku mmg dah lama nk mandi sungai, sekali bila da smpai....xboleh mandi plak..so, keep calm sementara dorang mandi, kita online sajolah yoooo, btw, nk ckp ni..tandas kt Sg Tekala tu bad la bagi aku..dia just ade tmpat tukar baju without paip air..kira, engko just boleh tukar baju je...nk kencing, or whatever sume tu x boleh..aku xtahu la mane tndas dia....so, membe2 aku just tukar baju sajo...

gerak dr Sg Tekala dlm kul 11.50 am mcm tu la..awal lg kn??..so, we alls plan lagi la cerita dia -___-" ....
dr semenyih kiteorang plan ke Shah Alam ...motif???..semata2 nk pekena abc yg femes org ckp tu..before ni aku pna la sekali try mkn abc kt sini..mmg superb la bg aku..abc Seksyen 2 tu..yg dekat2 dgn uitm tu...mmg dah lama aku craving ok....so, disebabkan noraya tahu jalan, dia la guide aku jalan nk ke sana..



*terliur*
pemandangan dr atas Broga..



dengan panas teriknya, dpt lak minum abc itewww...sangat nikmatt...ahhaahah..membe2 aku dorg makan lunch sekali, aku je x..diet kononnya *tgn dibahu mata ke atas* ...then barulah balik..lepas hnta dorg sume..aku smpai umah dlm pukul 4.30 pm mcm tu..masa ni x rasa lg penat dia..


haaaaaa...malam tu..amekauuuu..sakit seluruh bdan..dgn sakit tekak pakej sekali..ni dah seminggu balik broga pn..tekak msih x ok sepenuhnya...heran aku..hiking guna kaki, tekak yg sakit...tp serious lah..malam balik tu..bdan mmg sakit sumenya..runningman pn aku x tgk..penat punya psal..huhhh !! 

overall, mmg rasa nk naik lagi wehhh...nnti kalau pergi lagi, nak naik lagi tinggi... baru best...hehheehhe










see ..belakang tu ramai org lagi






ini sahaja cerita utk Broga Hill kami...mmg plan nk g lagi..tp xtau la bila ..yeeehaaaa...

Sekian,


February 21, 2013

Happy New Year?? .. erk!

Assalamualaikum..

boleh lagi x nk wish Happy New Year ??..hikhikhik.dah lama sgt x taip entry baru.. -,- .. by the way.. I wanna say Happy New Year 2013 to everyone... I'm 23 this year ... ohmaiiiii...hidup berjalan sperti biasa, kadang2 happy ..kadang sedih ...tp dah malas nk pusing fikir, just keep calm sudah la..aherherher

my baby blue and black da setahun lebih dah..kjap je masa berlalu..byk cerita nk cerita..tp tahap kemalasan skrg ni xdpt dibendung..so, taip mane ingat je la..hahahha..CNY baru ni my bff kt poli julie just married ...as usual, bile aku da berplan baik punya..mesti ade plan yg menyusul..last minit, ade org lain invite g wedding anak die, the same day with julie's wedding..so, sorg kawan, sorg lg plak kawan mak in same date..so have to go both la..

nak dijadikan cite..ini kali kedua aku g umah julie kt tg karang, tapi.....sejammm lamanya sesat mencari umah die kt sawah padi tg karang tu..ahhhh..kalau x mmg smpat tgk die nikah..then, lpas tg karang, ke tg malim plak kte..!! itu cerita on CNY ..

Selamat Menjadi isteri org julie...aherher

awal blan 2 hari tu..aku baru pergi interview MPS ...xtau la dpt ke idak...hopefully dpt la kan...terasa dewasa plak skrg, dah x rse remaja lg...knp ek..mybe byk yg nk difikirkan..tiap bulan, bayar itu, bayar ini..and now da ade planning dgn memembe nk ke luar ngara la bagai..planning je la baru..bila n kt mane tu idaklah tahu..hahahah...

saving duit utk kawin lg.. even calon masih x nmpak bayang2, nk beli branded hanbeg lg.. aihh mcm2...ecececeh..tu belum persoalan "bila nak kawin" ..adehhhh ..kemon la, I'm happy girl rite now, serba serbi cukup..nk pergi mane2 x perlu risau, spe nk anta amik..drive je la..xpun bawak je la motor tu..simple ! ahhh..org single mmg camni kot statement nya..wakakka..

tu belum cite kaki wayang lg..mane cite wayang yg best baru kuar..nk jugak la berasak g panggung..hoho..kemain.. so, xla rasa ketinggalan sgt kn..trolololo. 

itu je la kot yg nk diceritakan ...once aku da dpt kje yg tetap setetapnya..yg aku rse aku mmg nk kje lama kt situ..time tu la aku mmg serius punya nk ke luar ngara bercuti...memandangkan bff pn sumenye dah kje..so just planning je la... tp memula kte g dkat2 je la dlu ye..hohohoh

ok la.. babai ..
There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^