Thanks sebab tekan ini.. :))

November 23, 2010

rindu..

emm...tbe2 rase rindu plak...rindu kt spe ek??..rindu kt kwan2 baik aku tu...lame x lepak dgn dorang....uwaaaa...sdh kot sebenarnya....rindu nye la zaman skolah..zman kanak2 ribena dlu....kdg2 jd dwasa ni x syok ar....x sehappening mse kcik2 dlu...kan2...bile lagi dpat lepak mcm dlu.......... :(

http://www.emocutez.com

November 21, 2010

maka tamatlah..

tmat la sudah praktikal aku jmaat lepas...abis la sem 3 aku..aku berjaya tmatkan praktikal aku nih..kjap plak rsenye...uwaaaaaaa....sdh kot..mggu dpan nk kena balik ke "kampung" halaman aku tu..emm..rase sdh plak meninggalkan ofis tu.....xdpat la nk lpak2 mcm sllu dgn dorang..so..lepas ni..nk kena mengguris lagi...5 bulan praktikal aku x praktis pn trengkas/shorthand..gle lupe..terkial2 klau nk guris skrg....kena menghadap assingment yang bertubi2 tu..print paper byk2...syoknya hidup jd plajr...hahaha..and yg psti balik poli ni...aku kena lupekan semua kenangan mase sem 1 n sem 2...

mmm...

stiap sudut kt poli tu ade knangan...uwaa...ni la yg akan aku hadap sem 4 ni..LUPEKAN....aku bole lupekan time keje...tp...ni nk blik poli ni, takut teringat2 plak nnti..yg psti.....aku nak have fun sem 4 ni..sem akhir la katekan...insyaAllah...NO BOY, NO LOVE..full stop....

http://www.emocutez.com

November 14, 2010

happy!!!

saje nk berkongsi...

semalam..aku n officemate g main boling kt wangsawalk, and its clebration for me too..jamuan + kek..siyesly..bes sgt...around 40 org yg dtg..firsly main boling..then bru wat ucpan utk perpisahan aku..tq kak n abg...really appreaciate it..


sebenarnya...byk kebahagian yang Allah da bg kat kita..it's up to us..how to make it happy..mcm aku jugak..mungkin dlu cra hepi aku lain..dan skrg lain..dlu..it was great time with my besfren..kemana2 je msti dgn my besfren..sekarang pulak...........aku gmbira dgn org skeliling aku...org yg bru aku knal..org yg baru aku rapat..dan org itu bukanlah org yg sama....ni la cra aku hepi skrg...rase tenang jer tanpa "balak"...xyah dok pk lelaki lg..xyah pening2 pale.....it peacefully...alhamdulillah.....namun jauh di sdut hati aku, aku ingin disayangi..ini fitrah manusia kn...belum masenye lg Allah temukan kami..sehingga hari ini...aku amat bersyukur dgn apa yg aku ada dan dengan apa yg aku dpat..walaupn bukn dgn my besfren..Alhamdulillah....dri hari ke hri aku dpat lalui hidup mcm ni.....walau kdg2 rase sebak dlm hati ni..



ok , tc ..bye..

November 10, 2010

cinta adalah pelaburan

assalamualaikum...

pernah x korang terpikir bile kte couple..kte ni mcm ala2 berniaga skit..bukan mksd aku berniaga pe bnde...ok..di sni aku senaraikan bebrapa persamaan antara percintaan dan pelaburan@berniaga....first of all korang jgn slah sngke ok..pelaburan di sni bermaksud perniagaan ye..

Bile buat pelaburan ...
1) seblum buka bisnes , msti kte tgk dlu kn..sma ada bisnes tu ssuai dgn modal kte,mnat, n pluang mse dpan..!!(untung rugi)

Bile couple ...
1) sblum kte mnerima seseorang dlm hdup kte..snang cite sblum kte nk trima caple dr lelaki/sblum lelaki nk mintak cpel kt pmpuan..firstly, msti kte tgk die,klu laki die ckp gurl tu cute la, sweet la..smetime dorg akn pk bangge siot klu date dgn die nanti..act, pmpuan pn mcm ni..am i rite??...xpun..gurl akn tgk..msyuk ar mmat ni..ade moto LC siot (ni for me)..hehe..smetime she will said, "at least ble kuar xler aku naik bas"..

Bile buat pelaburan ...
2) setiap prniagaan & plburan yg kte wat msti kte kna pk...untung ke idak ni??..klu rugi mcm mne...klu untung msyuk ar..alang2 da nk bukak bisnes ni..ape lg...truskan je la...untung rugi adat berniaga la kan...rite??

Bile couple ...
2) mule2 capel..xtau la mcm mne aku cpel dgn die ni..ntah btol ke idak die syg aku?..nsib aku la klu die tinggalkan aku..hrap2 kekal la hubungan kami ni..insyaAllah...tp, klu xde jdoh nk wat mcm mne...biasela..stiap prtemuan ada perpisahan....rite??? caple clesh perkare biase beb..
Bile buat pelaburan ......
3)time untung : aku da agak da...msti untung ni berniaga mcm ni....aku rse nk bsarkan lg la bisnes ni..x sia2 aku bukak bisnes ni.x ksh la modal byk pn...pulangan masyuk.

Bile couple ....
3) time bahgie : (saat dunia mlik kte)...."bertuah B dpt syg, cntik, baik, peramah, pndai msak(ni ssh skit)..n mcm2 lg la..syg jga dri tau..B takutla if smething hppen to u, I really care about u"...yg gurl plak.."kte ni byk p'samaan kn, u suke hjau, i pn suke wne ijau..u ske laksa, i pn suke mkn laksa..n bla..bla...bla...syg rse kte ni ade jdoh ..love u syg...xnk khilangan syg/B..(korg pna ckp kn)...

Bila buat pelaburan ...
4) bile rugi : aku x sngke plak rugi mcm ni..byk do modal aku da keluarkan, siapa nk byar balik...adoi..sia2 plak aku bukak bisnes ni..klu aku tau akn rugi mcm ni..x hingin aku nk berniaga...ce*****........

Bile couple ....
4) bile da bosan : die tu asyik nk duit aku je..bli itu,bli ini..skli kuar mau 100 lebih duit aku kuar sbb die..die tu mta duitan la..da la mngada2,..x blas msg pn nk mrah2..sibuk nk tnye aku g mne, wtpe..adoi boring gle si**..nmpak je lmah lmbut, sopan sntun...queen cntrol..rimas.. x sangke die mcm ni....klu aku tau die mcm ni...baik xyah couple..wat smak jer...

Bile buat pelaburan ....
5)bile berniaga da xde untung....aku rse nk ttp je la wei bisnes ni..nk wt pe tunggu lg..untung pn xde..asyik rugi jer..duit kuar...tp x msuk..aku rse nk ttp ar...cri kje lain..or bisnes lain..psti ade rezeki oleh Allah utk aku....huhuh

Bile couple ....
5) aku rse, aku dgn die da x srasi la...jmpe je gdo...aku dpt rse die pn pk mcm tu(andaian semata2)....so wt pe nk tnggu2 lg..baik aku dclare ptus cpt..at least, kteorg xla terseksa lg(ni ayt bangang)....truskan pn..mcm xde hrapan jer.. mungkin die bukan yg terbaik utk aku...Allah da sdiakn jdoh yg terbaik utk aku..mybe bukan die kot....

then....

tutup la sebuah perniagaan yg telah mengalami untung...dan rugi sepanjang beroperasinye pernigaan tersebut..

begitu juga dgn cinta...

akhirya ..berpisah la juga dua hati yang pernah saling mencintai antara stu sma lain..yg telah mengalami pelbagai kenangan suka & duka bersama..

......................................sama x?..................................................

tp ade jugak bisnes...yg makin berkembang..siap bukak cwangan lagi tu....perniagaan yg berjaya la katakn..

dan ade juga hubungan yang tambah cawangan ....hahaha...(lu pk sndiri ok)...bahgie hingga ke akhir hayat bersama insan yang tersayang....jumpe di syurga ...insyaAllah....inilah doa utk kkasih halal kte...

ni pendapat sy shj..nk trime fine..xnak its ok...

ok..tata..

November 9, 2010

macam siot jer...

assalamualaikum..

aku baru abis meeting ni...ptunye nga lunch..tp mmbe sume da kuar..so, dok jela dlm opis ni...ptutnye tadi lg aku nk post siot ni..hehe...kisahnye mcm ni.....emm..aku ade kenal 2 org mamat ni....sorng tu lbih kurang da knal 7 bulan mcm tu la .....yg peliknye aku dgn die ni..stiap ari die call aku..dlu mse kt poli pn same..tp aku x angkat..so die snyap jp..upnye die g luar ngara, wt kje...(bak kata die la)..then spanjang Li ni mmg stiap hri die akn call...xpna miss u...felik x??..tp kteorg just ckp hal2 biase2 jer..xpna plak ckp..syg + rindu or yg seangkatan dgnnye...siyes ni....aku pn xtau ape motif die call aku stiap hri..tnye aku wat pe..sihat x..tnye la aktiviti aku hri2....knp ye awk ????...xtau ke sy ni ade prasaan.....huhh...gedik siot...

kes ke-2 :-
aku knal mmat ni..cra die mcm caring la kn(jgn caye)....then ble aku leh bukak fb die (skli dgn psword)...bpak ai...rmai tol gurl di lyan...so aku tau la kan...ckp die ni x srupe bkin...so aku xkan caye la dgn die..tp ............yg sengalnye...cra die tu mcm kteorg ni capel lak..mcm cpel tu..korang fhm2 je la kn..die ckp jgn tinggalkan die la...tp honestly aku mmg main2 jer...aku tau die pn cm tu.....once broken aku xkan bia ianya broken lg....hahahahah..

nukilan ketika boring..

hetty sarlene siapa diriku disisimu

layannnn..........video clip ni dibuat oleh seorang lelaki tuk ex awek die (ye kot)......msti die yg edit kn...agak tacink di situ..wink2..

2 weeks more!!!

uwaa...x sangke eh..tinggal 2 mggu je lg LI ni....mcm mne korang rase??..bg aku skrg ni 50/50...sdh pn ade gak..ye la...tmpat LI aku ni pn bukannye teruk mane..fun tau...biase la kn...kdg2 ade tacink, rse boring...but mostly byk yg best sebenarnya...huhuh.... I will miss this .. :



kk noor...



time ni first time aku g Hotel Nikko KL..

byk la lgi perkare2 yg bes aku dpat rase slama kt sni...


time ni kteorang g men boling..

main 2 game...dua2 aku kalah..ahhaha...aku bg chance je tu..hihiih...then lps main boling g tgk wyang..ingt nk karaoke tp...karoke full time tu......wallaweh...rndu siot nnti...


November 3, 2010

masalah..

hemm...nk ngeluh je...agk ketensionan la...knp la sumenya nk dtg dalam mase yg same..firstly, prob fmily..yg ni kna redha je la kn..yg aku agak bengang ni...las2 minit ni la...rumah utk sem dpn xdpt sewa...adoiyai..bila plak mse kteorg nk cri uma..2/12 nk msuk poli da....terkial2 la jggi...aku da bjet da ade rumah ari tu..tup2.. jd mcm ni plak..mmg wat aku menyirap la kn..da la, xpna jenguk kwasan kg tu...celah mne nk swa rumah...adoooooo....tnsion...!!!

yg cybershot aku B***** ni pn stu...si**.....da hang plak..ari tu keypad xleh tkan..skrg xleh on plak..mcm gam*****.....serabut kepale...mne nk cri uma lg...hp ni pn da sbulan lbih kt kdai..but still ade prob..pd hal hp bru...mcm bangang je ....cela**......ish2.....

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^