Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

May 20, 2011

MALAS la wehh nak fikir

how ur feelings today?????..gembirakah? sedihkah?? apakah???...hhahah
sengalkah......
hahhahahahahhahahha

ari ni 20/5/2011 genap2 setahun perpisahan yg menusuk kalbu itu berlaku..hihihi..what I feel now?? happy, rase lbih independent..cube utk jd hati kering..tp still mencuba lgi, cuba what???..Cuba tahan godaan ...wakakkakaka..da setahun aku hidup single..cehh..!! walaupun agk cair lg jugak bile dirayu (ayat bajek hot) tp aku cube kuatkan iman, tepis segala godaan yg DUNIAWI semata-mata...errr...bukan nk berceramah ok..

what ever I feel, only me and Allah may know it..psal budak tu ke, budak ni ke..and mcm2 budak la..sume itu biarlah aku je tau...
lelaki yg soleh, utk perempuan yg soleh...
so, I am on my way.....

mungkin aku x la baik sgt mcm korang..but, only 1 things tht I know...semua orang boleh berubah,including me...so, pls dont look down on me.....

my baby!!!

assalamualaikum..
akhirnye tbe gak ari jmaat..ari yg dinanti2 kan..hehehe..
ok ari tu aku ade cite psal "my baby" kn..hehe

..I just got new baby..alhamdulillah..antara trget yg aku nak capai tahun ni la...
heheh...
ape ye my baby ??..
jeng2...
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

copy dr google

die ade 1 kale jer..selamt dikeluarkan 2 hari yg lpas...wink2..
hnye wane biru..mulenya ingat nk amik jnis lain...so, aku da ade tanggungan setiap bulan la lepas ni..haishh...ni yg x syok ni..nk bli cash x mmpu..hemm
nak beli LC, tp.............
LC tinggi ler..x kesampain oleh kaki aku..ahhahahahahha....malunye..




time kasih baca kepoyoan aku ni..


dalam proses mengumpul aset2 tetap dan semasa..heheh..mcm akaun plak da..

May 17, 2011

hati ini masih menunggu

setiap hari kte akan berjumpa dan berkenalan dengn rmai orang..kalau x stiap hari pun, stiap bulan la..hahaha..mcm itu jugak dgn lelaki..dulu aku pna cite kt sini..then lpas tu aku ade cite plak kt sini..
and few days ago ade jmpe die..hemm.mlas nk cite..x elok nk umpat2 org..blog ni bukan utk mngumpat org..
......
1 je aku nak ckp..aku x SUKA org PAKSA aku..errr...and aku paling BENCI lelaki yg x reti hormat perempuan...kalau kau xleh nk bimbing permpuan tu, its ok lagi, tp janganlah rosakkan die..mcm ce**** tau x...aku agk kebengangan ye skrg ni..stiap hari aku cube utk jadi hati kering..rasa bnci dgn lelaki sebenarnye..emm. (tp xleh sbb itu fitrah, hehhe )

mungkin aku x berapa nak baik sgt la kan..tp aku tengah cube ke arah itu, terimalah aku seadanya..







p/s : angin kt sorg je..ish2..

Berdiri di ATAS KAKI SENDIRI


assalamualaikum..
da lame x update blog..mcm biase la ayat aku, xde cite nk cite...da seminggu jugak kot aku kje..mcm mane??..ok2 je kot..pening2 la jugak..x sbar je nk tuggu kul 1 n kul 5.30pm....then,start kul 9pm aku da mengadap TV, tengok CSI smpai kul 12..huhuh..
.................
tajuk n3 aku tulis sbb...emm... alhamdulillah aku syukur sgt2 selama ni apa yg aku nk dpat..aku cari kje sndri, tanpa ade org adjust kan..n keje tu pn xla truk mane pun, and soon...my "baby" akan kuar..hehe..
nak tau ape my "baby" tu..nnti aku show off kan....aku bangge dgn apa yg aku ada..sbb sumenye aku usahakan sndri, dari kecik aku pegang prinsip, JANGAN MENGHARAPKAN ORG LAIN...http://www.emocutez.com

itulah kata2 yg slalu mak btau kteorang adk bradik..mak pn dpatkan ape yg die nak atas usahakan die sndiri..dan jgn sesekali lupe, usaha tu pun atas pertolongan ALLAH, kalau idak mane mau dapat...
.
kalau boleh x nk jd mcm nobita, yg selalu harapkan doremon...heheh


inspirasi aku yg t'dekat skrg ialah my best fren LIYANA..

Liyana adlah slah sorang kwn aku yg x smbung belaja..ape yg bgus tentang liyana ialah lpas abis spm smpai skrang...die sentiasa kerja..xpernah langsung die wat perniagaan tanam anggur , mule2 die keje 7E..even penat, tp die still leh go on..smpai 3 thun die kje..last position die as assistant manager, kalau x slap aku ...

then, one day ade sorg bos ni offer die kje kt company die..die pk byk kali utk keje ni, lastly, die amik gk job tu..now da 5 bulan die kje as marketing coordinator..waktu bekerja ofis hour, sbtu ahad cuti...mase mule2 aku msuk kje ni, aku byk tanye mcm mne die go on dgn keje2 die..bak kata die "aku da la x msuk u (smbung blaja) so, byk benda aku kena belajar...tp siyes aku kagum dgn die..http://www.emocutez.comdie sllu rse rndah diri, tp acctually...die bgus kot..die bersemangat kental..die ade kereta, moto..hp yg canggih, n lptop..satu demi satu die kmpul aset die....huhu..ye ar org asyik keje kan..
http://www.emocutez.com
aku nak jd mcm die...sentiasa berusaha...hasil yg kita dpat menggunakan usaha kite sendiri, memang lagi nikmat..dari sehari aku cube m'perbaiki diri, nk kumpul duit byk2..beli sume yg aku nak..boleh x mcm tu??..msih m'cuba utk jd wanita solehah,http://www.emocutez.com aku mungkin x baik sgt, tp aku akan cuba jd yg terbaik..

tp sebenarnye, stiap kejayaan sesorang tu msti ade org yg tlong..mksud aku org skeliling, ...

May 14, 2011

aaahh..sdapnye first time!!

assalamualaikum..
hahahhaha...
mesti korang tertipu dgn tajuk entry aku ni kan..wakakakaka..
..............
sedapnye 1st time sbb ini first time aku dpn AKJ...means, pointer aku 3.5 ke atas..selama 4 sem, inilah pertama kalinye dapat..tercapai target aku..alhamdulillah..
kat fb plak..gegurl tu byk la nk show kesyukuran dorang.hehe..termasuklah aku..cuak woo nk hadapi final sem..akhirnya..aku leh tarik nafas lega ...

ok ..itu jer nak cite...
...............

p/s: ari ni tgk KONGSI..aku bg 3/5 .. :)

May 11, 2011

Kerja aku dah lari bidang..

assalamualaikum..
emm.sy baru balik dari keje..masuk hari ini da 4 hari aku kerja..

masa kerja : 8.30am - 5.30pm
sabtu & ahad, public holiday CUTI (yg ni paling syok)
GAJI ??? Boleh la ...

kita selalu dengar bila orang nasihat, x smestinye kerja yg kite dapat tu same atau seangkatan dengan course yg kite amik time diploma...itu memang fakta..
so skrg aku da merasainye..aku kerja as sales coordinator..aku rasa mcm jauh je dari SECRETARY..
tp yg bgusnya..ia berkaitan dengan subjek yg aku amik time form 4 & 5..
aku kena bukak PO, DO,Invois, ..kena handle barang keluar masuk..haishh..
syukurlah at least aku tau ape tujuan2 bnda alah sume ni..
mcm biasalah bile da berkaitan akaun ni, memang banyak kena kira2 la..
so..bila bab2 kira ni mula la aku start pening2...heheh..http://www.emocutez.com

entry ni aku nak cite psal keje je tau..aku ni ganti staff lame yg da bnti keje..hari ni last day die, aku ade 4 hari je ari tu utk belajar sume selok belok keje ni..disebabkan cmpany ni daftar dgn ISO so, sume transaksi kena rekod lebih dari 2 kali..x smpat aku nak kira bape kali data2 kena rekod, adoiyai...pening doh sebenarnya..errr..
http://www.emocutez.com
nak sedapkan hati....keje mmg macam ni..mule2 susah, nnti da lame2 ok je kot..xde keje yg permulaan yg sangat mudah...macam time study jugak..mase mula2 belajar tu rase mcm xleh nak go on jer....tp at last, uwaaaa...da habis da pun..tunggu grad je ni ha..
http://www.emocutez.com
esok first day aku keje tnpa ade staff lame yg ajar aku tu..and lg 1 nk cite..aku keje cmpany cina, dlm ofis tu..aku sorg jer melayu..dgn pening nk mengira, ditambah lagi dgn bahasa dorg...wow....huhuhu..
but at least la kn..aku dpt keje ni xlah too bad sgt..ofis hours, balik uma x yah pk psal keje da...
hemm..aku harap aku dpt handle la keje2 tu....and aku harap aku dpt atasi kelemahan aku selama ni, dulu before aku smbung blaja aku kan keje dulu setahun, 1 kelemahan aku yg nyata lg jelas..ialah..aku cepat MENGGELABAH@KELAM KABUT..http://www.emocutez.com

so, now kalau ade prob time kje aku cube wat2 cool and try bertenang..sbb aku mmg cpt kelam kabut..bukan aku je yg rase mcm tu..dulu kwn2 kt tmpat kje lame pun ckp macam tu jugak..http://www.emocutez.com


p/s : stiap hari mals nk g keje..hemm..(dok uma la wehh)

May 10, 2011

No idea..

no idea nak tulis entry...
bz + ntah la..hehe..
sorry ..jawapan teramat sengal..
ok, bye..take care...
...
tp aku sllu je blogwalking korang..huhuuh..

May 8, 2011

CONTEST : Saya suka ice cream



assalamualaikum..
hari ini aku nak join contest kwn kelas aku syie ..tajuk contest die, sme mcm tajuk entry aku la..heheh..sesape yg nk join leh clik kt banner atas tu..huhuh..caranye mudah jer..korang just letak gmbar korang yg tengah makan ice cream tu...then tag 2 org.
gambar yg aku nak pertaruhkan ialah :
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
jeng2
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.






aku ingatkan aku xde pic dgn ice cream..upenye ade 1 ni..hehe..
pic ni kteorang amik time g kedai kat uma swa dulu..hehe..

utk tag :

1- Julie
2- mira




p/s : dorg xtau pun aku tag dorg..hehhe

ok, done.... *_*

May 6, 2011

Esok start keje......malasnye..!!!

assalamualaikum..
sebelum aku tido..aku just nak cite..esok aku akan mula keje..keje kerani ..hemm..actually x ready lagi ni nak keje....aku x suke keje la..hahha.boleh x ckp macam ni?? aku nak keje as a secretary....err demand plak ..!!..dulu memang x pernah terfikir nak jadi setiausaha..tp bile da amik kos ni..itulah cita2 aku sekarang..nak jadi pengacara tv, yg tu demand2 sangat2 la plak rasenye...
aku nak jadi SU..macam k.nor (kkak kt tempat praktikal aku).....xpelah, timba pengalaman dulu..ade rezeki insyaAllah xkemane kan....ok, mengenai kerja baru aku ni..g kul 8.30 balik kul 5.30..sbtu ahd cuti...tp aku rase keje ni more kepada accounting and marketing....basic akaun ade..tp marketing...??????
SESAPE YG ADA JAWATAN KOSONG UNTUK SETIAUSAHA boleh la email kepada sy Rina_sani90@yahoo.com (aik mcm terbalik je iklan ni? )

and one more thing..aku nak wat resign letter awal2..so that, senang anytime leh bg surat tu..hahaha.....OMGirl...aku memang nak sangat jd SETIAUSAHA..I wish in future, i will be a secretary...


















p/s : semoga keje baru tu best la... :(

May 5, 2011

Minah jiwang ke weh??

jika dalam blog tu banyak entry2 jiwang..so, 80% orang akan pk die adalah minah/mamat jiwang..
am i right??..
aku rase aku pun minah jiwang...kan2??? its ok .....bak kata tagline aku kat atas tuh...TERFIKIR di fikiran TERTAIP di jari...itulah yang aku buat selama ni..















p/s : kalau nk die jd suami/isteri kau, baca name pnuh die berbin/bintikan mak die dalam doa...ustaz aku yg btau ni..xtpu....so, aku skrg nga nak tau name pnuh die..hahahahah

May 4, 2011

PKR or BN

assalamualaikum..

sy rasa sy tidak salah berbicara soal politik kerana sy telah berumur 21 tahun...jd sy boleh daftar mengundi untuk PRU akan datang...tp jika sy salah cakap mengenai isu ini dalam blog ini, sy boleh dikenakan tindakan undang2 di bawah Akta Hasutan 1948 kerana cuba untuk membuat propaganda..huhuu...




jadi ini bukan blog untuk berbicara mengenai politik, sy seorang warganegara yg masih keliru mengenai arus politik kat malaysia, tp sy xlah zero information about politik..I know little bit la..
marilah kita sentiasa alert dengan dunia politik kite..jgn sesekali fikir ia tidak penting ...kerana ia SANGAT PENTING...


Just tengok la..

Assalamualaikumm
inilah video yg aku nak tunjukkan di entry ari tu ..

video

sebab ape aku suke lagu ni??

1- Suke bile tgk pengantin pmpuan, malu2 nk slam pngantin lelaki, eventhough da sah as her husband. secara logik kite akan pk, die TAK pernah pegang tangan lelaki (yg bukan muhrim)....dan cube pk lagi..berapa kali kau da pegang tangan bf kau?? (aku tanye diri aku sndiri) ..
2- Dari wajah pengantin aku dapat tengok keikhlasan die. (kalau korg xdpt nk tgk, jgn slahkan aku ye )..
3- Majlis perkahwinan die sangat sederhana (xtau la if korg pk dorg nk cut budget)..dalam islam majlis perkahwinan diadakan untuk m'beritahu kt jiran tetangga dan sahabat handai bahawa kau da jadi milik orang. bukan utk bermegah2 dgn majlis yg gilang gemilang..and msti korang ckp p'khwinan sekali seumur hidup, yes mmg btul pun...huhuh..up to u think it..
4- Dorg x bersanding pn, sanggup kau & aku kawin x b'sanding??..hehe (soalan cepu emas)

aku bukanlah baik sangat, tp...aku sedang ke arah itu, ke arah yg lebih baik.....aku cube ubah perlahan2 cara pemakaian, pergaulan, dan pemikiran..

itu jer nak cite..bubye..
ok..bubye..

May 2, 2011

Its Time to GO






assalamualaikum..
memandangkan da beberapa hari ini, aku jdi suri rumah sepenuh masa..so, jaggi nak g ronda2 KL jap...nak g jalan masjid india je pun..usha shawl2 baru..hehe..esk nk g cari keje kot..
uwaaaa..ni yg malas nih...


x reti aku pakai selendang mcm ni..emm

acctually nk g tgk wyang, tp nk tunggu kongsi kuar ni..haishhh....
jom la teman sekali ....:)



akan berada di panggung wayang terdekat anda bermula 12 Mei 2011....ahaks...promot plak..
hehhe

May 1, 2011

PEREMPUAN itu kena MALU


assalamualaikum..
online dpan tv syok jugak ye...leh wat 2 keje dalam 1 masa..hehe..
acctually aku nga tunggu CSI start ni..yes aku peminat setia CSI, sume csi aku tengok..heheh.
macam skema plak tajuk entry ni...tp betul la kn..

aku sebagai pompuan rasa sangat malu bile tengok pompuan yg xtau malu.....sia2 je hidup jd pompuan..hemm..pmpuan kalau suke someone tu, terpakse diamkan..ini kerana kadang2 perasaan itu hanya perasaan angin lalu..lame2 die akan hilang...nak luahkan?????
errrr..malunye, tp x salah kot utk luahkan, but jgn mengharapkan die balas la "syg" anda itu..tp malu woooo..


tp sebenarnya..sakit tau pendam perasaan ni..(berdasarkan pengalaman)..hanya satu je ubat die, dekatkanlah diri anda dengan ALLAH..siyes itu je ubat die..
kdg2 kite harapkan lelaki tu fham perasaan kite, tp jgn mmpilah mereka nak faham..heheh..

ok, nanti2 kte smbung lagi..nk tgk CSI..^_^

Taat bukan kerana NAMA

Assalamualaikum..
aku ada video nak share kan untuk anda semua..tp bukan utk entry ni..entry ni aku just nk tunjukkan korang satu lagu ni..yg sgt special bg aku..

Lirik Saat Lafaz Sakinah – Far East

Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda

Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu

Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu

...........................................

yg aku highlight kan tu, membuat hati ini tersentuh..aku try upload video lagu ni..

tp xleh plak..

aku bagi link je ye...maaf..

Far east : Saat Lafaz Sakinah






p/s : aku masih ingatkan kau.. :(







Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^