Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

March 30, 2011

Minggu yg memboringkan!!!

hai...

lagi 3 minggu lagi nk final exam...2 minggu stdy week..n minggu ni kire minggu las la lect buat klas...and..mostly da ramai student blik..uwaaa...boringnye dok sini..xtau nk watpe....aku balik next week...hari2 yang boring lpas ni...kalau xde dinner JP ni, aku da balik da sekarang..

eh, lupe ade klas satu lagi ari isnin..ish2..
heheh
......

cuaknye nk final exam..
http://www.emocutez.com

March 28, 2011

Nak kereta macam ni :)






Ni la kereta yg aku cakap kt previous entry....cukup terpesona dengan modified kereta mcm ni ...
.......

ingin memilikinye..xpun, dpat kawin dgn tuan punye kete pun da cukup..hahah

enjoy n see lah ok..


nak mkan dlm kete pun pk banyk kali ek..


ini bukan kereta luar negara tau..



ni baru sikit ...aku yakin mesti korang pernah jmpe kereta yang jauh lebih "gile" dari ni kan..
hehe....

nak kereta macam ni..korang kena sanggup kuarkan RM..bukan around hundred, but mostly thousand tau..

ok..bye

March 27, 2011

Modified kereta ..BERBALOI ke??

assalamualaikum..

sempena minggu konvokesyen poli aku ni..hari ini, diadakan auto show...(kereta)...siyes wa cakap lu..cun habis ar kete2 yang dorang modified kan...

smart, bergaya, extreem, cool..arrrrh...WTFood lagi..ahhaha.....
dorang sanggup berhabis puluhan ribu RM untuk touch up kete dorang tu...
errr...jeles gile tgk..nak jugak wat kete mcm tu..hahahh

ni aku tunjukkan beberapa kete yang dipertandingkan...


if u all perasan, kat lampu depan tu ade bulu mata...*kete pun nak bulu mate lentik*

ni kereta kenari

*kereta pink ni milik seorang perempuan..(x syak lagi)..
* die da menang pelbagai award auto show
*die da berhabis lebih kurang RM 10000 untuk jadikan kenari ni upe itu..hheheh


-sorry aku lupe nk take pic inside the car...siyes wehh..comel giler siot -

itu kawan aku aishah (bajet die punye la tu)..heheheh


ade lagi
:
:
:
:
:
:banyakkan award die..ok..ni kereta Myvi

....

ade lagi some pic aku nak masukkan..tapi...line tenet ni agak kelembapan di sini..jadi, lain kali aku masukkan yer...

persoalannye di sini....berbaloi ke??..touch up kete semahal ni?....

bgi dorang mesti dorang cakap ...ianya satu KEPUASAN....errr bagi kite??..

korang jawab sendiri la ....hahah

ok, nite...

March 25, 2011

BBQ yang happening !!!


assalamualaikum..
hari ini, malam ni..syok gle..hahahaha..kelas kteorang wat bbq sempena last sem kteorang kt poli ni....gmpak ar td...
stiap org ade tugas masing2...for ur information ek..kteorang just beli bahan mentah jer..sumenye masak sendiri..tawar ke masin ke...amekau..bedal jer..
untung la kteorang dapat PA yang sporting encik azmi dan wife die Pn arinah..
kteorang wat tepi tasik poli kteorang ni..dengan suasana malamnye yang sejuk, angin sepoi2 (maklumlah tepi pntai)...

ni group yg memasak makanan kami tu..


memang bes gle wa ckp lu..memang aku akan ingat smpai bile2...
tugas aku tdi buat air, angkut air, adelah sikit bakar ayam n yang paling penat sekali ialah...basuh pinggan...errr..malas kot sebenarnye..tp nk wat mcm mne..da tugas aku..
walaupun hujan tadi..but bbq kteorang still berjalan macam biase...siyes..happening gile..

kat dapur rumah PA kami..hehe

yang paling xleh bla nye...snap pic yang paling banyak sekali...aku da xtau da nak wat gaya ape lagi..sume gaya da wat...
aku akan merindui saat2 ni.
..
mcm2 pose kteorang tangkap gmbar..memang gle aku rase dak kelas aku ni...fuhh..



sengal-sengal nih..

kenyang gile makan ...a lot of food...x terlarat da abiskan..
mcm ular sawa da sorang2 pas makan........

syok gile...


No Idea la wehh!!

Assalamualaikum..

lately bz la jugak..tak dapat nak update blog nih....
acctually aku suke berblog nih...tp ...xtau lagi cara nk wat entry yg bes n menarik...
aku suke bca blog org...

itulah hobi aku bile bukak internet ni...

blogger sekalian....selamat berblogger...

^_*

March 18, 2011

Home Sweet Home ----->histeria

Assalamualaikum
da beberapa hari aku x dpt update blog aku ni, bz + line internet lembab gle kt asrma tu... errr
now, aku kt uma..yeah2...syok2.....

ade cite nk cite nih.. ^_^
ari khamis ari tu, alaa..yg bru lpas nih...
citenye.....

kat asrma aku ade histeria...budak sem 1 yg kena...blok aku plak tu..kisah mule2 skli..aku xtau sgt..yg aku tau, mse ari rabu ade dak tu kena, tp time tu aku wat2 xtau jer..mlas nk amik port..lg pun time tu tengah layan "kabhi Kushi Kabhi Gham"..hehehe..
then mase khamis tu, still ade lagi.....then, memandangkan aku rase aku ade byk mase free jd...............
aku pun g la tgk "mangsa" yang kena tuh..
aras aku lak tu...mase aku dtg tuh, die kire nga mencuakkan gak la..rmai la lecture2 n warden dtg utk pulihkan...haishh...

aku tengok dr jauh jer ler yg mmpu..
meracau2 dak tuh..seram nengoknye...hemm...
aku nk cite sebenarnya pengalaman aku sepanjang aku tgk tu..
tp rsenye, malam ni x sesuai pulak..aku try cite siang esok k

sepanjang aku kt poli nih..
ape yg dpt aku simpulkan..
histeria mmg stiap sem ade...
and pling sllu terjadi time kteorang nk final exam...
x tau la kenpa...

ok la...aku try cite kan..hehe

bubye..

March 16, 2011

Hati ini TAKKAN menangis lagi...

assalamualaikum...
saje nk tulis mcm tajuk tu......rase sedikit kecewa kerna lelaki..
xperlu kot aku cite...
walaupun rase nak nangis ni.....INSYAALLAH...aku xkan nangis lg..
cukuplah mase kecik dlu je air mata aku terlalu banyak jatuh ke bumi...
lepas ni ..INSYAALLAH..ianya xkan berlaku lagi hanye kerana seorang lelaki yang bukan muhrim..
rupanye...
die msg dengan aku sebab nak berkenalan dengan kawan aku rupenye....
it's ok..
DIA BUKAN UTK KU..

Kesan darah bongkar rahsia gadis

*Gambar Hiasan

Assalamualaikum...

BACA METRO NI

motif aku bukanlah nak promot surat khabar metro ni ....tp.......................
tu la..korang bace dlu artikel tu..

:
:
:
:

nasihat kepada semua gegurl la terutamanye yg stok dak2 skolah tu....
JANGAN nak percaya sgt la kan..."balak" korang tu..
budak skrg ni mmg pelik,
ade "balak" kemain lg......drjah 6 pun ade da pndai ckp apa itu cinta, apa itu sayang...
ahhh....!! DUSTA semata...

Suka , Sayang, Cinta...adalah perkara yang berbeza...
HARGAILAH MAHKOTA DIRI ANDA...

March 15, 2011

What goes around,comes around...


tau kan ape mksud nye??..
saje nk kupas tajuk ni...
aku ingat lagi...mase skolah agama dlu..ustazah pernah ckap kt kteorang..dari kte baligh(kalau xslap) sehingga la umo kte 25 tahun.......segala tindak tanduk, perilaku,tatasusila kite kena jaga...bagaimana kite dalam tempoh tu, mcm tu juga lah anak kita akan datang..kesahihannya walluhalam...tp ini apa yang aku pernah belajar la...

so...jangan menyesal la kalau one day, we get something yang same dengan ape yang pernah kite wat...sebab Allah itu Maha Adil...

But one thing is..............mungkin itu kesilapan kita masa dulu, dan itu x bermakna kite x boleh ubah mase depan kite...perbaiki lagi kelemahan diri...
aku cakap ni sebab...someone near me, in a worse situation.....mungkin takdir dan mungkin juga balasan...hanya Allah yang tahu...

Semua orang ada hak untuk merubah diri,sikap dan perilaku die sendiri....dan xde satu orang pun kat atas muka bumi ini yang boleh melarangnya..
Setiap yang berlaku tu, mesti ada sebab, dan hikmah....
Dalam buku La Tahzan ada mengatakan ............
"REDHA kan hati kita dalam mengharungi masalah, cabaran dan dugaan... "

NO PROBLEM NO FUN



Takde kelas lagi..

assalamualaikum....
da dua hari aku xde kelas pagi ni......adoi, boringnye...
kalau sekali sekala, ok la jugak..hehe...tp, kalau 2 hari berturut2 xde ni........x bes la plak..
bulan depan da final da...
x faham aku ............
kalau time xde kelas ni, aku rase baik aku dok uma jer...
..
******

k la, nak g basuh baju.... bubye..

March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA


ok..first time nk join segmen Abg Ben Ashaari ni....

nak join KLIK sini ok..

Berbalik kepada soalannye :
LELAKI pilihan anda ?

Lelaki pilihan aku emm..??..senang cite la...lelaki pilihan aku ialah lelaki yang ikut cakap aku..jgn risau, aku x kan suruh buat sesuatu yang x betul .. :)

Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?

X perlu kot kalau lelaki tu telah berpunya..hihihh..bukan ape, nnti ramai pulak perempuan minat kt die...seksi bagi aku ialah, bile die berpakaian smart dan sopan tutur katanya...fuhh..mampu mencairkan hati seorang HAWA..heheh

LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?

Setiap percintaan tu perlukan pengorbanan, bukan setakat berkorban sebelum memiliki cinta, tetapi juga berkorban setelah memiliki cinta itu, iaitu pengorbanan kesetiaan dan pengorbanan dalam menjaga sesuatu hubungan tu.

Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?

ITU SUDAH PASTI, tapi kalau da takdir, nak buat mcm mana..kenapa?..sebab rasenye, tak sanggup melihat orang yang kite sayang terpakse membahagikan kasih sayangnya..heheh

Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?

emm...kalau aku la kan..senang jer...undur diri...then biarkan dorang bersama...x perlu nk terhegeh2 sangat la kan.. :p

LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?

Kalau bab curang ni, bagi aku lelaki ke perempuan ke same jer la...x ikut jantina...tp..aku rase mostly yang curang ni emm..lelaki kot..hehe

SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??

setia perlu ada dalam setiap perhubungan..buktinye, jaga perasaan orang yang kite syang sebaik-baiknya.

Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?

yup....sy memang seorang yang mudah cemburu.. ^_^

******************

itu sahaja dri saya....

Cintareena KUAT makan...


makan ikut piramid nih ok!!


assalamualaikum..

patutnye ari ni nak puase, tp......................
xjadi pulak.. ^_*

ok, dari dulu memang aku kuat makan, errrrrrr...alhamdulillah..Allah bagi aku selera makan (nikmat tuh)...
satu perkara yang perlu aku ubah (ayat rizal) ialah.......JANGAN MAKAN SENTIASA...
yeah!!..ini yg patut aku ubah..

pantang ade makanan atas meja (yg aku punya la kn)...mesti akan habis dengan cepat...adoiyai..
gemok la kalau berterusan macam ni... :(

sekarang tengah diet la konon, makan nasi sehari sekali jer....
tp bile makan tuh...hah!! amik kau........mcm x makan sebulan.....ya Allah ...nafsu2...
kalau nk ilangkan selera makan aku ialah bila aku ade problem jer..errr...tu yg x syok tu, memang la selera makan xde...tp..kepale otak plak runsing...lagi gerun mcm tu..
huhhh..xmo2....

bia la aku mkan banyak2, asalkan hati senang...ALHAMDULILLAH..segala pujian bg Allah..
jangan lupe bersyukur andai anda sedang BAHAGIA,
jangan lupe ALHAMDULILLAH, bila anda dapat nikmat yang sentiasa membuatkan anda tersenyum..
dan jgn lupe juga...................
sujud SYUKUR la padaNYA......
kalau x kerana DIA ....kau xkan dapat semua tu....

tc..bye..


thanks bce... ^_^

http://www.emocutez.com

Perlu Sayang Diungkapkan??

assalamualaikum...
satu entry before aku tdo...

just saja nk luahkan, sy rase sy suka awk la....
tp...honestly takut ceburi hal2 "perkapalan" ni....tkut dikecewakan lagi..
walaupun ayat lelaki ni, "sy xkan kecewakan awk"......basi tau???

sekarang ni, aku nga rapat *rapat ke?*....dengan sorang mamat ni, nak kata rapat tu mcm mne ek??..
stiap hari la mesej dengan die....rindu la gak kalau sehari x 'bermesejan' dengan die..
hahahahaha
so far, aku rase la..aku jd diri aku sendiri, aku bedal je nak ckap ape pun dengan die...
and aku pernah cakap kat die..
"sy nak lelaki ikut ckap sy"...hehehe
bgus x ayat aku???

aku xlah mengharap sangat dengan die ni....biase2 je la..cuma, bile la die nak ajak kawin nih..hahahah..tetibe jer ..sengal!!!!
tu jer,

kalau ade jodoh x kemana kan???..
AKU YAKIN ITU......


jodoh telah ditetapkan oleh Allah...

ITU SUDAH PASTI...

awak...hadirlah untuk membimbing saya, untuk jadi nakhoda kapal rumah tangga saya....(jiwang gile,)...

itu saja...............

awak..............thanks bace... ^_*
http://www.emocutez.com

March 12, 2011

Jalan2 Teluk Intan

Assalamualaikum..

semalam kn aku, aishah n julie g jalan2 ke Teluk Intan..Acctually da lame kteorang cadang nak outing ke sana, maklumlah...sabak bernam ni mane ade tempat2 yang leh kte outing2..
at last, semalam tercapai la hasrat kmi nk g sane..naik bas je kot+jalan kaki, perghh..mmg penat wa cakap lu...

citenye...


Ni la kami ^_^

kami siap2 kul 9 la mcm tu, then tunggu depan HEP tunggu bas poli ke sabak bernam...
then, kul 10.30 baru jalan...agak "panas" disitu.. *x punctual langsung...huhuuh
...

setibanye kt sabak bernam, alhamdulillah...terus ad bas ke teluk intan,..
persoalannye di sni..mcm mne nak g jalan2 kt Teluk Intan tu, sebab kteorang ber3 ni mane pernah berjalan or tau selok belok Teluk Intan ni..

kawan dak roomate aku, mintak aku tlong die pos surat kt mak die..so, aku pn g la pos malaysia yg kt Teluk Intan tu, n tanpa di sangka plak..kakak yang jaga kaunter tu, peramah ...kteorang tnye la..mcm mne nak g Menara condong,giant,Mcd (itu je ade kt Teluk Intan ni)...

die pn dengan peramahnye cite dengan detail cara2 n jalan nak g sane...
kteorang pun gegeh la jalan2..
pstuh....fuhh, jumpe do menara condong tuh...*batak seketika.
hahahahha..

juli n aishah
dari jauh da excited :)

tengok tu..logo Teluk Intan..hahahha

then pe lagi, sesi fotografi la jawabnye...mmg x lepaskan peluang yang ade la...tp, syangnye..pintu menara condong tu tutup plak..so, x b'ksempatan la nk jenguk ape yg ade kt dalam menara tu (walaupun mmbe aku ckp xde ape pn)...

nak g giant plak..kena naik bas (getar kaki kalau jalan kaki)..hehe..
nk tnye korang bila kali terakhir korang naik bas tingkap terbukak (xde aircond)..???
aku naik bas mcm ni time skola rndah dulu2 do dengan mak aku g beli baju sekolah..hehehe, bas LENG SENG ...ingt lg x..?

citenye........
kteorang naik bas bertingkap terbukak mase nk g giant tuh...
gaya kteorang kan, mcm orang kg msuk bandar....terpinga2 *bajet dok bandar je selama ni...hehehhe

yg juli lg ar....die xpernah naik pun bas mcm tu...
tp lupe nk take pic time dlam bas tu, ^_*....(aircond semulajadi tuh)

akhirnye, smpai la kteorang kt giant n McD (tempat kecik kje kot)..betul ke wak??huhuhu

beli2 barang skit kt giant tu, makan2..then balik la kteorang..time nk tunggu bas tu pn satu hal, xtau nk tunggu kt mane..sbbnye xde bustop plak..bersidai la kteorang kt tepi2 jalan tu tunggu bas...(agak malu ye disitu)

rupenye, dari giant tu nk ke terminal bas teluk intan tu dekat je..haishh...
pastu, kteorang pun balik la ke sabak bernam....kteorang ade agenda lain plak kt sabak bernam...
sampai sabak bernam...xsangke plak ramai2 dak2 kelas aku pun ikut sekali..hemm..
pe lg...rombongan cek kiah la gamaknye..
http://www.emocutez.comhahaha...tp, mmg bes ouh...

ni la muke2 rombongan kami :p

then, jalan2 la kat pasar malam sabak tuh..syok2..

**********
ni some pic on that day!!



arhh!! bulatnye muke aku..

ade 1 gambar ni kan memang xleh bla...name je negara Islam tp kenapa gambar mcm ni leh diletakkan di tempat awam, kalau nk promot kedai pun, jangalah letak gambar mcm ni....LUCAH sial!!

x faham motif gambar ni..sengal jer..



..

ok...itu shj wat mase ni..

awk......thanks bace!!

http://www.emocutez.com

Tsunami de JEPUN...

assalamualaikum..
ari ni aku hepi...but.....................
sape dpt jangke kn..ari ni gak berlakunye gempa kat JEPUN..
8.9 skala ritcher kot..kentang ar kuat die..
dlu mase thun 2005 tu pn 7. lebih pn da mcm ............emmmm, xtau nk ckp..
ni 8.9..nauzubillah..

hari ini aku hepi sbb hangout dgn kawan2, tp...ade insan yang bertaruh dgn nyawa kt JEPUN. ..
and amaran tsunami yg terdekat dengan MALAYSIA ialah kt INDONESIA...
dekat tuh wei...ALLAHUAKBAR..
takutnye..

hanye nak berpesan................
Dalam kegembiraan kita, jgan terlalu nk gembira...
bile2 je ALLAH leh tarik kegembiraan n kebahagiaan kite tu....

ingat 5 perkara, sebelum datang 5 perkara..

*************

salam ukhuwah ..


March 11, 2011

Hari Usahawan Muda 1 Malaysia

assalamualaikum.
baru mlm ni aku dpat update blog aku dgn tenang..
aku kongsi cite dgn korang psal hari Usahawan Muda 1 Malaysia pada 9 MAC 2011
ini adlah hari usahawan Francais ek..
its about, how kte nak buka perniagaan francais..
for ur information..

pendapat aku la, bukak perniagaan Francais ni lebih senang dr buka perniagaan selain francais, sbb francais ni perniagaan yang da sdia ada orang tau, n yg paling penting pengrusan yang telah sedia ada, mksudnye..korang keluarkan modal, n bab2 pengrusan korang just rujuk kt management francais tu je..
contohnye perniagaan KFC..

aku nk terangkan byk2 pn tkut korang x faham...ce korang tekan ni untuk maklumat lanjut..
and tekan ini juga...kalau korang nk tau lebih lnjut...korang tgk tv x??..
sbbnye, HARI USAHAWAN ni masuk dlam berita..maklumlah ade PM kn..ofkos msuk bite..ce tekan nih..
******
cite nye...

krn excited nk g, aku agak la xleh tdo malam tu, tp, at least aku tdo la kul 1 aishah n julie agi la...kul 3 baru tdo, pnye la excited nak g..ahhaha..kteorang cadang kul 3.30 bangun and 4.30am da kena kumpul ..so, dorang tdo setengah jam je mlm tuh..

disebabkan kteorang ni punctual, kami (wawa,juli,aishah,nad,suhaila,ain,ayu)..siap ler kul 4.30, skli da sampai pintu pagar, boleh plak pintu pagar terkunci..perghh..mmg pnas la time tu...nk dipendekkan cite..kteorang terpakse tunggu smpai kul 5 baru la guard bukak pintu,

smpai MATRADE tu..
byk la jugak IPTA2 yang hadir time tu, ape lg, cuci mata la ...ahahaha...(agak gtal ek disni)..
***********

aishah pn gunakan mase yg ada, untuk jumpe kekasih gelap (coz dorang x dclare lagi k)..

tgk badan je dah la.. toing2..

nk jadikan cite disini, boy tu bawak membe die...and....
ensem la plak, haishh..!!!

sorry, aku x dpt nk masukkan pic dak encem tu, ..sbb kan aku ni agak pemalu skit,
http://www.emocutez.comso aku x ler amik pic die..
tp mmg encem la (bg aku)..hahahahha
and sporting jugak..
*sindrom2 gatal da terlihat..

************


ni pintu gerbang besar MATRADE tu..
(aku x fham pe function pintu gerbang ni)


hihi...cam x spe ni???? (suami sazzy falak) Nazril
die slah sorang pengacara on that day..(siyes ensem) :p

Ni mase mule2 sampai, yg baju kurung tu lecture kami k..
CIK ZULANA

**
itu je kot pic aku dpt tnjukkan..

nk tgk lebih banyak..
tekan ni..

awk..thanks bce k.. :))
tc.bye

March 9, 2011

Hari ni ke MATRADE ..

Hari ini aku g Hari Usahawan Muda 1 Malaysia...kat MATRADE anjuran PSN..
dari poli gerak kul 5.30 am then smpai sane dlm kul 9.00am lebih mcm tu la..
ok je la ....
dpt jumpe AIDIL ABD GAFAR sbb die jd mc mase mjlis pelncaran..
then, jumpe NAZRIL (suami sazzy falak)...
die jd mc for forum keusahwanan..
......................

banyak gak aku nk cite sebenarnye..tp...agak penat pulak...
and banyak gak gmbar nk show off kan..hehehe..
almaklumlah..kalau da hang out tu, x sah la kan kalau x berpuluh2 gmbar capture kn..hehehe
esk insyaAllah aku cite ok...
ceritera cinta di MATRADE..kihkkihkih..

***********

before that, thanks sesape yg sudi bace blog aku nih..
^_*

tc, bye..

esok --> MATRADE

Now, da kul 1.oo pagi...haisshh..mate aku ni xleh tdo plak..da jadi kebiasaan aku, kalau time nak kuar g mane2 esoknye, mesti mata ni xleh tido...nak kate excited ??..x la jugak..biase2 jer..cuma.......ade la sikit..hahahahaha..
ok..esok aku n member2 aku akan pergi ke MATRADE . . nak dscribe ape matrade ni pun aku sndiri xtau sangat ape benda nye...yang pasti esk tu, ade function sempena HARI KEUSAHAWANAN yang akan dirasmikan oleh PM ..
esok..pukul 5 da gerak g KL tu..4.30am berkumpul kt depan HEP ...
*****

x sbar nk tunggu esok..semoga selamat pergi, dan selamat pulang ke PSIS..aminn..

^_*

March 8, 2011

KenApa Orang Suke b'BLog..??

kenape ek orang suke berblog...pelik aku..entah kenapa sejak beberapa hari ini, stiap hari aku buka blog aku..bukan update, but tengok blog2 orang...dan....tanpa disedari, aku mesti akan tengok 1 blog nih..ce click..mesti ramai orang kenal di kan? mane idaknya, followers die yg terlatest 10802..gile kentang ramainye....stiap kali aku bukak blog die tu, mesti bertambah followers die...
Die memang suke update blog die, SENANTIASA..ade je cite2 baru yang die nak kongsikan..
gile arr...


banyak betul idea die nak kongsikan dengan blogger2 lain...caya la ....termasuklah aku, terpukau dengan cite2 die.hahahah.....siap baca lagi, link2 blogger yang die showkan..x sangka aku mcm nih.. ^_^

kalau nak diikutkan, da hampir setahun jugak aku berblog nih, cuma lately ni jer, rajin buka blog...
and...
aku suke pulak tengok blog ibu2, umi, emak2..hehe....
sweet sebb dorang cite pasal pengalaman dorang bersalin,
haish...x sbar pulak..ahhahha

itu je nk cite... wink2..

March 7, 2011

Pic main NETBALL

so...
inilah beberapa pic yang diambil time main netball ari tu..
x la banyak sangat....

just nak tunjuk jer. .. ^_^



yang warna hijau is my team






ok....
itu sahaja nampaknye...
hehe..
tc, bubye..

Take Charge

Take Charge ..?

Mesti korang xtau ape benda tu kan??..
actually semalam dan hari ini, jabatan aku mengadakan Take-Charge Course(ye kot)...hehe..
selama dua hari aku hadir kursus ni, seriusly it was a awesome course..satu kursus yang rugi kalau student2 macam aku x datang..eventhough for adult too..banyak sangat aku belajar dari kursus tu..
nama penceramah tu MOHD RIZAL B. HASSAN. .. He is AWESOME ....
he preffered to call him RIZAL ....either u old or young than him...cool rite?..

aku nak cite banyak2 pun, nanti kang korang x faham pulak..heheh..
can u imagine, selama 2 hari dari kul 9 sampai hampir kul 6, we all dengar ceramah jer...it should be boring rite..huuuh...but, dengan RIZAL ni....its different...bukan aku je yang cakap k..

one word yang aku blja sepanjang ceramah ni..

STOP BANGAUING ...
maksudnye di sini
JANGAN BERI ALASAN LAGI..

BANGAU mean alasan...
ce korang ingat balik lagu "bangau oh bangau"...
its starting with bangau kan, yang cuba beri alasan "kenapa engkau kurus"..
ingat tak adik2??..heheh

sesape yang rase nak jemput die datang berceramah about TAKE CHARGE ni..boleh la layari laman web die http://www.take-charge.com.my/
********

yang pasti bes la ceramah rizal ni..for ur information ek, rizal ni da berumur 40 tahun...haishh..
but still look young...seriusly...
Presently Rizal were qualified Master Practitioner of NLP, an NLP Master Coach and Master Practitioner of Time Line Therapy. He is certified by The International NLP Trainers Association (INLPTA) and The American Board of Neuro Linguistic Programming (ABNLP)..

hebat kan?...and handsome pulak tu...hahaha...
here, aku tunjukkan some pic on that day.. :

ni dak kelas aku, with our PA(blue Melayu) and Rizal (black shirt)

*dak kelas aku ni, kalau bab gambar memang no 1 (including me).. heheh

RIZAL ..trademark die ..dia akan pakai baju kung fu cina setiap kali die menyampaikan ceramah die..

*so that people will remember him..
ok....
itu saje...

tc..bye

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^