Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

December 28, 2010

My love poly... :))

alhamdulillah...lepas setahun aku kje sehabisnye SPM..aku dpt kumpul duit utk smbung blaja...mcm x caye je..aku da kumpul hmpir RM5000 selame setahun aku kje..mcm2 kje aku da try...sume tu pengalamn hdup..akhirnya pd permohonan IPTA kali ke-3 aku dpt tawaran Diploma Sains Kesetiausahaan kt PSIS..yg terletak di Sabak Bernam..n x sangka plak kos aku dpt ni 2 thun jer...so..insyaAllah aku akn tamat sme mcm kwn2 aku yg smbung blaja lebih awl dari aku tu..yeah2...hrap2 aku dpt tmatkn sem ni...dengan banggenya aku....segala perbelanjaan aku kt poli ni adlah menggunakan duit aku sndri...ptptn pn aku gk yg byr nnt so...duit aku jugak la kan...my lptop, yuran, bku2...n sume2 la...sume gune duit aku...mak n ayh ade gk bg duit poket...tp x byk la.just duit poket ...yg aku nk cite ni..aku bngge aku smbung blja gune duit sndiri..hahha...
Yg nk cite kt sni ialah :
Politeknik Sultan Idris Shah..
fes time smpai kt poli ni...fuhh..mmg t'kezut..http://www.emocutez.comknp aku dpt poli yg nun jauh di hutan..hahah...boleh lak mcm tu..mmg hujung bandar la poli aku ni..tp...poli ni ttp cntik di mata aku..now, hmpir 4 sem aku kt sni....ook je...cuma stu la yg aku sgt x berkenan..bengang btol..kt sni xde public transport...gune kete spu jer...aku cuak sbnarnya nk naik kete sapu ni...pelik btol aku..knp la poli x request tuk adekan public transport utk student...siyesly ianya amat menyusahkan student...da la mhal tau dorg charge..ye la...charge ikut kepale sndiri......lebih murah aku g mid(from my house).....x smpai pn RM 10 pergi balik....kt sini prgi blik sg besar tu dorg cas RM14...tu blum kte nk call dorg lg dtg amik..gune duit gk tu...
tp...poli ni nmpak peacefully la dr poli lain...(ye kot)...ade tsik yg leh lepak b'sma2 kwn2..,..ade pntai...hehhe..tu je kot...tu klu characteristic PSIS la..

Keluarga saya


Assalamualaikum..http://www.emocutez.com

Ok.. now..nak cite pasal my family..sy adlah anak sulong dari 4 org adik beradik yg kesemuanya permpuan..sbg kkak..I have my responsible to protect my sister.. :))
Since my family is not from rich family...sy mempunyai cita2 utk m'bhgiakan my parents wit my own efforts..sorry if broken english....tak sabar nk abis diploma ni..I hope I will grad on the time...InsyaAllah..So that, I can work for help my family..skrg tinggal 2
org je yg msh skolah...ringanlah skit beban my parents...huuh..I want my sister will futher stdy soon..As a older sister...I should be have a good character to show to them....I cnnot "gedik" too much...cnnot "gatal" too much...(this not me ok)....heheh..sbb nye...boleh la aku sound dorang if dorg wat smething yg x betul...I dont want they say "akk pn mcm tu"....oh no no no...http://www.emocutez.com

ok..emm..satu ayat nk share dgn my viewers .." wherever u stay, ur parent's house is the best place for u, eventhough u have ur own place with ur husband".. ....sy sangat menyayangi keluarga sy.....

my family is everything for me...
inilah keluarga bhgia sy..

orite..tata..

my bestie...



kwan, mmber, sahabat, teman...heheh..sume nye sma mksud kan..kwn ni jugak ade mcm2 jenis...dari skolah smpai la skrg...mcm2 org kte da jmpe kn..ade yg poyo, gedik, "bajek hot", "bajek cun"..n mcm2 lg lah...for me...kte akn t'didik jika bergaul dgn org yg baik..(even dorg xlah baik mne)..heheh...alhamdulillah...Allah temukan aku dgn kwan2 yg baik, memahami n always ade time aku ssah n snang..org yg pling aku syg kt dunia ni..
1) my family la of course.
1)my besfren (nnti aku cite whose them)
3)emm...mybe...my "future" husband kot..http://www.emocutez.com

My real true frenz yg da hmpir 10 tahun aku kenal is..noraya,ijan,yana n ros....wherever I go...the last..I will find them jugak..hahahah...mcm mne gado pn..so far, the frendship never end...even skrg masing2 bz dgn life yg bru..life yg bru thats mean..life lepas hbis skola...tp time skola dlu..mmg gle2 ar kteorang...jlan kki g skolah stiap pg...kul 6.30 da start grak...really miss that time..

dr kiri : ijan,rina,liyana,sasa

Actually..my geng is noraya, ijan n yana jer...if nk together2 4 org je...yg ros plak..die kategori my geng yg ke-2..hhuhuh...mybe, ssh nk kmpul mcm dlu...sgt ssh rasenye...but ble da hang out together it was the precious time for me....rndu korang...ptutnye nk kuar this new year..tp...aku lak xdpt blik...Im sorry..aku yg rncang, aku lak yg xjd...however we are...aku hrp persahabatan kte xkn pernah terputus...http://www.emocutez.com
yg ni rosniza..pggil ros je..

then ....at PSIS...
sy jmpe 4 org shabat yg sgt memahami n very gle2...ina, aishah, juli n ana......kte org beza setahun.. even, ina skrg da futher stdy kt spa...I hope we still keep in touch ...rase mcm da lme je knal dorang ni...dorg mmg sporting...ana plak very understanding...kalau bab bergambar tu..adoiiii....pecah skrin kamera kot..hahahah......smoge kita ttp mcm ni even da grad n berjauhan nnti....http://www.emocutez.com

December 11, 2010

sem 4 sudah :)

akhirnya dpt gak aku pos kt blog ni...kt uma swa tu..haram dpt line..aku pn xtau knp..jd..aku telah memutuskan utk cut je line tu...till the end of this sem.. :((....

rndu kot nk balik...dok kt luar ni xla sehebat yg disangka kn...nak2 plak ...dok kt ceruk sabak bernam...uuwaaa....nothing at all...siyes boring gle time cuti or time xde klas...mcm siot saja..dok hostel lbih bes kot..at least ade gak function klu time boring2 nih...sdh nye...rindu dgn family lg..nak balik, nk balik!!! kalau dpt bf yg ade transport bes ar..leh la bwak aku g jlan2 time boring tahap gaban ni..hahaha..arghhhh,..keliling hutan jer...adoiyai..rindu nye uma ku syurga ku tu...

x sabar nk konvo .....huhuhh..
bye2..

November 23, 2010

rindu..

emm...tbe2 rase rindu plak...rindu kt spe ek??..rindu kt kwan2 baik aku tu...lame x lepak dgn dorang....uwaaaa...sdh kot sebenarnya....rindu nye la zaman skolah..zman kanak2 ribena dlu....kdg2 jd dwasa ni x syok ar....x sehappening mse kcik2 dlu...kan2...bile lagi dpat lepak mcm dlu.......... :(

http://www.emocutez.com

November 21, 2010

maka tamatlah..

tmat la sudah praktikal aku jmaat lepas...abis la sem 3 aku..aku berjaya tmatkan praktikal aku nih..kjap plak rsenye...uwaaaaaaa....sdh kot..mggu dpan nk kena balik ke "kampung" halaman aku tu..emm..rase sdh plak meninggalkan ofis tu.....xdpat la nk lpak2 mcm sllu dgn dorang..so..lepas ni..nk kena mengguris lagi...5 bulan praktikal aku x praktis pn trengkas/shorthand..gle lupe..terkial2 klau nk guris skrg....kena menghadap assingment yang bertubi2 tu..print paper byk2...syoknya hidup jd plajr...hahaha..and yg psti balik poli ni...aku kena lupekan semua kenangan mase sem 1 n sem 2...

mmm...

stiap sudut kt poli tu ade knangan...uwaa...ni la yg akan aku hadap sem 4 ni..LUPEKAN....aku bole lupekan time keje...tp...ni nk blik poli ni, takut teringat2 plak nnti..yg psti.....aku nak have fun sem 4 ni..sem akhir la katekan...insyaAllah...NO BOY, NO LOVE..full stop....

http://www.emocutez.com

November 14, 2010

happy!!!

saje nk berkongsi...

semalam..aku n officemate g main boling kt wangsawalk, and its clebration for me too..jamuan + kek..siyesly..bes sgt...around 40 org yg dtg..firsly main boling..then bru wat ucpan utk perpisahan aku..tq kak n abg...really appreaciate it..


sebenarnya...byk kebahagian yang Allah da bg kat kita..it's up to us..how to make it happy..mcm aku jugak..mungkin dlu cra hepi aku lain..dan skrg lain..dlu..it was great time with my besfren..kemana2 je msti dgn my besfren..sekarang pulak...........aku gmbira dgn org skeliling aku...org yg bru aku knal..org yg baru aku rapat..dan org itu bukanlah org yg sama....ni la cra aku hepi skrg...rase tenang jer tanpa "balak"...xyah dok pk lelaki lg..xyah pening2 pale.....it peacefully...alhamdulillah.....namun jauh di sdut hati aku, aku ingin disayangi..ini fitrah manusia kn...belum masenye lg Allah temukan kami..sehingga hari ini...aku amat bersyukur dgn apa yg aku ada dan dengan apa yg aku dpat..walaupn bukn dgn my besfren..Alhamdulillah....dri hari ke hri aku dpat lalui hidup mcm ni.....walau kdg2 rase sebak dlm hati ni..



ok , tc ..bye..

November 10, 2010

cinta adalah pelaburan

assalamualaikum...

pernah x korang terpikir bile kte couple..kte ni mcm ala2 berniaga skit..bukan mksd aku berniaga pe bnde...ok..di sni aku senaraikan bebrapa persamaan antara percintaan dan pelaburan@berniaga....first of all korang jgn slah sngke ok..pelaburan di sni bermaksud perniagaan ye..

Bile buat pelaburan ...
1) seblum buka bisnes , msti kte tgk dlu kn..sma ada bisnes tu ssuai dgn modal kte,mnat, n pluang mse dpan..!!(untung rugi)

Bile couple ...
1) sblum kte mnerima seseorang dlm hdup kte..snang cite sblum kte nk trima caple dr lelaki/sblum lelaki nk mintak cpel kt pmpuan..firstly, msti kte tgk die,klu laki die ckp gurl tu cute la, sweet la..smetime dorg akn pk bangge siot klu date dgn die nanti..act, pmpuan pn mcm ni..am i rite??...xpun..gurl akn tgk..msyuk ar mmat ni..ade moto LC siot (ni for me)..hehe..smetime she will said, "at least ble kuar xler aku naik bas"..

Bile buat pelaburan ...
2) setiap prniagaan & plburan yg kte wat msti kte kna pk...untung ke idak ni??..klu rugi mcm mne...klu untung msyuk ar..alang2 da nk bukak bisnes ni..ape lg...truskan je la...untung rugi adat berniaga la kan...rite??

Bile couple ...
2) mule2 capel..xtau la mcm mne aku cpel dgn die ni..ntah btol ke idak die syg aku?..nsib aku la klu die tinggalkan aku..hrap2 kekal la hubungan kami ni..insyaAllah...tp, klu xde jdoh nk wat mcm mne...biasela..stiap prtemuan ada perpisahan....rite??? caple clesh perkare biase beb..
Bile buat pelaburan ......
3)time untung : aku da agak da...msti untung ni berniaga mcm ni....aku rse nk bsarkan lg la bisnes ni..x sia2 aku bukak bisnes ni.x ksh la modal byk pn...pulangan masyuk.

Bile couple ....
3) time bahgie : (saat dunia mlik kte)...."bertuah B dpt syg, cntik, baik, peramah, pndai msak(ni ssh skit)..n mcm2 lg la..syg jga dri tau..B takutla if smething hppen to u, I really care about u"...yg gurl plak.."kte ni byk p'samaan kn, u suke hjau, i pn suke wne ijau..u ske laksa, i pn suke mkn laksa..n bla..bla...bla...syg rse kte ni ade jdoh ..love u syg...xnk khilangan syg/B..(korg pna ckp kn)...

Bila buat pelaburan ...
4) bile rugi : aku x sngke plak rugi mcm ni..byk do modal aku da keluarkan, siapa nk byar balik...adoi..sia2 plak aku bukak bisnes ni..klu aku tau akn rugi mcm ni..x hingin aku nk berniaga...ce*****........

Bile couple ....
4) bile da bosan : die tu asyik nk duit aku je..bli itu,bli ini..skli kuar mau 100 lebih duit aku kuar sbb die..die tu mta duitan la..da la mngada2,..x blas msg pn nk mrah2..sibuk nk tnye aku g mne, wtpe..adoi boring gle si**..nmpak je lmah lmbut, sopan sntun...queen cntrol..rimas.. x sangke die mcm ni....klu aku tau die mcm ni...baik xyah couple..wat smak jer...

Bile buat pelaburan ....
5)bile berniaga da xde untung....aku rse nk ttp je la wei bisnes ni..nk wt pe tunggu lg..untung pn xde..asyik rugi jer..duit kuar...tp x msuk..aku rse nk ttp ar...cri kje lain..or bisnes lain..psti ade rezeki oleh Allah utk aku....huhuh

Bile couple ....
5) aku rse, aku dgn die da x srasi la...jmpe je gdo...aku dpt rse die pn pk mcm tu(andaian semata2)....so wt pe nk tnggu2 lg..baik aku dclare ptus cpt..at least, kteorg xla terseksa lg(ni ayt bangang)....truskan pn..mcm xde hrapan jer.. mungkin die bukan yg terbaik utk aku...Allah da sdiakn jdoh yg terbaik utk aku..mybe bukan die kot....

then....

tutup la sebuah perniagaan yg telah mengalami untung...dan rugi sepanjang beroperasinye pernigaan tersebut..

begitu juga dgn cinta...

akhirya ..berpisah la juga dua hati yang pernah saling mencintai antara stu sma lain..yg telah mengalami pelbagai kenangan suka & duka bersama..

......................................sama x?..................................................

tp ade jugak bisnes...yg makin berkembang..siap bukak cwangan lagi tu....perniagaan yg berjaya la katakn..

dan ade juga hubungan yang tambah cawangan ....hahaha...(lu pk sndiri ok)...bahgie hingga ke akhir hayat bersama insan yang tersayang....jumpe di syurga ...insyaAllah....inilah doa utk kkasih halal kte...

ni pendapat sy shj..nk trime fine..xnak its ok...

ok..tata..

November 9, 2010

macam siot jer...

assalamualaikum..

aku baru abis meeting ni...ptunye nga lunch..tp mmbe sume da kuar..so, dok jela dlm opis ni...ptutnye tadi lg aku nk post siot ni..hehe...kisahnye mcm ni.....emm..aku ade kenal 2 org mamat ni....sorng tu lbih kurang da knal 7 bulan mcm tu la .....yg peliknye aku dgn die ni..stiap ari die call aku..dlu mse kt poli pn same..tp aku x angkat..so die snyap jp..upnye die g luar ngara, wt kje...(bak kata die la)..then spanjang Li ni mmg stiap hri die akn call...xpna miss u...felik x??..tp kteorg just ckp hal2 biase2 jer..xpna plak ckp..syg + rindu or yg seangkatan dgnnye...siyes ni....aku pn xtau ape motif die call aku stiap hri..tnye aku wat pe..sihat x..tnye la aktiviti aku hri2....knp ye awk ????...xtau ke sy ni ade prasaan.....huhh...gedik siot...

kes ke-2 :-
aku knal mmat ni..cra die mcm caring la kn(jgn caye)....then ble aku leh bukak fb die (skli dgn psword)...bpak ai...rmai tol gurl di lyan...so aku tau la kan...ckp die ni x srupe bkin...so aku xkan caye la dgn die..tp ............yg sengalnye...cra die tu mcm kteorg ni capel lak..mcm cpel tu..korang fhm2 je la kn..die ckp jgn tinggalkan die la...tp honestly aku mmg main2 jer...aku tau die pn cm tu.....once broken aku xkan bia ianya broken lg....hahahahah..

nukilan ketika boring..

hetty sarlene siapa diriku disisimu

layannnn..........video clip ni dibuat oleh seorang lelaki tuk ex awek die (ye kot)......msti die yg edit kn...agak tacink di situ..wink2..

2 weeks more!!!

uwaa...x sangke eh..tinggal 2 mggu je lg LI ni....mcm mne korang rase??..bg aku skrg ni 50/50...sdh pn ade gak..ye la...tmpat LI aku ni pn bukannye teruk mane..fun tau...biase la kn...kdg2 ade tacink, rse boring...but mostly byk yg best sebenarnya...huhuh.... I will miss this .. :



kk noor...



time ni first time aku g Hotel Nikko KL..

byk la lgi perkare2 yg bes aku dpat rase slama kt sni...


time ni kteorang g men boling..

main 2 game...dua2 aku kalah..ahhaha...aku bg chance je tu..hihiih...then lps main boling g tgk wyang..ingt nk karaoke tp...karoke full time tu......wallaweh...rndu siot nnti...


November 3, 2010

masalah..

hemm...nk ngeluh je...agk ketensionan la...knp la sumenya nk dtg dalam mase yg same..firstly, prob fmily..yg ni kna redha je la kn..yg aku agak bengang ni...las2 minit ni la...rumah utk sem dpn xdpt sewa...adoiyai..bila plak mse kteorg nk cri uma..2/12 nk msuk poli da....terkial2 la jggi...aku da bjet da ade rumah ari tu..tup2.. jd mcm ni plak..mmg wat aku menyirap la kn..da la, xpna jenguk kwasan kg tu...celah mne nk swa rumah...adoooooo....tnsion...!!!

yg cybershot aku B***** ni pn stu...si**.....da hang plak..ari tu keypad xleh tkan..skrg xleh on plak..mcm gam*****.....serabut kepale...mne nk cri uma lg...hp ni pn da sbulan lbih kt kdai..but still ade prob..pd hal hp bru...mcm bangang je ....cela**......ish2.....

September 30, 2010

malas gile wat report

ouit...lame gak aku x update blog aku yg agak sengal nih an...bukannye pe...xtau nk cite pe..kuikuikui...aku skrg ni nga rajin baca novel online..ni sbb terikut2 officemate aku la ni..pejam celik pejam celik...tinggal sebulan je lg keje...hahaha..bes ke??..kdg2 sdh plak..*dlu bukn main nk habis cepat....bukan xnk habis cepat..masalahnye nk wat report tu yg malas gle la weh..jaggi mule la kelam kabut nak wat report tu time2 nk masuk poli..cmfirm menggelabah...wat awal2 xnk..padan muke aku nnti..hahhaha...

August 30, 2010

kecewa ar dgn sikap mcm ni....!!

aku sbenarnya agk la hot fm skrg ni an...sometime kecewa ar dgn sikap "sahabat"2 aku ni....okok, da besar da die...bz life kn, nk wt camne .....baru umo 20 ni..kalau diikutkan baru 3 orang mmbe aku kawin..sedangkan aku ade berpuluh2 mmbe yg lain..ok fine, x semua yg mcm ni..ade yg sporting same mcm time skola2 dlu..tp yg da berubah pn byk la jugak..ye la..masing2 ade komitmen..dgn family, dgn study, keje n komitmen dgn "balak"..aku kesah plak wei...nk ajak dorg pn bukan men payah lagi..ok...sape la ko as dorang nk kuar dgn ko...kuar dgn aku, lu gune duit sndiri la kan..kua dgn balak, dorang leh payung..untung la badan...ros je la yang nk ikut kemana2 jer...22 single n available kn.....

tp ....seingat aku la kan..even dulu2 aku ade pkwe...tp aku still asrina yang dlu..ko ajak la g mne2...aku on je wei..tade hal punye......rindu do nk kuar dgn korang...aku da selalu sgt kuar dgn ros...g berdua lak tu..silap ari bulan org ingat kteorg less plak...WHO CARE??? hahah..tp..mcm mane klu ros pn da ade balak??...huhh...sape yg aku nk ajak klu nk g tgk wayang?? pusing2 KL?? ronda2 buangkan mase.???.....mcm mane gak kalau aishah pn da ade balak??...nk ke die msg stiap ari dgn aku mcm sekarang??...wei...aku mmg tacink...aku jd pilihan ke2 lepas korang da ade balak...ok2 fine...LUMRAH KEHIDUPAN.....ok...dari dulu aku da terasa sgt...dulu alasan aku keje ...btul dlu aku bz dgn keje...dan tu jadi alasan..."ye la ko kan kje"..skrg aku keje office hour beb..sabtu ahad cuti..tp same jer...ape kes???...

malas aku nk pk bende2 mcm ni...tp kdg2 tu....btul2 tacink..kalau balak ajak on jer...no excuse...ok fine...dah ar aku malas ar....benci ar dengan lelaki..ko sakitkan hati aku...ko rampas kwn aku.....WTF la ...................................im wrong....sengal la malam ni...aku x bncikan lelaki...aku masih pencinta lelaki...tp meluat gle dgr ayat manis kau..bape banyak gula hah ko telan...errrrrrrr...

August 29, 2010

aku jatuh lagi???

ok2....actually ni cte lame gak la..ok fine mcm ni...dlu lg aku da rse "Jatuh" ni..aku kenal "die" ni mase kt poli lg....honestly, aku b'kenalan dgn die ketika aku msh lg status cpel..,ksih syg aku bukannye mudah goyah, even aku kenal "die" ni..tp hati aku msh lg kt "couple" aku tu...1 lg pengakuan...I was had a date with him mse kt poli...tp bukn kteorg kua b2, adk2 aku pn ade...ade la beberapa kli..tp itu bukn curang k...

Even mse mule2 aku knal "die" aku msh couple, aku ttp honest dgn die.."sy da ade pkwe" coz die pn tnye aku da b'pnye ke blom..aku jwb yg btol la kn..ari aku n "couple" aku clesh die pn tau, n die ade kt situ tgk aku..tp itu x gugat prasaan aku kt "couple" aku tuh,,....Nk jadikan cite..after clesh 2 ade la die tnye aku ok ke x..ade gak la advice2 die kt aku....aku ye kn je la sumenye..

"Die" ade gk la bg hint2 tu kn..tp, awal2 lg aku da ckp dgn die,.."jgn sesekali kte ckp psal cinta"..so, die ikutlah kemahuan aku an..kteorg still kwn smpai skrg...aku xnk ikutkn sgt prasaan mcm ni..ade jdoh ade la kn....Sbg PEREMPUAN la kn, aku t'tarik dgn cara die..die kategori alim(dalaman wallahualam)...die low profile, x b'lagak, cra b'ckp yg adoiyai sopannye la..ok, aku suka die.....tp xkan aku nk adjust dlu kot an...bialah Allah tntukan..

X sbar nk jmpe die sem 4 nnt...die ckp die nk mkn kuew teaw goreng..die men2 je sbenrnye...tp kn. even aku x rti msak..aku akn cube msakkan utk die sem 4 nnt...Aku x m'harap, aku sllu nasihatkn kt diri aku,,,DONT TRUST MAN TOTALLY....t'masuk la die..jgn mudah p'caye kn lelaki....mase tu die ade something tau nk tnye kt aku..pastu tbe2 die kate "xpela len kali la mie tnye ina"...so, aku pn xde pakse die tnye kn..aku wt bodo je la...sampai skrg aku t'tnye2 pe la yg die nk tnye tu...die slalu tanye, aku dgn ex aku mcm mne..aku jwb la pe yg ptut....

Kalau Allah izinkan aku nk jtuh cinta pd lelaki yg boleh bimbing aku....aku boleh ditegur...itu prinsip aku.."die" ni pn...Aku serahkn jdoh aku pd Yang Maha Esa...hanya DIA yg tau spe yg TERBaik utk aku....1 lg yg aku masih ternanti2 kn...Zikrullah dr seorang lelaki..bukn sembarangan lelaki ok..lelaki yg syg kt aku......inilah yg aku tertunggu2 skrg...ok..even pernah lelaki zikir ditelinga aku ni...tp itu dlu, cte lame..jdoh x panjang...

"Die" ni pn...bukn jenis lelaki yg suke bermadah berhelah...ayat die xlah manis2 mcm yg sllu aku jumpe..xde jugak..berjnji yg merapu2 tu...die biase2 je......n x jugak jiwang...tu yg wt hati mkin tertarik...ehmmm

aku da alami pengalaman cpel yg mcm2...aku da x heran tgk org2 cpel...cuma skrg...btul atau tidak...aku da b'ubah..INSYAALLAH...cinta aku lepas ni krn Allah..dan aku nk kasih syg kteorg bertaut sampai ke syurga...INSYAALLAH..

August 28, 2010

Aku ni penakut ke???????

semenjak 2 menjak ni banyak lak org share2 video kt fb tuh...aku pn bru prasan yg aku ni penakut gk sbenarnya..aku x berani nk tgk video sorang2, bukn pe..kang tibe2 ade orang xcident ke, hancur muke la, kejadian aneh...cuak aku nk tgk..klu tajuk die agak2 plik..aku xkn tgk..tp sbrnyer nk tgk sgt..aku paling cuak skli kalau ade video pasal kesakitan manusia..pecah muke ke..xcident ke..bunuh diri ke..adoiyai..siriusly cuak beb nk tgk...takut ...bia org len tgk dlu, then cte kt aku....ahaahhah..

kt surat khbar lak,..stiap ari ade org buang bby...bangang tol la..x bau syurga la do..masalahnye sume tu org melayu..da sdap men x brani nk tanggung...ni la tanda dunia akhir zaman..ntah smpat aku kwin ke idak....siyes...takut tol dunia zaman skrg..nk kwin pn takut..(pd hal balak pn xde)..byk kes skrg suami gila...bunuh isteri, yg t'bru sembelih anak..nauzubillah..pukul isteri la...ya Allah..byk tol dugaan zman skrg ni...

.............................................hargai la org sekeliling.................ingat Allah selalu...

August 22, 2010

Yg Aku Xleh tgk n Lupe....(^-^)

kul 1 da ni..tp still xleh tdo lg....khusyuk melayan fb td..huhu..(berdasarkn tajuk)..hee...sbnrnye tingin gk aku nk tgk blik pic2 aku n die mase dlu..kenangan2 manis kteorg tu..tp hakikat nye, aku x snggup nk tgk..sume gmbr aku dgn die, aku smpn kt aishah..xde pn dlm lptop aku..klu ade pn 2 3 pic je..x sanggup nk buang pic2 tu, n x snggup gk aku nk tgk...cmfirm nnti meleleh air mata aku..kdg2 ade situasi tu m'ingatkn aku pd kata2 die...antaranye la kn:
* ade ari tu, knon aku nk wt yoga..ingt lg die ckp "yoga haram di cc islam"...hahah..dgn muke selenge die lg...rindu beb..
*tingat lg die nyanyi dgn sore die yg ttp sdap bg aku .."Cinta utk asrina"..dan masih terngiang lg die nyanyikn lagu nur kasih dpn aku..cuma 1 je yg x t'tunai..die x buat2 pn rakam suare die b'zikir..tgk skrg da xde pluang lg...:((
*aku rindu kt die sbnrnye...nk jumpe die..nk ckp dgn die mcm dlu..nk gelak2 dgn die..nk pnggil die ke ne te te lg....
sy rindu sgt kt awk....sriusly...nk dengar suare awk..da 3 buln da ni..sy msh sygkn awk .............hnya Allah yg tau, rindu aku n syg aku kt die..da x byk luahn aku cte kt kwn2..sume nye aku smpan sndiri...

.............................xleh layan lme sgt prasaan ni................k la, baik tdo jer..g.nite....

August 21, 2010

3 bulan da berlalu....

hUhh!!! pejam celik, pejam celik da 3 buln upenye kteorg da clesh...x sangke2....sjak ari tu...aku dpt rsekn perubahan kt diri aku...perubahan cmne ek...?? aku dpt rsekn aku ni mmboringkan, so pdan la muke lelaki yg nk berkenalan dgn pmpuan yg boring mcm aku nih...hahahha..fokus utama aku skrg bukanlah pada cinta or lelaki...tp klu nk diikutkn sme je mcm dlu...still tgk klu ade guy ensem lalu dpn..hehe..cair jugak, klu lelaki snyum kt aku..kuakuakuakua..x ksh la pe2 pn...aku da x heran nk cpel2 ni...xyah pning pale, tnsion, skt ati, jeles..or pe2 je la...aman ..................uhuhuhu...klu ade boy yg "ade LC, officer, at least ade diploma, n sdap mata aku memandang die" ok la...heheh...tu je clon plihan aku..kihkihkih

August 2, 2010

knp msih rindu awk?????

agk sengal la gak kan aku rse mlm ni...dgn hri yg sengal lg..tu la akibatnye klu slalu lupe kt Allah...knp msh rindu die wei???.......YA ALLAH..........aku x boleh la klu sehari x ingt die..msti terlintas kt fkiran aku ni..aduhhh...letih la mcm ni...faham x asrina..ko da xde jdoh dgn die..????? senang nye la air mata aku mengalir malam ni.. dlam dunia ni...ape yg slalu aku pk, ckuplah hidup ni ade mak, ayah, rini, ita, iyat,..kwn2 aku dan die.................tu je..tp hakikat skrg.. die bukan ko punye..ko faham x?....kteorg leh berubah kalau 22 nak berubah...ckuplah..jgn la nangis lg.......sy rindu sgt kt awk..setiap hri sy ingt kt awk. awk ingt sy x???...sy letih mcm ni...sy xleh lupe kenangan kite...nk undur balik mase tu....YA ALLAH.......rindu gelak tawa awk,..kepoyoan awk tu..semoga Allah tunjukkan kita jalan yang terbaik...aminnn...

* sy rse mcm xde feel dgn sesape pn, walau pn mungkin die lebih baik dr awk...walaupn laki tu ensem mcm mne pn, ko x setanding die...knp mcm tu lak pk eh..bengong ar....

July 27, 2010

askar oh askar..!!

hemm...tbe2 ade abg askar msuk kt dlm ofis ni skrg...xtau ar die spe..em..ensem ar, dgn uniform die lg..teringat plak abg n adha..huhuh...smart siot..dgr cte die bujang lg..(gatai plak)..dlu bukn men lg aku nk kwin dgn askar,but act smpai skrg aku msh lg smpan hrapan tu..nk kwin dgn askar..heheh...ntah la, tp siyes suke sgt dgn gaya dorg n bju uniform dorg..huhu..da la taf lak tu..(sdap pluk)..18sg..gurau je, tp pmpuan mmg sllu pk mcm tu..kuakuakua..klu la jdoh aku pjg dgn abg dlu..msti aku da jd bini askar skrg...klu Allah tunaikan permintaan aku ni..huhhh..sy akn ikut awk kemana shj ....(istri yg solehah nih)......k blik dlu..chow cin cau..

July 25, 2010

kenangan itu menyedihkan???

besnye klu kte leh ulang balik peristiwa dlm gmbr ni....

kenangan pertama:
11.27pm(25/7/2010): mlm ni tbe2 t'ingt kt kenangan2 yg pernah aku tmpuhi slame 20 thn aku hdp ni...dr zaman sekolah smpai la sekarang...paling aku bersyukur kt skli dlm hdp ni slen dpt fmily..aku bersyukur krn aku ditemukan dgn 4 org sahabat yg tiada gantinya dlm dunia ni. Nurizan, Nor'Aiyah, Liyana dan Rosniza...pejam celik, pejam celik..lebih 10 thn kte berkawan kn..korg sedar x??..hehe..sesungguhnya byk yg kte da lalui, dr kecik sehingga la skrg ni.walau apa pn jd..korg ttp kwn aku smpai ble2..

dr skolah rendah, sekolah agama sampai skolah menengah...kte b'4..kemana2 shj mungkin org da cam kte...cuma ros...berbeza, kte geng b'4..tp ble dgn ros, kteorg jd b'2...pelbagai pahit manis kte da llui b'sme....tp.................kte mmg x same mcm dlu, inilah kehidupan yg kte kena tempuhi..mungkin faktor umur dan komitmen...aku faham..andai dapt mase tu diundur, aku nk kte jd mcm dlu balik..share segala-galanya.lepak sme2, gelak sme2...lepak abc sme2..rindunye dgn sume tu...korg anugerah ke2 terbaik yg Allah bg utk aku..aku syg sgt kt korg..ijan, sasa. yana n ros..aku bleh kehilangan pakwe byk kli, tp aku xleh kehilangan korg walaupn skli...terlampau byk knangan kte bersama...



4 thn b'trut2 kte kelas same...ingt x??

Kenangan ke-2
Mengenali insan bernama Muhammad Nazrin Hakim b. Hj Salbani adalah kenangan yg masih segar dlm ingatan aku wt mse ni..mungkin sbb bru lg ....mcm mne aku nk wt, ble bgn tdo jer tingat kt die.....huhh!!! mmg dugaan utk aku..aku pn xdpt nk describe ape prasaan sbnr aku kt die skrg...aku sndiri x pasti.....die membuatkn aku lebih berhati2 utk berkenalan dgn lelaki, aku fobia ?????????? ............jawapannya YA.....aku fobia dgn ape yg aku da lalui ketika "ketensionan" melanda ...time aku capel dgn die...entah knp, time 2 aku dpt rasekan diri aku begitu teruk...jawapannya mmg 1...sbb die lelaki yg btul2 aku syg ...dlu Nizam juga pernah hadir dlm hdp aku, tp honestly aku syg die jugak.& dgn die jugaklah aku sedia utk tamatkan zaman bujang aku ..tp, da ditakdirkn xde jdoh..bkn salah ina abg...abg yg xdpt bezakan siape ina...walau pernah abg ckp nk jd mcm dlu..jawapannye ina hanya 1...., nak terus kahwin xnk bercinta lg...yup!! kedua2 insan ni mmg pernah bertakhta di hatiku.."abg dan awk"...

Muhammad Nizam b. Desa.....saat family ina da restu, knp abg tinggalkan ina???...thankz sbb abg btul2 hargai ina selame kte bersame..tp, abg juga yg berpaling arah....mmg ina yg mintak ptus, tp abg puncanya...terima ksh, abg mmg pndai jaga perasaan ina selama tempoh tu...abg.....ina sentiase doakan abg bahgie......ina hanya skit hati, ble kte berpisah je...xpernah abg wt ina kecewa sebelum hari itu..terima kasih....

Muhammad Nazrin Hakim...no matter what..awk lah lelaki yang paling sy syg antara lelaki yg pernah sy kenal..sy serius dgn awk..dan saya juga inginkan hbungan yg serius dgn awk...sy hanya nak awak gembira stiap kli awk bersame sy..sy xnk awk wat muke bile jmpe sy.sy nk awk pndang sy ble awk bercakap dgn sy.....sy nak kte berjaya sme2...dlu kn, sy pna terpk I will be ur secretary either at office or at home....now, nothing to say about that..biarlah mase yg mengubati luka sy ni ye....yup!! i'm very2 hurt bcoz of u...stiap kli kenangan msuk dlm fkiran aku ni, rase mcm nk jerit sepuas2 nya...n I want to see u at that time ...ahhhhhh............ade hikmah di sebalik semua ni...

* semua kenangan ni, akan membuatkan aku sedih bile teringatkannya...kdg2 aku tertawa sendiri.....sbb x semuanya kenangan pahit.....ade jugak yg membuatkan aku nk gelak semahu-mahunya.. sy syg korang sume....

July 9, 2010

Reverse balik!!


Aku yg setia<3<3 ahaks....!!

* Mase sem 1 & 2~~
aku jd pelajar, kwn, & kekasih kpd seorg lelaki..tension blaja, tnsion ble gdo..haha..itulah aku..xpe aku xksh..sbb 22 tu yg aku nk...melalui khidupan di campus, & cinta campus..pengalaman yg aku pn xtau ape status pgalaman tu..kdg2 hepi sgt, kdg2 mental plak....byk p'kre bru berlaku dlm hdup, prasaan & naluri...huhu..ianya mematangkan aku..p'kre bdoh pn ade la bberapa yg fes time aku pna wt...errr...mmg sengal..ia dugaan bg aku...& aku akn rse malu ble ingt blik p'kre bdoh tu..err...antaranye:

1: aku pna x mkn nasi slame 3 hri b'turut2, sbutir nsi pn x msuk dlm perut aku time tu..x mkn ape2..
2: Betapa byknye air mate aku da kuar..perghh..rugi x tampung...
3: ble aku tnsion aku akn biar diri aku selekeh..(mlu kot ble lelaki pndang)
4:Stiap hri psti aku akn ingt "die" n rindu "die"..trase nk jmpe die time tu gk walau mcm mne keadaan skli pn..then nangis mcm org hilang suami..(bdoh la aku ni).
5:Aku akan mengigil ble teramat rindukn die..(aku pn xtau nk jmpe dktor mne).
6: Ble aku tnsion, jgn sesiapa b'ckp dgn aku..nnti rse nk mrh je....

hemmmmmmm.........fes time dlm hdp aku, jd too bad mcm ni..everyday aku berdoa supaya aku keluar dr semua penyakit ni...Sehingga hari itu..20/5/2010............

*aku lega walau sakit hti ni..saat die ckp "ckuplah sampai sini hubungan kte"..YA ALLAH..die bukn milik aku lg...itu yg aku rse time tu..sungguh...,puas aku istigfar dlm hti..cube kuatkn dri dpn die.

*Aku terfikir mne jnji die? knp ko ckp klu x tunaikn..ape slah aku? klu mrh aku ckp..klu x ske cra aku, trus trang dgn aku......aku terlebih ke?? ckp la...sume tu sbb aku syg ko, ko tau x...teramat syg kn ko..aku pn xnk mcm ni..pna x ko fhm..??aku cube jd yg terbaik utk ko slame ni..ckp la klu ade yg ko x suke, aku bleh ubah.....................................tp skrg aku sdar..x guna aku tnye die sume ni..ini adlah ketentuan ALLAH..x gune aku cube klu ALLAH x izinkan ianya berlaku..aku redha..walau die bukn dgn aku lg..................

*aku blik uma...tnangkn dri, m'hadap ALLAH...mrayu kt die semoga hati ini tenang menerima qada' dr NYA..dlm solat aku berdoa, mungkin bukn skrg jdoh aku dgn die, mungkin akn dtg atau mungkin xde jdoh..aku da kehilangan die...seorg yg amat aku syg........aku redha..cuma 1 yg sllu aku b'doa kt ALLAH..andainya kami b'1 satu hari nnti..satukn kmi dlam keimanan & kesucian..panjangkn ksih syg kmi sehingga ke syurga..izinkan aku jd pendampingnya di akhirat kelak..semoga aku t'cipta dr tulang rusuknya...YA ALLAH...!!!

seterusnya...........

*aku jalani hdup dgn family * kwn2 yg sentiasa m'hiburkn hati aku..LELAKI?? mungkin bukn skrg utk aku fikirkan..bukn xnk diri ni disayangi tp....aku xnk kalau hati ni syg org len, tp cube bg hrapan kt org len..LELAKI?? tunggu la dlu......

*aku selesa dgn hidup yg skrg...walau ade ketika, angin rindu mengetuk pintu hati ni..aku xkan pakse diri utk lupekn die..atau cuba lupekn die..itu je yg aku pk skrg....

* pergi kje kul 9 blik kul 5.30..then tdo...haha...msg aishah, ros n juli sllu...on9 sllu..mkn pe yg terfikir..hahha..jln2 klu boring dok uma..itulah rutin harian aku skrg....dari sini, aku doakan semoga apa jua yg die lakukan berjalan dgn lancar..exam die this sem..jgn nakal2, jaga diri, mkan ikut msa, mak ckp jgn tahan selera mkn, mkn je ble rse nk mkn...tingkatkan lg pointer..baiki kelemahan diri...icau..

*aku bukan sempurna..aku lemah, sbb tu aku perlukan kau utk bimbing aku atasi kelemahan diri ini*
(Doaku utk insan bergelar LELAKI)



June 25, 2010

biLe aku Bosan

emm..aku x suke ble ku bosan, mcm2 yg akn aku pk kn..kt ofis ni..adoi, boring wt mse ni..xtau nk wt pe..time ni la kenangan aku n die akn sgar dlm ingatan aku.semuanya!!! Dr mule sehingga la ari itu..msh xleh lupekn lg,da sebulan lebih msuk ari ni..jnji2 die, pe yg die pna ckp kt aku..sumenye msh segar lg dlm kotak fkiran aku..walaupn dlm ofis ni, ade abg comel, single n bru b'umo 23 thn..as a kerani akaun..muke mmg bby face..srius.tp, die ttp xleh wt aku lupe kt "die"..aku ni emosi lebih ar..ble aku da ok dr sume ni, msti aku mlu dgn dri aku sndri, sbbnye kn..perpisahan perkare biase, org da ank 4 pn bleh crai, ni kn aku yg bru je nk bna impian..standard la tu...aku ni kdg2 leh je pk +ve, hem..wt mse ni, xnk pk lelaki..afif pn..die m'hrp..lebih bek aku xyah lyan kot..itu lbih baik...YA ALLAH TEMUKN AKU DGN DIE..

June 24, 2010

Wahai hatiku

walau pn hti ni da kecewakn...tp aku sllu doakn kegembiraan die.aku xnk tgk die sdh, aku xnk die rse ksnyian..aku ni mcm x b'syukur je..aku da dpt byk nikmat dlm hdp ni..tp ble Allah uji aku dgn kehilangn die,aku jd fed up..rse ttp nk die..aku tau dose bg aku klu menidakkn ketentuanNya.stiap adlah hari p'cubaan bg aku utk lupekn die, stiap hri aku cube..dlm solt, aku sntiase berdoa semoga kmi b'jya dan kalau Allah izinkn aku nk jd milik die 1 hri nnti, mungkin bukn skrg msenye..sbar la wahai hati, LUPEKAN LA DIE..tp, kdg2 aku pk aku xnk mcm ni...ALLAH tau mane lelaki yg pling baik utk aku, so srahkn pd Allah jer...wahai lelaki yg bkal memiliki diri ku zahir dan batin (suamiku), sayangilah aku apa adanya, jujur la pd ku, setialah pd ku, bimbinglah aku..jagalah prasaanku...sbarlah dgn sikp ku...akn ku setia pd mu, dan akn ku cintai mu tanpa berbelah bagi....

June 23, 2010

"Derita' jiwa

emm..slgi aku x pulih sepenuhnye, aku kna luahkn gk sume ni kt smeone or kt ssuatu..prasaan ni sllu dtg wktu pg, mmg ape2 pn yg aku pk kn aku sndiri yg kna ubah.it depends on me.kdg2 aku mmg da lpe sume psl aku dgn die,xnk ingt lg.tp ade mse lain gk, jiwa aku skit ingt kt die.ape aku nk wt, bgn pg je,celik mate je..die yg terlintas kt fkirn aku, die yg aku ingt,sht ke die? wt pe die skrg?da mkn ke die? itu yg mule2 aku pk kn.klu dlu pe2 p'kre bru yg aku nk wt aku nk die org p'tme yg tau.mungkin dgn hdirnya lelaki len dlm hdp aku sume ni akn hilang, tp....n b'kwn dgn laki pn aku x brni.aku xnk bg laki tu hrapan, aku xnk die jd btu loncatan utk aku lupekn "die".sbb aku rsau aku xleh syg die sprt yg die hrpkn.aku childish ke...die leh lupekn aku n knangan kmi dgn snang tp knp aku x bole, mne die jnji die dlu, knp jnji klu x tunaikn..aku jnji n aku tunaikn jnji 2..bpe lme lg aku nk rse sume ni??? aku pnat..tp aku da cube, bkn snang nk lupekn die.aku p'cye sgt tkdir, .aku nk jga die sbnrnye, dr mule p'knalan aku tu la yg aku hrp aku leh wt..walau byk mne pn pkar kaunseling or org2 yg hbt dlm msalah emosi aku jmpe, tp klu aku sndiri xleh ubah diri aku, perkre ni akn b'larutan.aku rndu stiap knangn dgn die..YA ALLAH, aku redha dugaan ni, tp knp fikirn ni msh ingt die??.......lega lps luahkn..now nk g kje...

June 21, 2010

aku x sedia

hemm..esk nk Li, still xleh tdo lg ni..aku hrp aku xkn t'libat lg dgn dunia p'cntaan yg pnuh kepalsuan ni time Li nnt...aku cma nk kje je dtg stu..ntah knp wei, rse fobia nk b'knalan dgn laki.ble start kwn dgn lelaki, aku rse nk wt die mrh je.ckp sesuatu yg leh skitkn hti die, tp bukn aku b'dndam..nonsense sume tu..mebi aku b'msalah ble cpel..tp..dgn abg dlu ok je, xleh truk sgt prasaan aku time tu..or abg yg fhm aku, tp da tkdir xde jdoh..or aku sdang mnipu diri aku sndiri..atau aku mmg xnk prasaan tu hilang...tp wt pe tnggu lg..aku pkse diri, ahhhh.....cinta mnusia x sllu nye benar n hakiki....ko bina impian ko jugak yg runtuhkannye...ahhh...lelaki sume same je....

June 16, 2010

result oh result....

hari ni result kuar,,cuak sgt ble nk cek td..then alhamdulillah, llus n got 3 ke ats..llus tu yg pnting bg aku..aku x nk repeat..aku rsau sgt sbb, mse nk exam tu prasaan n emosi aku sgt2 x stabil..kacau gle aku rse time tu...tp syukur lah, aku sntiase ditemani kwn2 yg care kt aku..now, aku berjaya buktikan hidup aku xkn b'ubah kpd ssuatu yg x elok slps die tnggalkn aku..mmg tnsion sgt aku rse time tu, da la nk exm..mcm2 hal yg merunsingkn fikiran aku..skrg leh ready utk LI plak...tp fes2 aku cek result tu, bukannye aku tgk result aku tp...tgk org len punye....huhu...SYUKUR SGT2..

June 8, 2010

ALHAMDULILLAH

Walaupn hidup aku ni x la sadis mne..ianya akn sadis ble aku ptus cinta je, aku xpna permainkn prasaan org or b'ubh hti ble aku cpel dgn smeone tu..aku je yg dperlakukn bgitu..Allah akn duga aku sblum aku jmpe dgn Mr Right aku..yg pling bes sgt2 dlm hidup aku ni ialah aku ade kwn2 yg mmg akn ade time aku ssh or snang..ee, xtau la hdup aku klu dorg xde..hemm,, mungkin pkwe aku silih berganti, tp kwn2 aku xkn berganti smpi hembusan nfas aku yg terakhir..dr dlu smpai skrg..psti ade yg mnyokong aku, bertuahnye aku rse....cuma Allah blum temukn aku dgn lelaki yg btul2 sygkn aku n setia dgn aku sebagaimana aku setia dgn die..kwn2 ku..aku syg korg sume..

June 6, 2010

HelLo

Salam perkenalan...nama aku Asrina Bt Abdul Sani..Now stdying kt PSIS..Diploma in Secretarial Science..

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^