Thanks sebab tekan ini.. :))

October 31, 2011

Sekali Lagi Cinta ??

assalamualaikum....

ari isnin ..ari yg liat utk bangun g keje...kan2???...

kalau org da kawin baca entry ni, msti akan terdetik. .. " bosannye"...heheh..xpe sy faham..huhuh...

again ?? ye kot..sekali lagi cinta ...cehh.. cinta la sgt...nak wat mcm mne aku ni memang mudah jatuh cinta..hahahahah...

tp..kalau cinta tu dtg sekejap...insyaAllah..sekejap jugaklah hilang die........aku belum nak bg tau lagi...siapa? bila ? ...biarlah rahsia dlu....nnti bile aku da psti about this love...I will type here..huhu..

ustaz aku pernah ajar, solat istikharah lah bile nak tau petunjuk yg sebenar...dalam soal percintaan, solat istikharah bile pertama kali kte jumpe die, or kenal die...maksudnya hari pertama kite kenal die la..






*hopefully..everything will going smooth...INSYAALLAH..

October 28, 2011

kisah bawah katil..


baju kelas kesayangan..heheh

assalamualaikum dan selamat malam...

yeahh..esok cuti......ok2...ari ni baru berpeluang nak kongsi cerita ni kat blog..hehhe..cite ni dah berlaku lame la jugak...lame x lama la...dalam tahun ni jugak la...hahha...siyesly bile teringat kisah bawah katil ni, haishh..mau sakit perut aku gelak...memang lawak gile la bagi aku...

hahhahahhahhahhahahha.hahahhahahhahhaha...gelak jap !!. tp cite ni macam panjang la...

ok now nak cite....kat poli sabak bernam ni, student dok asrama kena g PI (pusat islam@masjid) every week mengikut blog asrama masing2...memang wajib..kalau x pergi, kena denda, and yg pling syok sekali, mungkin boleh dihalau keluar asrama..hehe...

selama aku kat poli, eh silap..sebelum kisah ni berlaku...aku, and aishah memang x pernah ponteng pergi PI ni....sebabnye 22 takut buat "jahat"...cehhh!! poyo semata-mata...bukan ape, kteorang cuak, bile time kteorang wat "jahat" time tu la jugak kena balasannya...so, sbb tu "jarang" wat "jahat"....kihkihkihkihkih


muke kesengalan ----> kiri : julie, kanan : aishah


nak dijadikan cite, konon2 da sem las...kteorang try la nak wat "jahat" sekali...

ari tu, ari rabu kot kalau x silap..turn blok asrama kteorang kena g PI, mule2 juli yg x nak pergi, ..aku pun time tu malas je nak pergi rasenye..nak g masjid pun malas..haishh...syaitan byk betul goda time tu....tiga2 malas nak g....

time tu da nak dkat kul 7, kteorang kena g PI sebelum solat maghrib, kire maghrib n isyak kt PI la....aku n aishah sibuk pk..nak g or x......??

utk pengetahuan korang aishah ni ketua blok kteorang...and die pun pernah wat "ambush" (betul ke eja ni) kt student yg ponteng g PI...die sndiri cite...warden n ketua blok akan ronda satu asrama, and buka pintu setiap bilik tnpa ketuk pintu...and kalau kau kena tangkap memang bes la..huhuuh

dengar cite die tu mmpu m'buatkan aku n die "goyang"..hahhaha......tp utk pengetahuan korang jugak, time kteorang ponteng ni....aishah da letak jawatan dr jadi ketua blok....

and finally, syaitan berjaya goda kteorang..tiga2 x g PI, .....aku , aishah n juli.....aku pun lepak la bilik dorang (dorang 1 bilik)

perasaan aku time tu xyah ckp la..cuak siot..entah ape aku nak cuakknya...kteorang ttup sume lampu, nnti kantoi la kalau lampu bilik bukak...and, nak lebih selamat lagi...dengan kipas2 sekali kteorang tutup...kang, ade bunyi2 kipas plak...x ke leh kantoi...panas + gelap +cuak = padan muka aku...hahha

korang tau, sepanjang kt bilik tu, x tenteram je aku..rase mcm ade org je nk bukak pintu bilik tu..juli cool....aishah gabra sikit je...tp aku?? perghh...kejap duduk, kjap b'diri...pastu.....aku t'dengar bunyi tapak kaki, ini bukan cite hantu ok......and mcm terngiang plak bunyi kunci2 yg banyak..sbb warden kalau nk "spot check" dorg bawak sume kunci bilik...

aku pun ckp la kt aishah n juli..."weh, mcm dgr bunyi kunci la"...hahhahahahaha...lawak do bile ingat balik..aku n aishah da plan tempat nyorok.....mesti korang dpt agak kt mane kan??..ye2!! betul tu..plan kteroang nk nyorok bawah katil...

then, lps aku ckp mcm tu kt dorang...kteorang da standby da nak masuk bawah katil..cubaan pertama x jadi...aku pn x bape ingat cubaan kali ke bape ntah baru kteorang msuk bwah katil tu...tp time nyorok bawah katil tu, memang time tu rase da comfirm la ade warden nk "spot check"....

pastu...dgn x bape nk pantas..aku n aishah pun masuk la bawah katil..kteorang x menyorok bawah katil yg sama...maklumlah mane muat kan...time ni juli cool lagi la, tp die pn plan nk nyorok bawah katil...hah, lepas tu...kteorang mmg rase ade org nk bukak pintu...dgn secepatnya aku, aishah and juli masuk bawah katil tu..hahahhah..

korang bayangkan ..bawah katil + gelap+panas...perghh...habuk ke, kasut ke bawah katil tu...buat mcm xde je la..hahaahh

lame gak kteorang lending bawah tu, sambil tu ade bisik2 "weh , ade ke xde ", "eh, rase xde orang la", "gelap do bawah katil ni"....dialog di bawah katil...

.setelah yakin, xde warden or sesape yg nak "ambush" ...kteorang pun keluar la dr tmpat persembunyian tu...

hah..time ni yg nk pecah perut tu....

ok..aishah n juli da berjaya kuar dr bawah katil tu...aku still cube lagi nak kuar....pastu....


haishh..bengong gile kot.....aku x muat nk kuar dr bawah katil tu...ade anggota badan yg tersangkut..hahahhaha....masuk lepas, nak kuar x lepas plak...tibe2 plak nak kuar badan jadi gemuk
jap..hahhahah....lawak gile aku rase time ni,

aishah n juli kan da kuar..dorang smpat borak jap..then, dlam suara nak gelak..aku pun panggil la dorang "weh korang, akak xleh kuar la, korang angkat la katil ni dulu"...hahaha..dorang pn ape lagi, gelak smpai pecah perut sambil angkat katil tu..

dah la berhabuk2 kuar dr bawah katil tu...

then lepas tu...memang gelak gile2 la kteorang..smpai keluar air mata tau x....bak kata orang "sumpah lawak!!"...time aku taip ni pun, da gelak sorang2....hilang plak rase cuak tadi..hahahha....

bile aku teringat balik kisah bawah katil tu...memang aku akan tergelak..inilah kot balasannye x g PI..hhehhe....kteorang bertiga memang slalu berloya buruk and gelak sakan..tp kisah ni terjadi dgn sangat semula jadi..hahhah...

mcm biase la....da wat skli, taubat la konon x nak wat lagi....memang lepas tu, xde dah ponteng2 g PI ni...lg pun da sem las kn...kena la hayati setiap detik kt poli tu...huhuuh...

rase sangat rindu dgn POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH......rindu nak g PI, walaupun rase malas...rindu nak lepak kt kafe, rindu nak lepak tepi tasik tengok biawak, rindu sunshine kt poli, rindu angin laut, rindu pantai yg xleh mandi tu...

and the last but not least...rindu nak usha2 pakwe2 poli kt kafe, court tenis, netball....and usha time g joging petang2..hahha....siot gatal!!!!


sesungguhnya pengalaman menjadi pelajar sangatlah best....andai masa tu dapat diundurkan balik....hemm..tp, xnak undur time wt asaiment, time ade kuiz, time exam...heheh..




sebenarnye aku nk letak byk gambar..tp, tenet ni...bikin panas je....lain kali la upload ...





aishah , juli...sorry..bocorkan rahsia kite..hehhe

October 27, 2011

Asal aku nak balik je HUJAN!!

alhamdulillah...hujan rahmat...hehhe..

asal aku nak balik je hujan....haishh...awok da ler naik moto jer...malu la, awek basah2 kena hujan nih..ahaks..gedik!!

so...tunggu la kejap hujan berhenti...hari itu, sebabkan tunggu hujan berhenti....dapat terserempak dengan si "dia"...haaaaaaa...bosan la wehh!! asik cite pasal "die" je....

asik wat entry pendek je kan.... :))

Demi "dia" sanggup..!!

assalamualaikum

ceh!! tajuk x leh blah kan...hahahah....saje je bikin gempak..kalau korang rasa x gempak its ok..heheh..

ari ni aku bersiap awal g keje,..motif???? cume nak terserempak dengan si "dia" yg masih rahsia tu la..hahahhaha...bongok je aku rase kadang2...tp itu lah yg aku fikir bile bangun pagi..wakkaka..haishh...

ingatkan xdpt jumpe ..sbb awal plak kuar...biase aku kuar 8.15am..then tadi 8.05am...awal beberapa minit je pun......lastly , dpt la gak terserempak dgn die..tp xdpt tengok muke die sangat sbb die baru kuar dari kawasan uma die tu...tp aku agak...die perasan kot aku..tp tula.....x dpt tengok sangat muke die...aku tengok dr side mirror je...patutnye kuar lambat sikit tadi...

xpe esok cuba lagi.....huaaa....rindu nih...

rase mcm ntah pape ntah aku buat semua ni...tp entah la...

October 26, 2011

BOSAN

Hepi Deepavali...

entry ni cube utk disingkatkan.....

bosan gile cuti nih...xtau nak wat ape, nak kuar g jejalan..xde mmbe......kuar dgn adik???hemm.....
da selalu sgt kuar dgn dorang...adoi..

online pun bosan jer....xde ape yg menarik....hemm..ape nak buat nih...

October 19, 2011

TERGANGGU...

assalamualaikum..

sejak kejadian tu, kanak2 digilis...bayi dikelar...ianya menghantui fikiran aku....masih ramai lagi yg share video tu dan gambar bayi tu kt fb and blog........x snggup lagi aku nak tengok utk kali ke 2....

rasa sedih sangat weh...entah la....manusia makin kejam......

.............

buat sementara ni aku tutup dulu lagu background aku ni...........aku memang "fanatic SUPER JUNIOR"..tp walau mcm mne pun, zikrullah jugak la menjadi penenang jiwa yang paling terbaik sekali....


kalau x boleh tido, tengah sedih...rasa rindu kt seseorang...zikir lah...kalau malas sangat pun dengarlah zikrullah ni..........insyaAllah..segalanya akan terubat..............


sorry ..aku xdpat share kan....ishh...sumenye xleh share...hheheh...xleh plak nk upload...aku bagi link die ye..

ZIKIR MUNAJAT - USTAZ DZULKARNAIN HAMZAH

cuci mata

Jom layan gambar2 lelaki hensem ni...lupekan seketika kisah2 x berperikemanusiaan tu....


















Donghae




setakat ini dulu ye....nanti lain kali, upload lain plak..




rupa bukan segalanya.....tp nak buat mcm mana..manusia memang sukakan yg indah, yg handsome, yg cute, yg cantik2 .................

October 18, 2011

KEBINATANGAN MANUSIA!!

semalam menyaksikan kebodohan manusia dgn membiarkan kanak2 terbaring sakit di jalan...ni berlaku kt China...

Yang ni plak berlaku di Malaysia....

bayi baru lahir dikelar tidak kurang dari 7 kali dgn pisau di anggota badan oleh ibunya sendiri....aku tau berita ni pun semalam gak..tapi x tau detail, but tadi baca Metro, mengatakan bayi tu dikelar tidak kurang 7 kali di anggota badan die...

kalau orang dewasa pun kite rasa pelaku tu da kejam, inikan pulak bayi yg baru tengok dunia...subhanallah...xtau nak cakap mcam mane.....

menurut laporan tu , ibu bayi tu berusia 16 tahun...form 4 la tu..tinggal di asrama...anak luar nikah ke?? aku x berani cakap, ...lu pk la sendiri...tergamak die buat mcm tu..YA Allah...sungguh aku kematian pemikiran bila ade manusia sanggup buat macam tu...anak die sendiri, kalau xnk pun...bagi je la die kat surau ke, ini da kira paling hina la bg aku...ini x siap, "siang2" budak tu....

bayi yg mati ketika bayi, akan menunggu ibunya di pintu syurga nanti...tp kalau ibu die sendiri bunuh die????? ...aku x bijak untuk mengupas bab2 agama ni...

dunia akhir zaman...manusia hilang keperihatinan, kemanusiaan, "kemaluan" .............. aku xdpt share kt sini..korang bleh je bukak harian metro hari ini..17/10/2011.




eee...da penat2 main, pastu bunuh mcm tu je hasil die.....hemm..

October 17, 2011

BODOHNYA!!

YA ALLAH....

terkejut + sedih + bengang tengok berita tadi...

kisahnya...

kanak-kanak 2 tahun digilis dua kali oleh lori, orang sekeliling yang lalu lalang hanya BUAT BODOH + BANGANG JE...kejadian ni berlaku di China..hampir 10 minit jugaklah budak tu terlantar kt jalan tu...video yg dimuat naik ke youtube ni menggemparkan penduduk China..

korang try la cari kt youtube...aku x sanggup nak share kt blog ni....sorry...

semoga rakyat malaysia sentiasa prihatin terhadap sesama manusia tanpa mengira, agama, dan bangsa.....




"cubalah ambil berat sikit...ok!!

kenapa terserempak "awak" lagi??

assalamualaikum..

baru je balik dari kerja....cepat2 aku bukak blog ni nak cite sementara masih berfeeling nih...before balik tadi ujan lebat je..and bos aku plak masuk agak lewat ari ni, aku bajet nak punctual la balik, 5.30 terus out...then x jadi plak..ade keje x siap lagi...and hujan lebat sangat kt luar...

aku nak balik cepat sbb dengan harapan dpt terserempak dgn "die" lagi...hehhe...itulah niat aku semata-mata...tapi disebabkan aku balik agak lewat, memang harapan tu punah la rasenya..hahhah..

sepanjang jalan aku ingat je kt "die"..mintak2 la terserempak lagi, dah beberapa hari x "tengok" die....siyes rindu plak rasenye..

tup2....aku mmg x expect akan terserempak die coz da lewat balik...pastu...tadaaaaa....terserempak lagi dengan die..hehehhe..sukenye aku rase...and kali ni aku bukak "visor" helmet tu...konon nak bagi die tengok aku la, ye la before ni msti die xpna nampak muke aku bcoz bertutup dgn "visor" tu...hhehehe...

and xleh bla nye....kiteorang berbalas senyuman...ceh,ceh,ceh....uwaaaaaaaaaaaa....
suke gile siot....angau aku jadinye....sepanjang jalan aku senyum...hahhahah..gile2..

YA ALLAH........................ku serahkan segalanya PADAMU..

October 15, 2011

Ubat untuk PENYAKIT LUPA?

sape sini seorang yg pelupe?????????????


terus scroll ke bawah
,
,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
,
,
,
,
,
,

,
,
,
,
,
,
,
,
,

,
,
,
,
,
,
,
,
ok, salah seorang aku...yes!! kite geng..hheheheh...honestly mmg aku ni agak pelupe sikit....diakui sendiri oleh tuan punye diri...huahuahua...bos aku pun da dpt detect aku ni pelupe,cehh...kuang asam punye bos...

kisahnye, bile die suh cari sesuatu dokumen tu, mesti aku terblur2 fikir apa yg die maksudkan...then die akan cakap "alah...ari tu I ade suruh U taip , mane U letak"....

time ni la, gelabah ayam aku nak cari die...eventhough keje tu semalam baru buat, belum tentu aku leh ingat on the time, sampai one day tu my boss ckp "rina U ni CEPAT LUPA LA"....aku pun cakap la "aah, sy memang pelupe"...hahahha..muke x bersalah je cakap...

kadang2 aku rase tahap pelupe aku ni di tahap "teruk" jugak la...ye la memandangkan umo aku pn baru 21, tp pelupe mcm orang da tue...tp xlah teruk sangat kot....ntah la.....tp memang family aku selalu suh aku keep ape2 je di tempat yg senang nak cari, maklumlah bile aku lupe nnti, senang la nak cari kt mane aku simpan...hahahha.....

kadang2 rase nak nangis je, knp la aku ni pelupe....cpt lupe, haishh....macam mana ye nak buat??

tp kalau kt ofis tu, no wonder la kot aku cpt lupe, bos aku tu bukan satu bende die suruh, kejap ini, kejap itu...suh taip bebanyak surat utk client die, pstu bile suh aku cari balik just guna singkatan name utk client tu or nama project...memang x la kan...aku nak mengingat sume tu, ..

so..bile kes mcm ni kt ofis, aku akan beritahu officemate aku yg cina tu apa2 perkara penting yg aku takut lupe, so that..bile aku lupe , mungkin die plak yg akan ingat.....

teruk x ????

Allah itu Maha Adil, mungkin aku ni seorang pelupe, tp Allah berikan aku kelebihan seorang yg pengemas (bukan nak puji diri)....

aku memang sakit mata, bile tengok barang bersepah, nak2 pulak kepunyaan aku,..memang pantang je aku rase..so, jadinye...bilik aku ni akan sentiasa tersusun je...naik hantu la aku kalau adik2 aku sepahkan barang aku...boleh dikatakan, memang tersusun la barang2 aku, cehh...!!!

mungkin sebab, kalau aku ni pengotor, means suke sepah barang, alamatnye......banyak la barang aku hilang...ye la, da la bersepah, lupe lak tu letak kat mana.....hish2..syukur lah ape yg Allah da bagi..so far, paling teruk pernah hilang betul2 ,kalau x silap aku la...duit kertas RM50, RM 10 , RM5..kunci moto + roadtax....yg lain tu...cubaan banyak kali hilang je, then jumpe balik...maklumlah kan..........................





"bg la penawar sedikit sebanyak utk hakis sikit penyakit lupe aku ni...hemmm"


October 14, 2011

blogger mak-mak lagi best.....toing2...

assalamualaikum..

asal jumaat je laju je aku nk post new entry...ntah knp, ari jumaat byk idea plak dtg..hahha...(byk la sangat)..

sesiapa yg belum jadi mak2, ibu2, mama, umi...and yg seangkatan dengannye, jgn marah ye tajuk entry sy tu...huuh...sesape nak tau...aku memang selalu blogwalking blog mak-mak ....kalau da mak2 tu msti la orang yg da ade anak n perempuan kan???..hahah..

sebab apa eh???...ntah la..mane boleh entah la...msti ade sebab kn..
bg aku la...ni blog aku kan?? so, suke ati aku la nk bg pendapat...hhuhu...

blog mak2 ni lebih realiti ..maksudnye..ape dorang cakap byk kebenarannya dan hakikat dan melalui pengalaman dorang sendiri..byk plak dan die....aku xtau la korang fhm ke x aku ckp ni...

sedikit sebanyak, dapat lah ilmu rumahtangga yg fresh dr dorang ni...ye la, org bujang mcm aku ni, byk dgr cite orang, "kwn kpd kwn aku cite", and mcm2 la..sume dgr dr orang atas orang.....
ok , ayat aku makin susah nak faham..tp bile mak2 ni dorang cite, pengalaman dorg sendiri, and cara penyelesaian dorang sendiri....

tp yg pasti aku memang suke la singgah blog mak2 orang ni...bahasa yg digunakan pun sopan, senang nak faham, xde la perkataan2 macam ni....."itew", "napew", "cucah nak bagi owang paham te", "cowi"...and so on la...terbelit lidah aku nk sebut....and yg paling utama...kegedikan dorang masih di paras minima...bg aku semua pmpuan tu gedik, tp ada tahap2 die la...macam blog mak2 ni ayat2 dorang tu xdelah t'gedik2 yg bleh membuatkan pembaca mcm aku ni menyampah...."mencik2"...hahahaha

and yg paling best aku rase...sesi luahan perasaan mak2 ni kat husband dorang....sweet je,heheh....untung la da kawin ye..

and x lupe jugak tips2 memasak yg simple2 turut ada dalam blog2 dorang ni....walaupun xbuat, tp terbukak la sikit minda aku ni ...

inilah mak-mak zaman sekarang, mane yg keje, still g keje, kemas uma, masak, basuh baju family...yg x keje tu, memang syok la..tp yg penting, keje x keje....tangan tu tetap je rajin taip blog....hheheh..

mane lagi ok, mak2 dok depan PC taip blog atau, mak2 yg dok depan pintu sambil "bukak tingkap" dengan mak2 orang sebelah????









*mak sy xde blog pun, xpela "bakal ibu" pun boleh...ahaks" :p



October 11, 2011

Siapa yg XNAK disayangi??


Fitrah manusia itu sendiri telah dijadikan ingin disayangi, dan menyayangi...ade lelaki ada perempuan, baru lah lengkap kehidupan..

ape sebenarnye aku nak cite ni....??

setahun lebih dah jadi single n available ni, disebabkan aku perempuan normal, jadi rase agak sunyi tnpa kasih seorang "pakwe" cehhh!!!!! ...wat dose je wehhh...

melihat seorang kwn sebaya mendirikan masjid, lagi lah tersentuh hati ni,
"bile la aku nak nikah ni ?"..heheh...

tp bile diingatkan pengalaman lalu, kesedihan lalu...x sanggup rasenye nak tempuhinya lagi....walaupun keberangkalian tu xdapat nak diagak...kisah2 sekeliling, bile isteri dipukul suami, dihina mertua, uwaaaaa....cuak dol....

pernah terjadi depan mata aku, time aku nga makan kt giant batu caves, all of sudden, ade sepasang suami isteri (kot) bersama dgn seorang budak, aku agak dalam 3-4 tahun mcm tu la....apa yg aku nampak ialah ----------> si suami mengcengkam tengkuk si isteri, hemmm...mcm mane ea nak bgi korang faham...korang bayangkan seseorang yg nak tolak kte supaya berjalan lebih cepat, tp dengan mengcengkap tengkuk belakang ....harap2 korang faham...

kejadian ini berlaku di food court giant....dan bukan aku sorang je yg nampak, ramai orang disitu yg memerhatikan gelagat si suami tersebut.....dalam hati aku berkata " YA Allah, apelah die nak wat dgn bini die??..kena tumbuk ke, kena tampar ke?? atau kena belasah ke??....rase takut, rase geram, risau..sume adalah bile aku ingat balik....malunya hati seorang wanita, bile diperlakukan sebegitu di khalayak ramai oleh suaminya sendiri.....




serius, ingatan macam tu la kadang2 membuatkan aku takut bile fikir pasal kawin ni....sebab itu bile mak bercakap pasal kawin, aku selalu menafikan dgn contoh2 yg teruk.....ye, aku memang muda lagi, tp muda2 pun akhirnya akan tua jugak kn?? perlu jugak difikirkan kan???

baru ditinggalkan "pakwe" pun dan sedih sgt...apatah lagi ditinggalkan suami, atau diduakan....(mintak2 dijauhkan) .....hebatnya dugaan mu wanita........


October 10, 2011

Kebetulan atau JODOH??

betul ke ade jodoh dalam kebetulan???

"setiap hari aku melalui jalan yg sama utk pergi keje dan balik keje......sekali, dua kali, tiga kali...lalu Allah gerakkan hati ini 'eh, mcm setiap hari je aku terserempak die"...aku bermonolog sendiri di atas moto...bermula dari hari "kesedaran" itu....sebelum keluar dr rumah, hati mesti cakap "agak2 terserempak die lg x ari ni?? "...

tp....bile aku "sedar" utk terserempak dgn die....mesti xkan menjadi...beberapa hari aku "sedar" dgn harapan dpt terserempak lg dgn die..tp hampa................

Di saat aku rase, jodoh ini memang "tiada" kot...tup2 terserempak lagi dgn dgn die, dan lagi, dan lagi.....ye...gembiranye rase, bile dpt terserempak dgn die..

suatu hari aku terdetik, "kalau time pergi leh terserempak, knp time balik keje x nmpak die eh"...dan lalu....Allah izinkan lagi, kami terserempak sewaktu balik dari keje....hari itu hari jumaat, tepat jam 5 petang, cepat2 aku balik..bukan dgn harapan utk terserempak die, ...dan tanpa disangka, terserempak dgn die buat pertama kalinye time nak balik keje...huhuhu....ye, die berbaju melayu hijau muda..baju lain dari hari biase yg selalu aku nampak...




dan hari ini, aku kuar g keje awal sikit, sebab ada hal nk diuruskan.....dan, dan, dan......terserempak die lagi........2 kali pulak tu, time pergi keje, dan time balik....

satu lagi kehairanan di kebetulan ini, kami akan terserempak di tempat yg sama...disebabkan kami berada di laluan bertentangan, aku memang leh tengok jelas wajah die yg ditutup sikit oleh topi keledar MS88 warnah hitam tu.....

YA ALLAH....kebetulan apakah ini?????

"aku rase die pn perasan nampak aku setiap hari, sebab tu bile terserempak die tengok aku"...hahhha.....inilah monolog aku setiap hari...

siapakah dia?? risaunya hati ini, andai perasaan ini jatuh ke "suami org"...kecewa la nampaknya.....

bujangkah ? suami orangkah?? dudakah??...aaaaaaaaaaaa....soalan2 yg selalu berjalan kt fikiran ini..


*semoga perasaan yg "tergerak" ini adalah perasaan yg suci, dan mendapat keredhaan MU YA ALLAH......jika tidak, jauhkanlah die dari pandangan mataku....

October 9, 2011

TakdeTajuk

assalamualaikum...

saje nk share pic g joging semalam kt titiwangsa..hihihi..











huhuhuh...3 keping je kot.. ^~^

October 6, 2011

Kenapa semua nak tiru KOREA?????





assalamualaikum....

dulu hanya K-pop je aku dengar n tau..but now, ade M-pop la, KL-pop la..haishh..pelik aku..
K-pop is "korean pop"...

seperti yg ramai da tau..K-pop da berjaya tawan muzik Asia....and secara x semena-mena, banyak pulak orang yg nak tiru macam dorang, bukan dr segi lagu je, cara berpakaian, rambut, style n macam2 lagi la...bukan setakat orang biase je, artis2 pun nak jugak follow cara dorang...

inilah masalahnya suke copy paste idea org....kt malaysia ni pn setahu aku da beberapa kumpulan baru yg cube nak jadi "the first ever k-pop in Malaysia"....aku tau pun sebab banyk blogwalking ...blogger2 la yg cite...


terus terang aku cakap, macam bodoh je bile nak copy paste K-pop ni....x layak langsung aku rase...aku bukan nk ckp K-pop tu bgs sgt...tp sebenarnye dorang mmg bagus...bukan asia je gila kt dorang, "minah salleh" tu pun mau jerit2 bila K-pop buat persembahan.....hebat x hebat..and siap try nyanyi lagi lagu bahasa korea tu .. x perlu la K-pop ni nak buat album Inggeris, x perlu nak belaja bahasa inggeris utk femes kt negara omputih tu...



dorang berjaya kerana status dorang sendri, maksudnye, dgn cara dorang sndri, dgn bahasa dorang sendiri and style dorang sendri.....aku pernah terbaca 1 artikel ni, tp lupe la kt mne baca....negara korea memang memilih individu yg kacak dan cantik dan ade bakat dalam menyanyi, then dorang akan latih selama beberapa bulan sebelum mereka membuat persembahan di khalayak ramai utk pertama kalinya...latihan mereka merupakan vokal menyanyi, tarian, berpakaian, fesyen rambut, warna rambut dan cara bercakap..kire pakej la kot...



dorang kan bukan islam, jadi bagi artis wanita pakai skirt tutup punggung je, ape ade hal bagi dorang???.....up to us la nak tengok atau x kan...

but, sayangnye...ade artis (artis ke) wanita kita, konon nak jadi mcm dorang la..pakai skirt bagai, cube je la korang google "gula-gula", "24:7" and satu lagi tu kumpulan ape ntah.....

kenapa x lahirkan imej Malaysia sendiri???? ade bakat, ade rupa, lahirkanlah imej yg tersendiri, kenapa nak tiru cara orang????

hemmm...susah nak ckp...agak lawak plak, bile sibuk2 nk tiru cara korea ni....
ye....aku mmg peminat korea, sbb ape??? dorang berdisiplin...mane kau tau..??? aku tengok luaran je, bile wat show, rambut pendek je (lelaki), baju pun sopan je (lelaki), and dorang selalu menyanyi pakai kot....contohnye super junior...mmg selalu pakai kot time show..xdela suar koyak2, rambut sampai bahu, pakai gelang besar2...xde2....and aku sebagai perempuan, nk ckp dorang memang hensem....eleh muke mcm pompuan je????? kisah plak aku muke mcm pmpuan...yg pnting peminat leh terima muke dorang...da la K-pop ni suke wat gaya ala2 comel?? nk buat mcm mne dorang mmg comel....hahahhaha




*jadilah diri sendiri....

October 5, 2011

aku x FAHAM kau bangge tunjuk GAMBAR CIUM kau kt MUKABUKU tu..

sebelum tido..satu entry jap..

singgah fb jap tadi..kt new feeds tu ade plak pic ciuman kekasih yg baru diupload..ate........
pelik aku...buat dose terang2, lagik mau bikin 1 dunia tau...aku tau...nikmat ciuman kau tu...nak bg org jeles la tuh..!!!

aku pun x faham la, ape motif mereka ni sebenarnye.....kau je la pernah bercium....kau da menjemput banyak dosa, mane tau ade orang "stimBOT" ke tgk pic tu....huaaaaaa....aku TAKNAK lucah dalam blog ni...


im so sorry...assalamualaikum wahai umat Nabi Muhammad semua...

TAKPE kan follower sikit je??

mase entry ni dibaca, mesti korang ce tengok follower korang kan??...hihih

aku ni nak diikutkan setahun lebih jugak la menaip-naip blog ni.....tapi tengok ler follower aku tu bape je...itupun rase terharu plak..ade orang nak follow...aku tengok orang yang baru berblog dr aku pun da bertambah-tambah follower die....

penting ke weh banyak follower ni??...buat blog utk ape???...aku ni taip blog..xlebih dari perkongsian di alam cyber (ceh ayat poyo gile)...kalau nak tulis kt buku diari, aku je la pun yang nak bacanye pun..pun,.pun..pun....so, kalau kt blog ni, at least ade la jugak orang yg berkongsi secara senyap kisah2, and liku2 kehidupan kite ni....adehhh!!!

aku pun jenis jarang follow orang..hahha..bukan ape, follow banyak2 pun mesti pnye x terbaca semua..mane maunya nak baca 100 blog dalam sejam..tu kalau 100 following...kalau 1000?? berjoget la nak baca entry sorang2...

and korang pun jawab, "sape suh ko bace sume? "...betul x??..hihhi...aku pun bape blog je yg wajib singgah.....and aku pun malas nak kutuk jenis penulisan seseorang blogger tu..ayat femes blogger.."blog aku, suke ati jari aku la nak taip ape".....

cuma, aku paling x suke blogger yg sangat lucah, mcm......................tetttt!! aku x nak btau...

yang kurang ajar..ye la bajek gud2......sume orang die nak hentam, konon die la blogger paling cooool...mcm ................tettt!! and yg....

rasis, yg xtau malu .....yg xtau malu ni biasenye blogger perempuan , blogger yg suke buka aib sendiri, bukan peribadi die je, in fact,boleh memalukan perempuan2 di luar sane la bila baca blog die tu......

and blog..yg suke kutuk perempuan, selalu melucahkan perempuan...perghh..paling aku menyampah, cara kau taip, mcm kau xde ibu, kakak,adik perempuan and nenek...tau x???....kau keluar dari mane dol???



eh2...xnak emo2....temanye, jgn gelakkan sy kalau follower sy sikit jer....

Please la JANGAN WANGI SANGAT...



lumrah manusia suka yang cntik, yang kacak, yang bersih dan bersinar..and x lupa jugak..yang harum,wangi...yg agak2 bile sembur minyak wangi tu..1 kilometer ke hadapan orang leh bau die..hahha...

kan??..kau ade...?? kau pun same..kuakuakua....ini bukan ape..dulu aku pernah terbaca kat mane ntah, aku pun da lupe....kite ni x digalakkan (betulkn sy kalau silap) wangi sangat..baik lelaki baik perempuan..terutamanya perempuan la kan..bukan ape, haruman wangi-wangian ni kan boleh menaikkan "nafsu" secara x sengaja...betul x lelaki????

eleh, mesti kau nak cakap perempuan pun same...kan2??...hemm..apa kata anda sebagai perempuan??????

secara peribadinya la kan....lelaki yg wangi sangat ni, boleh la jugak mencabar keimanan wanita..ceh2....xtau plak aku kalau ade orang suke bau busuk...hihih...aku x suke la lucah2 kt blog ni...jadi..apa yg aku nak cakap..to lelaki and to perempuan..pakai minyak wangi ala kadar sudah la....

kalau kau wangi sangat...errrr...rase nak peluk je.....hahahhaha....kau gatal kalau kau pk ni..hohoh...


perfume lelaki yg paling aku suke...tp wane hijau lagi wangi...kuikuikui



"mulai esok, kurangkan pemakaian minyak wangi, kalau x nak xpe....ade aku kisah??? "


October 4, 2011

Siapa kata orang CINA x MAKAN BELACAN??

pic tu pecah ke kabur ek??..hihih..google je nih..



testing2...wan, tu, tri....hahahha..

saje gedik..lame jugak x update rasenye..well..kt ofis xleh update blog..blogwalking je boleh...ape ke pelik betul internet kt ofis tu..errr..

thanks abg khalis..entry2 abg khalis dpt mengatasi kebosanan sy kt ofis...huhuhu..

lately, rase heppy jer...syukur3....alhamdulillah...hidup ni dijalani dengan indah dan tenang jer....
kadang2 aku rase aku makan gaji buta...kadang2 je la..hihih...x banyak keje kot sekarang ni...berjalan2 jap time keje (xla sampai keluar) then bukak blog orang...itu la rutin harian aku ni...heaven gile siiot...

ditambah dengan ade "balaks" boleh tahan ensem kt ofis, hari2 yg dilalui terasa bahagia je...ahaks..hahahhah...sorry2, agak poyo sikit hahahaha.....ok2 masuk cite sebenar..

tadi my boss ajak kiteorang lunch same...usually kalau bos ajak kuar makan same...mestilah die yg belanja kan??....aku da agak da..hihih..then kiteorang pun pergilah ber4 orang je....yang lain da kuar dlu...so 4 org je la....2 pasangan, ye la 2 laki 2 perempuan ...2 pasangan la tu kan..1 couple chinese and 1 couple malay (kami la tu) walaupun hakikatnye bukanlah berpasangan sebenar...officemate je kot.....haishh..susah pulak nak faham ayat aku ni..hiihih..

x kisah la papepun...then, my boss pun drive ler sampai ke JJ Kepong,ofis aku kan kt selayang je..so dekat je sebenarnye...JJ kepong....sampai JJ tu die tanye kiteorang "nak makan ape?. "....and dah depan mata ade JOHNY (betul ke eja ni) aku pun suggest la kt Johny ni pun ok jugak...so, lunch ler kiteorang kt situ...tapi kiteorang xde la order "stim"bot tu..hohoh..

utk pengetahuan korang..this is my second time makan kt Johny ni...and kedua2 nya orang yang belanja...harapkan aku nak masuk sendiri, ntah bile la agaknya....harga die xlah mahal sangat..cume...ntah ler..

then, lepas tengok menu book tu, order la nak makan ape...aku order bihun tomyam + chocolate milk shake + coffee icecream..nyum2..

yg aku nak citenye..kt Johny ni dorang pun menyedikan sambal belacan tau kt atas meja tu..aku ingatkan aku n Edi (dak tu) je la nak makan sambal belacan tu...tup2 terkejut plak aku my boss and sorang officemate cina aku tu die cicah timun dgn sambal belacan..huhhh..dalam hati aku da berkata2 dah...tau gak dorang makan belacan...siap mintak tambah lagi tuh...huishh..fes time kot aku tengok chinese makan belacan...selera malaysia betul la dorang ni...

dari pagi aku x makan, and lunch ade orang belanja..rezeki2...kihkihkih...disebabkan makan dengan bos, jadi....agak malu la plak nk snap2 picture kan...so..tiadalah bukti yg sahih yg aku nak tnjukkan...sume bukti da jadi darah aku da sekarang ni..hahahhah

so...pic aku google je la yer...huhuhu


ni ler tempat letak belacan tu...


mihun tomyam kegemaran aku..kalau g mane2, kalau da xtau sgt nak order ape..mihun tomyam ni je ler order...

terliur plak tengok ice cream tengah malam2 mcm ni...hishh..time puase jgn tengok..huhuh

kite kan hidup berbilang kaum....jadinye berbilang jenis jugaklah makanan yang ade...x pelik kalau cina makan belacan atau feveret durian...and x pelik kalau breakfast x sah kalau xde roti canai..and x heran jugaklah..feveret aku Yong Tau Fu..as long as makanan tu halal and leh masuk kt tekak kite ni..telan je la apa2 pun..

x gitu ye???....(tibe2 patriotik plak)









"bile la tarikh PRU-13 ni nak kuar? "

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^