Thanks sebab tekan ini.. :))

August 30, 2010

kecewa ar dgn sikap mcm ni....!!

aku sbenarnya agk la hot fm skrg ni an...sometime kecewa ar dgn sikap "sahabat"2 aku ni....okok, da besar da die...bz life kn, nk wt camne .....baru umo 20 ni..kalau diikutkan baru 3 orang mmbe aku kawin..sedangkan aku ade berpuluh2 mmbe yg lain..ok fine, x semua yg mcm ni..ade yg sporting same mcm time skola2 dlu..tp yg da berubah pn byk la jugak..ye la..masing2 ade komitmen..dgn family, dgn study, keje n komitmen dgn "balak"..aku kesah plak wei...nk ajak dorg pn bukan men payah lagi..ok...sape la ko as dorang nk kuar dgn ko...kuar dgn aku, lu gune duit sndiri la kan..kua dgn balak, dorang leh payung..untung la badan...ros je la yang nk ikut kemana2 jer...22 single n available kn.....

tp ....seingat aku la kan..even dulu2 aku ade pkwe...tp aku still asrina yang dlu..ko ajak la g mne2...aku on je wei..tade hal punye......rindu do nk kuar dgn korang...aku da selalu sgt kuar dgn ros...g berdua lak tu..silap ari bulan org ingat kteorg less plak...WHO CARE??? hahah..tp..mcm mane klu ros pn da ade balak??...huhh...sape yg aku nk ajak klu nk g tgk wayang?? pusing2 KL?? ronda2 buangkan mase.???.....mcm mane gak kalau aishah pn da ade balak??...nk ke die msg stiap ari dgn aku mcm sekarang??...wei...aku mmg tacink...aku jd pilihan ke2 lepas korang da ade balak...ok2 fine...LUMRAH KEHIDUPAN.....ok...dari dulu aku da terasa sgt...dulu alasan aku keje ...btul dlu aku bz dgn keje...dan tu jadi alasan..."ye la ko kan kje"..skrg aku keje office hour beb..sabtu ahad cuti..tp same jer...ape kes???...

malas aku nk pk bende2 mcm ni...tp kdg2 tu....btul2 tacink..kalau balak ajak on jer...no excuse...ok fine...dah ar aku malas ar....benci ar dengan lelaki..ko sakitkan hati aku...ko rampas kwn aku.....WTF la ...................................im wrong....sengal la malam ni...aku x bncikan lelaki...aku masih pencinta lelaki...tp meluat gle dgr ayat manis kau..bape banyak gula hah ko telan...errrrrrrr...

August 29, 2010

aku jatuh lagi???

ok2....actually ni cte lame gak la..ok fine mcm ni...dlu lg aku da rse "Jatuh" ni..aku kenal "die" ni mase kt poli lg....honestly, aku b'kenalan dgn die ketika aku msh lg status cpel..,ksih syg aku bukannye mudah goyah, even aku kenal "die" ni..tp hati aku msh lg kt "couple" aku tu...1 lg pengakuan...I was had a date with him mse kt poli...tp bukn kteorg kua b2, adk2 aku pn ade...ade la beberapa kli..tp itu bukn curang k...

Even mse mule2 aku knal "die" aku msh couple, aku ttp honest dgn die.."sy da ade pkwe" coz die pn tnye aku da b'pnye ke blom..aku jwb yg btol la kn..ari aku n "couple" aku clesh die pn tau, n die ade kt situ tgk aku..tp itu x gugat prasaan aku kt "couple" aku tuh,,....Nk jadikan cite..after clesh 2 ade la die tnye aku ok ke x..ade gak la advice2 die kt aku....aku ye kn je la sumenye..

"Die" ade gk la bg hint2 tu kn..tp, awal2 lg aku da ckp dgn die,.."jgn sesekali kte ckp psal cinta"..so, die ikutlah kemahuan aku an..kteorg still kwn smpai skrg...aku xnk ikutkn sgt prasaan mcm ni..ade jdoh ade la kn....Sbg PEREMPUAN la kn, aku t'tarik dgn cara die..die kategori alim(dalaman wallahualam)...die low profile, x b'lagak, cra b'ckp yg adoiyai sopannye la..ok, aku suka die.....tp xkan aku nk adjust dlu kot an...bialah Allah tntukan..

X sbar nk jmpe die sem 4 nnt...die ckp die nk mkn kuew teaw goreng..die men2 je sbenrnye...tp kn. even aku x rti msak..aku akn cube msakkan utk die sem 4 nnt...Aku x m'harap, aku sllu nasihatkn kt diri aku,,,DONT TRUST MAN TOTALLY....t'masuk la die..jgn mudah p'caye kn lelaki....mase tu die ade something tau nk tnye kt aku..pastu tbe2 die kate "xpela len kali la mie tnye ina"...so, aku pn xde pakse die tnye kn..aku wt bodo je la...sampai skrg aku t'tnye2 pe la yg die nk tnye tu...die slalu tanye, aku dgn ex aku mcm mne..aku jwb la pe yg ptut....

Kalau Allah izinkan aku nk jtuh cinta pd lelaki yg boleh bimbing aku....aku boleh ditegur...itu prinsip aku.."die" ni pn...Aku serahkn jdoh aku pd Yang Maha Esa...hanya DIA yg tau spe yg TERBaik utk aku....1 lg yg aku masih ternanti2 kn...Zikrullah dr seorang lelaki..bukn sembarangan lelaki ok..lelaki yg syg kt aku......inilah yg aku tertunggu2 skrg...ok..even pernah lelaki zikir ditelinga aku ni...tp itu dlu, cte lame..jdoh x panjang...

"Die" ni pn...bukn jenis lelaki yg suke bermadah berhelah...ayat die xlah manis2 mcm yg sllu aku jumpe..xde jugak..berjnji yg merapu2 tu...die biase2 je......n x jugak jiwang...tu yg wt hati mkin tertarik...ehmmm

aku da alami pengalaman cpel yg mcm2...aku da x heran tgk org2 cpel...cuma skrg...btul atau tidak...aku da b'ubah..INSYAALLAH...cinta aku lepas ni krn Allah..dan aku nk kasih syg kteorg bertaut sampai ke syurga...INSYAALLAH..

August 28, 2010

Aku ni penakut ke???????

semenjak 2 menjak ni banyak lak org share2 video kt fb tuh...aku pn bru prasan yg aku ni penakut gk sbenarnya..aku x berani nk tgk video sorang2, bukn pe..kang tibe2 ade orang xcident ke, hancur muke la, kejadian aneh...cuak aku nk tgk..klu tajuk die agak2 plik..aku xkn tgk..tp sbrnyer nk tgk sgt..aku paling cuak skli kalau ade video pasal kesakitan manusia..pecah muke ke..xcident ke..bunuh diri ke..adoiyai..siriusly cuak beb nk tgk...takut ...bia org len tgk dlu, then cte kt aku....ahaahhah..

kt surat khbar lak,..stiap ari ade org buang bby...bangang tol la..x bau syurga la do..masalahnye sume tu org melayu..da sdap men x brani nk tanggung...ni la tanda dunia akhir zaman..ntah smpat aku kwin ke idak....siyes...takut tol dunia zaman skrg..nk kwin pn takut..(pd hal balak pn xde)..byk kes skrg suami gila...bunuh isteri, yg t'bru sembelih anak..nauzubillah..pukul isteri la...ya Allah..byk tol dugaan zman skrg ni...

.............................................hargai la org sekeliling.................ingat Allah selalu...

August 22, 2010

Yg Aku Xleh tgk n Lupe....(^-^)

kul 1 da ni..tp still xleh tdo lg....khusyuk melayan fb td..huhu..(berdasarkn tajuk)..hee...sbnrnye tingin gk aku nk tgk blik pic2 aku n die mase dlu..kenangan2 manis kteorg tu..tp hakikat nye, aku x snggup nk tgk..sume gmbr aku dgn die, aku smpn kt aishah..xde pn dlm lptop aku..klu ade pn 2 3 pic je..x sanggup nk buang pic2 tu, n x snggup gk aku nk tgk...cmfirm nnti meleleh air mata aku..kdg2 ade situasi tu m'ingatkn aku pd kata2 die...antaranye la kn:
* ade ari tu, knon aku nk wt yoga..ingt lg die ckp "yoga haram di cc islam"...hahah..dgn muke selenge die lg...rindu beb..
*tingat lg die nyanyi dgn sore die yg ttp sdap bg aku .."Cinta utk asrina"..dan masih terngiang lg die nyanyikn lagu nur kasih dpn aku..cuma 1 je yg x t'tunai..die x buat2 pn rakam suare die b'zikir..tgk skrg da xde pluang lg...:((
*aku rindu kt die sbnrnye...nk jumpe die..nk ckp dgn die mcm dlu..nk gelak2 dgn die..nk pnggil die ke ne te te lg....
sy rindu sgt kt awk....sriusly...nk dengar suare awk..da 3 buln da ni..sy msh sygkn awk .............hnya Allah yg tau, rindu aku n syg aku kt die..da x byk luahn aku cte kt kwn2..sume nye aku smpan sndiri...

.............................xleh layan lme sgt prasaan ni................k la, baik tdo jer..g.nite....

August 21, 2010

3 bulan da berlalu....

hUhh!!! pejam celik, pejam celik da 3 buln upenye kteorg da clesh...x sangke2....sjak ari tu...aku dpt rsekn perubahan kt diri aku...perubahan cmne ek...?? aku dpt rsekn aku ni mmboringkan, so pdan la muke lelaki yg nk berkenalan dgn pmpuan yg boring mcm aku nih...hahahha..fokus utama aku skrg bukanlah pada cinta or lelaki...tp klu nk diikutkn sme je mcm dlu...still tgk klu ade guy ensem lalu dpn..hehe..cair jugak, klu lelaki snyum kt aku..kuakuakuakua..x ksh la pe2 pn...aku da x heran nk cpel2 ni...xyah pning pale, tnsion, skt ati, jeles..or pe2 je la...aman ..................uhuhuhu...klu ade boy yg "ade LC, officer, at least ade diploma, n sdap mata aku memandang die" ok la...heheh...tu je clon plihan aku..kihkihkih

August 2, 2010

knp msih rindu awk?????

agk sengal la gak kan aku rse mlm ni...dgn hri yg sengal lg..tu la akibatnye klu slalu lupe kt Allah...knp msh rindu die wei???.......YA ALLAH..........aku x boleh la klu sehari x ingt die..msti terlintas kt fkiran aku ni..aduhhh...letih la mcm ni...faham x asrina..ko da xde jdoh dgn die..????? senang nye la air mata aku mengalir malam ni.. dlam dunia ni...ape yg slalu aku pk, ckuplah hidup ni ade mak, ayah, rini, ita, iyat,..kwn2 aku dan die.................tu je..tp hakikat skrg.. die bukan ko punye..ko faham x?....kteorg leh berubah kalau 22 nak berubah...ckuplah..jgn la nangis lg.......sy rindu sgt kt awk..setiap hri sy ingt kt awk. awk ingt sy x???...sy letih mcm ni...sy xleh lupe kenangan kite...nk undur balik mase tu....YA ALLAH.......rindu gelak tawa awk,..kepoyoan awk tu..semoga Allah tunjukkan kita jalan yang terbaik...aminnn...

* sy rse mcm xde feel dgn sesape pn, walau pn mungkin die lebih baik dr awk...walaupn laki tu ensem mcm mne pn, ko x setanding die...knp mcm tu lak pk eh..bengong ar....

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^