Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

March 15, 2011

What goes around,comes around...


tau kan ape mksud nye??..
saje nk kupas tajuk ni...
aku ingat lagi...mase skolah agama dlu..ustazah pernah ckap kt kteorang..dari kte baligh(kalau xslap) sehingga la umo kte 25 tahun.......segala tindak tanduk, perilaku,tatasusila kite kena jaga...bagaimana kite dalam tempoh tu, mcm tu juga lah anak kita akan datang..kesahihannya walluhalam...tp ini apa yang aku pernah belajar la...

so...jangan menyesal la kalau one day, we get something yang same dengan ape yang pernah kite wat...sebab Allah itu Maha Adil...

But one thing is..............mungkin itu kesilapan kita masa dulu, dan itu x bermakna kite x boleh ubah mase depan kite...perbaiki lagi kelemahan diri...
aku cakap ni sebab...someone near me, in a worse situation.....mungkin takdir dan mungkin juga balasan...hanya Allah yang tahu...

Semua orang ada hak untuk merubah diri,sikap dan perilaku die sendiri....dan xde satu orang pun kat atas muka bumi ini yang boleh melarangnya..
Setiap yang berlaku tu, mesti ada sebab, dan hikmah....
Dalam buku La Tahzan ada mengatakan ............
"REDHA kan hati kita dalam mengharungi masalah, cabaran dan dugaan... "

NO PROBLEM NO FUN



No comments:

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^