Thanks sebab tekan ini.. :))

September 28, 2011

Joml layan SUPER JUNIOR

Bosan2, boring2, sedih2....antara perkara yg boleh dibuat utk m'hilangkannya ialah...

layan MR SIMPLE NI LER...HHEHE

aku bagi link ye..susah plak nk upload kan video die...

SUPERMAN + MR SIMPLE


berjuta kali da aku tengok video ni, hebat betul penangan dorang ni..x jemu kot..ensemnye dorang ni....indah sungguh ciptaan Allah..

aku rase aku nak pergi konsert dorang akan datang.....huhuhu....


Happy bufday to ME

Assalamualaikum...

da lambat kot utk wish ni,hehe..bfday aku 26/9/11 ari tu...baru skrg nk cite...adoi!!
bfday aku berjalan seperti hari biase, xde yang luar biase pun, no cake or suprising(betul ke eja ni) pun,
aku sebenarnya x kisah pun psal bufday aku ni...aku x marah pun kalau xde orang wish or celebrate, serius ni..x tipu..

google je


small matter je bagi aku....aku x pernah mengharapkan orang wat celebrate bufday aku..so, jangan risau kalau ade yg x sempat wish tu...aku ok je..

so....genap la 21 tahun aku hidup di dunia ni...banyak yang da ditempuhi, dan masih banyak lagi yg perlu aku tempuhi selepas ni....banyak sangat nikmat yg da diberikan kpd aku..sesungguhnya, aku happy sangat dengan life sekarang ni...(tp knp aku tacing lebih plak ni ? )

kalau banyak sangat perkara yg lepas kite ingat ...ia akan membuatkan kite sedih, sebab semua tu hanya tinggal kenangan, yang xkan boleh di "reverse" balik...kenangan mase skolah rendah, sekolah menengah...haihh..mcm2 kenangan...

...........................................

teringat mase bufday aku yg ke 18,...

aku ingatkan die lupe....aku siap "bet" lagi dengan officemate, memang aku rase die x ingat bufday aku..then, tup2 bila jumpe tu..terkejut plak...hihih...die bagi gelang tangan n kek..sambil ucapkan "selamat hari jadi ina"....rindunye kt abg,..rase nk jumpe je abg skrg ni...

walaupun kite dekat tp ade batu penghalang yg besar utk kite jumpe....da 3 tahun berlalu...anak abg pn da makin besar kn??...sorry ni ari ni jiwang sikit......aku terserempak dengan "abg" 2 ari before puase ari tu, aku yakin itu dia, walaupun sekali imbas je...tp mase tu mata bertentang...

ye, memang "abg" pun...sambil dukung baby perempuan di pelukan die...YA Allah...hanya Allah yang tau perasaan aku time tu..aku terus x toleh, sbb aku x nak "abg" cam aku...terkaku, terkedu, hanya tu yg aku rase saat tu...yup!! lelaki yg pernah aku sayang kini da jadi milik orang lain..da jadi bapa kpd anak perempuannya...aku pernah cite pasal "abg", mase berpisah dgn die adalah antara saat2 yang sukar aku hadapi selama aku hidup ni..di saat, jiwa remajaku masih meronta...aku sayang die wehh..teramat sayang....


tp Allah lebih tau segalanya, DIA bawa "abg" pergi jauh dr hidup aku..sekarang abg da bina masjid die sendiri.....gelang abg masih ina simpan sampai hari ni...nombor telefon abg pn ina x pernah lupe..ina pelik,abg pernah call, tp ina x kan call balik...ina xkan ganggu rumahtangga abg....

..................................................................

masih segar lagi kenangan tu..itulah pertama kali dalam hidup aku...dan selepas tu..belum ade lagi lelaki yg buat mcm tu...hanye 2 lelaki (bukn muhrim) yg selalu bermain di kotak ingatan aku ni...insyaAllah, sorang lagi tu, memang da xde jdoh, aku xkan kacau rumah tangga orang.....sorang lagi???

wallahualam...aku serahkan pd NYA YANG MAHA MENGETAHUI SEGALA-GALANYA, DAN YANG MAHA MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UTK HAMBANYA..



*sorry...segalanya aku da lupakan, entry ni cuma refresh sekejap je..

September 25, 2011

Deactivated akaun facebook

sape xde facebook???...



susah nk caye kalau someone tu xde facebook....huhhuh...nowadays, sumenye facebook..kalau banner iklan tu mesti ade "kunjungi laman facebook kami at www.facebook dot bla bla bla...."
aku pun baru setahun lebih je guna facebook...

ade orang beribu2 friend die....huhh...aku ni jenis x suka add orang yg x dikenali, kalau kenal pun, belum tntu aku add...n aku pun x suke orang yg x dikenali add aku...hahah..poyo gile kan..!!

jadinye , sume mmbe dalam friend list tu aku kenal la...so...xde la tema
"cinta mukabuku"..hehe..BFF aku kt poli, sape lagi aishah n juli la..dorang menemui cinta dorang pun kt FB....ok la kalau kenal dgn orang yg betul...

aku nak jugak jmpe cinta kt FB, msalahnye..org yg x kenal, aku x approve, mcm mne nk jumpe "cintamukabuku" ni???


tu la sape suh x approve je kan..heheh..yang bosan tentang FB ni, bg aku la...

1 - kadang2 rase mual tengok pic2 yang "ala2 comel + gedik " tu..

2 - paling x suke bile orang nk menunjuk-nunjuk ..contohnye, status die :

"baru pas makan at starbucks -at United Kingdom"

ini realiti ye.. nak bg tau dunia la tu, die ade kt UK sekarang ni....kalau ye pun, x yah la sampai setiap jam ko update status ko tu yg mengatakan ko kt sni, kt situ..haiisshh.


3 - sentiasa menceritakan kisah peribadinya, "baru pas dating", lipas masuk bilik pun leh jadi status, baru clesh...lagi la byk status sedih yang nak diupdate kan...

4 - paling aku x suke kalau orang suke menyindir kt FB ni. ayat penuh madah berhelah, semata2 nak menyindir orang yang berkenaan. and bile da terasa "write a comment" la sebanyak-banyaknye......haiiii...bosan2.. sbb tu org lain leh tau kalau si A gado dgn si B....FB menceritakannya (tp dorg yg create sndri)

5 - the last but not least....jeles bile kite tengok FB orang tu...jels mcm mne ?? bia aku je yg tau..wokeh..

................................................................

tapi FB ni ada juga kebaikannye, x dinafikan.....

since aku da rase bosan dgn FB ni...jadinye, aku deactivated kan la FB aku...buat sementara waktu je la...hihihi.....ayat gebang je kan..pd hal for temporary je...adoi...







*bos aku blocked FB ni kt ofis...No FB...!!

Hari Ahad yang bosan!!

selamat berhujung minggu semua...

untung la sesape yang ade g open house, kenduri kahwin, kenduri tunang ke....hehhe...xla terperuk kt rumah jer...every weekend aku selalu mcm ni...sabtu ahad, xde tempat nak dituju..bosan dol...
emmm..kalau ade bf boleh la jugak kot diajak kuar, baru feel sikit..hahahah.

hemmm..bosannya....nak2 plak hujung2 bulan ni, lagi kena berkire2 nk kuar, maklumlah da kuar tu mesti ade la TERbelanja duit..hhuhuh..


September 23, 2011

naluri keibuan tu semakin kuat plak...cehh!!

assalamualaikum...

yess!!...esok cuti...huhuhuh....1 open house esok..emmm..tibe2 ari ni aku nak merepek jap la..
kejap je....aku ni baru berumur 21, bagi aku umo aku ni mcm da "tue" la gak..tp orang tue cakap umo 21 ni sangatlah muda... (kalau korang berfikir mcm tu korang da tue la tu, hihih )...nak buat loan kete pun x lepas (aku kje swasta,bukn snang nk wt loan), alasan yang pihak bank cakap umo muda lagi, salah satunye la tu...

*anak sape la ni, muke die femes kt fb... :))

kalau orang2 dulu ckp la umo baya aku ni mungkin da ade 4 orang anak...tp itu, kisah dulu la...tp..hemm..aku rase sekarang pun da banyak mcm dulu...kawin usia muda...yang aku cakap ni x termasuk yang "terr..ter...terrr..." tu ye....kawan kelas aku sendiri pun yang pertama kawin mase kiteorang umo 18 tahun, sehinnga sekarang ni lebih 5 orang jugak la mmbe sebaya aku yang da kawin..secara sah ye..

tibe2 aku post mcm ni bukan ape tau....lately ni....semenjak aku da keje ni la...kerap pulak aku terserempak dengan parents muda...yang dukung bayi...and setiap kali tu jugaklah aku akan toleh 2-3 kali nak tengok betul2 muka suami n isteri tu...walaupun aku xleh nak sahkan dorang tu suami isteri or couple yang saje suke bawak adik2 g jalan ...tp aku rase kebanyakan yang bawak baby mestilah suami isteri kan..huuhh

sebab ade some couple suke bawak adik kecik ikut sekali..ye la kalau adik besar, menyibuk...kalau adik kecik, x lah menyibuk sangat..heheh....2 hari sebelum raya ari tu, kawan sekolah aku, sebaya aku la kan, baru melahirkan seorang baby boy...da jadi mama da die...mcm bes je do...




Allah menjadikan kite ni berpasangan jadi normal la if kite rase bosan bile xde someone yang special dalam hidup kite....tp sebagai seorang islam kite x boleh cakap hidup ini membosankan...!!


bile tengok kawan2 sebaya da ade baby, hemm...teringin plak rasenye..hahhahaha..
gatal x ??...kahkahkahkah....






September 19, 2011

New look for my blog

ehm, ehm...macam yang aku pernah cakap sebelum ni, blog aku under construction..and actually semalam disebabkan aku banyak masa lapang untuk melayari blog ni (skema ayam gile ayat aku ni) aku pun g la godek2 setting blog, last2 nye dapat la upe ini... yang korang tengah tengok sekarang ni la...simple je kan sebenarnya..bagi aku simple n comel..hahaha (gile perasan)

kalau blog berat2 pun bukan orang tengok sume pun.hhuhuh..macam blog abg khalis, simple je, tp hemm....banyak pembaca setia die, salah seorangnya aku la tu..bosan2 kt ofis, terjah blog die..syok!! dari cite kanak2 sampai la cite 48sx..sume ade..kuakuakua..


kenapa x de pic aku yang besar ??

emm..malu la plak letak gambar sendiri..hehe..cukup la tu ade gambar kecik kat sidebar kiri tu..huhuh...

kenapa xde facebook badge kt blog ni?

kalau aku jawab, nanti korang mesti cakap aku poyo.....nak buat facebook "like" mcm x layak je, hehe...xpelah...aku jwab dalam hati je ok.. :))


kenapa tukar "KISAHATI" ??

name blog ni "kisahati", tp url still cintareena.blogspot.com.....dulu mase mula2 buat blog ni time nga putus cinta, tu la nama die jadi "cintareena", konon nak cite pasal cinta je..kononye la....then, da lame tulis blog baru terasa, sume cite yang aku taip ni adalah datang dari hati aku sendiri..so jadilah "kisahati"..kihkihkih...

kenapa "kisahati" kenapa x "kisah hati" ??

saje nak jadi unik sikit.."kisah hati" tu macam biase sangat, "kisahati" tu macam unik la ...hahhah
perasan sendiri je..

*tibe2 teringin nak ade abang plak..abg kandung eh..

Oleh2 dari bos!!

assalamualaikum...

selamat petang...hari isnin adalah hari yang paling memalaskan bagi pekerja...huhuh..eh student pun same kan..sebabnye, isnin permulaan hari ...nak2 plak selepas cuti 3 hari, lagi la berat je badan ni nak bangun pagi ..kan2??...

dulu aku pernah cite pasal company aku wat company trip ke Hat Yai Thailand, then 16/9/11 ari tu dorang pergi...mase masuk keje tadi, aku tertunggu gak apelah oleh2 dorang belikan utk aku..hehe..

terutamanya dari my boss..so far selama aku keje kat sini, everytime my boss g outstation die mesti belikan something utk staff die..huhuh..cuma sekali je, die g Hong Kong, time ni die x belikan pape, tapi...hehhe..die hulur duit kat kteorang..hehe..adelah 3 angka.. :))

agak bagus la jugak boss aku ni, bes plak rasenye...hahahha...
eh, berbalik kepada cite sebenar...masuk2 je die kt ofis tadi, die letak something atas meja aku..
upe2 nye its was a bag..a purple bag.....sape x suke orang bagi hadiah kan.??!! kalau x mahal pun, at least itu tanda die ingat kite..nak2 plak die ni chinese....(eh, puji lebih2 plak)...hihiih..


lebih kurang mcm ni la....sorry x masukkan pic sebenar .. :)


yang mamat tu dapat wallet, smart la gak wallet die dpt tu...

(kenapa la ko masuk lambat, kalau x mesti bersemangat aku nak pergi...haishh..)

September 18, 2011

Lega ....TAX xde or ditanggukhkan??

selamat petang semua..

ari tu aku pernah bengang about pengenaan cukai 6% untuk topup prepaid, and rasenye ramai da tau....cukai tu "ditangguhkan" , ini berdasarkan surat khabar yang aku baca la...DITANGGUHKAN bermaksud lambat laun cukai ni pasti akan dibuat juga kan????..

kenapa tak cakap dibatalkan terus???..hemm... apakah?? mengapakah??...

Sesuai ke lagu background ni??


assalamualaikum..

selamat berhujung minggu semua..

acctually kalau korang perasan aku baru tukar lagu background blog aku ni....

SUPER JUNIOR - MR SIMPLE..

aku minat gile lagu ni....haishh....cumanya, aku terpk gak sesuai ke letak lagu ni ??. sbb nye, aku tengok blog aku ni mcm islamik2 sikit, (sikit je la)........

*kalau aku da bosan dengar lagu ni, aku tukar eh..

September 9, 2011

LEPAS NI kena jimat topup...errrr


assalamualaikumm

before aku nak tido ni ,aku nak bengang dulu...ari ni dapat mesej yang mengatakan kad prabayar akan dikenakan tax kerajaan bermula 15/9/11..korang dapat x msg tu....???

errr..sungguh BO***....aku belum mencarut lagi k..huhuh....haishh...lepas ni tax apa pulak kena bayar......saje nak suruh kita guna bill, bagi aku yang x bape bz dengan hp ni, aku rase topup ler yang menjimatkan...and rase lebih berbaloi..bagi aku la......

aku x faham kenapa ade tax ni??..boleh x sesape yang baca ni jelaskan kt sy...??...macam mana nak berjimat ni kalau semua harga barang naik, kalau harga x naik, ade TAX plak.....ada2 je..

ok ..aku x nak berpolitik dalam blog ni....lu pikir la sendiri...


aku rase lepas ni tajuk diatas bleh dikurangkan....



*anda berhak bersuara jika anda mengundi sahaja......jadi tunggu PRU akan datang.. :))

September 6, 2011

Biarlah blog INI berbicara



tengahari tadi baru sy baca ...

untuk luahkan secara terus kepada awk, insyaAllah la x.......sy da banyak kali kot wat mcm tu..
doa sy, kalau memang kita diciptakan untuk satu sama lain, dekatkanlah hati kita walau jasad jauh beribu batu, sabarkanlah wahai hati, walau terpaksa menunggu lama, setiakanlah diri kita, walau banyak godaan depan mata.....

andainya, sy bukan dr tulang rusuk awk, pergilah jauh2 perasaan sayang ni.....hilangkanlah segala ingatan dan kenangan waktu kite bersama...

sesungguhnya, hati ini telah redha dr hari kita berpisah....baru setahun hati ni diduga, dn ia masih kukuh seperti dulu..mungkin masa belum mampu utk mengubatinya..


ok..jangan muntah hijau, aku jiwang pg2 nih.. hihihi



ohh..staf baru....

assalamualaikum....

kenyang ke wehh, makan rendang, ketupat, nasi impit, almond london..n macam2 lagilah..kenyang ke??.. baru tingat, raya ni aku x makan lagi ketupat..uwaaaa....terliur plak nih..haishh...baru ari ni aku bukak blog aku ni...even under construction, tp nak post gak satu entry before tido ni...

citenya gini, sesampainye aku kat ofis tadi,,emm tibe2 ade plak staff baru...staff baru tu aku x bape nak kisah sangat la kan...yg aku kisahnya...die lelaki, muda lak tu..

.alaaaa, x suke la sebenarnya, pd hal bukan aku yang bayar gaji die..hahahah...xde la...x selesa bile keje dengan lelaki ni..kalau da tue ok lagi..ni tue 2 tahun je dari aku...adoi...nanti membuatkan aku tercover2 cun depan die ...ahahhha...jangan muntah merah 0k..

da la ofis aku x besar mane pun, and aku selalu ditinggalkan sorang dalam ofis...and lepas ni tinggal sorang dengan die la..haishh..hahah...

*bertambah semangat la aku g keje lepas ni..hehhe


OK TAKDE HEADER

blog aku ni under construction sekarang ni..nanti bile free aku edit balik...susah plak nak edit2 die, esk nak keje..tido tu amat bermakna bg aku time2 keje ni..heheh....adoi...

ok, bye

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^