Thanks sebab tekan ini.. :))

September 28, 2011

Happy bufday to ME

Assalamualaikum...

da lambat kot utk wish ni,hehe..bfday aku 26/9/11 ari tu...baru skrg nk cite...adoi!!
bfday aku berjalan seperti hari biase, xde yang luar biase pun, no cake or suprising(betul ke eja ni) pun,
aku sebenarnya x kisah pun psal bufday aku ni...aku x marah pun kalau xde orang wish or celebrate, serius ni..x tipu..

google je


small matter je bagi aku....aku x pernah mengharapkan orang wat celebrate bufday aku..so, jangan risau kalau ade yg x sempat wish tu...aku ok je..

so....genap la 21 tahun aku hidup di dunia ni...banyak yang da ditempuhi, dan masih banyak lagi yg perlu aku tempuhi selepas ni....banyak sangat nikmat yg da diberikan kpd aku..sesungguhnya, aku happy sangat dengan life sekarang ni...(tp knp aku tacing lebih plak ni ? )

kalau banyak sangat perkara yg lepas kite ingat ...ia akan membuatkan kite sedih, sebab semua tu hanya tinggal kenangan, yang xkan boleh di "reverse" balik...kenangan mase skolah rendah, sekolah menengah...haihh..mcm2 kenangan...

...........................................

teringat mase bufday aku yg ke 18,...

aku ingatkan die lupe....aku siap "bet" lagi dengan officemate, memang aku rase die x ingat bufday aku..then, tup2 bila jumpe tu..terkejut plak...hihih...die bagi gelang tangan n kek..sambil ucapkan "selamat hari jadi ina"....rindunye kt abg,..rase nk jumpe je abg skrg ni...

walaupun kite dekat tp ade batu penghalang yg besar utk kite jumpe....da 3 tahun berlalu...anak abg pn da makin besar kn??...sorry ni ari ni jiwang sikit......aku terserempak dengan "abg" 2 ari before puase ari tu, aku yakin itu dia, walaupun sekali imbas je...tp mase tu mata bertentang...

ye, memang "abg" pun...sambil dukung baby perempuan di pelukan die...YA Allah...hanya Allah yang tau perasaan aku time tu..aku terus x toleh, sbb aku x nak "abg" cam aku...terkaku, terkedu, hanya tu yg aku rase saat tu...yup!! lelaki yg pernah aku sayang kini da jadi milik orang lain..da jadi bapa kpd anak perempuannya...aku pernah cite pasal "abg", mase berpisah dgn die adalah antara saat2 yang sukar aku hadapi selama aku hidup ni..di saat, jiwa remajaku masih meronta...aku sayang die wehh..teramat sayang....


tp Allah lebih tau segalanya, DIA bawa "abg" pergi jauh dr hidup aku..sekarang abg da bina masjid die sendiri.....gelang abg masih ina simpan sampai hari ni...nombor telefon abg pn ina x pernah lupe..ina pelik,abg pernah call, tp ina x kan call balik...ina xkan ganggu rumahtangga abg....

..................................................................

masih segar lagi kenangan tu..itulah pertama kali dalam hidup aku...dan selepas tu..belum ade lagi lelaki yg buat mcm tu...hanye 2 lelaki (bukn muhrim) yg selalu bermain di kotak ingatan aku ni...insyaAllah, sorang lagi tu, memang da xde jdoh, aku xkan kacau rumah tangga orang.....sorang lagi???

wallahualam...aku serahkan pd NYA YANG MAHA MENGETAHUI SEGALA-GALANYA, DAN YANG MAHA MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UTK HAMBANYA..



*sorry...segalanya aku da lupakan, entry ni cuma refresh sekejap je..

1 comment:

WaWa said...

happy birthday kak reena !
may ALLAH bless u. lap u kak reena ! <3 =)

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^