Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

December 31, 2011

Review 2011 #2

assalamualaikum...
aku smbung kan review 2011...hehehe
2011 adelah tahun terakhir aku bergelar pelajar...
so...jadinye...mmg byk sgt kenangan manis......
biarlah gmbar berbicara ek..hheeh

utk fes pic ni..aku pna cite kat sini..




ni time kursus make up...

ni pn kursus gak.....time ni best sgt sbb fes time kteorang pakai baju kelas...gurl...korang mmg sporting.. :))

ekceli..byk pic aku nk msukkan...tp...hem...xde rezeki nk tnjukkan...huhuhu
tp sesungguhnya.....2011 tahun yg best la jugak tuk aku...

emm...kalau xde pic pn...aku bg link entry cite2 yg aku rase bes and yg pernah aku taip kt sni..huhuh...untung ade blog ni...boleh refresh balik ape yg kte da story.. :))

Autoshow @ Majlis Konvokesyen PSIS ke 6

BBQ / JAMUAN AKHIR SEM

KISAHATI JALAN2 KE TELUK INTAN @ MENARA CONDONG

HARI FRANCAIS 1 MALAYSIA at MATRADE

NETBALL TOURNAMENT

FRENSHIP CELEBRATION

MAKAN DURIAN TEPI JALAN @ SABAR BERNAM

ckup la link2 kat atas ni ek.....nak msukkan sume cite bes....jenguh la plak...

jadi.....selamat tinggal 2011...

Review 2011 #1

assalamualaikum..

review eh orang panggil??? ....huhuhu...selamat hari jumaat sume..
ok...dah rmai rasenye story about ape yg da dilalui throughout 2011 ni...
mcm2 kisahnya... huuh
so...aku pn haruslah berkongsi jugak..
ape yg aku dah lalui sepanjang 2011 ni..

well!! awal 2011 bermulanya final sem aku....
ingt lg..aku tmpal kertas A4 yg tertulis azam aku kat dinding mja asrama ..
azam aku time tu..
festly, nk grad on time...X NAK REPEAT....
then beli moto n kete...
nak dapat AKJ...akj tu pointer 3.5 ke atas ler..
and...dapat pkwe..hahaha...ni pn boleh jadi azam... :p

alhamdulillah...
dapat sume kau!! heheheh..
yg aku x sangke tu yg azam kete tu la..
kete tu mmg bukan spenuhnye duit aku..bape "K" je duit aku..
duit mak aku yg byk melabur..
nak kate sepenuhnye kereta aku pn xleh gak...hemm
tp yg pasti lah..kete tu totally atas nama aku..
bulan2 aku gak yg bayar....so far...aku je yg bawak..

dlu moto impian aku...ialah YAMAHA LC 135,
tp yg aku dapat YAMAHA LAGENDA 115,
xpela jnji YAMAHA gak..huhhu
yg ni mmg wajib bg aku.... :p

yg paling bes skali...
final exam aku syok gile...
lulus n dpat AKJ.....
and yang paling best....XDE REPEAT..
cuak siot kalau repeat....

sesungguhnya....aku bersyukur sgt2.....
utk smbung dgree???? nnti dlu kot....
siyesly n honestly....
mood nk blaja tu dah starting down...:)
tp niat tu masih ade.....

seminggu lpas abis blaja...
lepak2 uma seminggu..then aku dpt kje..
alhamdulillah jugak.....kje tu masih bersama aku smpai skrg..
xtau la bile nk benti..hehhehe

and......yg last tu???
hemm...utk penutup 2011...
aku tlah berkenalan dgn sorang "adam" ni...
hubungan ni mmg baru sgt2...

nak cite pn masih segan lg....hohoh..
so far, msih terasa la hepi tu...
almaklumlah baru lgi kan....
selalu mengejutkan pgi aku...
kjutkan solat..huuhu

nanti aku smbung lagi review utk 2011... :)) peace!!

Bila Pintu hati terbuka utk bertudung!!

ok....siape yg memang bertudung dari kecik...alhamdulillah..
tp ade jugak...yg mule bertudung di kala dah meningkat dewasa....
x bersedia lagi katanya....huhuuh...

mcm kisahati dlu pun....mental2 la jugak...
cuma tahap dai rmbut tu belum lagi....da niat, cuma x sempat buat je....
alhamdulillah...
pintu hati aku terbuka time umo 19 tahun...
time mule2 kt poli....

beberapa bulan lepas masuk poli tu...
hidayah tu smpai...huuhu
and time tu...dapat plak roomate yg alim2 gitu...
hidayah tu lg cepat smpai...heheh

then...lepas tu...
tetapkan hati utk terus pakai tudung...
sampai la sekarang...

ok..aku tau..korang nk cakap..
pakai tudung x wajib...
tp tutup aurat tu wajib....
so......lu pk la sendiri okeh!!

sekian..

December 29, 2011

Sekali lagi cinta!!??

gelak jap.....gelap dalam hati je okeh...
hidup ini penuh dgn cinta....
janganlah "poyo" sgt dgn menafikan sebuah cinta..
atau dgn nama klasiknya... "kasih sayang"...

kemana pun kte pergi...
kite x lari dari kisah cinta...
x semestinya kisah cinta adam n hawa je....
byk kategori cinta ni...

byk kali jatuh pn, jgn takut utk berdiri....
kerana pasti ade org akan tolong kite bangun...
macam tu la lebih kurang istilah nya....adoi...

kadang2 "cinta" itu datang sekejap...
kadang2 lame betul nk tunggu die datang...
boleh jdi jugak...hari ini kecewa, esok terubat pula hati ....
walau apepun..ikhlaskan hati utk terima "cinta" itu...
Dont push urself..

macam2 la kisahnya..
its depends on us how to make it colourful n cheerful...

emmm...di sini..mcm biasa lah...tiada rhsie la kononye antara aku n kisahati..
to my B, hope we'r not dispointed each other...
Honestly...I really hope, u xkje kt laut...
kt darat je la ...hemmm..


ok..sekian...

TAHUN DEPAN LEBIH BAIK

semua orang mengharapkan....tahun depan 2012 adalah lebih baik dari tahun ni...
ade ke orang wish sebaliknya?????????
bagi yg bujang tu....mungkin ade wishlist nak menikoh tahun depan....huhuhu

bagi yg dah kahwin tu..mungkin wish utk tambahkan lagi ahli keluarga... :p
sesungguhnya sekarang ni...masa begitu cepat berlalu....
lagi 2 hari lagi...dah 2012..

bermulanya tahun baru...maka, makin tua la kita ni....
kalau umo tahun ni 19, tahun depan dah 20 an dah.....
dah x merasa umo belasan tahun..hihih

kalau dah tahun baru...segalanya haruslah baru kn???
gile ...sumenye nak baru....kihkihkih...
azam baru je sudah....
kalau tahun lepas pkwe lame....
tahun 2012 pakwe baru la pulak kan...?? hahhahaha

yg pasti.....tinggalkan ape yg perit di 2011...
dan bawa kenangan manis utk pembakar semangat di 2012...
utk blog kisahati....aku harap....
aku akan lebih byk post entry.....
berkongsi kisah suka duka selama roh dan jasad masih bersatu... :))

HARI ORENTASI TINGKATAN 1

assalamualaikum..

memule nk tnye,....betul ke aku eja "orentasi" tu ???? mcm pelik je ejaan die...hehhehe...
well!!! pg td sperti biasa lalu depan skolah kesayangan......then, rase hairan plak aku, knp tbe2 ade banyak kereta....pstu nmpak la budak pakai baju skolah...kecik2 je....

see......anak ini putih sebenarnye...kehdupan seklilingya yg mewarnai mereka.. :)


oohhh....orentasi dak form 1 upenye....teringat plak orentasi form 1 kisahati 8 tahun yg lalu ...
nebes kot...and rase janggal plak..tetibe kain skolah bertukar wane biru awan...hehhehe
siape mak die follow mse orentasi tu????...oke, mak aku x follow pn, coz kje time tu....so...jdnye aku g sesorang ler bersama my BFF.....mak2 kteorang xde la dduk je kt skolah tu smpai abis orentasi.....

nak wt mcm mane kn.......kecik2 lg sindrom2 "mengusha lelaki" tu dah ade....so, jdnye....fes day msuk skolah tu.....mmg ligat la mata tgk "kawan2" baru...disebabkan skolah aku ni sebelah je dgn skolah rndah ..jdnye....kebanyakan student adalah kwn skolah rendah jugak....muke2 itu je yg dapat tgk..hahhaha

hampeh je.....hehhe...so, x dpt la nk cuci mata sgt....ye lah, muke "balak2" tu juga nampak...kihkihkih
tp time ni rase da "besar" kot...almaklumlah, dah skolah menengah la katakan....hihihih..rindu saat2 kt skolah dlu......biarlah baju, ksut, beg or segala peralatan skolah tu murah2 ....as long as ianya BARU....sangatlah hepi rasenye...xtgk jenama pn time ni....

tp adik aku skrg ni...sume nk jenama yg org tau, ...ikut pesen, trend la bagai....

and time ni jugak, terasa...alaaaa..da xpakai kain hijau dah.....tau kn, kain hijau tu kain skolah agama....skrg??...sumenye dah xde...terasa sgt comel plak..pakai bju skolah dlu......cute dol...hehehhe....



tp tu la....dlu idaman dress up g skolah...nak free hair smbil ade riben kt rambut...tp x dpat..huhuhuh

bju basuh stiap hari....bgn pgi trus seterika bju....itulah rutin harian dlu...balik skolah , trus rndam baju....sgt rindu okeh, zaman persekolahan......tp , kalau skrg aku pkai baju skolah pun...
msti org mmg ingat aku ni "murid2"..hehhe

tp.. yg x best mse skolah..ialah......kena bangun pagi2....itu yg berat tu..hehehhe...
liat siot nk bgn pagi dlu..bukan dlu je, skrg pn same...adoi!!! dgn air sejuk lagi.....kalau nk tambah gedik lagi...mintak mak masakkan air panas utk mndi....

tiada kata dapat diungkapkan lagi betapa rindunya zaman sekolah......x sangka...zaman itu telah berlalu.....lepas ni, aku plak hanta anak aku g skolah...cuma xtau la anak aku skolah tahun bila...hahahhahhahhah :p

December 28, 2011

macam bodoh je

assalamualaikum...

aku bukan nak marah...cuma nak lepaskan je ape yg terpendam kt kepale otak ni...
sorry.....aku boleh je nk kurang ajar, kalau aku nak.....boleh je nak langsi ...kalau aku nak....
masalah kt sni...sama ade nk atau x nak je...

kdg2 rse mcm bodoh je....mcm bangang ,
aku pn x faham kenapa lelaki ni ...suke guna ayat yg same je....
masalahnye orangnye berlainan...tp ayat copy paste....
lumrah lelaki ek mcm tu????

kdg2 kte da boleh agak ape yg die nak cakapkan..
sumpah same siot....
kdg2 satu tahap tu...rse mcm nak balas balik je kt insan bernama lelaki ni...
kdg2 rse x sampai hati plak....

aku dah konfius dah ni......
tu la cari pasal lagi........
someone waiting for me, and I'm waiting for someone....
bagussss...

December 27, 2011

LAJUNYA TAIP SMS

tau x ape kepakaran budak2 remaja zaman skrg??...
rsenye bukan remaja je.....org dewasa pn dah ade dah kepakaran ni...huhuh...
well!! aku nk cite psal kelajuan taip msg/sms ni....

dulu before aku ade handphone ..time skolah rendah dlu la...
aku "jakon" la jugak..bile tgk ade mmbe taip sms x tgk keypad...
pergghhh......hebakkkk siot!! time tu rase mcm kagum ar tgk die...
sambil ckp, smbil taip sms..

but now.....huhuh.....boleh je nk lawan taip sms dgn aku...
tgk spe lagi cepat taip..hhehehe...
tp kn...skrg ni....aku rse sume org mcm tu....
means sume org tu, mksud aku sume dak remaja mcm tu...

dah khatam da keypad hndphone ni....
mate ke lain, tp jari laju je taip sms...huhuh
ianya dah jadi perkara biase dah kn skrg...

kalau taip tgk keypad mungkin org rse "pelik" sikit la...
nk wat mcm mne......
tknologi makin canggih.....
manusia pn makin canggih...hahhahah



UNEXPECTED IS BEST

hahhaha...mcm siot je tajuk entry aku ni......

kdg2 ssuatu yg kite x rncang or x jangka....bende itu akan terjadi dgn best, seronok....and more excited la.....kalau aku, ekceli...aku suke ssuatu yg terancang....nak2 plak, bile nk date...hihih...kalau kuar dgn kwn2, its ok x rncang pn......terasa nk kuar jln2, mmbe ok...terus jlan je...da nk gerak baru pk nk g mane...huhuhu

mcm ari ahad baru ni....aku jejalan tnpa dirancang.....mule2 aku g TS, pastu g sunway pyramid, then last titiwangse.....sbbkan time ari krismas....dua2 mall yg kteorang pergi ni sgtlah ramai orang....

dgn santa clausnye lg...tarian2 bagai....mmg sesak la org...adoi.....tp overall...bes lah...heheheh..
eventhough nga demam......tp demam itu bukan penghalang...heheh.....

walaupn mule2....ade org ckp xyah g..sbb demam...tp aku rse....I feel more better bile da kuar...hahhahahha.....xperlu mkn ubat....makan angin je...hehheh...

pstu da balik tu......amekk kau......terus suhu bdan melonjak naik...padan muke aku!!!...

ok,sekian...

RINDU dtg bersama KASIH SYG

assalamualaikum...

da seminggu ni.....entry aku byk jiwang....status FB jiwang je manjang......its ok...kejap je sume ni...
one day everything gonna be OK....

ape aku nk ckp sebenarnye eh????.....ntah la...aku pn konfius sbnrnye ni.....aku dah create choice...hdup ni mmg perlu ade choice..but sometime , choices is no need.......tengok skrg , konfius sndiri...padan muke aku..!!!!

tp baru aku sedar....

rindu tu datang bersama kasih syg......rupenye selame ni, bile aku rndu someone tu...means I love him too......gile, bru skrg nk perasan... huhuh...so, bile xde rindu...means xde sayang lah......hemm...ye ke wehh??? ke aku sendiri rase mcm ni???..

kdg2 bes jugak...xde rindu nih.....rse mcm bebas la kononnye.....xde rindu, xdelah perasaan risau.....haishh..!!

ape nak jawab ni??????????????????????????? (tetibe)

December 26, 2011

Tak boleh tipu diri sendiri

assalamualaikum....

dah sehari aku xtaip kt sni....cuti aku bes je......aku create kegembiraan sndiri.....cuba wt x kisah, cuba wat stupid...

but

.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
I cannot lying myself..

:((

December 24, 2011

LAJU ITU KEPUASAN

entry ni poyo sikit okeh...xnak bca xpe..heheh

well....sbb bosan tahap gaban ari ni....so, ptg td..aku pn pergilah 'makan2 angin"......hehehe..
bayangkan sehari suntuk aku mengadap FACEBOOK tu....bosan gile siot.....

then td...aku puaskan la jugak hati aku ni....pusing2 la KL jap...bajet KL dkat dgn uma aku lah...hehe...

nek moto, ke nak nek kete...?? puas jugak lah aku fikir td.....x pernah lg dpt kepuasan naik kete...
so td.....ehem, .. kuar la naik kete...diam2 plak tu kuar...ye ar, kang sibuk adik aku nk ikut...

mmg syok ar......bukak lgu kuat2...and feeling sorang2 dlm kete tu......pstu smpai highway....drive smpi 120...(itu je aku brani)..syok gile.....hahahhha....stu kepuasan yg lain bg aku....

tp jgn risau .....aku selalu ckp kt diri aku.....jgn rakus sgt atas jalan raya nih...heheh...

sbb selalunye aku bosan2 cmni...aku bwak moto laju2....itu dah kebiasaan....tp bile bwak kete laju.....luar biase skit plak bg aku..hehhe.....tp drive smpai TT je kot...mlas aku nk hadapi kesesakan kt KL tu..

pstu da smpai TT tak park pn....tau x sbb ape?? dah 2 kali kete aku sakit time parking....kiri kanan calar.....siot je....

AKULAH PUNCA tu... :((

huhuhu....

kesimpulan yg dapat dibuat ialah....

KELAJUAN ITU KEPUASAN...




REMOVE LAH KALAU SAKIT HATI

asal clesh je...mesti nak remove je si dia tu kan?????.....asal skit hati je..msti romove orang tu dr frenlist kt mukabuku....

kenapa eh mcm tu?????.....org sllu nasihatkan aku mcm tu....."remove je lah die"......
oooh....tp aku bukan mcm tu.......aku ni profesional.....walaupun anda2 sume dah sakitkan hati sy....
sy xkan remove ........

ok..tetibe nk gelar dri sy plak kt entry ni..hehhe....
sy wat blog ni pn......sbb sakit hati yg sy rase....thats y blog ni tercipta....kalau x kerana anda2 yg dah skitkan hati sy tu....blog ni xkan tercipta....terima kasih!!!

mase mule2 sy wat blog ni......awk komen and tnye kt sy........"awk ckp psal sy ke tu? ".......
sndiri mau ingat la awk.......blog ni tempat sy cite psal awk, dan psal awk.....!!!! penat dah ckp direct....so, biarlah blog ni jd orang tengah....

ok..brbalik pda remove fren tu.....ade org mcm tu kan??..terus remove si dia.......konon x nak sakit hati tgk wall, pic2 die....x snggup katanya........

ni pengalaman aku lah untuk perempuan di luar sana........

mule2 mmg sakit hati tau.....tgk wall die, tgk pic2 die.....rse nk hentak je lptop ni, ye ar....tgk kt lptop kn....

kalau kau rase nk nangis time tgk wall die tu.....nangis je......xde orang tau......menangis tu terapi okeh...

tp lame2....hati kita akan ok........percaya lah mse akan mengubah segalanya.....dlu aku pn ingatkan xleh lupe die, xleh trime org len, xleh go on lah kononnye....tp percayelah....ini mmg gejala2 kecewa.....one day, everything gonna be OK..

pstu korang wat la blog mcm aku nih......marah je kt sni.....luahkan segalanya kt sni.......

inysaAllah...sesakit mane pun hati.....one day, ianya pasti hilang.....
and lagi stu nk btau....

belajar menaip laju dlu....supaya senang.....time marah tu, leh taip laju2....
xyah tgk keyboard....baru "feel" tu smpai.....hahhaha

satu lagi nk pesan pd perempuan.....kalau rse jeles pn, jgn nk cri gdo plak dgn pihak ketiga.....aku tau, ade pmpuan ....suke serang pmpuan lain...ye la....mybe kau rase, pmpuan tu dah amik "die" dr kau.....tlong jgn wt kje bodoh mcm ni.....sgt memalukan ok!!

ok la tu...die tinggalkan kau, sbb nk pergi ke perempuan lain.........jgn die prgi kt laki lain sudah....
ha....yg ni bru kau leh serang..... :))

jgn risau......nnt lame2 perasaan tu akan hilang jugak.......tp kau jgn terkejut plak....tbe2 ex kau komen kt blog kau....hhehehe

mcm aku lah.....tbe2 ari tu awk komen....speechless jdnye.......pjg jugak awk komen.....thanks droup ur comment.... :))

ok....sekian..



I wish I have brother

assalamualaikumm...

hehhe..x abis2 aku nk cite psal ni kn....da byk kali rsenye aku wt entry psal nak "abang" ni..heheh
ntah knp la...dr dlu aku suke berangan, mane tau ...one day tbe2 aku dpt tau, yg aku sebenarnye ade abg....hahhahahahh

teringin nk ade abg...tu yg rse sume lelaki nk pnggil abg tu..hahahahah....xde la main2 je.....
mse aku g hiking kt fraser hill tu pn.....ade sorang abg ni, adoi....sgt caring.....besnye kalau dpt abg mcm tu.....

terasa sgt mnja plak...bile ade seorang abg yg care kt kte....hahhahhaha
walaupun terasa nk abg.....tp aku x suke istilah "abang angkat" .....aku tau hati aku xleh caye....
abg angkat je kot...one day ,, prasaan tu msti bertukar......heheheh

ok...sekian....

December 23, 2011

8 hari lagi

assalamualaikumm....

ari ni 23/12/2011........fuyooo....lagi 8 ari lagi menjelang 2012....
tahun yg aku nanti-nantikan.....xtau la knp.......

dulu mse form 4...time kteorang plan nk wat reunion 12/12/12 kul 12 kt depan skolah .....
rse mcm ......laaaaaaaaaa....lambat lagi kot...time tu umo kite 22 thun, lambat lgiiii.....

but now....lagi 8 ari je lg menjelang tahun tu....msti ade yg dah plan nk celebrate new year kt ne kn..huhuuh....

nak tau x........aku x pna clebrate new year....x la heran sgt kan????? teringin sebenarnye nk celebrate...tp bile dgr cite2 orang....itu, ini....seram plak rasenye.....baik aku countdown new year dr rumah je..hehhehe

tggu aku kwin la nnti bru celebrate...baru rse selamat sikit..huhuuh....jggi aku lunch dgn my boss...kalau ade pic bes aku msukkan la ye...kalau x.....jari je la yg menaip kt sni..

*badan rse berat je ari ni.....


ANGIN RINDU

hemm....knp la angin rindu dtg plak mlam2 ni......
bile kte jmpe seseorang tu....kte slalu harap...die adalah org yg terakhir kte jmpe...
xnak jmpe org lain lg dah..
wlaupun die bukan yg pertama....bialah die yg terakhir....

tp bile die dah pergi.....1 kenyataan yg kena terima...
ok....die bukan aku punya....
tp knp perlu ade rse bimbang???
knp kena ade risaukan die????...adoi...letih la mcm ni...
buanglah jauh2 perasaan ni....

die da bsar la wehhhh...pndai la die jga diri...
tp knp aku risau lg??????????????????????????????????????

seblum kau ade pn, die da pndai jaga diri......
aku letih la mcm ni...........
dah pergi , biar je lah..............
aku da ikhlas kan die pergi................
letih la stiap kali rase mcm ni.........

knp perasaan risau ni ade............
letih, letih..letih................
jaga diri elok2......smoga die mmpu jga kasih syg sy...
jga prasaan ksih syg sy..........
jgn biarkan die rse sunyi............




December 22, 2011

sesaat kau datang

sesaat Kau Datang……..
Sesaat Kau Hilang………
Kemunculan dirimu…..
Penuh misteri………..

Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu……kepadamu



mood --> ting tong jap




December 21, 2011

Dah xde perasaan

kadang2...smpai satu tahap tu....dah xde air mata yg nak mengalir....dah xde rase sedih...
kebiasaan tu membuatkan kte rase tepu.....just ignore.....mcm xde pape yg berlaku...

itulah yg aku rse skrg.....ke sbb aku semakin matang...???
adakah aku semakin matang, atau sbb dah byk kali mcm tu????...
aku pn xtau jwpannye.....

fikiran aku rase blank.....I miss someone...
is it miss "suka" or miss "syg"...?? or I push myself to miss him.....??
aku snggup tunggu......

kalau rse x ready skrg....sy snggup tnggu... lg pn kte muda lg....
I will support u...klau rse nk further stdy lg..smbung la smpai PHd skali pn....is ok.....
going wit this flow je .....
ade jodoh, ade lah...if xde....we'r not meant together....


hemmm...I'm really miss moment together with u... :(

Makin jauh jalan, makin banyak kenangan

jauh perjalanan , luas pengalaman....bak kata orang...

aku plak tambah...."makin jauh jalan, makin banyak kenangan"...heheh
betul kn??
makin byk perjalnan yg kte tempuh...mkin banyak kenangan yg dah kte ciptakan...

sumenye makin-makin..huhuhu..
setiap prjalanan kite ni , kte psti tinggalkan kenangan...
xkisah la, kenangan tu pahit atau manis...yg psti ianya pasti meninggalkan kenangan....huhuh

mcm aku g fraser hill tu.. (ish..x abis lg cite)...byk kenangan dah tercipta...dan sesungguhnya...aku amat merinduinya....rindu ape??? hiking tu ke?? atau orangnye???
sume skali la aku rindu...suasana, dan orangnye skali..huhu

kalau rindu suasana...senang nk lupa...
tp kalau rindu orang???....


sekian...

Wordless Wednesday!!

Share la dgn MAK

nak share ape ye?????

siapa kt sni suke story mory dgn mak....especially about "CINTA"..??..hehhe...ade org, mmg xde nk cite dgn mak psl BF dorang...snyap je....ade org , memang jd kan mak die tmpat luahan prasaan bile gdo dgn BF....

aku pn sejak abis skolah je bru brani cite psal BF2 dgn mak aku...tu pn bile aku rse , aku mmg suke betul2 lelaki tu...baru cite...kalau x ....mmg aku snyap je...tp kalau nk jmpe someone "lelaki" slalunye mmg aku btau dlu la...

and mak aku selalu ckp...aku kalau da jmpe someone tu, then lps tu hbungan tu msti xde ape2 dah....hiihih...ble pk balik...betul jugak...hahhaha...

kdg2 tu kalau ade lelaki yg aku minat tu, aku cite gk dgn mak aku.....lelaki ni mcm ni, mcm tu....konon bg hint la tu...anak die ni syok kt lelaki tu..hehhe...
and ade skali tu aku nangis sbb "lelaki", and time tu mak aku pujuk ...huhuhu...sgt tacing okeh time tu...

tp kalau aku nangis snyap2 tuh, then ble mak aku prasan..."kau nangis ke"...aku ckp lah x....
itu tndanya....aku "salah nangis" utk lelaki tu..hehhe..faham ke ??? wt2 faham je la ye..

ekceli...hati aku mmg terdetik skrg ni....emmm, tp malas nk layan sgt.....nnt melarat plak....huhuh..

HIKING FRASER HILL......AWESOME!!

assalamualaikum...


baru sekrang ade kesempatan dgn tenang nk cite pasal aku pergi hiking kt bukit fraser last weekend 17/12 & 18/12 ari tu...

ekceli...ini adalah aktiviti company tmpat aku praktikal dlu...DMG HOLDINGS SDN BHD.. dorang mmg slalu la g hiking2 ni....tp time tgk pic2 dorang seblum ni...a
ku xla feel sgt nk g...huuhh
ini pun kebetulan ari tu lunch dgn
k.nor..die ajak la aku g hiking skli..memandangkan weekend aku mmg slalu free..so..aku pn join dorang...jumpe la dgn bro2 n sis2 time ofis lame.. huhu

mule2 k.nor ckp balik hari....so aku pun ok la..sehari je pn...then dah mlm tu die ckp camping kt sne...pk pnye pk...aku pn ok je la...ye la...nak gk merasa hiking2 ni...

then...kteorang hiking kt sini :


ok...aku mmg fes time g bukit fraser ni...huhuu....sbb skrg musim hujan kot...cuaca kt atas ni...sgt sejuk okeh...kalau dah biase kena pnas mcm aku ni....cuaca sjuk mcm ni...mmg sgt lah terasa...tu yg asik nk kencing je....adoi.!!!

untuk smpai puncak aku x bpe ingat la bape jam ...tp yg psti, bg aku yg fes time ni...mmg terasa lame sgt berjalan kaki tu.....hehhehe....at first, aku risau aku akan mnyusahkan org...ye la, time g ni aku dah la period, mne tau...kang skit perut xleh tahan...dah menyusahkan orang....

aku xnak mnyusahkan org...pg2 tu mmang aku skit perut...aku x breakfes...aku x befkfes pn sbb xnak skit prut sebenarnye..hehhe...tp syukurlah skit prut tu msih leh tahan lg....huhhu..

jalan nak naik ke bukit fraser ni sgtlah brliku-liku....pning siot...*org fes time g mmg ckp mcmni :p .........

ni before g...kt umah k.nor


ok...pic kabur...ni lah staf2 DMG yg join..yg bju kuning belah kanan ni die guide kteorg utk hiking..


ni before nak naik.....

beg dorang sume besar2....beg mmg utk hiking...aku??? aku pkai beg skolah je kot...hhehehe..
track die mmg mncabar...xtau la aku sbb aku fes time ke ape...tp mmg mengji kesabaran aku.....tnah berselut....dgn sejuknye....hujan bagai.....pergghh....smbil jalan, smbil terasa menyesal join..hehhehe

seblum smpai puncak aku x mnum air pn .....and x duduk ...sbb bg aku...kalau penat, jgn mnum n dduk...nnti kepenatan tu bertmbah...so, aku tahan je la dahaga....hehehhe


ini antara part yg mmg aku rse down..... :)

kt part atas ni....mmg aku rse down ...tp bile tgk balik pic ni....bes kot sbnarnye...uhuuh..
2 puncak kteorang pergi......aku sgt teruja kot bile da smpai puncak tu....evnthough...sgt sejuk + hujan....

lps da smpai puncak tu..kteorang pn trun la ke camp site...camp site 3/4 dr puncak....time tu dlm kul 6 lebih dah...then, brsihkan bdn kt sungai yg cinonet kt situ....xmndi pn...just buang lumpur kt bju je...air die mcm ais batu kot...kalau ikutkn xnk touch pn air tu..tp pk bdan da mcm pergi swah...terpkse la jugak...

lps bersihkn bdn..msuk khemah tukar bju....khemah kteorng ekceli utk 2 org...tp kteorang sumbatkan kpd 5 org...gile x.....mmg mcm sardin....time ni hujan x henti smpai ke pagi.....

time mlm ni la aku rse sgt down.....fes, sbb dlm khemah tu 5 org..tu pn pnjam khemah abg mirul.....5 org dwasa oke...sejuk xyah ckp lah....gile sjuk, and pling best skli...air msuk khemah..bile dah msuk khemah ni, kteorg mmg x kuar2 dah..dlm khemah pn da m'ggil..apetah lgi kt luar....mmg peluk tubuh je dlm khemah...

time ni la smbang2, ..nk pnaskan badan.....malam terasa panjang okeh...skli tgk jam, eh baru kul 8pm, ...siyes, aku mmg xleh tdo mlm ni...ni bukn fes time aku tdo dlm khemah..

tp ini fes time aku mmg xleh tdo...da puas mcm2 gya tdo dah aku wt...tp still xleh tdo...kjap dduk, kjap baring....mnghitung mase bile la nk pagi...aku xleh cite byk sgt dlm khemah ni...sbb byk rhsie...bia kmi b'5 jer tau...hehheh...tp inilah pengalaman "malam pertama kt dlm khemah"..hahahhaha

baju aku time ni mmg boleh perah wehh.....haishh...tp redha je la..huhu..
at last....pgi jugak akhirnye....sume kt situ ckp....."mlam tadi lame sgt".....so, bukn aku sorg je pk mlam td lame...

pstu kemas2...pulanglah kami.....thanks k.nor n k.ina ajak sy....lain kli ajak la lg......hehhe..
bak kate k.nor time2 ni la leh cuci mate....hehehhe....byk org kte jmpe...huhu..smbil2 tu...boleh la..............ape2 je la... :p

well!!! cuci mate kah aku????....bia aku n k.nor yg tau....tp mmg aku hve fun sgt kt sni..hehe...
tu yg smpai ari ni asik teringat je kisah malam tu...hahahhahahha...siot!!

mule2 aku pk...ini adalah pertama n terakhir....konon je la...tp ekceli.......aku nak hiking lg...huhu...sgt besh okeh....huhu.....

dan bermulala......rse rindu...................................uwaaaa!!
ok..tgk ler pic yg aku take dr dorang..uhuhu..








disini cintaku berputik???...ntah la....







baju hitam ni...abg Fiq...BF k.nor okeh....



dalam khemah












yg mcm gua ni, semulajadi tau..... :))



rindu nak pergi lagi...........


December 20, 2011

Petua Cinta ... ceh!!!

cehhh!! usaha tangga kejayaan...
aku percaya.....kalau nk sesuatu tu kte kena berusaha...
then lepas tu tawakallah...kan, kan???
x kisah la ape pun yg kita inginkan tuh...

mcm jodoh jugak...
kalau agak2 "gatal" nk kwin tu,
usaha la untuk cari jodoh anda..hihih
x kisahlah kau pmpuan ke lelaki....

biar berkali2 kecewa, tp jangan putus asa...cehh!! poyo gile ayat..
mcm aku pun...baru kecewa....ckuplah sekali tu je menangis..
then ckp pd diri sendiri, jgn nangis lagi sbb die....
cari orang lain plak ok rina???

buka pintu hati...untuk terima "cinta"..ishhh..geli plak sbut perkataan cinta ni...hahahhah
aku x kisah kalau kena tunggu "die" sampai umo 25 tahun.....
alaaa...4 tahun je lg...hehhehe...dh "die" ckp nk further stdy...I should support him :)

ok!! aku merepek je kt atas ni.. aku kan memang suke "SS"......... :p

aku pun x pernah tutup pintu hati ni....
jgn salahkan org yg kecewakan kita....sbb lepas kekecewaan tu..
kite akan jumpe yg lebih baik dari die...ITU SUDAH PASTI
dan aku yakin sepenuhnye... :))

kalau kite rase die "perfect" utk kite...pstu bile die dah pergi...kte rse cannot find better than him....
ITU PEMIKIRAN YANG SALAH!!
percaya lah ALLAH dah ckp....DIA hilangkan sesuatu utk gantikan yg lebih baik dari yg seblum ni...sbb tu lah...stiap yg berlaku ade HIKMAHNYA...

ape yg psti...jgn putus asa....jgn tutup sgt lah PINTU HATI tu...hehhe
pintu hati aku pn sedang terbuka sikit ni...
dan masih menunggu..sape lah yg nak masuk ni??..hahahhaha

walau apa pun....selagi x psti...JANGAN HARAP LEBIH2...
doalah byk2, usaha...
aku kalau bab2 mcm ni mmg suke berusaha....

kalau malu nk ckp direct dgn die... "org tengah pn boleh".. :))
dan ckp pd diri sendiri, kalau dapat ALHAMDULILLAH..kalau x.....
xpe...U r not for me....

X SUKA keadaan sekarang..!!

uwaaaaaaaaaaaaa.............

rse sgt x selesa...sakit tekak dah makin teruk...
sume serba x kena ni...
rse nk tdo je, tp xleh tdo plak..

kepale pening2 lagi ni...
I need ur shoulder...hehhe..
rindunye....................
hahahahhahhah

rse nak balik je skrg....
cepatlah kul 5.....
:((

Suka suara sakit tekak.. :p

assalamualaikum,....

sebelum kuar rehat ...
nak cite sikit....

aku sakit tekak... :(
suara da "rock" dah ni...adoi2...
aku suke suare mcm ni , tp tu la....x tahan menanggung sakitnye..heheh

aku x cite lagi kisah aku kt kt Fraser's hill kan????
actually aku nga tunggu mmbe yg join tu msukkan pic.....
so that ..leh la aku tepekkan kt blog ni...bg korang tgk..huhuh

aku pn x sabar nk cite kt sini...hehehehe
and.....x sabar nak cite pengalaman pertama n pengalaman "paling" manis mase kt sane.. hahahha

sekian..

December 19, 2011

Aku x boleh lupe!!

YA ALLAH...

kau izinkan aku lakukan itu...
aku x boleh lupe.....ya allah..
sepanjang hari aku teringat...

xtau nk senyum ke atau sedih!!!
penatnye aku tahan perasaan....
betul ke ape yg dah jadi ni??????
nikmat ape ni?????...........
hemmmmmmmm.....

seriusly...aku x boleh lupe kejadian tu...
pertama kali dalam hidup aku..tnpa dijangka......

sorry...aku x boleh cite its about wht...

semalam ketawa, hari ini menangis!!

sape sangka kn...
kalau semalam, kte hepi.....
boleh jadi hari ini kte akan sedih...

mcm aku lah...hari sabtu n siang ahad (17/12-18/12) hari itu best sgt...
nak senyum je memanjang....heaven la snang cite..
rse mcm nk ulang balik je hari itu, terutama time "malam"...ahhh...gile aku ni!!

tp hari ini....
rse sdh, kecewa...rse nk tekup je muke dgn bantal.!!
hemmm...
ntah la.......
walaupun da "prepare" tp kesedihan tu tetap dtg singgah...

December 18, 2011

kenapa lagi?? salah ke aku syg lelaki?

assalamualaikum...

nnti aku cite ape yg aku wat hujung mggu ni..tp before tu...layan la dlu cite aku..

****************************

knp ianya berlaku lagi?????
ape salah aku ??????????????
aku letih mcm ni.....

buat abg :-

hari pertama sy kenal abg..
mmg sy solat istikharah dulu...
tau x sbb ape??
sbb ari pertama sy kenal abg...
sy nmpk keikhlasan dan kesungguhan abg utk kenal dgn sy...

abg call sy stiap hari...
abg btau sy kemana abg pergi...
sy mmg hargainya...walaupun sy mmg x mintak abg buat sume tu..

dr mule lg sy da ckp...
sy boleh terima apa pun , tp tidak penipuan...
tau sbb ape???
rse mcm da byk kali kena tipu....

sy xkan berharap pd orang yg x beri harapan...
abg mmg bagi harapan pd sy.....
sekali lagi sy salah tafsir harapan tu...

sy balik camp ari ni...
perasaan sy mule x tnteram pk pasal abg..
slalunye x mcm ni....
tp ari ni perasaan tu kuat...
sbb tu sy call abg...ckp nk smbang2 dgn abg...
rupanye tu petanda kot, it will be over.....

dan baru lpas tu sy tau.....
naluri sy betul...sy dpt rasekan...cuma x dpat tau ape bndenye....
and now sy dah tau....
sakitnya hati............
hanya Allah yg tau...

xpelah ..dah tersurat mcm ni nk buat mcm mne....

buat abg fadhli...
percaya atau tidak....
sy memang sayangkan abg...
ikhlas, seikhlasnye...
nak jadi pendamping setia abg....
mungkin bukan sy pendamping setia abg....

semoga abg sihat selalu,
jaga mkan abg, sy tau abg da besar...
jaga diri elok2....
jgn salah kenal org....
and pls....
kurangkan smoking tu...

take care sayang....
walau apa pun...
hati ni memang pernah terdetik rase sayang kt abg...

********************

Aku daki Bukit Fraser n Gunung>??????

assalamualaikum....

hujung minggu aku kali ni sangat best!!!! yeahhhh!!!!!!!!! ntah knp nk yeah2 bagai...
boleh plak aku "hiking" Bukit Fraser n satu lgi tu gunung ape ntah...mcm x caye aku mendaki gunung...

xpna terlintas pn aku akan wt xtvt mcm ni...tup2 smalam...segalanya telah terjadi...n siap camping lg kt gunung tu....dgn xde toilet "rasmi" nye....mmg ssh aku nk caye...hahahah
hanya disebabkan program hiking tu...mood aku lpas ni akan jadi ting tong jap...hahahha
sumpah best....

nnti aku akn cite lagi.....bes plak xtvt mcm ni...huhuh...
kalau ade org nk ajak lg....aku nk join lg..heheh..

nnti aku cite lagi okeh...nk g berangan jp, about yesterday..hehe

December 16, 2011

PERCINTAAN selangkah ke PERKAHWINAN


assalamualaikum..

betul kan sy kalau sy salah mengenai tajuk entry.. :))

***************************
betul ke percintaan selangkah ke perkahwinan.....??

kerna, di sini angan2 mule tercipta....
kerana, di sni satu harapan mule terdetik,
kerana, di sini 2 hati mula bertaut,
kerana, di sini bermulanya erti sebuah kasih syg....

itu baru selangkah.....hehehe

1 perkara aku baru tahu...

" JANGAN hampiri dan mendekati seseorang perempuan itu, dgn melembutkan hatinya, seumpama kekasih tetapi tiada niat utk mengambilnya sbg isteri"

x susah kn utk faham statement di atas kn?......cube korang dgr lagu Indonesia tajuk die "Penghujung Cinta".....lirik lagu die, membawa mksud spt ayat di atas.....huhu

rasenye , stiap org yg b'cinta m'harapkan kisah cinta tu berakhir dgn akad nikah...tp walluahalam la kalau ade org b'cinte suke2, isi mase lapang....no komen la kalu gitu kekdahnye...huhu

di alam percintaan tu la kte beljar, ..sabar, setia, jujur, ikhlas...segala mcm bagai la...yg positif je okeh..tp ingat... sabar di alam percintaan x setanding sabar di alam rumahtangga.....

so....belajar la sabar time nga b'cinta tu....kalau rse nk b'cinta lps kwin lg bgus...time tu la bru belajar sume skli....lg advance n syok!!! :p



sekian...

Potong Stim!!!

perasan x ade tagline mcm ni??
"potong stim la".....
ape kejadahnye tagline mcm ni.....???
eh2...kau pk lain ek??..hhahahha

ok....intro di atas xde kena mengena lngsung dgn ape yg aku nk cite nih....
spe yg rajin baca blog aku ni....msti korang dpt memahami isi hati aku ni.....ye2...
aku antara glongan remaja yg x sabar nk kwin awal....hahahah...siot je....

sbbkan tadi......aku da dgr cerita yg menakutkan di alam rumahtangga......
feel nk kwin tu terus ilang........
ye la.....kau dgr yg menakutkan...
cube kau dgr...yg baik2 je....msti makin rsa nk kahwin....hehhee

pesanan "kakak"......enjoy dlu time muda2 ni.....da betul2 ready nk kwin ...baru kwin..

ok, sekian.......

TERKESIMA......KASIH PUTUS DI TENGAH JALAN

ku sangkakan, panas hingga ke petang...rupanya hujan di tengahari.....
baru intro....

agak2 ape aku nak cite....?????

*********************

terkejut gile td.....dgr cite dr salah seorang "kakak" aku....
aku ingatkan x jadi....tp akhirnya jadi gak...takdir telah tersurat begitu....mungkin jodoh x pjg.....
hemmmmmm.....

hebat betulllll....dugaan die......mau gile kalau x boleh kawal perasaan ....huhuuh
dgn baru menimang bby girl...dn takdir begitu plak terjadi.....mental kena kuat utk hadapinya..

aku rase korang pun dapat agak...ape aku nk cite......
ye2...divorce....siapa????? ....x perlu la tahu.....

sbb ape????

kalau tnye sbb musabab.....jwapannye cuma satu....ALLAH telah tetapkan begitu...
tp kalau tgk dgn mata kasar....sbbnye ialah "KECURANGAN".........hati isteri mne yg snggup terima, kalau kecurangan yg terang lg nyata????

bak kata "kakak" dlm hal ini, mungkin ade yg menyalahkan die......die pekakkan telinga n hadapi sume ni dgn tenang....sesungguhnye hati dia dah hancur berkecai.....rse mcm xleh digam balik hati tu walau si "abang" dtg memujuk......

aku sbg pmpuan bujang yg mendengarnya....hnya mampu telan air liur byk2, xtau nk cakap ape....lidah kelu...xtau nk susun ayat mcm mne utk melahirkan "takziah" aku kpdnya....

x sangka si "abg" mcm tu.....kedua-duanya aku kenal, walau x serapat mane....
buat "kakak" semoga kau terus kuat menghadapi dugaan ini....




SALE SANA SINI

assalamualaikumm

selamat hari jumaat.......
mcm biase tiap2 hujung tahun mcm ni....
berjimba-jimba SALE sana sini....

dr diskaun 20% sehingga la 70%...mau gile tengok......
aku dgr org cite je ....x jejak lg kaki ke SALE tu.....
kalau dah smpai sana...mule lah bernafsu besar.......adoi!!!

salah stu tmpat yg pemes la ...
SOGO....mcm semut orang .....bile nak pergi ni???
nk tggu duit berkepuk2 dlm dompet...ntah bile nye......
tp kalau hati dah berkenan....
"rembat" je...hahahhahahha

December 15, 2011

berlambak gambar kt Facebook

selamat malam.....

perasan x berapa byk gambar kita kt facebook tu????
utk gambar aku je hampir 400........bukan aku yg uploadkn..tp mmbe2 yg uploadkn..then tag kte...

so jd lah byk...heheeh....kwn skolah rendah, kwn skolah menengah, kwn poli..kwn tmpt praktikal..kwn tmpat kje...haihh..mcm2 kwn...awok dah ler suke bergambar... :p

jenguh nk remove tag sorang2....bukan ape...semenjak dua menjak ni..terasa xnk ade pic kt FB tu.hehehhe....sorry...aku terpkse remove kn gmbar yg korang tag aku.....kalau boleh tlong skli remove kn...huhuhu

Pesan Pada Hati #2

Pesan pada hati....

Jangan terlalu menyayangi.............
kerana bimbang hati akan lebih disakiti....

Pesan pada hati........
Jangan terlalu membandingi...
terimalah die seikhlas hati.....
kerana dia punya cara tersendiri.......

Pesan pada hati.....
kalau rindu jangan ditangisi...
kerana hadirnya dia utk mengisi kekosongan hati....

Pesan pada hati....
Jangan mengharap pada yg x pasti....
kerana kelak kau akan tercari-cari....

Pesan juga pada hati...
Andai kelak bukan dia di sisi.....
Ikhlaskan hati untuk biarkan dia pergi....

kerana JODOHMU telah tersurat PASTI.....

nukilan : kisahati , 15/12/11...5.18 pm



Pesan Pada Hati #1



tersenyum tidak bermakna suka, ketawa tidak bermakna gembira. Perlakuan begitu mungkin kerana ingin menjaga hati sendiri supaya tidak hanyut dalam kesedihan.

Namun, disebalik kesedihan itu, masih tersimpan secebis harapan, dan harapan itu aku serahkan pada Yang Maha Berkuasa, tawwakal-tu-'ala-Allah.

Percaya dan yakin kepada Allah SWT, pesan Nabi SAW buat kita, umatnya “La tahzan innallah Maana” Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita! Pesan ini menjadi azimat buat aku dalam menjalani liku-liku kehidupan didunia ini.

Sabda Rasulullah
Perbanyakkanlah membaca La Haula Wala Quwwata Illa Billah kerana sesungguhnya bacaan ini adalah ubat bagi 99 penyakit, yang mana penyakit paling ringan adalah kebimbangan
(Riwayat Al-Uqaili melalui jabir r.a.)


Subhanallah walhamdulillah walailahaillallah wallahuakbar walahaulawalaquwataillabillah

Sentiasalah mengucapkan kalimah suci ini dibibir bagi menggetarkan kembali jiwa yang didalam kesedihan.

sumber

Minta Simpang Suami Orang

dalam sesebuah hubungan...x kira lah..couple, atau berkahwin.....1 perkara yg rata-rata perempuan berdoa supaya ianya x kan terjadi dlm hbungan mereka...

tau x ape bnde nye???
yup...kecurangan.......cinta diduakan, ..kasih dikhianati....
itulah antara term2 die...tp sebenarnye mksud same...

dr mule aku kenal apa itu "syg" (syg kpd lelaki bukn muhrim ler mksudnye)....sejak itu jugak aku harap....
andainye "ksh syg" ini terjatuh, minta dijauhkan la dr terjatuh kpd kepunyaan orang.....
huishh..gerun2...

dlm tknologi yg makin canggih ni.....mcm2 org kite leh jmpe n kenal....dah kwin pn kdg2 gaya mcm bujang je.......kdg2 si suami ayat gadis2 bujang, si isteri x tau langsung pun....

boleh jd die online kt ofis ke.....kt luar rumah la yg pstinya....atau mungkin dlm rumah sndiri time bini die xde.....
sume kemungkinan boleh terjadi....

bg aku la.....kalau dah pasti kau tu suami orang...xperlu kot, nk mulekan perkenalan dgn permpuan lain.....never and ever......

permulaannya mungkin perkenalan sekadar bosan2, boring2....isi masa lapang.....tp, soal hati dn perasaan kte xleh duga.....boleh jd p'kenalan bosan2 tu akan jd p'kenalan yg lbih serius....yg pling sadis, bile si perempuan xtau pun yg lelaki tu dah beranak pinak dgn wife die....

tp lg sedih wife die....."malam kau tdo dgn aku, tp siang...kau berkasih syg dgn pmpuan lain"...
kdg2 bukan salah si gadis, nk kacau suami org...kalau dh lelaki tu pn baekkkk punye tipu die....ssh nk detect die suami org or x..

hemm....inilah hakikat yg pahit utk ditelan....

andainye terjadi....ingatlah...kalau die boleh buat mcm ni kt wife die skrg....sgt2 x mustahil die boleh ulangi lg apabila die bersama kita suatu hari nnti.. nasihat utk korang, & utk aku sekali... :))




*biarlah aku t'gila2 kan lelaki bujang, dr t'gilakan suami orang*.......

aku xtau nk gune term ape selain "gile"...huhuh


sekian..

Andai Aku Adalah Tulang Rusukmu yg Hilang


Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang

Aku berharap

Jika nanti Allah mempertemukan kita

Kau akan selalu membimbingku

Agar aku menjadi wanita yang solehah

Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di syurga

Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhirat


Andai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anakku

Jadilah ayah yang boleh mendidik anak kita

Agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat

Iaitu anak yang soleh dan solehah

Yang dapat menjunjung tinggi Agama Allah


Andai engkau ditakdirkan untukku

Ku harap kau boleh menjadi imam buatku dan anakku

Kau boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumah tangga kita

Kau boleh mencintai aku apa adanya

Dan boleh mengurus kekuranganku dengan penuh kebijaksanaan


Dan andai aku salah

Tegurlah aku dengan kata-katamu yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan

Andai aku marah

Belailah rambutku dengan penuh kasih sayangmu

Agar marahku boleh berubah menjadi kelembutan

Andai aku lupa

Ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang

Agar nanti kau tetap menjadi suri tauladan bagiku dan anak kita


Kerana….

Aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumah tanggaku

Yang selalu dapat membawa aku ke jalan yang diredhaiNya

Jalan yang menuju syurgaNya bersama dirimu

Buat bakal imam Ku




sumber

December 14, 2011

Hati gula-gula kapas

manis gile wehh...gula2 kapas ni....

google je..

***********************

mood tengah jiwa2 ni......aku mlas nak layan, kdg2 kite x nak fikir pun...
tp tu la.....terus jiwa2 ni masuk dalam kotak fikiran...

follow this flow....(tetibe)

aku rse hati aku ni mcm gula-gula kapas la...hahahhahha....cepat cair n sangat manis...cehhhh!!!

sekian....

OK je kalau nak

mcm ntah pape ntah tajuk entry aku .....aahhh.. xkisah la.....
hemm..kdg2 kte ni.....boleh jd lebih dr satu watak....ala2 pelakon gitu....tp ni real punye....

pic ni pn lakonan gak .. :p

mcm aku ...aku pn cm tu...bak kate orang, masuk kandang kambing mengembek,
masuk kandang lembu....meng ape ek???...lupe lak ..!! bukanlah mcm lalang...tp its more kpd profesionalisme....cehh!!!

alaa...pic kabur plak..xdpt tgk jelas ke "cun" an dorang.... :p

kalau time lpak dgn gegurl bujang n remaja...memanjang cite psal pkwe je..."pkwe aku beli kete baru, pkwe aku baru bg cincin, pakwe aku x angkat call plak, mencik2.....bla bla bla bla..." sedar atau x..pmpuan suke cite psal kehebatan pkwe dorang....


klau lepak dgn wanita2 yg dah kwin....ni lg "advance".....suke naww cite geli2....kang kalau kite layan, ckp kte gatal...ini bukan gatal...ni terlebih info namenya kak..heheh...
klau kte diam je, dorang ckp "kau budak2 lagi" plak......ape pn x bleh..

klau lepak dgn muslimah2, ........huhuhu...time ni pk akhirat je.....rase time ni nak berlumba2 wat amal ibadat..xdo dah cintan2, xdo dah "jiwa2" ni. ....alhamdulillah.....

sbb tu org kpd org sllu nasihat...kite kena pndai plih kawan, nak jd baik kwn la dgn org yg baik....sbb sedikit sebanyak perangai kwn tu, kite akn terikut2......

kalau korang rse aku "baik", tau x sbb ape...??
sbb aku dikelilingi oleh kwn2 yg baik... cehhh!!!.....

aku pn boleh je ok sebenarnye......tp tu la..jgn tnye aku mengenai "ksh syg" aku....kang mule la bergenang air kt mata...aku pn x faham knp...ini yg paling fail dlm hdup kisahati nih...hampeh btul..!!



Menyirap!!

pelik lah....

knp eh...bile aku buka blog aku kt mozilla...mesti die x kuar penuh....pda hal sebelum ni ok je...

kt google chrome boleh je plak......adoi!!!

Sedapkan hati!!!

hati ape???

aku suke makan hati ayam.......kalau hati manusia leh mkn...apelah rasenye ek...????
hahahhahahah........gile..

xde la...sje wat intro stupid tu....nak cakap ini sebenarnye...

* Jika Allah sudah takdirkan sesuatu itu untuk kita, walau seluruh isi alam ini menghalang kita dari mendapatkannya , kita tetap akan mendapatkannya dengan apa cara sekalipun...

tetapi..

" Jika Allah sudah takdirkan sesuatu itu BUKAN untuk kita, walau seluruh isi alam membantu kita untuk mendapatkannya, kita tetap takkan mendapatkannya...".


kopi pasta dari

BLOG JIWA JIWA

BETUL KE AKU NI??

assalamualaikum....

bukan x bersyukur....cuma kdg2 rase bosan...intro utk cite aku...hehe
td aku try la call 1 company ni....vacancy la kononnye...kalau xde aral melintang g interview sbtu ni..

hemm...bile aku pk balik....betul ke aku nk benti dr kje ni?????
keje aku ni ok je...ok sgt sebenarnye ....cuma......................
boring dgn persekitaran kot....

aku x bape suke kje yg jumpe or need to discuss with people....tp aku suke kje yg ramai orang....x same kn tu???
sambil2 keje cuci mate.....heheh...boleh kenal dgn ramai org...xla bosan mcm tu....

kje dgn ramai dak2 sebaya @ remaja lg best......baru sekepale...huuhuh

betul ke aku nih....adoi..

Sabar ye hati

7.35 a.m..........

sabar ye hati ..............



"Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung"

"Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti"

sabar ye hati.................. :(

December 13, 2011

Gambar sahaja






xleh bla...hehe




inilah pic g taman layang2 semalam.....


TAHNIAH!! Pengantin baru

walaupun sy x bape kenal awk....
but this entry special for u.....

selamat pengantin baru maldieya...

semoga berkekalan hingga ke anak cucu...... :))

terubat rindu

gelak jap....hehehhehe

aku ni knp ntah hari ni....byk naww merindukan org.....hehhe...
hari ni aku rindu kt 2 orang kkak yg byk memberi pengajaran n pengalamn kpd aku.....

xpernah2 aku call dorang before nih....tetibe tadi dua2 sekali aku call.........hehhehe....
terubat rindu....disebabkan aku anak sulong, aku mmg suke bergaul dgn golongan kkak2 ni..ingat td nk jenguk bby baru kkak aku sorang ni....tp die kt umah kkak die plak...so, insyaAllah esok aku nk melawat bby tu....

one day nnti aku akan cite...knp 2 orang kakak ni "terkesan" dlm hidup aku.....huhuuh...
sbb dua2 kkak ni...perwatakan luar dorang lain sgt dgn perangai sebenar...heheheh

sbbkan dorang jugak aku berfikir....walaupun luaran seseorang tu nmpak sombong, kerek, and menjengkelkan...but sometime....hati dorang lebih baik n nice dr orang yg perwatakan luaran "mcm baik" tp perangai hemm.....tp x sume la mcm ni....huhu

:)

haishh...plik plak aku dgn diri aku sndiri ari ni... :)

rindu

assalamualaikum...

sekarang ni aku tengah rindu sape ye??
k.noor...tetiba ari ni sy rindu k.nor plak........
walaupun kte smpat bersama sekejap je....tp x tau la knp....slalu plak rindu k.nor..

pic ni diambil setahun yg lepas..

k.noor seorang setiausaha...walaupun akk gile2....tp teringin nk jd setiausaha mcm akk...
time ksh sbb sudi berkongsi cerita dgn sy.....walaupn akk sllu ckp sy gedik...huhuu

semoga akk sntiasa bahagie di sisi abg edi, adam n hawa....


December 12, 2011

Melayang

ape kejadahnye tjuk entry aku nih....hehhe...

td kan cti...jdinye...bwak ler budak kecik a.k.a adik aku tu g taman layang2 atau name saintifiknye Taman Metropolitan Kepong...heheh

niat di hati nk main terbangkan layang2...hemm..tp hampeh...kite x reti main ler....huhuh

esok aku msukkan pic die...insyaAllah....




Kalau bercinta sudah terangsang, KAHWINLAH..!!!

assalamualaikum...
lpas ni sy akn postkn wt I hve done on my leave...huhu...

tp before tu..nak share sesuatu dgn korang yg belum kahwin tu..

sumber kt sini ......ini pun ade org share kt FB td...aku pn terbaca la jugak..heheh
aku x amik sume...aku just amik some part je.....part2 yg selalu perempuan remaja mcm aku ni "wondering"...huhuh
**********************************************

Tidak terlalu awalkah untuk saya berkahwin?

Kalau rasa dengan kahwin boleh buat semangat untuk belajar semakin meningkat, kahwin la. Kalau rasa kahwin boleh buat diri semakin bersemangat dalam agama, kahwin la. Kalau rasa kahwin boleh elak daripada fitnah dan maksiat, kahwin la. Itu maksudnya, kahwin memang perlu di usia muda.

Benda yang baik, jangan dilambatkan. Takut kelak bertukar menjadi benda yang tidak baik. Cuba bayangkan anda ada pasangan yang disukai. Kan bagus kita cepatkan benda yang baik dengan berkahwin terus. Tapi kalau kita melambatkan perkahwinan yang bagus itu, mungkin kita akan terjerumus ke lembah maksiat.

Kenapa kita boleh beralasan untuk melakukan perkara yang halal, tetapi tidak langsung mengemukakan alasan untuk melakukan perkara yang haram? Tanya diri, jagalah iman.

Sabda Rasulullah s.a.w: Apabila datang kepadamu seorang laki-laki untuk meminang, yang engkau redha terhadap agama dan akhlaknya, maka nikahkanlah dia. Bila tidak engkau lakukan maka akan terjadi fitnah di muka bumi dan akan timbul kerosakan yang merata di muka bumi. (H.R. Tirmidzi dan Ahmad)



Bersediakah saya untuk kahwin awal?

Ini soalan paling bagus ditanya kepada diri sendiri. Tanya dulu soalan asas ni. Sudahkah saya solat penuh 5 kali sehari semalam? Bertanggungjawab sudahkah saya? Adakah saya panas baran atau penyabar? Adakah saya seorang yang bercakap menggunakan akal atau bertindak menggunakan akal di lutut?

Pendek kata, ada banyak soalan spesifik yang boleh ditanya kepada diri sendiri. Walau apa pun jawapan dia, ini nasihat saya. Sentiasalah perbaiki diri dan mantapkan diri. Orang yang sudah berkahwin dan sedang belajar solat lebih baik berbanding orang yang sudah kahwin dan pandai solat tapi tidak amalkannya lepas kahwin. Orang yang bersedia mengubah dirinya adalah yang paling bersedia sebenarnya.

***********************************************************

point penting bold wane merah.. :))

sekian .... :))

Kasut dan perempuan

Assalamualaikum....

ari ni selangor CUTI.....hehhe..
so...kisahati pn bercuti la hari ini....pagi2 td g hospital, HKL, adik aku yg no 3 tu dah berbulan selesema, kejap elok, pstu selesema balik....so td baru sempat g hospital....

disebabkan aku ni fes time bwak kete g HKL...agak menyirap plak aku rse....sbb,nk senang parking kena keluar dr kwsan hspital....mule2 aku pn dok la pusing2 HKL tu, cari parking...last2nye....parking kt luar jugak....jauh kot nak jlan....sabor je ler....

kt atas ni baru intro je....huuh...
ari ni cite pasal kasut plak.......kalau dah jantinanya perempuan, msti koleksi kasut tu boleh wat mini kedai kasut.....paling kurang pun msti ade 5 pasang kasut, itu baru stok "heels" je...x cmpur lg selipar, sport shoe..sandal bagai tu (x same ke dgn selipar) heheh...

kenapa ek pmpuan suke beli kasut??..
kononnye jwpnnye ...snang nk match dgn baju....macam tu lah lebih kurang...hehhe..

mcm kt uma aku ni....adk bradik sume pmpuan...yg bongsu bru drjah 4 tu je pn berpasang2 jugak la ksut die...blum cmpur dgn kkak die yg 3 org ni....klau selipar tu x ssun elok2 kt pintu...dah upe knduri dah nampak....

kdg2 rase best plak....tgk kasut kte berderet je...heheh...
kalau g mall tu....lalu dpn kedai ksut msti nk masuk..kalau x beli pn, try pn jadilah.....
nk wat mcm mne ...pmpuan kn ade 9 nafsu.. :p

December 11, 2011

Aku sebelum berblog???

aku bukanlah penulis blog tegar....
start berblog pn jun 2010.....

itupun berblog sbb utk meluahkan sesuatu yg kdg2 x terluah dkat orang....kdg2 perasaan tu kena luah kt orang.....tp kalau ianya x terluah...blog ni jadi tempat luahannya...hehhe

dulu mcm mne ek aku handle perasaan mcm ni???

aku pun da lupe....yg psti, skrg ....kalau de bnde nk cite...msti nk luah kt sni...huhu

aku syg blog ni.. :))

3 in 1

assalamualaikum...
selamat hari ahad... :))
SELANGOR esok cuti okeh....!!!

knp tajuk 3 in 1?? sbb....entry ni ade 3 bnde aku nk cite...hheheheh

1- smalam aku pergi la Maybank career Day... then, aku pun g la dgn kwn aku...
gerak pn da tengahari......yg aku nak share kt sni...ialah....ramai gilerr org....poning palo tengok org2 tuh....adoi....

sumenye speaking...hemmm...lame2 bahasa melayu makin hilang di bumi ni.....melayu dgn melayu pn speaking.....pentingnye lah english education skrg ni ye......lepas ni kena tukar....
bahasa rasmi Malaysia ialah Bahasa Inggeris...cun????

pape je la....aku drop 1 je resume....to be secretary...adoi....aku minat secretary ni, jurusan aku kn....tp tu la...kalau kena amik minit meeting dalam bahasa inggeris mcm mne????...kalau meeting dlm BM, gagahlah jugak nk tlis laju2...tp kalau speaking london ,ergghh!!!adoiiii...

****************************************************

2- semalam gerhana bulan kn>?
kt tmpat aku xdapat tgk.....sdh2.....dpt dgr cite orang je,.......k.Wardina Safiyyah..share cara2 nk solat gerhana...huhu........baru teringat selama hdup ni x pernah solat gerhana....die ckp, kalau x dpt tgk gerhana tu pn x pe...kte still boleh solat gerhana....hemmm...

jadinye....utk pertama kalinye dlm hidup semalam..aku solat gerhana, meminta pd yg mmberi....DEMI ALLAH...aku xde niat pn nk menunjuk2 dgn cite aku ni........
terasa plak bile k.dina, post kt FB die, "kalau x hari ni kte solat gerhana bulan ni, bile lg???????????? "

buatnye esok mati...terus x merasa solat gerhana bulan.......dunia dah la nk akhir zaman....takutnyeeeeee ya ALLAH.....

***************************************

3- utk kali kedua dlm tahun ni,.....aku deactivated kn mukabuku aku tu.......baik aku ttup je terus......sumenye nk post cinta2....ade BF , ade GF ...diam je xleh?????


boooosannnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!

tp utk sekejap je pn deactivated kn.....jggi bile2 nnti , aku on la balik...


********************

so....itulah 3 cite yg aku nk kongsikan dgn korang.........

sekian


Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^