Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

August 20, 2011

Tarawih kanak2..

assalamualaikum..

well..disebabkan esok cuti, so aku mampu ler nak tdo lambat..hahah..td aku g tarawih..mase nga dduk nak tunggu solat tu, teringat kenangan2 mase g tarawih kecik2 dlu..

.dulu mase g tarawih macam bes sangat jer...ye la best, niat hati "mungkinlah" nak solat tarawih, tp sambil menyelam minum air la kan..time ni jugaklah nak tengok kawan2 lelaki g tarawih ke x...hahahahhaha..

kat masjid aku tarawih ni die wat 8 rakaat, after 4 rakaat ade ceramah sekejap..
ha....ape lagi time ni la kteorang "buka meja"...wakakaka...ustaz2 ceramah kt depan,
kitorang wat berita sendiri kt belakang..huaaaaa, lawak gle bile ingat balik..sembang bukan main lagi, sambil usha2 orang2 yang lalu....hahhaha..

then lepas ceramah tu continue 4 rakaat plak,..time ni memang da malas la kan nak solat lg...kihkihkih..then ..balik ler ...hahhahah...

ni sume kenangan antara aku, ijan, sasan n yana..dulu kteorang rajin la jugak g tarawih ni...kteorang dtg siap bwak adik2 lagi ni..hahahahha..

but at last, dok menyembang je lebih...dengan gelak2 lagi kt tepi masjid tu..tp, sekarang kalau ade budak2 smbang2 time orang solat..memang aku jeling habis la kan.....hihihihih...





and sekarang, bile g masjid tu balik mcm wat reunion plak..hahahahhaha..tau x sbb ape..time ni ler jumpe kawan2 skola agama, skolah rendah...ala..mase comel2 dlu....yang da bertahun x jumpe, then ditemukan dalam masjid...

tp time ni, cakap penuh sopan..maklumlah lame x jmpe..huhuhu..

well..papepun, zaman kanak2 memang best...sangat2 best...kalau ade pembaca berumur bawah 12 tahun, 1 je nak pesan, hargai masa kanak2 ni....budak2 buat cara budak2....supaya x nyesal di kemudian hari..hahaha...tbe2..

ok. bye dlu..

No comments:

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^