Thanks sebab tekan ini.. :))

February 28, 2011

sy belum berani lagi..

assalamualaikum...

post ini ade some related dgn the previous2 post...about "lelaki".....haishh...aku xleh ar kalau org laki ni asik dok msg aku mintak bg peluang...err...aku ni da la lemah iman...haisshh...befre ni aku ade cite psal a guy tu kn..I hve told him, I dont want to fren with him anymore..bukan pe..mcm xde function je kalau terus msg n call ni..da la akan bzir kedit aku, time (ye ar nk taip msg), n...yg pling pnting...MESEJ ADLAH HIPOKRIT....org bleh create a lot of sweet word...kte xtau ianya rite or not..(maklumlah lelaki kn)....

guy ni....

berdasarkan obsrvation aku la kn, kt fb die..not too bad la..kirenye adlah smething sweet kt die yg leh tarik minat aku....tp x sedia lg nk beri hrapan kt die..so aku rase better aku diam jer..xyah msg dgn sesape pn..

aku rse ini cara terbaik buat masa ni, byk hipokrit la dlm msg or call...sumenye leh tpu..ni ustaz ek cite kt aku....

awak....
kalau awk bca ni....
firstly sy nk mintak maaf......
bukan nk berlagak sgt .....tp....sy is a complicated person..nnti awk akn fed up dgn sy...I dont want to heart broken again..try and error wat mse ni...x perlu kot..
kalau jdoh kite...kite jmpe la nnti yer....

tc ....

Selamat sehari puasa..

Assalamualaikum..

time aku nga taip post ni, aku nga kekenyangan...errrghh..alhamdulillah..selamat lg pose aku sehari..heheh..walaupun time siang td..adoiyai, mcm2 makanan yg terbayang2 kt fikiran aku ni, mee udang, char kuew teaw, mihun tomyam n mcm2 la plak.....http://www.emocutez.comrasenye mcm nk telan je sume mkanan tuh...ok ....sekarang pose ganti tinggal 2 hari jer..alhamdulillah....nak habiskan cepat2..hihihi

February 27, 2011

Entry yg lepas terpakse DELETE

assalamualaikumm...

just nk btau...the previous entry i I da delte coz too many "mencarut" kt entry tuh.. ok..timetu nga hot sgt..
http://www.emocutez.com
moral of the story = time tengah marah jgn diikutkan....Jika anda tengah mrah on that time berganjak lah anda dari tempat anda marah tu..
http://www.emocutez.com

February 24, 2011

yeah!!! esok balik..

assalamualaikum....

sje nk kongsi cite kt u all...esk sy nk blik..yeah2..yeah2 boleh balik....rndu sama adik kcik ku...huhu....mybe dok uma je kot balik ni (insyaAllah)....sbb nye, my bestie2 x blik....
http://www.emocutez.com...........

heheh,..nmpaknye, kurang la function time cuti ni....itu je nk citenye... bye..


http://www.emocutez.com

February 21, 2011

hari ni mood sy x baik..

assalamualaikum...utk entry ari ni sy nk cite...ari ni diisytiharkan MOOD sy x baik..... http://www.emocutez.com .ohh ya Allah....biase la kan...x setiap hri kte hepi...I try to watau jer...try...tp bengangnye masih terasa...adoiyai...so...let me shut up kan...as long as i x ggu orang lain..errr.....cool2..

reason??...bia la aku je yg tau..
http://www.emocutez.com

ok ...buby..

Saya bukan baik pun..

assalamualaikum...xleh tdo plak mlm nih..bru lepas wat asaiment td...hemm....teringat mcm2 perkara yg da dilalui slame hdup nih...malam ni terasa nk jwang plak....knp hdup ni slalu diduga dgn kehadiran lelaki??...ok..lumrah khidupan..sebnarnye..kalau ikutkan hti aku ni..aku x ksh pn klau x jmpe ko lelaki..ko x yah dtg pn aku rse ...aku xla sangap sgt...lately, aku ade berkenlan dgn seorg lelaki ni..kt fb knalnye..ntah la..alhamdulillah..smpai skrg ni..skit pn aku x caye ape yg die ckap kan...walaupun penuh dgn madah2 cinta yg m'boringkan tuh..

aku tengah cube utk menyiapkan diri aku, utk jd seorang wanita yg baik...dgn harapn smoge Allah temukan aku dgn Adam yg boleh m'bimbing aku ke jalan yg benar...yup!!...aku x baik mane pn..tp...aku tengah cube ke arah itu...and aku percaya....kalau jdoh aku x ditemukan di dunia ni, aku yakin jdoh aku tu akan tnggu aku di akhirat kelak..insyaAllah.....aku x ksah mane pn lelaki ni..ikut korang la nk caye or x...cuma satu je yg aku hrapkan sblum perginya roh dr jsad aku ni, sblum berlakunya kiamat...aku nk balas jasa mak ayah aku dlu..walaupun mungkin x dpt balas byk....smpat kan lah aku utk balas dengn sebaris senyuman dari dorang..itu je yg aku pk skrg ni...

awak....sy x perlukan awk utk cairkan hati sy, sy x perlukan awk utk jga sy sgt pn...sy x perlukan duit awk pn utk bg mkan kt sy...sbb, mak ayah sy da bg lebih sgt2 dr awak yg akan bg tuh.....sy x kisah pn awk ade or x....bia lah hati ini, cinta dlu pd Penciptaku, Rasulku, dan mak ayah aku dlu.....

February 20, 2011

sY maiN Futsal...

ok....da lame sudah x update blog ni...bukan xdee cite nk cite..cume mals nk cite..hehe..ari sbtu yg lpas jabtan kteorang ni ade la wt pertandingan futsal antara klas,,..so, sy pn mlibatkan diri dlam futsal ni.....tp...akhirnye kte kalah..hahaha..biase la tu..mnang klah adat pertandingan kn (ayat standard)..

kte jd keeper...percaya x...tp itulah hakikatnye...jgn ingat bdan kcik ni xleh jd keeper ok...heheheh....nak jd kan cite lg..pengadil futsal tu..ensem la plak...http://www.emocutez.comadoiyai...sje bg aku x fokus main.....hahahah..xleh bla..smpai terkoyak2 suar merah aku tuh..errr....da la syg suar tu..hehhehe...tp nk wat mcm mne kan...nnti ade mase nnti...sy upload kn suar yg koyak tu..

lg satu nk tnjukkan muke2 comel yg main futsal ari tuh..hahahha

ni hari kedua...knon2 warming up dlu la nih..


ok....gaya itu pnting....hehe...

latihan x sberapa...tngkap gmbar je lbih..heehhe...

smpai sni dlu citenye...tc ...bye..


.

February 3, 2011

Hari yg menyeronokkan...!!!

Assalamualaikum...
Syukur alhamdulillah....ari ni aku hepi sangat...ni yg dikatakn cuti nih..jejalan jer..hahhaha..suke2...ari ni aku n kwan aku bawak adk2 kteorg nih g Wet World kt Shah Alam..walaupun tmpat die xla bsar mne...tp not too bad la...syok ar jugak...nak2 lak adik aku yg kecik tu..bukan main excited lg..Ya Allah...cian plak aku rase..ahhaha..mcm org xpna kuar jaln jer..
adoiyai...tp...rase puas ati..coz die hepi sgt pegi main air td tu..hahaha...byk pic2 yg aku tngkap tp...sygnye aku xleh nk tnjukkan skrg...coz kad reader x bawak... :( ..utk pengetahuan korang...tiket utk masuk wet world RM12 dwasa..RM10 kanak2..kanak2 yg ketinggian die bawah 110 cm free of charge..sewa pelampung (utk 2 org naik) harga die RM20..tp kalau korang pulangkan dlm keadaan baik die akn refund duit korang sebanyak RM1o..so, kire swa pelampung RM10 ler...

Aku suke tgk adk2 aku hepi bile aku bwak die kuar...(spe yg suke org sdih ek? )..http://www.emocutez.com

sbb kan ari ni cuti CNY..bapak ai rmai gle umat mnusia kt sna....bejeler2 org beratur...pergghh...aku xtau la..line blakang skli kul bpe dorg leh mndi..heheh....jd.
..http://www.emocutez.com
mmbe aku pn m'cadangkan..supya adk aku menyelit g dpan..hahahahh.....akhirnye..............

selit2 pnye selit..die b'jaya smpai ke kaunter tiket dpan tu...ade bro dpn die tu tnye... "td adik beratur kt mne? " (dgn muke x puas hati)...adk aku plak dgn confidentnye jwb.."kt blakang nih? " (bajet die da batur lame la).....bgus tol la..then, pe lgi...tukar bju trjun ar dlm air tu..aku pn da lame x merasa main2 air ni, mksud aku air yg berkolam2 ni ok.....yg xleh bla nye...rmai gk mamat ensem2 kt situ..wahh...!! ape lg...smbil menyelam cuci mata la..hahaha...gle gtal.....ganteng2 u...
http://www.emocutez.com
hahahhaha..... then ade lg aku nk cite....malamnye plak..!!!

sebaliknye dari wetworld tu, aku pn tman la adk aku g mydin ..nk bli brang skit...tengah jlan2 kt celah2 megi...tibe2 !!!

aku t'serempak dgn ex aku dlu tu...yg mude 2 thun dr aku tu...perghh...fes, aku mmg x cam langsung..aku ingt mamat mne la kn..then ble da b'tentang mta...pnye la terkezut aku...btol2 kteorg b'pndangan mata...errrrrrr...t'gagap aku jd nye..aku bleh plak t'pk spe mamat ni...adoi...btol2 berhadapan lak tu..

teringat plak memori lame...mkin ensem plak ex aku tu..ye la skrg da mtang skit..dlu mse aku capel dgn die tu...mcm kanak2 je..tp...rse mnyesal plak mintak cleshh..padan muke aku!!..ye la..aku yg mintak puts...pd hal xde gdo pe pn...alsan aku sbb, nk blaja ...poyo gle alsan tuh...errr...
aku tau die syg aku, cume x pndai nk tnjukkan jer..tu la aku x memahami die..tgk skrg da nyesal..eh...xpe2......jdoh utk aku da disediakan ....so rileks sudah.....tp.........mmg terkezut la td.....hahahha...
http://www.emocutez.com

ok la....ckup la smpai sni ye...

assalamualaikumm..

February 2, 2011

alhamdulillah....

Ya allah...kenyangnye aku ari nih..mane idaknye ...mkn kfc n bakso...perghh..perut aku da x dpt mnampung mkanan lg da..adoiyai...knyang sgt..nk wt assingment pn x siap2 lg dr td...dorg kt fb nih smpat lg melawak2..trus x jd nk wt assingment..siot je..hahahahhaha....ari ni ayah blanje kfc...syok ar....smpai xlarat nk bangun rasenye ...adoi2..esk nk g wetworld plak..uwaaa..syok nye la...suke2..

February 1, 2011

Sanggul Tinggi itu haram???

assalamualaikum..tujuan sy buka cerita ini bukan untuk menyinggung hati sesiapa..hanya terasa "kekesalan" di hati ni bila lihat wanita islam bertudung menyerupai wanita agama lain....sehingga sy menulis post ini sy msih tidk tau apa status sanggul itu sebenarnya..tp ada hadis nabi pernah mengatakan . "
Hadis Rasulullah,
"barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari
kalangan mereka"

riwayat Abu Daud."


sy rse ramai yg da tau..pemakaian tudung seperti ini :telah dibuat terlebih dahulu oleh rahib kristian...cube korang pk balik..adakah korang pkai tudung mcm ni..?????????? di mana tdung yg menutup dada ????

di sini sy nk tnjukkan kpd korang n korg decide sndri..ape p'bzaannya?

korang pkai mcm ni???? lu pk la sndiri...


mungkin ade org cakap, "pkai mcm ni bergantung pd niat"..

sedangkan hadis nabi da ckp "barangsiapa yg menyerupai sesuatu kaum, dia tergolong dlm kaum tersebut"..beratkah untuk kita menegakkan ISLAM??..

mungkin ade kawan2 kita yg pakai mcm ni....bape kali lah dpt kita tegur..yg byk nye dapat ditegur dlm hati..dan selemah-lemah iman ialah org yg menegur dlm hati...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^