Thanks sebab tekan ini.. :))

September 29, 2017

HAPPY BIRTHDAY ASRINA

Assalamualaikum

27 tahun 3 hari, itulah umur aku sekarang...hehhehe...happy birthday Asrina, Alhamdulillah..di umur yg ke 27 aku masih ada mak ayah, adik beradik, bff, dan the latest one seorang lelaki yg paling dekat dihati aku. what else I want?? alhamdulillah...

Siapa sangka, pada tarikh ini tahun lepas...tak nampak apa2 bayang pn Zaujku..tp harini, seems like I dont want anyone else. Just him...ecehcehceceh..semoga inilah yg terbaik..aminn

Apa yg aku harapkan, semoga apa pun yg akan terjadi selepas ni, semoga hati ini kuat hadapinya. Semoga keredhaan tu selalu ada...aminn

itu je kot, meleret panjang taip nanti kang, rasa nak muntah pulak...hehehe...

sekian, bye.

August 24, 2017

KEBAIKAN YANG MANA ALLAH BALAS

Assalamualaikum

Aku suka tanya diri sendiri bila sesuatu yg baik aku dapat dan terima..mesti aku akan tanya, kebaikan aku yang mana Allah balas ni? dan begitu juga sebaliknya. Bila sesuatu yang kita harap dan inginkan terjadi, betul2 rasa speechless ...terasa macam ya Allah apa yang aku buat sampai aku terima ini..and of course setiap yang terjadi tu adalah dugaan buat kita, sama ada baik atau buruk .

Seperti mana yang aku rasa sekarang ini, ketika ini..saat aku taip ni...dia sama seperti yang aku harapkan selama ini, dia sama seperti yang aku bayangkan selama ni..bukanlah 100% sama,...dan aku tak sangka akan jumpa dia. seriously, I'm speechless.. 

Semoga Allah pinjamkan lama sedikit....aminn

sekian,

PEREMPUAN TU MEMANG PELIK

Assalamualaikum

Pernah tak tiba2 kita rasa nak marah dengan orang..padahal orang tu takde buat salah pun dengan kita...tak tau kenapa tapi kita rasa tak boleh nak act macam biasa dengan dia.. Bila difikirk2 kan balik kita pun tak tau sebab apa kita rasa macam tu ..yang pasti kita rasa tak best untuk bercakap seperti biasa.

Aku rasa setiap perempuan melalui ini..bila "ianya" datang, kau sendiri tak tau sebab apa, dan kenapa...ohye, ini bukan emosi time period ok...sebab kadang2 ianya terjadi time bukan period. Dan aku selalu sedar bila ianya terjadi...hahahahha...tiba2 macam malas nk bercakap, nk bergurau, walhal everything just fine je ...tp kau je rasa macam tu, walaupun sedar keadaan ketika itu, but still we cant act like normal...

Aku tak tau la perempuan lain macam mana...tp aku memang ada hari2 macam tu..hehheeh

sekian,

August 11, 2017

DUGAAN ORANG, PENGAJARAN BUAT KITA

Assalamualaikum,

Sebulan lagi genap lah umur aku 27 tahun..insyaAllah, masa form 5 dulu tak sangka akan sampai ke umur ni..bermakna 10 tahun selepas spm...too many things happen, orang datang dan pergi...sesekali diuji dgn hati yg kecewa, lalu menangis...dan kerana kekecewaan yg 1 itu kau rasa fedup, tak bersyukurnya rasa ...sedangkan terlalu banyak nikmat lain yg Allah dah bagi...tp yg kekecewaan 1 itu, spoiled kan semua...astagfirullahal'azim..

beberapa bulan lepas, mak kawan baik aku, kawan yg selalu aku keluar bersama pergi mengadap Illahi, sejurus selepas kiteorang bergembira di Bali...kalau Allah nak uji tu, anytime je...siapa sangka, for the 1st time kiteorang bercuti ke luar negara, balik tu terus Allah tarikh nikmat yg paling besar dalam hidup dia...betul2 selepas kiteorang landed from Bali..

Dan kejadian tu mengubah hidup dia 360 ...dan aku sbg kawan yg paling rapat dgn dia turut sangat terkesan...aku tgk mcm mana dia sedih, and how I managed to be with her to comfort her..memang aku tak pernah mengalaminya, dan apa yg jadi mmg sangat terkesan di hati dan kehidupan aku..seriously...walaupn skrg dah beberapa bulan selepas itu, we'r never be same like before...banyak perkara dah x boleh sembang mcm dulu...tempat lepak kteorg pun da berubah ...seriously different..

Kerana dugaan itu jugak mengubah hidup aku, dan kuasa Allah jugak hadirkan seseorang yg aku rasa dulu aku tak kan jumpa ..yes !! semuanya selepas dugaan yg Allah hadirkan pd orang lain...tp memberi kesan besar dalam hidup aku....

And now atas izin Allah we'r otw to the new phase in our life ..insyaAllah...semoga semua orang aku sayang, ada disisi sampai akhir nyawa aku...amin.

Sekian,


MEMALUKAN .....lol

Assalamualaikum,

Betul la orang cakap posting lama, atau pun status lama ni kalau baca balik rasa nak hempuk je pc ...hahhahha...terasa noob nya kau dulu...all is about feeling, kurang kasih sayang ke engko ni..derrrr....usia mematangkan kita, banyak pulak post lama2 tu ...bila baca balik, berkerut2 rasa dahi ni. alahai-alahai.

sama macam status fb yang kadang2 naik kt "your memory" alahai....apa yg difikirkan masa up status tu ..adoi2...

ok itu je..byee

July 28, 2017

TAKKAN SELAMANYA SAMA DAN INDAH

Assalamualaikum ...

Tiada satu perkara pun dalam dunia will remain same all the time...walau hubungan tu serapat mana, macam tu juga hubungan kekeluargaan, satu masa lambat atau cepat, pasti akan ada berubah ..so, kau tak boleh expect hubungan kau dgn pasangan pun akan sama sweet, loving sampai bila2 ...thats the truth you have to accept no matter what..

Kalau dah tak nak rasa semua tu, satu benda je kau kena buat, dont involve into all that matters, kau single la sampai bila2...so, takde rasa dispointed dgn pasangan, or rasa down ke kan....dari dulu dan sampai bila2 pun, bila dah get in relationship..those things yg memang kau kena hadap ...gembira, sedih, bengang, marah ..all that kind ...U have to!!!!!!!!!

Cuma...when that things happen, semoga action yg diambil tu dah tak macam dulu.. lebih cool, relax, keep calm, dan teruskan berjalan...hahahhaha..jangan dilayan sangat perasaan tu..dan semoga kesabaran di tahap yang paling tinggi....aminn ...itu je aku harapkan, 

Sekian, bye

June 20, 2017

Its Complicated

Assalamualaikum..

Nak taip, tapi takde idea...

Semoga apa pun yg terjadi, semoga hati ini redha, semoga hati ini kuat ..

Kalau boleh dah tak nak terlalu emosi macam dulu,...hurmmmm

June 19, 2017

1st entry for 2017

assalamualaikum,

Bila belek2, 2017 takde langsung entry ye...giler bz engko ni asrina..bz la sangat, hahhaa..dewasa mematangkan kita, makin kurang menaip bagi aku, lagi aku rasa...sekurang2 nya ...aku dah tak banyak nak cerita masalah kt luar lagi.

well said, setelah beberapa tahun aku bawak moto dan kereta, last 2 weeks, aku ACCIDENT masa balik dari kerja...perghhh, rasa dunia kelam sekejap masa tu, ingat itu hari last kt dunia...dan sakitnya masih rasa sampai sekarang..syafakillah, Allah nak uji kan..aku redho..ada orang lg dasyat ujiannya...aku malas nk cerita macam mana aku accident, cukuplah aku katakan, aku gedebuk "menyembah" jalan tar...sakitnya Allah je tau....ni dekat 3 minggu lepas kejadian tu masih terasa sakitnya..walaupun luka luar da sembuh...phewww...jadi korang berhati2 la di jalan raya..kadang2 bukan salah kita pun, kita boleh jatuh...hermm

ok la..dah nak balik..ohhh ye ..sekarang bulan puasa..ahad ni raya...

Sekian,

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^