Thanks sebab tekan ini.. :))

February 29, 2012

entry 29/2/2012

selamat malam kawan2...cehh!!! skema2....heheh...

tahun ni tahun lompat eh....4 tahun sekali je leh jumpe tarikh 29/2 ni...jadi..aku pun tak nak terlepas utk meng 'hot' kn lg tarikh ni.....celah mne ntah hot nye...hahaha

tarikh aku menaip ni ialah 29/2/2012...so, tahun depan aku xleh lagi taip pd tarikh yg sama dengan hari ini....tunggu 4 tahun lg, baru leh post entry pada tarikh same dengan ini..cumanya tahun je lain....adoi...ape ke pelik ayat aku ni..

doa aku utk 4 tahun akan datang ialah.....................semoga aku cepat kahwin...amin....mane la tau...pd tarikh yg same dgn hari ni, aku post entry psal anak2 aku..wahh!!! terus anak2 ko..........hheheeh

.....

sekian...esok bulan mac.... :)))

Esok nak g interview!!

assalamualaikum....

xde ape nak diceritakan...

esok nak g interview yang aku cakap 2 hari lepas...huhu....

wish me luck!!! ..lemah la kaki nk g ni..emmm

February 28, 2012

entry gedik | Aku seorang yang.........................................

entry poyo and bajek retis sikit...cehh!!!

aku seorang yg...

  • easy going.
  • komited
  • poyo kadangkala :p
  • cepat terasa dengan pakwe.....wekkk!!
  • kaki jalan....
  • seorang kawan yg sporting "kot"....
  • seorang kakak yg garang..
  • punctual..
  • always negative thinking in love relatioship....(sbb tu xpna lame)
  • seorang yg setia..


*cukup la tu....kang banyak2 kang....ade gak x lena perut, nk muntah hijau, kuning , merah....ha!! ckup wane lampu isyarat..hahahah


ok....tata...

Aku tak perlukan lelaki kedekut

untuk pembaca lelaki...anggaplah ape yang aku cite ni sebagai tips utk korang berdamping dengan pmpuan, nk ngorat ke or ape2 je la yg seangkatan dengan perempuan..hehhe

xyah nk tips sangat la kn....:p

macam yang aku pernah cite sebelum2 ni kt SINI ....mengikut pandangan aku la...kami perempuan ni memang berharap utk tidak berjumpa dengan lelaki yg kedekut, berkira, takut kuarkan duit dan seangkatan dengannye...

hemm...aku rase ayat aku sangat skema kt atas ni...mcm hipokrit plak... adoi....


ok la...xyah skema sangat okeh.....well!! pmpuan memang suke lelaki banyak duit.....sape tak suke ye dak??...tp tu bukanlah "motif" utama nak berkenalan dengan lelaki "masyuk", cumanya kalau dapat yg poket berkepuk ni, ianya adalah satu bonus utk kami..eh!! tetibe.. :p

aku pn x "pandang duit sangat".....faham kn ayat aku tu.....hehehe :p ...aku x kisah kaya atau miskin...cehh!! (ayat standard la wehh).....cuma 1 je aku harapkan, jgn la "lokek" sangat dengan duit ko tu.....itu nak berkira, ini berkira......alasan u alls ,

"alaaa.....x kahwin lg, wt pe nak berhabis duit utk awek"....

itu aku tau.....ooohh. bab ni pandai plak ko cakap x kahwin lg....bile awek ko tu x manje, x ajak ko kuar g jejalan...xde plak ko ckp istilah "tak kahwin lagi"....

kalau setakat topup n belanja mkn pn nk berkira.....ooh!! parah...adehh..

aku susah la nk explain kn situasi yg aku cuba sampaikan ni.....yang pastinya aku berdoa, semoga jodoh aku bukanlah lelaki kedekut...biarlah x kaya , asalkan rezeki die tu die sanggup kongsi semuanya dengan aku...

nota hati : ramai org cakap pmpuan lebih kedekut dr lelaki......ye ke??

Tiada Mood

assalamualaikum....

dah 2 hari tak menaip disini....tiada mood la kawan2....mengenai kenduri kahwin yg aku cite kat SINI ....insyaAllah nanti2 bile aku free dan ber'mood...aku cite n attach pic sekali ye....

hari khamis ni aku ade interview ..... actually lupe gile bile aku apply job tu...then, tup2 semalam ade orang call suruh datang interview, aku punya la cek balik email2 resume yg aku dah emelkan.....then I found it...itu job for Junior Private Secretary/ Account Assistant......

ni yang lemah ni nak g interview2 bagai ni......kalau jadi aku g khamis ni, ianya akan menjadi temuduga kerja kali ke-3 selepas aku tamat belajar pada April 2011 ari tu.....aku gementar hanya kerana satu sebab....iaitu...
.
.
.

.
.
.

nak speaking "london" la tu.........kang mule la kuar broken english aku....kalau dr rumah da hafal skrip bagai, tp bile sampai depan interviewer tu, mule la aku terketar-ketar...mule la aku rase lidah aku pendek, tergagap-gagap......ceiitt!!!!

aku rase , aku sangat yakin kalau fully interview with malay language....huhuhu....tau tak betapa pentingnye English Education ni.....hehehhe

ok la ..itu je...sekian..

February 26, 2012

Kenduri kahwin amik berkat

assalamualaikum....

now 2.13am....baru sejam aku balik dari rewang kenduri kahwin kt hulu langat.....penat okeh..walaupun aku xlah tolong2 sangat pn...itu pn penat..apetah lgi kalau aku "watak utama" time kenduri tu....huhhh, xdapat aku bayangkan..kalau catering ok lagi la "kot"...kalau masak sendiri....migrain kot aku rase..hahah

aku x boleh serabut2 mcm tu...haishh...macam mane la bile time aku nanti...orang ckp, pengantin xleh wat kje kan mase kenduri dorang???...boleh ke aku dok diam tgk org wat kje...aku rase aku lah paling sibuk nak wat kje .......huhuhuh..tetibe!!!!....

ade some pic, tapi x transfer lagi ler....nanti2 aku tepekkan okeh...g.nite....


*gerun ok, kenduri kwin abis berpuluh ribu....adoi2..

February 23, 2012

2kg naik..errghh!!

tadi aku cite ape yg aku dah telan time lunch kt sini....

before lunch aku timbang *6 kg.....pstu tadi aku baru timbang jadi *8kg....okeh!!! naik 2 kg kau...
xpe2..nanti dah "buang"...hilang la 2 kg tu...hahahha...

itu je ..sekian..

lunch = 1kg up

assalamualaikum...

kekenyangan wehhh!!! konon dr pagi x makan pape...sekali tengahari....amekkkauu...!!

RM 6





aku first time beli kt sini...kt sini tu xperlu btau la kot kt mane...nasi die byk okeh!!! selamat aku x mntak nasi lebih...hehhe...klau "perut biasa" mau 2 orang makan ni......tp disebabkan perut aku "agak kurang biasa"...habis dengan selamatnye aku makan..hahahha..tp jenguh jugak la nak habiskan...heheh

aku bungkus nasi ni..makan kt ofis...pstu beli ni pulak..
.
.
.
.
.
.

.
.

.

kuih peberet aku dr kecik....3 = RM 1...aku beli RM 2...... :))


alhamdulillah...... ^_^

"HALAL" itu tak "menghalalkan" anda melucah

kisahati belum nikah lagi tau...eh~~~ perlu ke bg tau??..adehh...

hemm....kadang2 rase kecewa dengan sikap segelintir org melayu...ntah kenapa, bab2 atas katil suke "dibawa" sampai ke tempat kerja.....memanglah x mendalam, tpi bile "ianya" dibangkitkan..ianya boleh dikategorikan "lucah"...

"eh, asal lesu je ni???...bape "round" semalam?? "..

"lain kali, minum ****** bagi lebih "kuat"...

"semalam x sempat nak mandi ****b...."


sometime kat blog pun ade jugak mcm tu.....berkongsi ilmu katanya.....huhhh!!! sebagai insan yg belum menikah lg...banyak2 kan lah bersabar...dugaan tu ade dimana2, ..... tetttt!!!
cukuplah sampai sini aku kupaskan isu "blue2 ning" ni....


sekian...

February 22, 2012

Tulisan melambangkan wajah..???

selamat malam..

orang cakap....

situasi : tanpa mengenali wajah individu.. :))

- "dengar suara die kt handphone "sedaplah"......mesti hensem/cun."

hehe..ekceli satu situasi je contohnye...yang aku nak cerita sekarang ini ialah....pernah tak bile kita jenguk ke blog orang, si penulis x show off kan pun die punye pic...so kita xtau la macam rupa owner blog tu kn....and pernah x, u alls terfikir...die ni macam lawa je..xpun, gaya die ni macam ensem je...hehhe...pna x , pna x??

sometime ade org cakap...tulisan tu melambangkan peribadi.....dengan gaya tulisan kita, org boleh agak...kite macam mane....tapi aku yakin, and selalu pesan pada diri..jgn judge orang selagi x kenal.....

berdasarkan pengalaman hidup aku yg x berapa lama ni...kebanyakan orang yg aku kenal and jumpe...berbeza dengan watak luaran dorang...means, first impression , aku ingat die mcam ni,..alih2, sebenarnye die mcm tu......huhuh

jgn ingat orang muke nampak sombong tak sporting...
jgn ingat org yg "muka ketat" seorang yg pemarah....kenallah dulu someone tu dengan lebih dekat baru kita "judge" die...bak kata org, jgn main tuduh je..

dan jangan ingat org yg "nampak peramah" memang seorang ramah-tamah....ooopps!!! buruk sangka la tuh..haishh...

mcm blogger juga...kalau ayat tulisan die "kerek2" je....x semestinye realiti die menjengkelkan...hehhe

"Dont Judge Book by its Cover"...




Janji ade layout sudah..

bagi yg agak selalu tengok2 blog aku ni....mungkin korang akan perasaan layout i dah lain...sebenarnye aku nak tukar yg cantik2 punye...dah pilih dah , wane hijau ..my peberet....pastu, try2 xleh pulak die...adoiyai..

so , aku just amik je la simple template ni...hemmm..kuciwa disitu...nanti bile2 aku ada banyak masa untuk renovate, aku siapkan .....

ok...tadaaaaaaaa..

Wordless Wednesday | Selonggok RM 10k...??



Venue : Taman Metropolitan Batu, Kepong
( Tepi tasik)

Time : Around 5.00pm to 7.00 pm
Date : 19/2/2012


note : gambar adalah kebetulan sewaktu diambil :)) (sorry x la wordlesswednesday sgt)

February 21, 2012

Lunch Free!!!

assalamualaikum...

lambat menaip hari ni....well!! nothing important untuk di share...hhuuu...lunch tadi my boss belanje we all makan kt Paparich....but, as usual la...no picture....malu wehh!! nak take pic bagai depan bos...dah la tiap kali eat together die mesti duduk berhampiran dengan aku....kejadahnya aku nak cover2 makan..haishh...

itu je pun aku nak cerita...I ate Chicken Chop, ice cream, fish cake..


"keropok" kt sekeliling tu aku x makan pun...payah plak nak mkan die..cover punya pasal kan.huhh

fish cake
mocha + ice cream









*all pics google je.. :))

February 20, 2012

kenapa saya suka menaip??

atas "kelebihan" yang ada...kisahati mampu la jugak menaip dalam 40-45 perkataan seminit tanpa melihat keyboard...and mostly sy taip mmg x tgk keyboard....ok...fine.. kalau u alls rase sy poyo..
*sy pasrah!!!. hihihi

sy juga suka berfikir....bile sy berfikir ...sy nak "recordkan" ape yang sy fikir...supaya sy leh refresh balik n baca balik ape yg sy fikirkan...huhuu....makanya , terjadilah blog "kisahati" ni...

sy suke tangkap gambar..kerana bagi sy ianya satu bukti sy pergi mane2...begitulah jugak dengan blog..sy suka taip, sebagai "bukti" sy berfikir mcm itu pada ketika itu....

errghh!! knp ye aku rase ayat berbelit nih? ..

buat masa ini sy byk update time kt ofis, sy kan pekerja yg rajin *update blog ..............
kt rumah jarang la jugak...sbb, sy malas nk bukak lptop...hahahha..boleh ayat mcm ni...pd hal rajin je bukak fb n twitter...

sy bukan sahaja suke menaip...sy juga suka baca "kisahati" orang.....hemm..
sy menaip supaya bile sy da tua nnti ...sy leh ingat balik dan "tengok" balik ape yang sy wat masa muda.. ahaks!!!

I wish one fine day, I will story about my wedding, my husband,and my kids...cehh!! insyaAllah...

Kawan sume ade....aku je.....

entry "sedih" campur geli..

***************

me with my bff plan nk g genting.....nak ajak bf sekali...bukan nak menggedik, nak perkenalkan bf dengan bf2 yg lain...eh, faham ke?? :)

kisahnya...my bff sume ade bf...aku je yg xde.....aku ok je la kot kalau nk ajak bf sekali....perlu x aku sedih?????

* ape kejadahnya kau nak sedih wehh!!!

aku hepi la dengan life aku sekarang ni.....aku sangat complicated * I think* ....




*kalau korang nak ajak bf skali..aku ok je.... :)) siyes x tpu :( ..hahaha

Kite nak follow balik...tp xde link..

lunch tadi aku balik rumah...
then..tgk lauk..sotong cili...my peberet...
maka terjadi lah makan nasi 2 pinggan....
kalau lauk my feveret..memang xleh ber 'diet" la wehh..

eh!! yang aku nk cite ni bukan psal makanan...adoi..
cube tengok kt senarai follower yg ade pic kite...
and ce click...ade keluar x link blog kite????
kalau xde ..makanya, haruslah letak link kite...
memudahkan orang nak berkenalan dengan kite..



contoh






*jgn lupe ye tinggalkan link.. :))


I can't longer like this!! | Putus

aku nak bermonolog sendiri tau..!! klik "x" di atas kalau annoying..hehhe :p

**********************

kalau ade pun istilah kekasih dalam hidup seseorang adalah bermaksud seseorang yang.......???

: berkongsi masalah
: berkongsi suka dan duka.
: hilangkan boring
: mengisi masa lapang pasangan.
: menghilangkan kesunyian.
: untuk hilangkan kesedihan.
: pemberi kata-kata semangat.
: yang boleh "dibuli".

and so on..........................

kalau semua ini tiada...

apakah erti seseorang kekasih itu?????????????????

*****************

aku dah cuba kot....rasenye xleh la teruskan....ade atau tiada adalah "sama" je......
aku pn perempuan biasa....susah untuk jadi luar biasa.. :))

much better kalau it's stop here...
bukan sebab orang ketiga , keempat or so on......
but its more to "there's nothing for us".....hemm..

aku nak ucapkan "itu"...dari dulu rase nk ucapkan...tp belum ade "kekuatan"....


*x guna teruskan, kalau hubungan x boleh kemana...*

Hujan di Selayang

assalamualaikum...

morning...selamat hari isnin u alls...
selamat bermalasan kerja...hehheheh....
di pagi2 hari yang "malas" ini....hujan membasahi bumi...cehh ayat!!!...
lalu ianya membuatkan si penaip ni rase nak tido...
terbayang2 katil di rumah.....
adoi..heavennye dapat berpelukan dgn bantal sekarang ni...

kenapa hari sabtu n ahad tu xde hujan plak???!!! :p
untung la jadi suri rumah tangga kan...
leh sambung tdo....
dah bosan tido baru masak ...hahahha

ok la....g la korang sambung tido balik...


sekian ..

February 19, 2012

Cuti berkepam

assalamualaikum...

happy weekend days~!!!! heheh....bosan ni, eh...kite sebenarnye xleh cakap bosan tau dalam hidup ini...so janganlah cakap bosan!! :))

bile cuti je kemalasan untuk update blog tu sangatlah menggunung...hahaha...hari cuti2 ni rase heaven sgt...bangun pun sesuke hati je...wahhhh!! :p..tp aku xleh pulak bangun tengahari..paling lewat pun dalam kul 9 dah bangun....ok la tu kan??...

rase macam nak g tengok wayang je ari ni....tp cite ape ek best???...ok la u alls, setakat ini dahulu...

sekian. :))

February 18, 2012

Teringin nak try "Pashmina".

da beli pashmina....tapi sampai hari ini tak reti2 pakai die....
nampak comel pulak remaja2 perempuan pakai pashmina....

teringin sangat nk try pakai....kot2 makin comel ke kan..muahahhahahah
macam2 pesyen tudung sekarang ni...aku masih terus setia dengan syria...

tudung bawal ??????....
bile ye kali terakhir aku pakai???..huhuhuhu

tp byk2 pesyen tudung tu..awning paling aku x gemar....kenapa ye???
ade lah..........
xnak cite kat sini...
nanti ade yang terasa... :p..


ok la...

sekian..

Rindu pada yg pergi

malam ni...aku rindu....rindu pada insan yang dah pergi dari hidup aku...
setiap kata2 yg pernah die ucapkan sentiasa tersimpan dalam kotak ingatan aku...walau cube nak "delete" ianya ter "draft" jugak...

rindukan wajah itu...rindukan suara itu...rindukan nasihat itu....sedihnya....sangat rindu...macam ni la bila rindu datang menyapa...xde angin xde ribut..cuma hujan je tadi, :p..and now rindu kt die..

selalu tertanya, kenapa datang bagi harapan palsu??????????
kenapa bg kesempatan aku rase "kasih sayang" itu???

arghhh.............semoga kau bahagia...

February 17, 2012

DUIT bukan masalah besar

kalau anda memang terbiasa hidup senang dari kecik, tentunya x pernah merasa duit itu bukan mudah untuk dicari...pergghh!!!..skema2..

duit juga bukan sesuatu yang sangat susah untuk dicari....kunci utama untuk dapat duit hanya RAJIN...kadang2 kecwa bila graduan banyak sangat menganggur...jadi, bile da tanam anggur..maka akan berlaku lah "gejala xde duit"...hahah....kalau diikutkan kt Malaysia ni banyak la sesangat peluang pekerjaan....masalah sekarang ,sama ada kita nak atau xnak je....

aku bukanlah datang dri keluarga senang...susah pun xla jugak..biasa2 je la...kadang2 memang kite akan rase jeles, tengok "kelebihan" yg ade pd org sekeliling kite...tp tu la rzeki manusia lain2..

dalam mimpi pn xdapat la duit byk nih..hahahha :p



eh!! panjang plak intro aku nih...yang aku nk cite sebenarnye ialah....aku x suka, bila duit itu dijadikan masalah besar.....kisahnya bila time tengah couple....aku paling bosan and x suke bila capel sibuk cakap xde duit...x kisah lah awek ke balak ke....

kalau ye pun xde duit..cakap sekali sudah.....kalau xde duit pun , diam2 sudah...aku x faham istilah xde duit...walaupn duit hanya ade RM 10 dalam dompet, tp kalau rase nk makan kfc sekalipun, aku habiskan je duit tu, walaupn lepas tu da xde duit....hahahha

selagi tulang 4 kerat tu masih kuat...kerja la rajin2...jangan membazir...kalau ye pn nk puaskan kehendak, beragak2 la jugak...and jangan kedekut sangat, time ade duit la nak rase makanan yg sdap2, g tempat yg bes2..nnti da xde duit, kan da xdapat rase,...

konfius x entry aku ni???

Adik beradik sanding serentak | dibandingkan??

assalamualaikum...

hooo...ini adalah kisah pada ahad lepas bersamaan 12/02/12...aku dengan family g la kenduri kawin kt tanjung malim....nak dijadikan cite, kenduri ni ade 2 pasang pengantin.....pasangan perempuan adik bradik....and salah seorang pengantin tu sebaya aku plak...kakak die umo 25..

ini adalah fes time aku g kenduri "double"..heheh...so, aku agak "jakon" ye di situ..hahaha...
bila kahwin serentak ni...orang x lari dari berkata xpun berfikir perkara2 mcm ini :

* perbandingan dr segi wajah pengantin .

* baju pengantin..

* "ni mesti nak SAVING ni".....

and sebagainya lah....mostly setiap yg difikirkan atau dikatakan mesti merujuk kepada perbandingan...(skema plak ayat aku)




kebetulan...time ni dua2 tengah cakap dgn tetamu..hihih

what u all think????? ...saving memang saving kn.....tp yg x best, bila ade org banding2 kan.....yg tu lebih lawa, yg ni lebih cantik baju die...hemmm.....ahhh!! peduli la ape org nk ckp kan..huhuuh..

bg aku lah....aku xnak sanding serentak dengan adik bradik ni...tp bila tengok orang buat, macam meghiah je...heheh..



*mulut orang memang xleh kita tutup...kalau pk sangat ape org ckp...sampai bile2 la, kite xdapat rase kepuasan dgn ape yg kita ade or dapat..*

February 16, 2012

Sebab umur atau dah "tepu"

I'm happy what I have now....
kadang2 ade la jugak rase jeles dengan orang...
kenapa die ade "itu", tp aku xde...
persetankanlah sume tu...hahahhaha

fuhhh!!!! buat masa ni aku memang malas nak fikir dah....
kadang2 aku terpk ...aku berfikiran positif mcm ni sebab umur ke sebab dah banyak rase "kekecewaan"...????

untuk detik ini.....tiada ape yg aku rase "sakit".....
kalau ikutkan situasi sekarang ni, ianya mampu la membuatkan aku "naik hantu".....
but seriusly...aku rase tenang je sekarang ni.......

setiap hari aku kena ckp..
kalau dah jodoh x kemana......
aku bukannya x cuba......
bukannya lari dari "lelaki"........

aku masih macam dlu..
setia selagi belum dikhianati...cehhh!!!!
itu je yg mampu aku lakukan.....

kalau fikir pasal lelaki dan jodoh ......
boleh gugur rambut ni....hahahhah.....
jadi kite buat pandai sudah.....

setia selagi masih ada...
sayang selagi termampu...
dan pergi setelah tak diperlukan...


sekian...


Lebih baik PEREMPUAN POYO dr LELAKI POYO

bile perempuan sombong...
kite sedia maklum...
hehheeh....

bile perempuan suke menunjuk-nunjuk...
memang kite akan menyampah...
tp ianya perkara biase....
betul x?????

tapi bile lelaki wat 2 perkara kat atas ni...
rase macam......................
erkkkkkkkkkk.............
menyampah gle dengan kau...

aku lebih prefer prempuan poyo dari ....
berhadapan dengan lelaki poyo.....
sangatlah annoying tahap gaban aku rase...

itu pendapat aku je .. hhihiihtibe2 gambar Horatio plak...tp die memang poyo dalam CSI Miami.. :p

Bila busy je MARAH..!!

assalamualaikum....

malam baru aku nak update.....
hari ini busy pulak keje aku.....
satu "pe'el" bos aku ni yg aku x gemar ialah...suke bg keje last2 mnit...
pastu ape lagi kelam kabut la kiteorang nk mnyiapkannye..
hemm....
dan lalu membuatkan aku agak "emo" disitu..hahaha :p

tp kan bile busy and banyak keje...
aku rse mcm aku ni pekerja yg berdedikasi plak..
sbb kan...rase mcm sume kje aku leh wat dgn cepat..
ahhahahhha.....jgn muntah... :p

ok la ....itu je wat mase ni... :))

February 15, 2012

Sentiasa ade...or sekali banyak??

assalamualaikum..

dah tengah bulan Februari 2012 plak ye...macam biase la rase kejap je mase berlalu...kalau kite leh tengok bumi ni dari atas..mesti kita dapat tengok bumi ni makin laju berputar...ehehhehe....

macam biase jugak...aku xtau nak pk tajuk ape yg lebih mudah difahami...so...korang jgn heran la kalau tajuk entry lain dengan ape yg aku nak ceritakan..hahahahh

mane lg OK, entry sentiasa ade atau dalam satu masa tu post sampai 3 - 4 entry??....kalau tanye aku..aku lebih suke entry sentiasa ada......kalau skali 4 entry kuar rase mcm xleh fokus lak...hahaha....ape ke sengal alasan aku ni.....aku pn cuba untuk entry sentiasa ade.....kadang2 memang ade je cite utk dikongsikan...cumanya xtau macam mane nak "explain" kan...huhuh....

pastu bile da ade mood nk taip entry...terus post sampai 5 entry sekali....balas dendam nih..hohoo.....hemm..aku kan..sebenarnye xtau mcm mna nk wat "auto publish".....puas aku godek2, tp x jumpe gak caranya..sob..sob..sob..!!

itu je bebelan aku mase ni....sekian..!!

Kalau ber"sms" dah tido dah ni..

selamat malam....lambat plak aku tdo malam ni....dah ngantok dah ni...ntah knp x shut down lagi lptop ni..huuhuhuh...

aku kalau online boleh plak tahan mata dr ngantok.....tp kalau "menmesej" mesti ngantok gle...hehehe...now, 1.55 a.m 15/2/12...biasenye aku akan tdo lewat bile ari jumaat je...ye la.. esoknye cuti..so xperlu bangun awal....tp kalau hari biase, mesti kena tdo awal....kalau x, liat gle bangun esok..eh!!!! bukan tiap2 ari memang liat ke???...hahahahha

ok la u all.....moh ler tido...
g.nite...jgn mimpi2 okeh.... :))

February 14, 2012

Boleh je kot kahwin skrg

baru lepas "bergayut" telefon dgn sorang Adam ni..
few months jugak la kenal die...
ini bukan entry poyo tau...

kalau aku kate "ok"...
aku rse die dah masuk meminang dah ni...
umur die pn da "lanjut"...hahaha..
xlah tue sgt pn...

xsampai 30 pun...
keje unit beruniform..
tu je la kot serba sedikit about him..


tp tu la....kalau hati tu "xnak" ...
tetap xleh pakse jugak...huhuhuh
die boleh je serius...
now depends on me je...
nak atau xnak...
aku pn xleh pakse diri nak terima die ..cehhh!!

biarlah segalanya berjalan dengan semulajadi.. :))

ok..nak balik dah..bubye.

HUJAN basuh kereta aku..!!

GOOLE JE


cuaca di Selayang (14.02.12, 4.42P.M)...hujan lebat sekarang ye..huhuhuh..
kebetulan plak ari ni...aku bawak kete...
kete yang kotor lagi berdebu..

kereta yg sentiasa di parking ditempat yg x berbumbung...
and now hujan.....
hujan tolong basuhkan "sikit" kete yg berdebu tu..

tata...

dup...dap..dup..dap...nak kahwin!!

Jangan tertipu dengan tajuk entry aku tu...
tahun bile ntah aku nak kwin tu...huhu....

bile baca ade blogger yg bakal berubah status
dr bujang ke "berkahwin"...
aku yg pembaca ni pun jadi berdebar-debar plak....hahahha
ade yang baru beberapa minggu bertukar status...
bercerita kehidupan lepas bergelar isteri...
rase macam ...indahnya....huhuh :p

bile kite dengar yg baik2...
yang best2,...terus rase nak kahwin and jeles..
eh!!! perlu ke jeles...ish2... :p
rase mcm nk kahwin esok je...hahahah

tp bile dgr perkahwinan yg "suram"...
yg mungkin ade "penyesalan"....
yg rse mcm "susah" je kehidupan die...
terasa mcm ....
adoi....takutnye nk kahwin...
kalau nak kahwin pun ...tunggu la matang sikit lagi..
tunggu la duit byk skit..

tu la bile "lalang" berfikir...hehehhe...
rasenye sume perempuan ade target nak kahwin umo bpe kan...
standard before 25 la ...
aku pn rancang mcm tu...cehh!!!

tp ketentuan n kejadiannya kite xtau...
mungkin skrg calon pn xde...tup tup2 bile jumpe Mr Right terus kahwin..
or ade yg dah "capel" bertahun2.....target kahwin pn x set2 lagi...

walau mcm mana pun kita rancang, Allah juga penentu segalanya kan...
tp at least ade la jugak rancang....dari xde langsung...
hemm...
mcm aku n encik b pn mcm tu juga..
rancang je la....
jadi ke idak ..walluhualam...

sekian...







COP PENGESAHAN utk SIJIL AKADEMIK....perlu ke??

assalamualaikum....

hari ini, sambil wat kje ofis....sambil sibuk isi borang permohonan kerja utk keje gomen.....macam biase masalah aku ialah...kerumitan utk mendapatkan cop pengesahan utk sijil2 skolah dlu.....

aku keje ofis hour, nak dapatkan cop tu pn ofis hour jugak...kalau pergi kt pengetua skolah..."berjanggut" menunggu die..maklumlah...pengetua kan...kdg2 die round 1 skolah dlu, bru masuk ofis......aku pun xde banyak masa sangat nk tunggu .....suruh adik aku bwak g cop...pengetua xde plak....da 3 kali macam tu...so, fedup la aku nak gune cop skolah... huhuh

bile pergi ke ketua mukim...maksimum 3 set je die leh sign n cop.....ok la fine, aku leh g ansur2 utk cop..sebabnye sekarang ni aku nak wat 8 set.......pagi tadi aku pun g la pejabat tok penghulu tu.....SU die cakap...mybe ari khamis leh dapat, sbb byk lagi sijil2 yg x cop......tarikh ttup jawatan yg aku nak tu ialah jumaat ni 17/2/2012.....

aku pn..........errgghhhh!!!! sumenye aku kena buat time rehat nnti.....sume dokumen yg dorang nak..aku dah siapkan dah.....now problem aku dr dlu smpai skrg ni ialah COP PENGESAHAN......adoi....ni yg lemah ni....

kdg2 aku pelik la...knp la nk cop2 pengesahan bagai ni...hemmm...nak keje punye pasal kn, so redha je la....

ok..sekian..

February 13, 2012

walau SATU..

assalamualaikum....

tiada semangat utk ber "entry" hari ini walaupun ade cite utk dikongsikan.....insyaAllah..bile mood tu da sampai nanti ...akanku coretkannya di sini....

sehingga itu...take care :))

February 11, 2012

Eh da Sabtu??

assalamualaikum....

eh da sabtu eh???????????....huhuhuh....nak pergi mane ek hari ini??? pagi tadi da puas tdo dah...kul 9 kau bangun...huhuhhu

petang ni ade cite kuch kuch hotaeh?? (btul ke eja) da lame x tgk .........rase mcm nk tgk...and rase pun mcm nk tengok wayang plak...konpius aku..

February 10, 2012

HIJAU make me TENANG

hemm...macam yg "sweet word" aku kat atas tu....sweet ke??

"saya adalah peminat warna hijau dan putih"......

ustaz aku pernah cakap..kalau nak mata sihat, bangun pagi tengok tumbuh-tumbuhan hijau.....mata sihat, hati pun akan tenang...wane hijau menenangkan... :))

well!! aku cube menghijaukan barang kepunyaan aku...huhuh.....saje nak berkongsi dengan korang barang aku yg berwarna hijau.. :))

adoi...harga pun x sempat buang.. :p

kebetulan mase beli hp tahun lepas...ade kad reader wane hijau, so aku pn skali beli kad reader ni.. :))















bile masuk je bilik tengok sume hijau....rase senyum je................... :))

Baca je x komen!!

assalamualaikum...

selamat hari jumaat .....
dari pagi tadi aku dok pk ape nak cite ni....ade bende nk cite...tp kena ade pic...tp pic tu belum masukkan lagi...

aku suke bca blog orang....macam2 perasaan akan datang bile kte baca tentang orang....huhuhu...
sometime kte komen...sometime just baca then blah...hehehhe....aku pun jenis baca n blah....kadang2 je la komen....tp kalau da komen bukanlah just satu perkataan je....mau la jugak berbanyak-banyak perkataan... :))

blog ni mcm tv tau....tv yang hanya dibaca tapi xleh didengar......mencurahkan segala 1001 perasaan ... pembakar semangat di kala kite tengah "down", dan menjadi motivasi utk kita yakinkan diri...menjadi panduan utk kita tuju....

itulah blog...

ok...sekian... :))


February 9, 2012

Sg Gabai punya cerita

assalamualaikum..

cite ni agak suam2 basi la jugak..hehhe...ini kisah 5/2/2012 ari tu, bersamaan ari ahad yg lepas....nak kate aktiviti tahunan pn xla jugak...biase2 je la ...hihiih...last year at the same date aku wit my bff yg 4 orang tu pergi Desa Water Park...

kteorang gerak 3 kereta....mak2 ade, adik2 pn ade....huhuh...kterorang set time kul 8 pagi da kumpul...awal x?????..tunggu ketibaan sume dlm 9 la jugak..hehe...smpai sane around kul 10 kot kalau x slap..lupe lak tengok jam...huhuh..

ekceli kteorang rncang nak pergi time cuti CNY tu...tp disebabkan CNY tu end of month, duit pn mcam ade xde je ...so, kteorang pn tunda la ke tarikh 5 aribulan 2 tu...hehhe...

memang best wa ckp lu.....huhuh..ade 1 cite "jakon" ni....mase subuh2 tu aku goreng bebola sotong, first time plak aku beli bebola sotong ni....pstu kan...time goreng tu, rse "jakon" plak aku, sbbnye bebola tu mcm telur ayam besar die, kt dalam kuali...terkesima aku seketika...hahah


see?? ni belum msak sgt...da msak lg besar, bergolek2 die kt atas kuali tu...

inilah pertama kali kami keluar jauh2 naik kete.....sebagai pemandu baru, aku memang cuak dol drive kt jalan yg muat 1 kete je....bile ade kete selisih kt depan, terketar2 nk pusing stereng....hoohoh...anyway...alhamdulillah..sume OK, kami drive berhati2 ..ahaks.. :p

alaaaaaaa....teringat2 plak air sungai n air terjun sg gabai....rse nak berendam plak....huhu.....
ok, ini first time aku pergi sini....huhu..bg yg x pernah pergi lg mcm aku ni...aku just nk btau..RM1 je kena bayar utk satu kepala....parking x yah byar...huhuh....kalau kt frim n ulu yam parking RM4, 1 kepala RM 1...huhu

ekceli ramai lg...tp ni je muke2 "artis" yg free....hahahha






maaflah ...gmbar x byk.....nak tunggu yg ni je berejam..hehhe..

sekian....

Spontan khamis!!

hargailah aku...selagi...

* aku masih syg kn kau..
* aku masih rindukan kau...
* aku hormati kau..
*aku masih ambil berat pasal kau..
* aku masih setia pada kau..
* aku jujur dengan kau..
* aku masih percayakan kau..


credit gmbar : kiki Cayunk
.........................

repost : Kalau orang itu Saya

Entry ni aku pna post disini....
ini adalah kali kedua aku post "puisi" yg same....kalau mood tu da jiwang, byk la ayat2 jiwang yg automatik lahir kt kpale otak ni..hehhe...yg "puisi" kt bwah ni...suke plak aku bca...aku create sendiri okeh...

***************************************************************

*kalau orang itu saya"..

kalau org yg awk suke tu sy.....
: sabar lah dgn perangai sy.
: fahamilah keinginan sy.
: jaga la perasaan sy.
: terimalah sy seadanya.

kerana..
: perangai sy x secomplicated yg disangka.
: permintaan sy tidak serumit yg awk fikirkan.
: kalau terganggu perasaan sy, ianya sebab awk.
: sy byk kelemahan.


kenapa?
: sekali sy syg awk, insyaAllah..sampai bile2 pn hati ini xkan berubah,walau ape pn dugaannye.
: sekali sy syg awk, kesetiaan sy x perlu dicurigai..
: sekali sy syg awk, sy da bersedia m'jdi milik awk dunia dn akhirat.
: sekali sy syg awk, awk xkan boleh syg sy sebanyak mane sy syg awk.

kalau org itu bukan sy..
: tinggalkan lah sy - biar sy sedih skrg . itu lebih baik dr sedih kemudian hari.

*******************************

dulu mse skolah aku byk gak wat puisi jiwang2 ni...aku da simpan kt dlm 1 buku ni...konon utk idea dimase depan la..tp hilang lak buku tu..hemm...

bukan senang nk wat puisi yg menyentuh2 jiwa ni..hahha :p

ISTERI x perlu tanggung ibu bapa???

assalamualaikum...

semalam aku da ponteng kan...aku pn xtau la, mood mlas nk keje dah..hehe..xde la..aku boring sebenarnye keje kt sni..x mencabar...cehhh!!....persetankanlah sume tu...

sorry la kalau tajuk entry aku tu hampeh je bunyinya...aku xtau nk wat ayat macam mane biar bunyi die sedap..itu je yg mampu aku fikirkan....aku sebenarnye tertanye-tanye tau...wanita yg da berkahwin wajib x die mambantu keluarga die??? means parents die la..x kisahlah parents die kaya or x, mampu or tidak..

bantu maksud disini contohnye mcm...every month bg duit kt mak ayah, xpun beli barang dapur..senang cite ...setiap bulan die akan hulur duit la kt mak ayah die..adakah seorang isteri wajib dan perlu buat mcm ni ?? aku cakap isteri mestilah seorang anak perempuan yg telah berkahwin kan...huhuh


aku suke sgt tgk pic ni...sweet gle aku rse.. :p

x pernah plak aku terlintas tanye soalan mcm ni kat ustaz or ustazah aku mse belajar bab2 kawin dlu..huhuh...lain je yg slalu ditanye..ahhaaha....

aku tertanye2 bukan ape...berdasarkan pemerhatian aku...ade perempuan yg da kwin jadi suri rumah tangga, ye la...laki mampu tanggung...tp , mak die masih lagi bekerja utk sara keluarga.....ok la fine, aku xtau sma ada perempuan tu ade ke tidak hulur duit kt mak ayah die...itu memang aku xtau la kan....


xde la sebanyak ni..huhuh

cuma yg menjadi penasaran kt aku (cehh ayat!!!) ialah x rase serba salah ke biarkan mak yg da tua kerja sara keluarga sedangkan kite senang lenang kt umah...ok fine..abaikan ibu bapa yg x reti dok umah...means, ade parents ni memang x reti dok umah..mesti nak kena buat keje..so, dorang pn keje lah utk hilangkan boring kt umah.....tp mcm mane plak, yg keje sbb memang utk tampung keluarga, kalau die x keje...x berasap la dapur...ha..mcm tu la lebih kurangnya..

dari naluri keperempuanan aku skrg ni la kan...aku rse mcm kesian tau, anak pmpuan dah kwin jd suri rumahtangga tp mak die masih lg bekerja utk adik2 die kt bwah tu......kalau skrg ni la ..aku rse sgt serba salah kalau aku berada di tempat anak perempuan tu...

kalau mak ayah memang mmpu then mak pun da x kje...x la rase serba slah sgt...hemm...sbb bagi aku...andainye ditakdirkan aku nikah satu hari nnti....aku nak pastikan dulu mak aku x keje dah....kalau suami aku suh dok umah x yah kje, aku nak die tanggung aku n bagi duit sekali kt mak ayah aku....


pelamin anganku... hehhe


kalau die x mmpu, aku nak keje jugak, walaupun duit gaji aku bukan utk aku..maksudnye, duit gaji aku bg mak ayah aku, then duit suami aku utk aku...hehhe...sebab aku rse mcm aku ni lebih suke jd suri rumahtangga la plak...heaven siot mcm tu....dok umah je.....tp kalau aku suri rumah tangga tp mak aku msih keje...x best la mcm tu...hemm..

ade yg aku tgk.....anak da kwin, tp kehidupan keluarga x de berubah....mcm itu je....dari sebelum die kahwin smpai lah die da beranak pinak...

entah la....sbb kan aku anak sulung kot.....ini yg slalu aku pk kan....aku rse pun, aku lebih suke adik2 aku kwin dlu....x kisah la langkah bendul x bendul....supaya bile aku dah kwin, aku leh hidup "aman" xyah pk adik2 kt umah...maklumlah.....utk pengetahuan follower sume....adik beradik kisahati sume perempuan....bwah aku ade 3 adik pmpuan..

tp mcm x best plak kalau dorang kwin awal...sbb kan aku kan anak sulung, jd aku expect perkhwinan aku nnti mestilah "gempak"...cehhh!!! ..tp xkisahla kalau adik aku nk kwin dlu....aku OK je....xyah nk bg cincin2 bagai utk langkah bendul aku...

ok..itu je...bye

February 8, 2012

Malas....jadi XYAH KERJA..

assalamualaikum....

sorry...lame sgt x update..cuti 4 hari....blog pun cuti...hehhe...aku ade cite nk cite ni....hal aku ke sungai gabai...but not now la...ade hal jap nak disiapkan...sat2 g aku cite ok...

ok...hari ini ..kemalasan aku tahap gaban....so....jadinye....aku ponteng keje la ari ni..hehe..
bes do dok umah je.....online dr pagi..hehhe..heaven siot....serius, rindu sgt nk post entry...tengok..makin menjatuh jumlah entry aku....x suke, x suke....

blogwalking pun belum lagi ni.....hemm.....rindu2...ape la korang cite kan selama aku cuti ni..hehhe...ape la mama2 story about their child ek...nanti aku baca okeh...

jaggi aku wat sume tu... :))..

take care bloggers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

February 2, 2012

Best & x Best esok..

esok hari jumaat.... tau kn??..ehhe

Best :
* hari last aku kje...pastu cuti 4 hari....oohh yeah..
*esok bilik aku akan berubah wajah....insyaAllah.... :)
* nak amik lens pertama aku kt mybff...nnti aku show off kn kalau cntik aku pakai..hahahah

Xbest :
*rasenye esk byk menghabiskn duit.....nk wt mcm mne..itu keperluan.
*rumah masih bersepah, sbb tengah renovate blik2...
*lunch esok akan bz, nak g bank la, beli cat la..pstu hanta balik umah....kena "rushing" habis la ni..errrr

ok itu sahaja....


*walau jasad kite berjauhan , semoga hati kita sentiasa dekat".
temanye ni : mood rindu my b..

boleh edit layout free x utk saya??

g.nite u all...da lame plak rasenye x post entry malam2...dlu malam2 cenggini la best post..heheh...hemm..kt ofis xdpt tgk bckground blog aku dengan penuh...then bile aku tgk blog aku td....rase mcm adoiii................da lame la layout cenggini...

nk tukar deco baru...huhhh, mcm bz je...cehh!! .........ade blogger wat bisnes kan dgn ubah layout blog ni???....sibuk plak aku nk free ...hehehe...

tunggu eh Kisahati...nnti aku bagi baju baru kt kau...hahaha..

tata...

Apa itu Luh Mahfuz????

hemmm...

malu sebenarnye nk buat entry ni....tp sebab rase nak sampaikan ilmu bg insan2 yg xtau mcm aku, maka aku share la jugak..

aku rase aku ade belajar pasal maksud Luh Mahfuz ni...tp disebabkan tahap ingatan aku yg lemah ni, jadinye...comfirm sgt aku lupe ilmu yg telah diajarkan tu.....shame on me..!!

aku teringat perkataan ni beberapa minggu lalu rasenye..time msg2 dgn encik b, die ade bercakap psal ni...xperlu la kot aku nak cite pe kteorg msg psal "Luh Mahfuz" ni....huhhuh.....mse die ckp tu, seriusly n honestly aku xtau ape bnde maksud die...aku ia kan je die ckp....

nak tnye tp....hemm..biaselah malu punye pasal.....see?? nmpak x "ke hipokrit an" sedikit di situ...eh ade eh istilah ni???..hentam je la..

ok2, sambung balik.....lepas aku dgr perkataan tu dr encik b...byk kali plak aku dgr org sebut psal tu...sama ada kt fb atau pun kat blog....yg aku ni blur lg...ape Luh Mahfuz tu weh???....malu kt diri sndiri....jadinye...aku pun cri la mksud die kt google ni...

then baru aku tau...ini maksud LUH MAHFUZ..

Luh Mahfuz ialah tempat catatan yang ditulis padanya ketetapan sekalian makhluk sehinggalah berlakunya hari kiamat nanti.

[Lihat : Syarh al-Aqidah al-Thahawiyah, Ibn Abi al-‘Izz al-Hanafi, hlm. 263]

..........................................

ooohh..baru aku tau ape itu Luh Mahfuz.....aku yakin aku da belajar sume ni, tp LUPA..hemmm..

sedikit perkongsian dr aku...

sekian..

sumber


hanya blogwalking saje..

assalamualaikum....

mood hari ni x best sgt ler....hemmm...xpe la...ekceli dr pagi lagi aku da on blog ni...cume...dr pagi lagi...aku just blogwalking je...

entry ni utk btau tu je....mcm2 blog aku terjah dr pg td....ade yg wat entry sedih...termenangis plak aku kejap....ade yg tertacing...mcm2 la...kalau dah blogwlking ni, mcm2 feeling leh dtg...huahuahuah

ok la..bubye..

February 1, 2012

Andai Suamiku kerja di laut a.k.a offshoremen



hye2..

mcm yg aku pna ckp2 sebelum2 ni....aku memang banyk sgt follow blog wanita yg dah berkahwin...and boleh kira pkai jari la follow wanita yg belum kwin a.k.a gadis sunti...cehh!! heheh...

sebenarnye kan....kakak2 sume...sy byk sgt2 timba ilmu n pngajaran dr blog akak2 sume...honestly!!!!!....ade some wife tu, kena "tinggal" dgn suami sbb suami kje nunn kau laut sane...x stiap hari boleh jumpe....

setia dan sabar menanti suami kt umah......kepulangan suami tu sgt2 dinantikan....bile aku baca kn, aku rse mcm "wow.....boleh ye die mcm ni......."......

aku rse kagum gile...huhhu...stiap hri membesarkan anak sorang2, hnye rindu n ingatan buat suami tercinta...wow, tacing siot....cekal betul hati mereka2 ini....tu belum time raye lagi tu....time anniverssry ke....fuhhhh!!! xtau la kalau aku di tempat dorang...huhuh

dorang bukan tggu bilangan hri , tp bilangan bulan tau....sebulan, 2 bulan..tggu suami balik....


gambar hiasan

dgn prasaan aku skrg ni.....sejujurnye, aku x sanggup n aku xleh terima hakikat mcm ni....poyo kan statement aku ni....tp itulah yg aku rase skrg ...memang aku xleh nafikan takdir, mane tau takdir aku kwin dgn lelaki kje nih.....tp honestly lah....aku memang x snggup.....aku rase la ....aku akn cube sedaya upaya utk tidak berkenalan or terjatuh cinta dekat lelaki yg kje kat laut ni.....hemmm....

aku mmg ade kenal sorang abg ni, die pn offshore jugak....die sllu mengeluh, psal "awek"...sbb umo die da 29, awek pn xde lg.....kdg2 ksian tgk die.....die hensem tau, seriusly....mmg hensem.....kalau korang tgk, msti korang xkan nafikan kehenseman die....penyayang gile kt mak die...

tp tu la, belum ade lg yg snggup setia dgn die......die slalu ckp, mybe sbb die kje mcm ni kot......kcian gk aku tgk die...die tnye aku ape kkurangan die.....hemm..x dpt den nk jwabnye...

solute la pd isteri2 mcm ni... :))

ok...bubye..


Eh da Februari!!

hihih....assalamualaikum...

wat2 terkejut plak kan......hahahha...da sebulan upenye kite berada di tahun 2012 ni ek...kjap betol rasenye.... :p..CNY pn da lepas ek...hohoho....so..makin matang la kite...makin ramai la jugak mmbe2 skolah aku kwin...oppppsss!!! tetibe plak.... :))

untung la siapa yg cuti ari ni...org2 wilayah....bes ar cuti..huhuhu....xpe2, minggu depan kite cuti 4 hari deret...kan2???...tau kn cuti ape....x sbar nye....plan ade nak kuar ni...

hemm...sbbkan aku ni pmpuan kot....suke plak aku tengok bile ibu2 post entry cite psal anak2 dorang......mcm anak dorang je sweet, comel..cute and sebagainya lah.....nampak sangat kasih ibu tu sangat2 tebal...wink2....huhhh..!!! sabar je la yg aku mmpu wat skrg...hahahah




sabar ye anak ibu.....hahahhahahhahah :))


sekian..

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^