Thanks sebab tekan ini.. :))

August 11, 2017

DUGAAN ORANG, PENGAJARAN BUAT KITA

Assalamualaikum,

Sebulan lagi genap lah umur aku 27 tahun..insyaAllah, masa form 5 dulu tak sangka akan sampai ke umur ni..bermakna 10 tahun selepas spm...too many things happen, orang datang dan pergi...sesekali diuji dgn hati yg kecewa, lalu menangis...dan kerana kekecewaan yg 1 itu kau rasa fedup, tak bersyukurnya rasa ...sedangkan terlalu banyak nikmat lain yg Allah dah bagi...tp yg kekecewaan 1 itu, spoiled kan semua...astagfirullahal'azim..

beberapa bulan lepas, mak kawan baik aku, kawan yg selalu aku keluar bersama pergi mengadap Illahi, sejurus selepas kiteorang bergembira di Bali...kalau Allah nak uji tu, anytime je...siapa sangka, for the 1st time kiteorang bercuti ke luar negara, balik tu terus Allah tarikh nikmat yg paling besar dalam hidup dia...betul2 selepas kiteorang landed from Bali..

Dan kejadian tu mengubah hidup dia 360 ...dan aku sbg kawan yg paling rapat dgn dia turut sangat terkesan...aku tgk mcm mana dia sedih, and how I managed to be with her to comfort her..memang aku tak pernah mengalaminya, dan apa yg jadi mmg sangat terkesan di hati dan kehidupan aku..seriously...walaupn skrg dah beberapa bulan selepas itu, we'r never be same like before...banyak perkara dah x boleh sembang mcm dulu...tempat lepak kteorg pun da berubah ...seriously different..

Kerana dugaan itu jugak mengubah hidup aku, dan kuasa Allah jugak hadirkan seseorang yg aku rasa dulu aku tak kan jumpa ..yes !! semuanya selepas dugaan yg Allah hadirkan pd orang lain...tp memberi kesan besar dalam hidup aku....

And now atas izin Allah we'r otw to the new phase in our life ..insyaAllah...semoga semua orang aku sayang, ada disisi sampai akhir nyawa aku...amin.

Sekian,


MEMALUKAN .....lol

Assalamualaikum,

Betul la orang cakap posting lama, atau pun status lama ni kalau baca balik rasa nak hempuk je pc ...hahhahha...terasa noob nya kau dulu...all is about feeling, kurang kasih sayang ke engko ni..derrrr....usia mematangkan kita, banyak pulak post lama2 tu ...bila baca balik, berkerut2 rasa dahi ni. alahai-alahai.

sama macam status fb yang kadang2 naik kt "your memory" alahai....apa yg difikirkan masa up status tu ..adoi2...

ok itu je..byee

July 28, 2017

TAKKAN SELAMANYA SAMA DAN INDAH

Assalamualaikum ...

Tiada satu perkara pun dalam dunia will remain same all the time...walau hubungan tu serapat mana, macam tu juga hubungan kekeluargaan, satu masa lambat atau cepat, pasti akan ada berubah ..so, kau tak boleh expect hubungan kau dgn pasangan pun akan sama sweet, loving sampai bila2 ...thats the truth you have to accept no matter what..

Kalau dah tak nak rasa semua tu, satu benda je kau kena buat, dont involve into all that matters, kau single la sampai bila2...so, takde rasa dispointed dgn pasangan, or rasa down ke kan....dari dulu dan sampai bila2 pun, bila dah get in relationship..those things yg memang kau kena hadap ...gembira, sedih, bengang, marah ..all that kind ...U have to!!!!!!!!!

Cuma...when that things happen, semoga action yg diambil tu dah tak macam dulu.. lebih cool, relax, keep calm, dan teruskan berjalan...hahahhaha..jangan dilayan sangat perasaan tu..dan semoga kesabaran di tahap yang paling tinggi....aminn ...itu je aku harapkan, 

Sekian, bye

June 20, 2017

Its Complicated

Assalamualaikum..

Nak taip, tapi takde idea...

Semoga apa pun yg terjadi, semoga hati ini redha, semoga hati ini kuat ..

Kalau boleh dah tak nak terlalu emosi macam dulu,...hurmmmm

June 19, 2017

1st entry for 2017

assalamualaikum,

Bila belek2, 2017 takde langsung entry ye...giler bz engko ni asrina..bz la sangat, hahhaa..dewasa mematangkan kita, makin kurang menaip bagi aku, lagi aku rasa...sekurang2 nya ...aku dah tak banyak nak cerita masalah kt luar lagi.

well said, setelah beberapa tahun aku bawak moto dan kereta, last 2 weeks, aku ACCIDENT masa balik dari kerja...perghhh, rasa dunia kelam sekejap masa tu, ingat itu hari last kt dunia...dan sakitnya masih rasa sampai sekarang..syafakillah, Allah nak uji kan..aku redho..ada orang lg dasyat ujiannya...aku malas nk cerita macam mana aku accident, cukuplah aku katakan, aku gedebuk "menyembah" jalan tar...sakitnya Allah je tau....ni dekat 3 minggu lepas kejadian tu masih terasa sakitnya..walaupun luka luar da sembuh...phewww...jadi korang berhati2 la di jalan raya..kadang2 bukan salah kita pun, kita boleh jatuh...hermm

ok la..dah nak balik..ohhh ye ..sekarang bulan puasa..ahad ni raya...

Sekian,

March 15, 2016

PEREMPUAN

Assalamualaikum,

ade orang time period rasa nak marah-marah je, ade orang sebelum ...aku ni sebelum period memang rasa hangin je...takde angin takde ribut...rasa semua orang aku nak marah...time period mood memang swing, kadang orang tu ok je...tapi emosi sendiri...rasa nak nangis la...emosi, ishhh memang la begitu selalunya...jadi, kalau time-time gitu..eloklah kita bawak bertenang...seriously itu je selalu aku buat... 

diam tutup mulut, jangan bercakap, buat bodoh je....ada masalah pun ko tenang je ....yayayayyaya..itu je caranya ...

tu je nak bagitahu..

ok bye

March 1, 2016

Yang Lama Padamkan

Assalamualaikum,.

kalau tengok blog aku ni last post 2013 ....so dalam 3 tahun tak kan takde taip apa-apa kan.... of course adaaaa.... tapi aku dah padam... sesuatu yang menyakitkan hati tidak elok disimpan...padam, buang itu jalan terbaik ..hehehheh

sebenarnya aku rasa macam nak menangis....tapi tak keluar-keluar air mata ...kahkahkahkah...padahal tengah busy ni sekarang ...almaklumlah ade kenduri beso akan berlangsung kat rumah ... malas nak fikir sebenarnya...

btw, kemahiran menaip aku tak luntur lagi ...hahahhah ...tetiba..dah la bye...

February 25, 2016

Sekian lama - 2016

Assalamualaikum,

setelah sekian lama aku dah tak menaip kat sini ....selalu aku rasa sebab faktor umur dan macam2 dah berubah..dulu, semua benda aku rasa nk cerita kat kawan-kawan...especially mengenai lelaki, rasa macam tak boleh kalau tak cerita ....tapi sekarang dah tak ... tak tau la kenapa..tapi aku dah tak rasa nak cerita,..tunggu orang tu dah betul-betul akan jadi suami aku baru kot aku nak cerita..

Umur aku dah 26 dah weh .... Allah panjangkan umur aku sampai hari ni... a lot things happen...a lot things changed .....and everything make an experience ...

apa yang kau harapkan???? harapan aku semoga aku sentiasa gembira whatever situation happen... kawan-kawan baik aku semua dah kahwin..tipulah kalau tak terasa,...dah tak macam dulu, tapi aku tahu sejauh mana aku pergi, dorang tetap kawan baik aku dunia akhirat ..oh gosh..I'm crying .... aku tak nak terasa "desperate" nak kahwin..kahwin pun bukan perkara remeh...ko kena pilih betul-betul lelaki yang ko nak hidup bersama..bukan untuk sehari dua..untuk sepanjang hayat dan in sha Allah sampai syurga hendaknya ..

tapi the situation is, orang nak ko, tapi ko tak nak...orang yang ko nak belum tentu nak ko ..... ada orang yang dah lama senyap, tiba-tiba datang semula...tapi nak buat macam mana..hati kau dah takde untuk dia ...dan dah tak boleh nak mulakan semula ....Allah gerakkan hati kita untuk seseorang..sama ada memang dia jodoh kita atau sekadar singgah sebentar dalam hidup..tp walau apa pun terjadi aku harap aku kuat untuk elak dr sedih.....

aku percaya setiap orang yang datang dalam hidup aku bukan kebetulan ..ye bukan kebetulan...for the time being Allah gerakkan hati ni untuk seseorang.. I dont know what will happen next ...aku serahkan segalanya pd yg Maha Kuasa.

Sekian,



p/s : kalau awk baca ni,..sy happy tgk awk dgn dia ...jgn tunggu lama2 ..cepat2 kahwin . :) 


September 26, 2013

Selamat Hari Jadi Diri Sendiri -23

Assalamualaikum..

hari ni hari jadi aku...aku ok je kalau org x ingat ..huhuhu..serius ... tp yg pasti tiap hari jadi aku nk buat entry kat sini ..hhehhe

26/9/1990 -----> 26/9/2013 = 23 tahun..

Ya Allah ...dah 23 tahun aku hidup .. dr sekolah rendah, sekolah menengah..masuk poli..pastu skrg dah keje ...mcm2 yg dah dilalui .. tipulah kalau kata, x makin matang..rase byk jugak la yg da berubah.berubah dr segi perasaan, cara berfikir... mcm biasalah ..da umo2 mcm ni..org akan selalu berkata, cpt2 dpt jodoh..cepat2 kahwin ..hohohohho...aku amin kan ajeee... 

tp setiap kali hari jadi aku, aku rasa nk menangis....xtau la kenapa... rase mcm sedih.. umo makin bertambah .. makin tuaa :( ... ye la mne ade org makin muda kn..hmmmmmm... 

di umur 23 tahun ni...

tiada ape lagi yg akan aku minta dr Allah..semoga sisa hidup selepas ni akan lebih diberkati dunia akhirat..
kuatkan hati dan perasaan... kuatkan lagi iman....semoga aku x lalai dlm menikmati kegembiraan yg hanya sementara itu ... redha kn aku dgn setiap perkara yg berlaku..apa pun dugaan dan cabaran yg diberikan, moga Allah redhakan hati aku menerimanya ...aminn

taip ni je da boleh mengalir air mata..huhhhh... ok bye..

September 9, 2013

dari bujang sampai dah kahwin

uittttttt...

jauh di sudut hati aku ni..aku mmg rindukan diri aku yg dulu..yg suka bukak blog orang, baca ceritera hari2 org..then, aku pun sibuk menceritakan hari2 aku kt blog..dlu..mungkin dlm 1 hari boleh keluarkan smpai 5-6 entry.. tp sekarang mmg x la cerita dia..

dulu blogger yg bujang, skrg dah kahwin...how fast time flies..hikhok..contohnya mcm kak sepet tu, memula baca dlu time dia free hair lagi..pastu die da bertudung pastu skrg dah kahwin plak......masa itu berjalan..hehhe.. aku dr memula buat blog dlu, dah terfikir..kang kalau dah kawin, preparation dr merisik, sampai ke sanding nk cerita kt sini.. leulzzz...walaupn x tau la lagi semua tu bila akan terjadi..hahahahha.

kadang2 bila rajin, aku akan bukak la blog2 kakak yg dlu aku rajin singgah..naluri keinginan nk tahu apa yg jadi pada dorang sekarang membuak2..ecehcehceh...contohnya mcm k.diana..dlu aku bca time dia pregant anak kedua....skrg anak kedua dia tu pn da bulan dah.... huhh

well said.. aku bukan x nak story kt sini selalu...cuma kadang2 tu..aku cuba utk simpan sendiri agar ianya rahsia .. ..eh ape ko ckp ni... -,-"  ..hehheheh...btw, next week classmate time sekolah dlu nak kawen..ohmaiiii... 1 of my dearest friend nk kawen dah..aku plak yg mcm x percaya .. skrg mcm trend plak kn kawen muda ... best sgt rasanya.. lol ..ekekkeke..

ok ..itu je nk merepek.. boiiiii

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^