Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

November 5, 2012

5/11/2012 - SPM 2012

Assalamualaikum.

today 5 November 2012..first day SPM utk thun 2012 ... tahun ni terasa spm sbb adik aku yg ketiga adalah salah seorang calon spm 2012 ... 

Gud luck to my sis .. and to all SPM's candidates out there ....  huhuuh... nk jwb SPM adalah saat yg sangat mendebarkan bg aku.. huhhhh!! 

ok..sekian..

October 23, 2012

Time flies so fast !!

assalamualaikum semua....

lagi 2 bulan je tahun 2012, then masuk 2013 plak...ya Allah..cepatnya lah masa berlalu kan..next year 23 plak dah umur aku nih..hhihihi... rindu sgt dekat blog, tp sayangnye mood nk menaip dah x sama mcm dlu...sekarang 10 entry dalam sebulan pn susah... hmmm..

nak dekat2 hujung tahun ni mesti ramai menunggu bonus kan...muahahah..aku pn same...last year dpt, so harapan tu tinggi utk dapat tahun ni....ade barang besar teringin nk beli... *besar la sgt* ...  wishlist tahun ni rasanya sume da tertunai, ade satu je x tertunai rasanya... rasa mcm nk search balik je entry wishlist 2012 .... kihkihkih..spm pn around the corner....bukan aku yg nk spm..tp adik ketiga aku calon spm tahun ni....hope die boleh jawab la hendaknya ..we'r never expect more,hmm hmm...

ekceli dah lama rasanya x kuar jenjalan wit my bff ...rasa rindu kadang2, kdg2 rasa hemm x kisahlah ...tp rasanya mmg lama dah..last berjimba2 rasa time bofore puasa...jumpe semua skali time raya...then pastu bila jumpa je msti x ckup ahli ...nk wat guane, sume bz,


btw,  ni muka terbaru kita...2 last week rasanya..  :p

ok...sekian.


September 27, 2012

Hepi bufday to ME!! *nyanyi sendiri*

assalamualaikum..

time aku taip ni da kul 12.20am 27/9/12 ...bufday aku semalam...26/9..nk jugak kongsikan ape yg aku rsa time bufday aku yg ke 22 ni....genap la umur aku 22 tahun mengikut kalendar masihi...lpas ni 23 plak..insyaAllah.. rse sdih pn ade, bile tgk umo makin meningkat... mane ade umo makin menurun ye dakk..ahhaha

since last year, bile time bufday je ..aku msti deactive FB, motif???...xnak org wish..xpn, nk tgk seramai mane yg ingt buday aku without fb telling...ahaahha..over kau!! ....honestly aku mmg malu bile ade org wish ...org first yg wish adelah adik aku.....ingat nk beli kek ari ni..tp mcm seganlah plak...hahaha..xde motif... sbbnye aku mmg ngidam kek ari jadi skrg ni...lame x makan ....hahaahhaha

terima kasih kpd kwn2 yg wish....even ....emm..malas plak nk cite....biarlah, dah lepas jgn diingat balik ....ape2 pn..terharu sgt bile bff yg dok kedah sana.. call wishing me...ingt die lupe, nak2 plak die bru je jd org kedah, dgn bz sbg pelajar lg..mmg aku rse die lupa...tp x sangka...she's still remembered me!! betul2 terharu...thanks ana melissa...salah seorg kwn yg sgt baik yg Allah kenalkan kpd aku...dan aku bersyukur, aku ditemukan dgn dia....

terima kasih juga bff sorang lg...aishah taswir yg 2 kali call aku...first die call aku x pick up, x bwak henpong kekdahnya...then, die call lg time malam...pe lg...sembang kencang la kteorg as usual ..letih jugak aku berckp td...ahaaa...asal dgn die je, msti byk cite yg nk ckp..x paham aku....

bff sorang lg, send mms ...tp yg x bestnye ntah knp henpon aku xleh recieve plak...adehhh..maxis send mms bleh plak....so, dpt text die wish je...geram plak aku xdpt tgk mms yg die nk bg....hehehe...thanks liyana...org kedua yg wish utk aku...

x lupa juga kt juli, ieya....terima kasih.....kwn2 twitter yg smpat wish td...heheeeh...seriusly aku malu bile org wish...hahhaha...tp mmg rse mcm nk makan kek ari jadi je ni haaa..adoi....

ok la ..itu je pn nk cite nye.....

sekian..


September 24, 2012

Hampir sebulan tiada entry

assalamualaikum..

apa khabar??? ...ade org stalk aku ke??..hahahha kalau tgk last entry pn dekat sbulan yg lepas...see!! dah lama x wat entry...kadang log in just blogwalking jer....that's all..stiap kali rase nak menaip, tangguh2 kan,, lastnye no entry begin..ekekekke

kpd yg mungkin stalk blog aku or fb aku *perasannn* skrg ni mmg dah jarang update status kt fb, blog pn jarang update ...yg rajin update hanye twitter je....everyday..ahahah.... I'm just living in simple life...pegi keje, balik kje, weekend kalau poket tebal baru kuar ...tu pn selalu kuar dgn adik bradek jer ..

honestly aku rse the way I'm thinking rite now, getting different from bfore...mybe faktor umur barangkali ...next wednesday is my bufday yg ke 22... I'm getting 23 soon..hohohoo...tp masih ade org yg mengganggap I'm too young ...did u know, myfren yg sebaya da ada 2 anak...da jadi bini orang...da jadi bapak org ...too young too?????? ..ahhaha...
ari tu aku ade interview for PA/secretary job..swasta la tapi...die tnye umur aku...aku ckp la.. I'm 22 ...die boleh ..huhh?? u 22??? ...u'r too young....adoi.... actually aku dapat job PA tu..job yg mcm aku idamkan dan inginkan...tp ...ade faktor lain yg buat aku xleh nk grab chance tu ....mybe belum rezeki aku lg..

aku masih kekal kt kje yg skrg ni ..biarlah kje aku x berbangunan besar, biarlah kje aku x perlu berpakaian cantik2,biarlah ofis aku hnya sekangkang kera je...ahahha...asalkan tiap bulan aku dpt rezeki yg halal itu dah ckup...

mungkin ade yg memperlekehkan kerja aku skrg ...I know it..dlm x sedar, ade org memperlekehkan pekerjaan aku......sokey.... lain org lain untung dia.....itulah yg aku pegang sekarang ni... skrg bg aku senang je..sesiapa yg buat aku sedih, geram or menyirap... I'm just keep myself away from them ....dr aku hipokrit berbaik di depan dia, aku rse ada baiknya aku jauhkan dr dia....... x kisah la sesiapun "dia" tu ...

ade org berlagak, bangga diri, fikir diri dia bagus je sentiasa ......mmg sgt x sesuai dgn jiwa aku ...haihh..nk buat mcm mane kan..manusia ni mcm2 ragam ....kalau kte x boleh sukakan semua orang, jgn marah kalau ade org x suka kte ...fair n square kan ..

tu je la kot buat masa ini..next time, rajin taip ,rajin fikir ...ade la entry nnt...utk tatapan semua, ni pic terbaru sy time beraya ari tu ...kira baru jugak la tu...hehhe



sekian..

August 27, 2012

Dilema seorang pekerja

assalamualaikum

masih x terlambat rasanya utk ucapkan selamat hari raya adilfitiri ....raya ni biasa2 bg aku..x se excited zaman skolah dlu ...tp syukur, raya ni dpt bonus sebulan gaji ..n got hamper too dr my boss ..bonus sbulan pn, duit tu tetap licin..byk bona kelengkapan yg nk dibeli ...huhhh!!!

kadang2 rasa mcm nk kje part time je...tp fikir, nnti xde life la kalau siang malam bekerja....gaji aku ni ckup2 makan je asenye ..ditmbah plak dgn title ANAK SULUNG ni ...lagi la rse duit mcm x ckup je..hmmm ..kan best klu sume duit gaji tu masuk poket sndiri ..xde hulur kt org ..huhuhu...kalau la boleh kn... 

itu je nk update ...sorry..sy da x seaktif dlu berblog ...

sekian

August 10, 2012

iklan ini menyentuh hati

assalamualaikum...

kejap je rasanya, minggu depan dah nak raya...well! pepagi td bukak2 blog ade blogger share iklan ni..aku pn terus la *play* ....sgt tersentuh hati bila tengok iklan bernas ni.....

bersyukurlah kita yg masih ade ibu, ayah, adik bradik ......semoga dgn iklan ini mmpu buat kita rasa bersyukur atas segala nikmat yg Allah dah berikan ...





sekian..

August 6, 2012

So tired

assalamualaikum..


ari ni diisytiharkan aku penattttttt....even cuti 3 ari tp mcm x cuti je..adoi..sedih2..hehe..ari sabtu n ahad berbuka dgn kwn2..nnti2 aku citekan..ari ni isnin, wat kueh plak...dr pagi td start..bru skrg habis...sbbnye x wat direct,selang2...smbil wat kueh, smbil wat kje lain...

tadi bwak adik jap tgk baju raya kt area2 sini..tp nan hado yg dorang suka...so, maknanya ke Jalan Tar la kita minggu depan...huuhhhhh!!! msti double penat wa ckp lu.... ni pn online jap, smpai kul 12, insyaAllah..pstu nk trus tdo.... 

nanti bila da free aku ade bnde nk cite kat sini..uhuhuh...ok la u alls... tido time ...g.nite... zzzzzzzzzzzz

July 30, 2012

Iftar at Titiwangsa ... Restoran....

assalamualaikum...

semalam bersamaan ari jumaat 27/7/2012 ..aku join Iftar bersama kwn skola...ekceli ini plan klas bff aku yana..pstu die ajak la kteorang skali.... ade bpe byk eh restoran kt titiwangse tu???...name restoran ni Restoran Nelayan, aku x nak jadikan ia tajuk entry, coz nnt bila org "search" google kuar plak entry aku nih..

kt restoran Nelayan ni kte buffet, dkat banner tu die tulis RM 37 seorang klu x slap...tp kteorang byr RM25..xtau la knp..kwn aku sponsor sikit ke cemana ntah.. tp aku rasa aku mkn x smpai RM25 tu so mcm rugi plak...ahahha

ok..now my opinion ...ini adalah pndapat seorang pelanggan je... huhuh...bg aku la kn..mkanan die x pelbagai.... steamboat die pn, biasa2 je la..aku byk mkn steamboat la..sosej, bebola sume...yg aku x puas hatinya ialah...air minum kena amik jauh..means mcm ni..die letak air secawan kt meja ..bila hbis air tu kau kena refill balik kt tmpat air yg die sediakan..nasib la kalau kau dok dkat dgn tmpat air tu....klu dok jauh..hmm, berjalan lah anda amik air..gelas die kecik..so agak2 kalau dahaga mmg sekali teguk je...









habis secawan, then msti kte makan lagi kn..nk teguk air lg kan....so, kt situ aku sgt x puas hati..hmm... kat situ ade sate..tp sate die korang kena tunggu skit la utk dpatkan..n kuantiti sate plak dorang yg amikkan..means..korang xleh amik ikut suka hati...



 

so.......itu sahaja la sedikit sebanyak about my first iftar with schoolmate ...

sekian.

July 24, 2012

Any vacancy???

assalamualaikum

morning ..ari ni 4 ramadhan ...bila bca komen2 blogger yg drop komen kt entry....rase mcm "hmm,knp la aku x buat byk entry.." ...huuhh... thanks kpd yg sudi drop komen kt entry kita....tp kt drop komen ade "word verification"..kte pn xtau bila kte setting mcm tu..nnti kte ubah balik...

dah kenapa kita2 nih???!!! ..adoi..

tajuk aku kat atas psal vacancy ...hehe... ye2.. I'm looking for a job right now....bosan keje sini...tp aku terpakse bsabar lg nak raya ni... byk duit nk guna...nak2 plak kan kena byar kete lagi..adoi...so, sesapa yg ade keje kosong yg sesuai dgn kelayakan sy boleh roger2 sy di email sprti kt sebelah kiri tu.... sy mempunyai Diploma Sains Kesetiausahaan ...hehhe.. serius ni tau.. :)

ok cukup ckp psal keje....xlama lg nk raya da wehhh!! ...mcm biasa, persiapan raya akan dibuat last minit...ohyeahhh!! tahun ni ingt nk beli baju siap je... jimat ....hahhaa..aku x feel kalau beli bju raya time bfore puasa...rasa lain..so, even penat soping time puasa..sanggup jugak nk bli time pose..huhuh... so mcm mane persiapan raya kakak2 semua???...

hmm...dah lame x blogwalking..da lama x singgah kt blog k.wahida, k.diana, cheqna, anis..rmai lg la..blogwalking tu mmg dah jarang sgt... huhhhh!!! .... time taip ni cuaca kt luar mendung je..heavennya klau dpt tido time ni... bestnye kan kalau jd suri rumah...heheh..

ok la..sekian...


July 20, 2012

Ending | Miss Ahjumma dah tamat

cite korea yg sebelum2 ni sibuk aku story kan dah habis...  ari tu Rooftop Prince habis aku x smpat lagi wat review die... kalau rajin nnti aku story kat sini... and semalam Korean Drama Miss Ahjumma pun dah hbis... gigih x gigih aku habiskan 104 episod dia..heheh..

well!! ending Miss Ahjumma ni ok la jugak... aku ingatkan last2 dia akan kwin balik dgn suami die..suami die pn mmg nk sgt kt dia balik...rupanya, bak kata Kang Geum Hwa tu...suami adalah lelaki pertama yg die cintai, tp suami baru die adalah lelaki terakhir yg dia cintai..

tp cite tergantung sikit la... x tgk pn mcm mne Wang Sae Mi tu lastnye..sama ada die kwin or x dgn bekas suami Geum Hwa tu.. then, habis dah... kiranya cite ni hepi ending la... so, lpas ni xdelah nk tunggu kul 10.30pm dah kt One HD tu..hehe...tp aku terlayan cite baru plak yg start kul 9pm...Ghost tajuk die... huhh!!

ok ...selamat bertarawih la  u alls..... beramal la sebanyak-byk2nye seolah2 ini kali terakhir kite menyambut ramadhan ..peringatan utk diri sndiri jugak..

sekian..

Susah la kalau hidup nak senang je

assalamualaikum.

selamat hari jumaat...esok insyaAllah kita puasa...malam ni tarawih...!!! ..hmm..tibe2 pagi2 jumaat ni terasa tacing seketika..hahah....hidup ni kan.. x selalunya indah bak kata orang.. even org yg kaya n banyak duit sekali pun..tetap akan terasa kesusahan di perjalann hidupnya..  

sbg anak sulung, mmg aku rasa susah utk dapatkan sesuatu yg aku nakkan...kena usaha sungguh2 dulu baru dapat..kdg2 jeles tgk kwn2, yg x payah nk susah2 utk dpatkan sesuatu .....JELES ok... kdg2 terfikir, knp aku nk dpt susah sgt??..  tp selagi kte berpegang dgn agama... selagi itulah kte akan percaya..rezeki masing2....dan setiap yg berlaku tu msti ada hikmahnya..ALLAH tidak akan menjadikan sesuatu tu sia2.....

dulu lepas spm nk smbung belajar, ingat nk mcm kawan2 sebaya.. tp sayangnya..aku terpaksa tunggu setahun dulu kumpul duit then baru sambung belajar.. mula2 aku kje kedai kasut dgn gaji permulaan RM550..itu tahun 2008 ...aku terima je wehh..tengahari tu abis spm, subjek akaun last tu..then petang terus ajak mak aku g cari kje.. n terus dpt kje ..even gaji hanya RM550..kul 11pagi masuk, balik kul 10 malam...

then, aku kje klinik gigi plak..pastu kje kilang sekejap 2 minggu.. packing span n makanan ikan..time kje kilang ni, setiap malam tgn aku sakit ..sakit smpai xleh tdo..kdg2 aku menangis sorang2, sbb sakit sgt... then, aku benti..aku pna kje krani kedai moto jugak.. dgn gji 600 ..dgn bos mcm gggggggrrrrrrr... mnyirap aku dgn bos tu...

then, time aku "putus cinta" ..haha..aku konon nk cri kje yg bz la..kononnya..aku minx kje kt mydin, memule aku mnx jadi pembantu jualan..tp mse intebiu tu die suh jd cashier plak..so aku terima je la.. time ni gaji masyuk ..gaji bersih leh dapat RM1300 ...tp shift die kemain ha.. msuk kul 9pagi sampai kul 11 malam..itu kalau shift full ..tp mostly mcm tu la...

kje mydin penat ..tp best sgt..smpai skrg....aku masih ingat kegembiraan aku kje mydin.. 2 kali tawaran politeknik aku lepaskan.. sbb xde duit lagi nk smbung beljar..dgn gaji mydin ..aku dpt simpan 500 ..bg mak n adik2 duit..kira loded skit la time ni.. I'm crying la plak..

aku amik lesen kete even time ni xde kete...aku cuti sekali seminggu je time ni...balik kul 12 mlm, kdg2 kul 1 pagi...tp aku oke jeh..x cuak langsung..balik sorang2 naik moto... yg pasti mak aku akan tunggu aku kt rumah..x pna miss skalipn selama 8 bulan aku kje tuh...

then panggilan IPTA kali ketiga aku dapat, kebetulan plak dekat ..course yg dpt tu aku terima je ..aku tekad, kali ni nk smbung belajar.aku tgk buku bank ..ade RM5000..setahun aku kje aku dpt kumpul RM5000...lps direstui oleh mak n ayah aku..n mak aku ckp awal2.."mak n ayah xde duit....."...aku kata "tak pe, ina ade duit..."...
ok ...cukuplah...xnak dah sambung lagi..... dan skrg ..segulung diploma dah ade kt aku...sbg anak sulung..aku mmg xnak adik2 aku lalui mcm aku..everyday what I do,adalah krn keluarga aku....hmmm...
HIDUP INI INDAH KALAU KITA RETI BERSYUKUR.


July 15, 2012

No Wonder anak melayu selalu hilang

assalamualaikum...

esok ari isnin...esok kerja!!!! ohyeahhh.... hari ini adik aku ada sukan sekolah ...so, sbg kakak yg baik..aku mmg tiap tahun akn hadirkan diri *feeling mak2 jap* .......so, seawal 10 pagi..aku da gerak dah g skolah.. time aku dtg tu, mak aku dah ade kt sane..so, kira..tukar giliran la dgn mak aku...

cuaca x yah ckp lah...aku dah sun burn dah ni..mcm aku lak sukan..haihh....so, aku tunggu la adik aku smpai die habis..dr kul 10 aku dtg..then balik kul 2.40 mcm tu.....seee~~ itu pn x abis lg....aku dah x larat dah tggu..so aku ajak la adik aku balik ....seriusly penattt... adehh..

smpai kt bawah skolah..nmpak mak aku nga tggu ...aku pn x faham motif mak aku tnggu..hehe..coz aku pn bwak moto..and mmg aku yg akan bwak die balik..time balik tu, ade la sorang kawan adik aku nih.. jalan skali dgn kteorang time nk ke parking moto..aku tnye die balik dgn sape??..die ckp balik sorng..bfore tu die tgk2 gak kt sekeliling tu..mybe cari parents utk jmput die.. 

then, aku nampak die terus berjalan ke depan... aku pn pnggil die balik...aku tnye xde org amik ke??.. die jwb xde......adik aku drjah 4..so, budak tu pn drjah 4 la kn..aku x smpai hati nk biarkan die jln sorang blik umah... kebetulan mak aku pn ade..so, aku suruh adik aku balik dgn mak, and aku hnta budak tu balik...aku tnye die.... "rumah jauh ke? " ...die jawab "dekat je.."..

sejak ade pengalamn pahit berjalan sorang2, since tu ...aku mmg seriau bile tgk dak2 pmpuan jalan kaki sorang2.......seriusly... sangat bahaya oke.....berbalik pd cerita..aku pn hnta lah budak tu..,..rupanya, rumah die boleh tahan la jauh die..dah la kena naik bukit tinggi lagi..lalu depan kawasan kilang....and byk simpang2 sebelum nk ke rumah die..aku xdpt byangkan die jalan sorang2 utk smpai kerumah die..... time aku anta die pn..jalan nak kerumah die lengang ...andai ade org nak "bawak" die...mmg "line clear" .... seriusly!!!

then, smpai kt satu jalan mati....die sruh aku hnta smpai situ je... tp belum smpai umah die lgi...aku tnye die .. "umah kt mane sbnrnye? "..... die jwb .. "kt belakang lg....."..ok tempat tu adalah rumah setinggan..mengikut pemerhatian aku....dr tmpat aku turunkan die, aku nmpak ade 2 biji rumah kt belakang tu..die pn ucap time kasih.. then berjalan ke rumah die.. tp, aku just tgk la smpai da x nmpak die dah..dan aku x tau pn umah die mane satu.. die ckp "kat situ je...." .....

smpai ke malam ni, time aku taip entry ni...aku msh rse mnyesal. knp la x tgk umah die.....nk tgk gk mcm mne keadaan rumah die... spanjang jln nk kerumah die tu, ade gak aku smbang2 dgn die... ape yg aku tau..ayah die sakit, mak die suri rumah..die ade kakak or abg ntah umo 15...and die mmg selalu balik jln kaki sorang2...

hemmmmm...spechless sbnrnye..aku smpat ckp kt die.. "lain kali suh abg/kakak amik tau, jgn balik sorang2..."  .... budak tu satu kelas dgn adik aku... byk lg aku nk cite psal budak tu..sbb  dr aku kt skolah mse tgk dorang sukan tu..budak tu mencuri perhatian aku......

ini bukan kali pertama, aku hntar kwn adik aku balik rumah..dan aku hnta budak yg balik sorang2...ade few cases lg seblum ni..tp aku x pna cite lg kt sini..........tujuan aku taip entry ni, semoga ibu bapa yg baca please la ALERT dgn anak2 yg balik skolah..... x kisahla skolah rendah ke menengah ke....terutamanya PEREMPUAN....... 

aku selalu blik umah lunch...time tu kan budak skolah balik..dan byk kali dah aku tgk budak2 pmpuan balik jalan kaki sorang2.......tp apa aku boleh buat????????????? .....xkan aku nk hnta semuanya balik rumah masing2??????.... kalau lah aku boleh buat mcm tu...

xkan nk tunggu anak hilang dulu baru nak nangis2????????????... baru terasa anak tu berharga???...



sekian.............. 



*seseorang akan lebih dihargai bila die dah xde*..............hmmm

July 11, 2012

Panggilan SPA kali kedua

morning..

assalamualaikum..

pepagi ni hujan plak ....semalam aku bru dpt msg dr spa utk pergi pemeriksaan fizikal, dan pncaindera untuk jawatan penolong pegawai penguatkuasa N27...hepi tu hepi la.. tp, aku tgk la kt syarat3 pemeriksaan tu... syarat2 lain tu insyaAllah la aku lepas...tapi.....masalahnye..die nak tinggi 153 cm at least..tp tinggi aku x smpai pn 153cm ...mcm mne tu????

dekat borang spa aku pn aku letak tinggi sebenar aku..idak la tipu ke ape... tp die panggil gk datang exam..so acano?? aku serba salah nk g....  dah la dekat penjara kajang sane..jauh..aku xtau tmpat..rse mcm mlas je nak pergi..tp orang ckp, klu x g nnti spa blacklist eh??..betul ke??..

aku bukan xnak pergi saje2..tp bile fikir tinggi aku x ckup sperti dorang nak kan..so, mcm no point la aku nk g...sobbbbs...konpius2...

July 8, 2012

Andai Dapat ku undurkan masa

selamat malam semua....assalamualaikum semua..

hari jumaat yg baru lepas ni...we alls sekeluarga balik tanjung malim,,ade knduri tahlil n smbut ramadhan..so, jadinya kteorang grak petang..lepas aku balik kerja....siap2 sikit..teruss zassss ke tanjung malim.. smpai magrib la kt sne..dekat je plak kn..

then, bertolak balik ke rumah malam tu jugak..dlm kul 10.30 gerak...ini adalah first time aku drive tengah2 malam...kire tengah malam la jugak bagi aku...nak2 plak, perjalanannya agak jauh la jugak kn... so, mmg berhati2 la aku drive..bwak pn 60 mcm tu je..hahhah

smpai uma dlm kul 12 lebih mcm tu..teruss zzzzzzzzzzzzzz...penat + ngntok wa ckp lu...alhamdulillah sumenye selamat...pastu pagi esoknye plak, g imigresen ..renew buku merah... selamat la x rmai org sgt...  dlm tengahari mcm tu sume setel... 4 pasport selamat direnewkan..hewhewhew..

adik kwn aku dpt study kt poli aku..esok die g daftar.. seriusly...malam ni sgt teringat kt poli tercinta ku..first time aku merasa dok asrama..bsuh baju sndiri..bukan x pna bsuh bju sndiri..tp kt poli bsuh guna tgn..dlu mse mula2 msuk poli ..stiap hari bsuh baju.. terasa sgt rajin plak...pastu bile da nk dekat2 abis tuh..trus bsuh baju seminggu sekali..hahahah

alhamdulillah jugak..selama aku belajar kt poli, aku dok asrama.. hnya 2 minggu je merasa dok uma swa.. rindunye kt asrama poli...segala-galanya rindu..rindu time basuh baju dgn dak2 kelas..smbil2 tu smbang2 bagai..time jemur baju, x sangka segalanya hanya tinggal kenangan je skrg nih... ianya xkan boleh x diundurkan balik..bile ingat balik..mau bergenang air mta nih...

kt sni lah..rmai kwn2 baru aku jumpa.............ana, eiya, aishah juli, ena..n ramai lg.....rindu sgt........poli aku ade pntai..ade tasik..kwasan kampung..jauh sgt dr pekan....poli aku cntik..hehhehe..

aku rse tajuk entry tu aku pna guna la sebelum nih..heheh.....mood rindu nih time aku taip entry ni....seriusly RINDU.................................



sekian....

July 5, 2012

A Long Time A go

assalamualaikum ...

rsa bersalah pulak dah lame x update kt sni... da x rancak mcm dlu dah blog kite ni..hehehe... yes!! mcm yg aku pna ckp sbelum ni...sibuk brtwitter... dan semalam 4/7/12 utk pertama kalinya...twitter aku kena limit..hehe..ntah ape ntah yg bebel smalam..smpai kena limit.. ini first time bg aku..

sebelum ni bila dgr membe kena limit..aku rsa...eh!! ape yg dorg tweet smpai kena limit bagai...jakon la aku..heheh.. sebenarnye aku ade je jugak bende nk cerita, tapi bile feel nk berblog tu datang..pc plak xde on that time.. kan bagus klu ade tab, pk je terus taip kt blog..hehhehe.. ntah bilanya dapat memiliki tab nih.. sobssss

2 hari ni aku masuk keje awal... sebabnye..adik aku yg no 2 tu bru smbung belajar kt kolej komuniti selayang..so, mmg dekatlah dgn tmpat keje aku.. die msuk kul 8, so...dah alang2 tu terpakse la aku berkorban bangun awal..lepas hnta die, terus g kerja..tu yg msuk ofis awal tuh...biasanya... .......... lmbat memanjang...hehehhehe

ok...sebabkan aku jakon twitter aku kena limit semalam, so aku printscreen ...ni ha!! :p


click utk tumbesaran maksima

ok itu sahaja wat mase ini...... mcm biasa tajuk dengan entry selalu x kena.... heheh

June 28, 2012

Bot di titiwangsa

ahad yg lepas... we all adik bradik g titiwangse..biasanye kteorang g bertiga je..tp smlm..ntah knp adik aku yg no 2 tu nk ikut gk..so, g la kteorang sume..huhuhu... aku suka g tt ni sbb nk main bot kt tasik tu je..and joging2 sikit la..hahah

layan pic dlu la ye.







aku x pkai make up langsung nih..dah la pnas habaq ang.. haishhh..hehe....ok itu je...

sekian.

Jakon tengok no plat ni

assalamualaikum...

dah 10 HARI ....sy x menaip kt sni....nak2 plak minggu ni...tenet kt opis xleh connect... plus kemalasan tahan gaban..hhaha..byk betul alasan..

just short entry... pagi tadi..sy amik report card adik sy yg skolah menengah tuh... then, time parking moto..ade plak kete ni.. first sy tengok ..sbb ianya PROTON PREVE... I looike....pehtu, tengok plak no plat die felik kau...!!!! jom tengok sesame...




I iz admire dgn PREVE... proud!!!!!




*kete sape la nih..hehe

June 18, 2012

Kenapa aku masih di sini?

Monday Blues dah petang la...hihiih..

aku masih berblog... dan semakin rajin sngat meng "tweet"..heheh.. ntah kenapa aku rase, aku byk menyimpan perasaan, marah, geram .. macam ade dendam dlm hati ini.. ya Allah.. kenapa rase mcm ni???..

mungkin byk yg aku terasa, dan x terluahkan..... mungkin org nampak aku happy2 bagai, n sesuka hati menyakitkan hati, tanpa menyedari aku terasa hati.. hemmm... feel bad.. I feel much2 better dgn menyendiri... habiskan masa sepenuhnya dgn family.. dgn adik2 aku yg slalu wat aku geram tu..grrr ..huhuh...

kawan2 twitter pn wat aku hepi... wat aku tergelak..even x pna jumpe, even before ni x kenal dorang... xpelah.. biarlah aku gembira dgn cara aku sndiri.. ye!!!!!!! itulah yg aku fikirkan skarang.. aku akan gembira n bahagia dgn cara aku sndiri dan hnya bila diizinkan Allah.... :))

hope "korang" pun bahagia n gembira slalu..even kite dah x mcm dulu..

June 17, 2012

kuat makan, kuat tido

klau nk tgk aku kurang makan...dtg lah time aku nga putus cinta..dtg la time aku nga gaduh dgn pakwe..ha!! time tu mmg x sntuh la nasi2 ne.. -___________-

pna dlu, gaduh punye psal kan.. 3 ari aku x mkn nasi.. mnum2 air mcm tu je... itu lah first time dlm hidup aku..best mmg best2..leh diet sume..tp tu la.. diri stress, x syiok la kn... hakikatnye aku mmg mcm tu... bile aku stress dgn lelaki aka pakwe,buah hati pengeran jantung :p mmg selera mkn aku jatuh menggunung...hahahhaha
 
tp bile xde capel2 sume..ha.....mmg mnjadi-jadi la slera mkn aku... mkn tu xyah ckp la... sedaya upaya tahan nfsu.. susah wooo....tdo plak..mane letak je, boleh je aku tdo..haha.. tp aku pntang la tgk katil n tilam bilik aku nih... asal dok je atas tilam, mesti terus "hilang"...hebakk btul tilam bilik aku ni..xyah mkn pil tidur dah... terusssssss zzzz je..hihihiihih
 
ni pn td lepas mkn burger ayam special, pastu mkn nasi lauk ayam masak kurma plak..perghhh.. badan mcm dipam-pam... mmg sedaaaaaaaaappppppppp... grrrr ..alhamdulillah rezeki Allah bgi.. :) ... tp tu la... asik nk mkn je kejenye..asik lapar je... aku cuba tahan dr mkn nasi sbenarnye...  nk joging mls..

kalau ade pakwe yg leh kejutkan aku tiap pagi ajak g joging kan best... msti aku leh kurus dlm mase sebulan nih...hahhaha

sekian..



Tak boleh makan daging lembu????

assalamualaikum..

dah lame x taip kt sni... mood xde nk taip..ni cite yg dah lame aku pndam..cehhhh..hhahaha....kisahnya mcm ni..dkat2 dgn ofis aku ade satu gerai mkn ni...die jual mihun sup, laksa n laksam... just small gerai la...

nak jadikan cite..mihun sup die RM3 je.. dah la murah... kuantiti mihun die pn byk, daging die pn leh tahan byk..ade perut skli.. senang cite, mihun sup mak cik ni memanggggg sedappppppp... boleh dikatakan hampir setiap hari aku mkn mihun sup die... paling syok skli, makan mihun sup sambil online kt ofis tu...hohoh...nikmat sgt...hahhahahha

ade sekali tu, officemate aku yg cina tu..pmpuan la..die tnnye mihun tu ade daging lembu eh??.. aku ckp lah "a'ah..........knp? "... die ckp daging lembu panass wooo... aku pn xde la menafikan ape die ckp tu...itu first time die tegur..n time tu jugak die btau aku..die xleh makan daging lembu... sbb agama die lah kan.. so, bukan org india je xleh mkn..org cina pn ade yg xleh mkn daging lembu...

mungkin dah terlalu kerap sgt aku mkan mihun sup tu kn... officemate aku tu ckp lg..."rina, u x elok tau mkn daging2 ni byk sgt... nnti cpt kena darah tinggi....daging ni panas..".. mcm tu la lebih kurang die ckp... so, aku pn jd mcm .. "huhhh?.." mmg x salah ape yg die ckp tu..tp xlah byk mne pn daging dlm mihun sup tu..hehehe..

dah la mihun sup tu mmg sedappp okeh... x jemu kot aku mkn mihun sup mak cik tu....so, bile die da tgur aku mcm tu....aku pn jd mcm x best la plak nk mkn mihun sup tu kt office lg....tp still nak jugak mkan... peduli ape panas x panas..hahhahah

so, jumaat yg lpas... means 15/6/12 tu.. aku mkn mihun sup tu kt gerai tu jugak..sorang2 kau...hehehhe..feveret pnya pasal... tp x feel sgt... grai tu xde air cond..hahha.. gedik.. pstu aku terfikir, xkanlah nk mkn kt grai ni je lps ni.... nk mkn kt ofis, nnti ade gak yg ckp daging tu pnas...hehhe.. stress plak aku rse...huahuahuahua..

oraite..itu je... 

sekian

June 13, 2012

SMS & Call sy waktu pejabat je

semenjak xde pakwe ni..memang henpon merata letaknya..huhuuh...bolehhh mukadimah cenggini????????hahahhahaha

I admit, ssh org nk msg or call aku... nak2 time sabtu ahad... aku jenis henpon letak dlm bilik je..pastu aku kuar tgk tv kt luar..kdg2 tu..g kedai mane bwak henpon... lepas balik kje plak, henpon kdg2 tinggal dlm henbeg.. mmg slalu sgt, balas msg org lambat, or x jwb call...senang cite mmg ssh la nk call aku... 

bile time keje mmg henpon sntiasa dgn aku..so, kalau ade msg or call mmg akn jwb on time jugaklah kan... nak je aku ckp kt mmbe2, sms or call aku time ofis je..lpas time ofis... xleh..hahaha..bolehhh mcm tu???????? retis la ko kan.. :p

no mxs aku da sebulan kot x topup... guna line yg bos bg je... jimat punya pasal... asal nk topup je malas..huhhh.... ape2 pn skrg twitter n facebook je...senang..cewahhh!!!!!..itu je pn nk ckp.. sbb tu bile capel, aku rse eh!! peliknye henpon kt tgn sntiasa...heheh..poyooooooo....

sekian..

Tak Leh tido tengok muka dia

assalamualaikum.......

semalam cite Miss Ahjumma wat aku bengaaaaaaaang...hahaha...tp tape... episode ari ni wat aku puaass....hahahha..geram do tgk cite tu..tp nk tgk gk... Dan Bi comel..ekeke

tp sayangnye drama Rooftop Prince dah nak abis minggu depan..tinggal 2 episode je..sobss...x dpt tgk muke micky lagi..



nak pakwe mcm ni satu !! :p
sorang xde







bila cite cept abis mcm x best plak..lpas ni xdpt tgk dorg berlakon lg..leh x request smbung episode lagi...............????..hahhaha

June 8, 2012

"bercantik" ikut kemampuan

setiap pmpuan nk cantik...pelik la plak klau ade cakap nk buruk2, nk selekeh2.... sgt pelik okeh..hhuhuh...org selalu ckp...nak cantik kena rajin..mcm2 org ckp...errg!!! pembukaan entry x bape best la plak..straight to the point la....

aku sebolehnya nk pakai produk Estee Lauder atau pn Mary Kay...ahakss!! tp apakan daya..klu beli produk2 cenggitu habislah gaji aku sebulan..sobsobs.. asalkan ade cleanser, cream, toner, and sbgnye lah (byk plak klu nk statekan) itu dah cukup oke bg aku...


aku ni rajin sgt tu xde la..mlas sgt pn x...at least 2 layer jugak la aku tepekkan kt muka aku ni setiap hari.. atleast ok..hehehhe....sebenarnye aku nk cite..aku baru cuba produk Alaisyah ni... salah satu sebabnye ialah sbb murah..hahaha... 3 in 1 lagi tu..so, aku sngatlah sukaaaaaa... murah!!! tengok dlu pic die..


harga yg aku beli RM 14.90 ")





see!! mane aku x happy..dah la murah... dn mengikut kemahuan aku..hehheh...skrub aku skrg ni aku x ingt la jenama ape...tu pn aku tgk kwn aku beli, then aku beli la mcm die jugak...hehe... pencuci muke plak aku guna Safi je sebelum ni..tp kn org ckp..pncuci muka ni x kisah jenama ape pn, janji pencuci muka.. hhuhuhu

yg krim tu.. da ade sekali dlm set tu..so,pkai je la kan..aku sebenarnye x suke pakai cream..rimas..hahahhaha..... pelembab, n toner aku guna safi punya...tp BB Cream guna Alaisyah jugak.. see!! bercampur kan... dont worry..aku da biasa cmpur2 jenama produk ni....hihih..so far, aku selesa je pakai sume ni..tp scrub alaisyah ni aku x try lg...coz scrub lg masih ade...

bedak sejuk still setia guna Bedak Sejuk Gamat tu... :) ...bedak kompek plak aku masih setia dr dlu guna Miami..mmg selesa dgn jiwa dn ragaku..hahha..aku bukan x mmpu beli nk yg lebih mahal .. tp aku ni byk hutang... so, terpakse la aku bajet kan sume perbelanjaan aku... dr dulu aku pegang prinsip..

BIAR MURAH, JANJI ADA DAN BARU..




sekian.

Tiada Istilah perigi cari timba




BILA kite dengar hujah org ckp pempuan x nice kalau wat konsep "perigi cari timba"..kite akan rase... perempuan mmg xleh meluahkan perasaannya terlebih dahulu kt lelaki..nnti org ckp terhegeh-hegeh....rasenye mcm hujah2 tu betul je.. -__________-" ... tp cuba dgr dr sisi yg lain..

sinonim dgn mengaitkan kisah Siti Khadijah, wanita Islam pertama yg meluahkan perasaan sukanya kpd Nabi Muhammad S.A.W .. dn akhirnya beliau menjadi isteri Nabi Muhammad, ..hemm...sbnrnye aku nk ckp...jgn lah ckp seseorg perempuan tu terhegeh2 bile die luahkan prasaan die kt lelaki yg die suka... kdg2 ade org ckp "JODOH ITU PASTI AKAN DATANG"... ade yg bermaksud kite tnggu je jodoh tu datang...krn Allah telah mnjanjikan sume org berpasangan..

setiap ape yg nk buat mesti kena ade usaha kn..rezeki xkan dtang bergolek, atau berlari-lari kt kite.. ...tp bukan senang sebenarnye nk luahkan perasaan kt lelaki yg kite suke.. malu,segan sumenye ade... tanggapan lelaki tu, penerimaan lelaki tu..sumenye akn berlegar kt paleotak kite... kalau lelaki lain... 

mcm situasi yg aku tengah alami skrg ni la..bukan senang nk luahkan..... malu tahap gunung kinabalu wa ckp lu.....  


p/s : kite simpan dlm hati je..dgn hrapan die tahu sendiri perasaan kite... :(


Review Snow White & the Huntsman


mcm yg aku dah janjikan... kt ENTRY NI... now... aku akan review movie Snow White plak..



mesti ramai dah tahu cite dongeng snow white ni kan..so, jalan cerita die pn xla jauh sgt bezanya dengan cerita dongeng yg kita pernah dengar..senang cite, u alls leh agak plot cerita die mcm mane ..ekekekke

kisah ibu tiri yg jahat, kisah ibu tiri yg inginkan kecantikan sejati... huhuhu....dan part yg paling diingati ialah..part lelaki kissing puteri time si puteri koma......hahhaha.. believe me!!! cite die sgt simple... dan bg aku ...cite die sedikit mengecewakan dn sedikit tergantung... 

lastnye korang akan rase .."eh, da abis dah.....ending mcm tu je? ..."... kalau rate 5 tu, aku bagi 3 je....







ok..selamat menonton u alls..

Kipas sejengkal dr pintu TOILET

assalamualaikum..

ekceli pic ni aku dah amik lama dah..time tu adik aku ade lawan ragbi ke ape ntah kt cheras..skolah tu betul2 kt depan Tasik Permaisuri....aku singgah la kt toilet tasik tu... then aku ter "huh" ???..hahaha...jap2, tengok pic ni dlu.







see...betapa dekatnye kipas tu dengan pintu.....itu satu hal... yg aku pelik nye jugak..perlu ke dalam toilet ade kipas bagai???????... hehheh..... 


sekian..

June 7, 2012

Spontan Khamis




suke tengok gambar yg aku da edit ni....hahhah.. nampak muke mcm sgt ceria..ekeke..so far, hidup aku masih happy dgn cara aku sndiri..  selagi x menyusahkan org..selagi itu aku akan rasa happy..ohyeahhhh..





p/s : sesungguhnya aku berpuasa pada hari ini...  :)

Review Men In Black 3

morning...

ari ni dah khamis dah.. ohyeahh!! minggu ni memang minggu mlas bangun pagi...slalunya mmg mlas pn, cuma minggu ni tersangat malas... !!! hahaha

ari ahad lepas bersamaan 3/6/12....aku tengok 2 wayang sekaligus... ptutnya aku just temankan adik aku kuar dgn kwn2 die je.pstu at last, kwn2 die x jd plak nk kuar...so aku pergi berdua je la dgn adik aku..fikir punya fikir teruslah drive ke time square.. naik kete best, tp yg x best, bile kena byar parking ...hahahah... kteorg smpai ts dlm kul 11.30am mcm tu la.. terus g kaunter, mula2 beli tiket MIB 3...

cite tu start kul 12, ..lepas beli tu, da out dr que tu kan.. pikir balik mcm dan je nk tgk snow white..pastu aku pun beratur balik beli tiket utk snow white plak..sbb snow white tu start 2.30pm, MIB 3 plak habis dlm kul 1 lebih mcm tu....ini first time okeh tgk 2 wayang dlm sehari... huhuhuh




MIB 3 ni mmg aku da aim dah..huhuhu... yg snow white ni je aku baru tau cite die...review MIB 3 dlu la eh..

klau korg google sinopsis MIB ni..mesti korg dapat agak kn jln cerita die.... aku gelar hero die "black" je la eh..lupe plak name die... khusyuk sgt tgk :p .. kali ni black tu kena pergi ke masa silam...masa silam tu dlm tahun 1969 je pn... die kena bunuh "alien" jahat tu, utk selamatkan masa depan.. .. tp sebenarnye aku konfius skit, sbb tibe2 die bangun suatu pagi tu die berada di 40 tahun akan dtg... yg tu aku agak x bape paham.. 


ohsem gile moto ni... mcm biasa lah org putih slalu wat cite nk gmpak je kn.. ..alien die geli kot.. x smegah langsung..hahahha... ibu2 mengandung kalau x brani tgk jgn tgk ye...cewahh!!!  aku pn geli tgk muke... ade part die kissing dgn girl tu.. die kuarkan lidah die yg pnjang tu..mcm budussss je aku rase..hahaha

aku xleh blah dgn "benda" yg kuar kt tgn die tu... geli sgt ok.. *bg aku la






aku rase cite die more interesting klau tngok 3D...aku tengok yg biasa je...


cite die lawak plus aksi....huhuh... in fact, aku suke tgk "black" tu berlakon.... tp part last die agak sedih..nk tau ape yg sedih..g tengok sendiri..cewahhhh!!!...hahahha..
so, dlm rate 5..aku leh bagi 4.5...hahhahah...

selamat menonton la u alls..

sekian.







*nanti snow white review plak eh

Rindu

dalam dua minggu ni.. selalu plak teringat kt kau!!! terasa rindu ... pagi petang siang malam....kenapa wehhh!!!!!!!!!!!! .....bukan baru sehari dua kenal kau, tp knp skrg rindu tu membuak-buak... :(

org selalu ckp, makin kita nafikan, makin kuat "rasa" tu datang...itulah yg aku rasa skrg.. makin cuba utk lupakan perasaan ni, makin kuat plak perasaan tu datang..adoi... dah lame plak rasenye x rindu org mcm ni... yg paling "seksa' sekali..bile kite rindu die..tp xdpt nak luahkan.. hanya mampu pendam... heart is hurt ... :(

YA ALLAH.... aku x bersedia lg utk sesuatu perasaan "itu"...  kenapa makin kuat nma kau kt fikiran aku ni... kita bukannya selalu msg2 bagai..eh,bukan selalu..boleh kira pakai jari bape kali kte pna msg..itu pun HAL PENTING SAHAJA......

kenapa, kenapa, kenapa.... aku suka kau........................ aku tau entry aku ni mcm budak sekolah yg SS kt dak laki... hemmm...  klau baru kenal kau, xlah aku heran sgt .... ni dah lama kot kenal..knp skrg ia muncul...  biarlah aku suke n tgk kau dr jauh.. kalau dah jodoh x kemane kan... study hard!!! I'm waiting for u...even kau x tau aku tnggu kau... even satu hari nnti... perasaan ini hnya bertepuk sebelah tangan......

June 6, 2012

Macam mane eh nak cakap

macam mane eh nak cakap.. since that day.. ekceli byk sgt da  berubah...cara berfikir, cara menangani ..n mcm2 lg..Allah dah janjikan setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.. truly TRUE...hehheheh.. tpu lah kalau kata, tiada langsung prasaan.. kdg2 rase mcm tu..kdg2 rase ehmmm.."ianya" masih ada...

walau sebanyak mane pun perasaan yg masih tinggal... insyaAllah.. ianya tidak akan berlaku lg utk kali kedua...cukuplah sekali rasa itu semua...  bg aku...cukup sekali aku lepaskan.. dan aku xkan toleh lg.. cukup sekali ianya berdarah, xnak dah luka lg..cewahhh!!!!!! ahhahaha
 
perlahan2 I starting missing someone, starting remember someone...makin lame dekat dgn die, rase makin suka plak... hemm.. insan lelaki pertama yg aku kenal time study dlu..xsangka smpai skrg msih keep in touch... wehhh!!! kalau la ko tau..
 
aku xlah syg cinta bagai,..tipu la tu kn..tp selalu teringat, n stalk ur fb..hahaha..pernah plak mimpi die..pffftt..!!!! mcm budak2 kn.. ..xde point sebenarnye entry ni.... hanya menaip apa yg terlintas kt paleotak ni je...uhuhuh...
 
 
 
 
 
kalau lah ko tau.. :(



Tiada tujuan komersial buat blog

g.nite everyone... ekceli da pagi da ni.. kul 1pagi da kot...ari ni aku puasa....aku baru lpas mkn ni..xtau la knp sambal ikan sardin yg mak aku buat tu x pna x sdap...hahahaha..eventhough da kul 12 pn..aku still nk mkan lagi..nafsu2..!!! haishh...

so, skrg..aku dah kekenyangan..nk trus tdo..tp nnti perut buncit plak... hahhaha..esok2 joging balik byk2.. -_____- ....ehhehehe...aku x pernah terfikir akan punya blog satu ari nnti.. dn aku x jangka jugak, aku masih aktif menaip kt blog ni...and aku xtau smpai bile aku akan terus menaip kt sni...huhhhu...mcm dramatik plak ayat ..adoi..

kalau blog ni ramai followers ...I really appreaciated it....entry bulanan aku pn xla byk mane.. aku taip bile rajin je..bile excited nk cite..time tu la bru aku taip..huhuhu... kalau mengadap blog 24 jam, n xde keje lain..mungkin la kot aku leh update berpuluh-puluh entry setiap hari... klau ade tab pn ok gk..mane g leh taip blog kt mana2 je..

tak pernah plak aku terfikir nk blog aku ni dikenali ramai or femes or sebagainya...hehhehe..  so far, aku xpna lg privatekan entry aku... mybe one day, ade entry yg perlu diprivatekan.. mybe la...huhuuhu.. ok la..aku rasa nasi yg aku makan td, dah trun sepnuhnya kebwah..hehhehe..so aku nk tido... g.nite.. bye..


June 5, 2012

2 E-Day dalam 1 hari

Assalamualaikum  ..morning... 

hari ini 15 Rejab....huhuh...bile aku nak taip entry ..aku akan pastikan..kje da siap (even x siap penuh) , kawasan sekeliling kemas dan bersih..baru leh taip entry laju2...hahahhaha.... 4 ari dah x taip kt sini...bz kot..huhuhu...

ari sabtu lepas...bersamaan 2/6/12... aku hadiri 2 kenduri tunang..first,my bff kt poli tunang..huhuhu...so, aku pn g la tunang die...kt tanjong karang ok... bajek nk grak kul 8, boleh la tolong pe yg patut kn... tp...hareemmm!~!!..hahaha.. bangun pn 8 lebih... :p ..aku g berdua dgn adik aku.... same date jugak..kwn skolah aku kahwin... bajek jugak nk g dua2 kenduri..tp, mungkin xde rezeki makan nasi minyak Teha, sobsobsob... tp xpe, aku ttap jeles kau dah kwin..hahahha ..
grak dr umah kul 9 mcm tu..then drive la ke tanjong karang tu... ingt kul 1 tu nak balik dah..tp rase mcm x best la plak..da grak jauh2 then x smpat tgk mmbe tunang..so, aku decide, I hve to lepaskan salah satu..cewahh!!!! ...

layankan dlu, pic tunang kwn aku ni.. Julie... 




aku nmpak matured plak aku rase..hehhe

time discuss n berjumpa bakal keluarga baru..hewhew





kenduri tunang kedua ialah anak kwn mak aku.....yg ni dekat je la..dkat gombak je..knduri die malam..so, lpas magrib tu, kteorg grak 1 family g sane.. 






bes jugak dgr dua2 belah pihak discuss about hntaran sume tu... tp feel nk tunang xde sgt plak dlm diri aku ni... klu ade jodoh nnti..insyaAllah la aku x nak tunang.. nikah terus..!!! ... :))

 balik tu kenduri tu mmg pening glerr okeh..time knduri malam tu pn, aku da lemau dah.. rase berpusing2 je umah org tu..hahahha... balik pn nk dekat kul 12 malam ...balik mandi, tampal koyok trus tdo... sobsobsob..

hari esoknya pn bz gak...1 ari gak penat...nnt2 aku cite ape yg memenatkan aku..hahahha.. kiranya weekend lepas, mmg mcm x cuti la bg aku...  jalan je ....xpelah..at least sumenye best... :))



sekian...

TAHNIAH...










p/s : semua gmbar adalah diambil sndiri oleh penulis..sebarang copy paste, dilarang sma sekali tnpa izin penulis.sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998



Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^