Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

June 20, 2017

Its Complicated

Assalamualaikum..

Nak taip, tapi takde idea...

Semoga apa pun yg terjadi, semoga hati ini redha, semoga hati ini kuat ..

Kalau boleh dah tak nak terlalu emosi macam dulu,...hurmmmm

June 19, 2017

1st entry for 2017

assalamualaikum,

Bila belek2, 2017 takde langsung entry ye...giler bz engko ni asrina..bz la sangat, hahhaa..dewasa mematangkan kita, makin kurang menaip bagi aku, lagi aku rasa...sekurang2 nya ...aku dah tak banyak nak cerita masalah kt luar lagi.

well said, setelah beberapa tahun aku bawak moto dan kereta, last 2 weeks, aku ACCIDENT masa balik dari kerja...perghhh, rasa dunia kelam sekejap masa tu, ingat itu hari last kt dunia...dan sakitnya masih rasa sampai sekarang..syafakillah, Allah nak uji kan..aku redho..ada orang lg dasyat ujiannya...aku malas nk cerita macam mana aku accident, cukuplah aku katakan, aku gedebuk "menyembah" jalan tar...sakitnya Allah je tau....ni dekat 3 minggu lepas kejadian tu masih terasa sakitnya..walaupun luka luar da sembuh...phewww...jadi korang berhati2 la di jalan raya..kadang2 bukan salah kita pun, kita boleh jatuh...hermm

ok la..dah nak balik..ohhh ye ..sekarang bulan puasa..ahad ni raya...

Sekian,

March 15, 2016

PEREMPUAN

Assalamualaikum,

ade orang time period rasa nak marah-marah je, ade orang sebelum ...aku ni sebelum period memang rasa hangin je...takde angin takde ribut...rasa semua orang aku nak marah...time period mood memang swing, kadang orang tu ok je...tapi emosi sendiri...rasa nak nangis la...emosi, ishhh memang la begitu selalunya...jadi, kalau time-time gitu..eloklah kita bawak bertenang...seriously itu je selalu aku buat... 

diam tutup mulut, jangan bercakap, buat bodoh je....ada masalah pun ko tenang je ....yayayayyaya..itu je caranya ...

tu je nak bagitahu..

ok bye

March 1, 2016

Yang Lama Padamkan

Assalamualaikum,.

kalau tengok blog aku ni last post 2013 ....so dalam 3 tahun tak kan takde taip apa-apa kan.... of course adaaaa.... tapi aku dah padam... sesuatu yang menyakitkan hati tidak elok disimpan...padam, buang itu jalan terbaik ..hehehheh

sebenarnya aku rasa macam nak menangis....tapi tak keluar-keluar air mata ...kahkahkahkah...padahal tengah busy ni sekarang ...almaklumlah ade kenduri beso akan berlangsung kat rumah ... malas nak fikir sebenarnya...

btw, kemahiran menaip aku tak luntur lagi ...hahahhah ...tetiba..dah la bye...

February 25, 2016

Sekian lama - 2016

Assalamualaikum,

setelah sekian lama aku dah tak menaip kat sini ....selalu aku rasa sebab faktor umur dan macam2 dah berubah..dulu, semua benda aku rasa nk cerita kat kawan-kawan...especially mengenai lelaki, rasa macam tak boleh kalau tak cerita ....tapi sekarang dah tak ... tak tau la kenapa..tapi aku dah tak rasa nak cerita,..tunggu orang tu dah betul-betul akan jadi suami aku baru kot aku nak cerita..

Umur aku dah 26 dah weh .... Allah panjangkan umur aku sampai hari ni... a lot things happen...a lot things changed .....and everything make an experience ...

apa yang kau harapkan???? harapan aku semoga aku sentiasa gembira whatever situation happen... kawan-kawan baik aku semua dah kahwin..tipulah kalau tak terasa,...dah tak macam dulu, tapi aku tahu sejauh mana aku pergi, dorang tetap kawan baik aku dunia akhirat ..oh gosh..I'm crying .... aku tak nak terasa "desperate" nak kahwin..kahwin pun bukan perkara remeh...ko kena pilih betul-betul lelaki yang ko nak hidup bersama..bukan untuk sehari dua..untuk sepanjang hayat dan in sha Allah sampai syurga hendaknya ..

tapi the situation is, orang nak ko, tapi ko tak nak...orang yang ko nak belum tentu nak ko ..... ada orang yang dah lama senyap, tiba-tiba datang semula...tapi nak buat macam mana..hati kau dah takde untuk dia ...dan dah tak boleh nak mulakan semula ....Allah gerakkan hati kita untuk seseorang..sama ada memang dia jodoh kita atau sekadar singgah sebentar dalam hidup..tp walau apa pun terjadi aku harap aku kuat untuk elak dr sedih.....

aku percaya setiap orang yang datang dalam hidup aku bukan kebetulan ..ye bukan kebetulan...for the time being Allah gerakkan hati ni untuk seseorang.. I dont know what will happen next ...aku serahkan segalanya pd yg Maha Kuasa.

Sekian,



p/s : kalau awk baca ni,..sy happy tgk awk dgn dia ...jgn tunggu lama2 ..cepat2 kahwin . :) 


September 26, 2013

Selamat Hari Jadi Diri Sendiri -23

Assalamualaikum..

hari ni hari jadi aku...aku ok je kalau org x ingat ..huhuhu..serius ... tp yg pasti tiap hari jadi aku nk buat entry kat sini ..hhehhe

26/9/1990 -----> 26/9/2013 = 23 tahun..

Ya Allah ...dah 23 tahun aku hidup .. dr sekolah rendah, sekolah menengah..masuk poli..pastu skrg dah keje ...mcm2 yg dah dilalui .. tipulah kalau kata, x makin matang..rase byk jugak la yg da berubah.berubah dr segi perasaan, cara berfikir... mcm biasalah ..da umo2 mcm ni..org akan selalu berkata, cpt2 dpt jodoh..cepat2 kahwin ..hohohohho...aku amin kan ajeee... 

tp setiap kali hari jadi aku, aku rasa nk menangis....xtau la kenapa... rase mcm sedih.. umo makin bertambah .. makin tuaa :( ... ye la mne ade org makin muda kn..hmmmmmm... 

di umur 23 tahun ni...

tiada ape lagi yg akan aku minta dr Allah..semoga sisa hidup selepas ni akan lebih diberkati dunia akhirat..
kuatkan hati dan perasaan... kuatkan lagi iman....semoga aku x lalai dlm menikmati kegembiraan yg hanya sementara itu ... redha kn aku dgn setiap perkara yg berlaku..apa pun dugaan dan cabaran yg diberikan, moga Allah redhakan hati aku menerimanya ...aminn

taip ni je da boleh mengalir air mata..huhhhh... ok bye..

September 9, 2013

dari bujang sampai dah kahwin

uittttttt...

jauh di sudut hati aku ni..aku mmg rindukan diri aku yg dulu..yg suka bukak blog orang, baca ceritera hari2 org..then, aku pun sibuk menceritakan hari2 aku kt blog..dlu..mungkin dlm 1 hari boleh keluarkan smpai 5-6 entry.. tp sekarang mmg x la cerita dia..

dulu blogger yg bujang, skrg dah kahwin...how fast time flies..hikhok..contohnya mcm kak sepet tu, memula baca dlu time dia free hair lagi..pastu die da bertudung pastu skrg dah kahwin plak......masa itu berjalan..hehhe.. aku dr memula buat blog dlu, dah terfikir..kang kalau dah kawin, preparation dr merisik, sampai ke sanding nk cerita kt sini.. leulzzz...walaupn x tau la lagi semua tu bila akan terjadi..hahahahha.

kadang2 bila rajin, aku akan bukak la blog2 kakak yg dlu aku rajin singgah..naluri keinginan nk tahu apa yg jadi pada dorang sekarang membuak2..ecehcehceh...contohnya mcm k.diana..dlu aku bca time dia pregant anak kedua....skrg anak kedua dia tu pn da bulan dah.... huhh

well said.. aku bukan x nak story kt sini selalu...cuma kadang2 tu..aku cuba utk simpan sendiri agar ianya rahsia .. ..eh ape ko ckp ni... -,-"  ..hehheheh...btw, next week classmate time sekolah dlu nak kawen..ohmaiiii... 1 of my dearest friend nk kawen dah..aku plak yg mcm x percaya .. skrg mcm trend plak kn kawen muda ... best sgt rasanya.. lol ..ekekkeke..

ok ..itu je nk merepek.. boiiiii

May 12, 2013

ting tong

assalamualaikum...
ehem...first time taip entri via tab ni..tercapai jugak impian..hahaha..yeaa kekok ok.dgn typo nye lg..sokey, kita taip pelan2..hihihi
 harini nk merepek je..
situasi dimana kita xtau mcm mne nk buat org selesa dgn kita..situasi di mana kau pilih utk tunggu dan lihat..situasi dimana kau suka, tp malu nk ckp ..erk !
 
 ok itu je... ♡♡♡♡
 k..bye
 














May 8, 2013

Aku dan Politik

Assalamualaikum

PRU 13, atau nama panjangnya Pilihan Raya Umum ke-13 baru saje berlalu 2 hari lepas... so, for the first time , pada umur 23 tahun, sy menjadi salah seorang pengundi ...well, dah lama  jugak daftarnya..takut last minit daftar sekali kena tunda mengundi utk next Pru pulak..

bila dah makin berumur ni actually fikiran kita memang da makin forward kan..dulu, rasa semak je politik2 ni, tp skrg...silap hari bulan, kite pun boleh jadi fanatik/taksub dgn politik kalau x pandai kawal..sume org ade pendapat masing2 dalam hal politik ni...aku lebih suka tgk org tweet politik yg berhemah, bg pendapat dan idea, atau pun sebarkan idea yg bernas mengenai parti politik yg dorang sokong, dari org yg hanya tahu memerli... sungguh I cant brain this..perli orang sana, perli sini...

bagi aku, sokong lah mana2 parti, as long as kau tahu apa yg parti tu perjuangkan..sepanjang tempoh berkempen hari tu, kt twitter mmg ramai keyboard warrior..kutuk sana, kutuk sini, ade yg betul2 serius berkempen, ade jugak yg menjadi neutral. dok tengah2...well, itulah kehidupan manusia ni..serba x kena...

sebenarnya byk yg aku nak kongsikan kt sini pengalaman pertama aku pergi mengundi, tp idea tepu plak, xdpat keluar..tersekat kt kepala...hahaha..tp isu2 yg famous utk Pru 13 ini :

1. Dakwat kekal x kekal,
2. Pengundi hantu.
3. Blackout tetiba.

ni isu yg hot la dikatakan..nantilah bila aku da semangat nk cerita psal politik2 mengikut kefahaman aku dan kalau rajin, aku taip kt sini..terasa masih bersedih akibat kekalahan ini...huhuhu

Bila awek ex jd stalker !

Assalamualaikum

tajuk entry tu poyo je lebih...ahahhahh..xde ape la...evento, kite ni dah lama x contact each other..but, serba sedikit mesti kita tahu perihal ex kita itteww kan..hahha..It's smething shock la to me, when ur gf follow me on twitter...add me in facebook...I dont know, she's just adding without knowing nothing or mmg sesaja nk follow ex bf dia ini...aherherher

Not a big deal la for me.... benda da lepas, I dont want it to bother me, and I'm not interesting at all la with all the things happen to both of u...since "the date" I still believe U are the one who responsible to our "break"...hahhahaha..boleh mcm tu?

so, to those yg terasa..actually..I was forgot everything that I've been through with "urs"...so, skrg ni mmg dah xde apa2 dah yg aku rasa....dah x rasa nk balik semula, or berbaik, berkawan whatsoever dgn kekasih awak ittewww..dont worry.. aku bukan perampas, and aku pn xnak terhegeh2 dekat org yg mmg dah leave me before....prinsip aku senang je, time dia jd "milik" kau, treat he/she well, setia, and sebagainya..do the best for your relationship..but ...once its "broken", ....there's no point to u for looking back ...just forget it....that's what I do..

well..mmg since "hari tu", aku mmg da x pna serius bercintan2 ni...just going with the flow, bila da smpai seru Allah datangkan lelaki yg nak jadi suami aku..I just follow .. 

InsyaAllah...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^