Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

August 30, 2011

U still in my heart..

SElamat hari raya kawan2 blogger ku...so, jadilah kita raya esok..huhuh...
bz sgt hari ni, dok kemas rumah dari pagi sampaikan ke malam.....

dalam kesibukan mengemas ni, x sempat nk reply msg2 dr kwn yang wish raya...

em, nak cite ke x nak eh....ish,, mcm nak tak nak je post entry nih..hemm..
cuma nak cakap

" sy x sangka awak akan ucap selamat hari raya, nombor awak sy da lame delete, and hampir lupe..time awak msg td, sy rase mcm nak nangis je awk, hemm..tp sy x tau nak balas ape, sy rindu sangat kt awak...rindu nak jumpe awak...selamat hari raya sayangku...jaga diri elok2 dak kecik..sy slalu rindukan kenangan kita..andai dapat diundurkan masa, banyak yg sy nak ubah...u still in my heart"



*selamat hari raya Aidil fitri*


August 26, 2011

Saya memang peminat K-Pop..


sungkyunwan scandal...



jgn nak hensem sgt bleh??..hahhaa



assalamualaikum...

huhh...lately..ramai orang bercerita pasal k-pop ni..bukan ape....dorang ni makin femes plak..bukan kt asia je tau..mat salleh tu pun mau histeria bila dorang wat persembahan...kalau korang peminat korea..korang tau punya..

MBLAQ ....yang femes lagu Mona Lisa


dorang siap ade rancangan stesen tv utk tayanga luar negara, means khas utk peminat k-pop di luar negara ...

aku salah seorang ler yang minat la kat dorang ni, since winter sonata lagi tau...dlu before ada astro tv8 slalu tayangkan cite korea..korang cakp la cite ape, insyaAllah aku da tengok....n sekarang kat astro bukak je channel 391...rase macam kt korea je...

b.o.f

artis2 dorang , fuhh mantap....kat sni aku x nak banding2kan dorang dengan artis malaysia ....
tp setahu aku, mane2 negara yang dorang wt tour, memang histeria la peminat bile jumpe dorang ni...betapa kuatnya aura dorang ni..eventhough kte x faham bahasa dorang, tp lagu2 die still orang leh follow...hebat x hebat..

Rain - antara artis antarabangsa yang mahal.. :p

lagipun dorang ni kan bukan islam, so, bab berpakaian doesnt matter bagi dorang, pakai je ape pun, x de orang nak saman..and aku rase salah satu sebab dorang ni femes sbb pakaian jugak kot..huhuhu..kt negara dorang sesuai la..but kalau negara kite...jangan la sekali2 artis wanita pkai mcm tu...gile seksi siot..hhihih

super junior..lagu terbaru dorang mr simple..gile smart...heheh

aku post entry ni bukan nak puji2 dorang, ade something yg aku rase artis malaysia xde ape yang artis k-pop ade...berbelit lak ayat aku ni..korang faham kn....kan bgus, muzik malaysia leh jadi mcm k-pop ni....

adoi....

tapi aku x nak cakap ler ape perbezaannya....huhuhu..and yang paling aku suke la kan, ofkos la guy2 dorang yang hensem2 tu..pergghh..mane x pmpuan je yang membanjiri stadium bile k-pop wat show...muke sume adoiyai........buat iman tergugat jer....hensem...jambu2, cute2...ntah ler..kalau jmpe depan2 mau pengsan kot aku rase..hahahaha


ok la bye...

August 22, 2011

Rezeki Ramadhan.. :))


assalamualaikum..

weh..x sangke ..minggu depan da raya...Ya Allah cepatnye masa berlalu ye..ari ni baru mak aku start buat kuih..

sebelum aku nak sambung cite...aku nak luahkan kesedihan aku ni..blog aku ni x comel..adoi..
bosan je nengok die..x dan lagi nak comel2 kan die..ehmm...sabar ye..

ok..baru nak cite kisah sebenar....rase nak senyum je ari ni..ye ler, kite baru dapat bonus..hihihi..
bersyukur sangat....aku ingatkan keje company cina, time tahun baru cina je die bagi angpau..huhuh..

then, tadi tup2 dapat cek bonus....ape lagi..syukur sangat...gaji pun da masuk....yeah2...suke2...boleh ler start beli baju raya..aku x prepare ape pun lagi utk raye.

.tp baju kurung dah ler...sabtu ni leh ler, usha2 sogo tu..ari tu pegi..bapak aiii..ramai gile umat manusia...macam semut...spoiled my shopping mood bile tengok berduyun2 orang..nak jalan pun selangkah2...aiseyman..

copy dr google..
ari tu aku g, x nampak space pun kat atas jalan..gile ramai..

and yang besnye..keje sampai jumaat ni..then cuti raya..hoorrraaay..!! itulah yang dinanti2 kan..
tapi...raya ni xtau la nak gi mana...

tp yang sedihnya..Ramadhan akan tinggalkan kita..hemm....sempat ke idak nak lalui utk ramadhan akan datang..

ok la..pape pun, take care ......

*kadang2 Allah uji kita dengan kesusahan, dan kadang2 juga Allah uji kita dengan kesenangan..jangan lupe diri bile senang, jangan cepat melatah bile susah..* utk aku & utk korang.. :))

August 20, 2011

Under Construction

bile tengok blog aku ni lame2..haishh.rase bosan plak aku ....x cntik n x ceria ler..adoiyai...

da sampai masanya aku ubah design blog ni...x nampak matang..wakakkaka...

and rasenye tajuk blog pun akan ditukar..insyaAllah...nanti time free ..aku ubah sumenye...walaupun x bape pandai nk design blog..hihihi

Tarawih kanak2..

assalamualaikum..

well..disebabkan esok cuti, so aku mampu ler nak tdo lambat..hahah..td aku g tarawih..mase nga dduk nak tunggu solat tu, teringat kenangan2 mase g tarawih kecik2 dlu..

.dulu mase g tarawih macam bes sangat jer...ye la best, niat hati "mungkinlah" nak solat tarawih, tp sambil menyelam minum air la kan..time ni jugaklah nak tengok kawan2 lelaki g tarawih ke x...hahahahhaha..

kat masjid aku tarawih ni die wat 8 rakaat, after 4 rakaat ade ceramah sekejap..
ha....ape lagi time ni la kteorang "buka meja"...wakakaka...ustaz2 ceramah kt depan,
kitorang wat berita sendiri kt belakang..huaaaaa, lawak gle bile ingat balik..sembang bukan main lagi, sambil usha2 orang2 yang lalu....hahhaha..

then lepas ceramah tu continue 4 rakaat plak,..time ni memang da malas la kan nak solat lg...kihkihkih..then ..balik ler ...hahhahah...

ni sume kenangan antara aku, ijan, sasan n yana..dulu kteorang rajin la jugak g tarawih ni...kteorang dtg siap bwak adik2 lagi ni..hahahahha..

but at last, dok menyembang je lebih...dengan gelak2 lagi kt tepi masjid tu..tp, sekarang kalau ade budak2 smbang2 time orang solat..memang aku jeling habis la kan.....hihihihih...





and sekarang, bile g masjid tu balik mcm wat reunion plak..hahahahhaha..tau x sbb ape..time ni ler jumpe kawan2 skola agama, skolah rendah...ala..mase comel2 dlu....yang da bertahun x jumpe, then ditemukan dalam masjid...

tp time ni, cakap penuh sopan..maklumlah lame x jmpe..huhuhu..

well..papepun, zaman kanak2 memang best...sangat2 best...kalau ade pembaca berumur bawah 12 tahun, 1 je nak pesan, hargai masa kanak2 ni....budak2 buat cara budak2....supaya x nyesal di kemudian hari..hahaha...tbe2..

ok. bye dlu..

August 13, 2011

Dah berhabuk..!! haaacumm..

assalamualaikum..

long time no write here (broken english)...huhuh..satu2 nye blog kesayangan aku ni...da jrang buka jugak, actually, lately baru buka..haishh..sorry..sy bukan blogger tegar..hehhe..bukan ape, kt opis ntah pe hal xleh post pulak..

apa khabar follower sy??..khbar baik la gamaknya ye..selamat berpuasa...hari ni hari ke 13 kte puasa..

ce tengok last update...bulan Jun, hampir 2 bulan jugak lah..tak menaip kt sini..what happen during this 2 month ??? just normal day ler...working,working, n working ler...eventhough keje mengadap kmputer n internet, tp ...x smpat nak menaip kt sni..bulan jun ari tu, aku sgtlah bz..n menghadapi tekanan d tmpat keje..(cehh ayat sekema ayam)..sampai aku rase nak benti jer..

walaupun actually mmg da quit pun,,but continue balik..y ?? heheh..bia aku je la tau ye..
terima kasih kat my new follower, bukak2 jer da bertambah ....tq2...
alhamdulillah..my life going very well....Allah memudahkan perjalanan aku..syukur sgt2....without Allah Cintareena is Nothing.. :))

ok...korang cuti raya bape ari???..well, eventhough aku keje company cina, but we all cuti seminggu ........ok la tu, kdg2 ade company bg cuti time raya pertama tu jer..lagi sadis aku rase.huhu....

next month aku ade company trip ke Hat Yai Thailand 3 hari 2 mlam, but aku x g pun.....mak aku x kasi g, n aku pun macam malas je nak g,walaupun x pernah g...bukan pe, thailand tu x bape aman sgt kan2??..tu ler yg meng was2 kan aku tu...hehhehehe..

ntah kenapa ler, sekarang ni aku teringin nk g Kota Kinabalu...hohoh..siyesly, hati ni membuak2 nak g sane......anyone leh suggest x percutian yg "murah" dan happening kt KK ni..?? teringin kot nak g sane....

ok la tu jer kot... :))


take care, bye..


Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^