Thanks sebab tekan ini.. :))

May 31, 2012

Mungkin janji

g.nite....

just short entry.... huhuhh...previous entry aku ade ckp "I will make sure, 200 entry for this year bfore jun" kn.....hemmm..tp.........x sempat ler nak taip entry...hehhehe...siang td bz sgt2..sbb esk company aku ade audit ISO esk... yg aku lak mmg suke sgt wt kje last mnit..so td...pulun habis la....

so...esok, dtg awal... errrkkk...aku x suka kot audit2 ni....kteorg cuak je dr bulan lepas...tahun lpas pn ade audit gk..tp xlah cuak mcm ni, dah la time tu kteorg baru masuk kerja.... lg la xtau ape2...haishh!!! ni audit utk kekalkan sijil ISO company...

sesape yg tau ISO ni mst korang tau kn.. ISO is documentation.. mcm tu la lbih kurang..mlas plak nk cite ape ISO ni...aku pn x fhm knp nk ISO bagai ni...klau audit biasa kn senang...xlah aku kelang kelibut mcm ni...hahahhahha...

semoga ari esok berjalan dgn lancar...... aminn.... tahun lpas, cuak2 aku pn..audit tu going smoothly je...rasenye mcm "eh, senangnya die audit"....huhuh.... ok la u alls... nk tdo dah... nampaknye entry 200 xleh disiapkan dlm Mei ni la...so, kena tggu bulan depan baru leh cukupkan entry 200 utk tahun ni..hehehe...




sekian...



* I miss u badly.. tp xtau sape..bolehhhhh :p

May 29, 2012

5 entry to 200

byk gak entry aku tahun ni eh.... lagi 5 entry  nk cukup 200 for this year.... aku bukan blogger tegar... taip blog sambil2 kje...bfore bulan mei ni habis..I will make sure the entry got 200 ...cewahhh!!!!

cite MissAhjumma yg aku nga layan skrg ni kan..makin membuatkan aku rasa nk tepuk2 org je...geraammmm sgt..hehehhe... malas nk cite panjang2, kang panjang entry ni semata2 nk cite about the drama..hehhehehe


tp aku rase "stress" plak..sbb episod cite tu 100+... panjang sgt plak..xpe2...slagi eksaited nk tgk..slagi tu aku akan stia tonton Miss Ahjumma...hahahhah ......




Cerita konvo sy x abis lagi

tadi baru baca blog kwn sy fatin ... baru teringat..eh!! cite konvo sy x abis lg tau.... masih ade yg belum sy cerita kn lagi... belum ade masa utk cerita...nanti2 bile dah free sy akan  smbung cerita...
gambar2 konvo pun masih ade kt facebook... aishah x tgk lg sume pic2 tu..huhuhuh...ekceli, sy da kurang story crite2 best mahupun sdh kt bff sy .. dlu segala mcm cerita kami akn berkongsi bersama...tp now, dah kurang sgt2... apetah lg nak jumpe, hang out same2..sgt2 ssh utk dilaksanakan...hemmm
ekceli lately... rase mcm sy tengah larikan diri dr someone or ssuatu????..... I dont know y.... sbb tu lately, kalau nk hang out, just ajk adik aku je.. mybe prefer kuar dgn dorg je kot.... I feel much better like this.. tp mcm x best plak..slalu kuar same2, tp bile dah lame x jumpe rase mcm something plak...hemm

kdg2 bila fikir balik..ada baik je mcm ni... ..biar sy je la ye tahu ape yg baiknya..... rasenye ini adalah satu fasa baru dlm hidup , yg perlu ditangani..... I hve to "berkias2"... hhehhehe.... getting old, means we'r getting different ....cehhhh!!! :p


ok... nanti story2 lagi....

Jeles to be Positive ..takpe kan

morning Tuesday..

pagi2 tadi..tgk cuaca ..oohh, mendung..sdapnya kalau sambung tdo kan..hehehhe..aku je bangun pg2 td..adik2 tdo lg... jeles ok!!! kwsn rumah korang sunyi x???.. kwsn umah aku sunyi kot... even rumah rpat2 pn...terasa sunyi je... mcm xde org ....haihhh!!!!

kadang2 bile kite bca blog...prnah rasa jeles??.bukanlah jeles pebende... sometime ade blogger story what they had in their life...termasuklah aset2 yg dorang ada....kdg2 kn aku rase, mcm .... she/he had a perfect life!!!  aku yg belum kahwin ni mmg mengimpikan rumah tangga aku nanti, bukanlah kaya mana...tp serba serbi ckup lah..ade kerete sendiri, ade rumah sendiri...  and dikelilingi oleh org yg disayangi...hahahaha..

sume org inginkan yg best2 je kan..ye dakk!!! .....kahwin muda, ok je sebenarnya bg aku...yg x oke...hmmm. mungkin bile life rumah tangga tu dihimpit dgn kesusahan.....haishh!!! itu ujian lah....erk...  best je tgk kwn2 aku yg dah kahwin..ade life sndiri...dok rumah sndiri (even sewa) dgn suami...ade kereta sendiri..g kje same2... anta anak ke rumah pengasuh same...wow!! wonderful life kn.... *bg aku la..

then bile tgk kwn2 yg kwin..tp life die...mcm masih belum "kukuh" lg...feel like... better jgn kwin awal2..hehehhe.... bila kite pndang yg best2, kite akan fikir positif..tp bile pndang yg x best...we will negative thinking....

ekceli kt blog ni byk mama,mami,ibu,umi yg inspired me.... hope..bila aku dah bergelar ibu nanti... nak ade life mcm dorang... mcm je la..x semestinya sama..... huhuhuuh.....

sekian....

Rasa rendah diri atau dipandang rendah

assalamualaikum....

sejak boleh tweet kt opis ni..blog mmg da jarang sgt aku bukak..apetah lg nk blogwalking... just 1-2 entry je yg aku bca...hemmm..lupa daratan..heheheh...thanks to kak diana, yg komen some of my entry.....hehehe..

aku rase mmg lately, n some day akan dtg ni..aku mmg akan jarang update la.... nk taip entry memerlukan mase yg secukupnya utk fikir n taip..kt ofis smetime aku bz..kt umah plak sibuk tgk cite korea...heheheh.. so, mmg blog ni akan jrang la berupdate...

hemmm.....................

dari dulu lg aku rase rendah diri....bukan stakat tu je...aku jugak rase org pndang rendah kt aku... entah la ..kdg2 rse nk nangis pn ade ade bila fikir org pndang rendah kt aku...kdg2 bile aku beli barang baru, aku dpt rasakan org snyum sinis..mungkin fikir aku baru nak dpatkan smething tu..walhal die da lame dpatkannye..... fikiran aku je kot kan.. kdg2 aku malu nk luahkan pndapat..sbb rase org akn sinis dgn pndapat aku... mungkin sbb aku x uptodate so...mybe pndapat aku xperlu dengar... ini sume adalah pemikiran aku je...

 
 
 
so far, blum ade lg org yg leh wat aku sentap2 depan...klau ade pun mungkin melalui perbuatan je kot... dan mungkin jugak..aku yg salah sangka..pda hal org tu x berniat pn mcm tu....hemm ....haishhh.... aku ni mmg la x kaya... tp so far, makan pakai sume cukup je... ape org lain, insyaAllah aku pn ade gak..cuma cepat atau lambat je memiliki smething tu....

kalau la rmah dkat dgn laut..stiap ari kot aku g laut tu..bunyi ombak tenang je rasenye kan..

May 26, 2012

What To do

selamat pagi.. now 12.30am, 26/5/12....cewahhh!! detail ...lupe btau venue : atas katil..hehehehe.....

...................................

kebosanan skrg ni.... online je la kot...  tweet2, bukak fb, blog..eh!!! itu je kot aku tau..hehehhe...bulan ni awal sgt plak gji.. 23 ari bulan da dpt dah..haishhh!!! bukan x suke gaji awal ni...masalahnya..gji awal..habis pun awal...uhuhuhu...nk recover balik duit yg dah dihabiskan mse konvo ar itu.... so xleh la kita enjoy sgt.....sobsob...

budak skolah da cuti dah kn..2 minggu lak tu ...bes gile.. dlu time skolah aku x suka cuti2 ni...tau x sbb ape..sbb bile cuti duit blanje xdpt..so, xde la mase cuti...huhhu...tp bile dah kje ni fikir, besnye cuti...leh lepaking kt umah non-stop...hahahahah....tdo, tgk tv, makan...wahhhh!!!  :p

dulu time cuti skolah, kteorang adik bradik mane ade g cuti2 skolah ni..dok umah je..... xleh nk wt pe la kn.. tp skrg ni, adik2 aku cuti skolah je ajk nak g sane, g sini...ish2... budak2 biasalakan... aku terasa nk g ulu yam mandi-manda...tp ntah lah..bile time nk g..rase malas plak..hahhah..boleh cmtu???.. 

dah lama plak x taip entry xde motif mcm ni...ekekkeke.. ..rindu lah nk msej2.... no mxs aku mcm x guna je skrg ni....hemm
aku rasa aku ni da berubah la... xtau la berubah mcm mne..tp aku dapat rasekan, yg aku ni dah berubah.... aku lebih suka dok umah..dr kuar2.... knp eh???.. mungkin bg aku la kn...lbih baik aku habiskan duit aku dgn b'gembira..dr duit habis tp x heppy pn...aku x hrap org faham aku...huhuuh....aku rase, naluri kedewasaan ni dah makin meresap kt diri aku...klau hang out tu, xperlu la nk plan2 berminggu bru nak kuar...bende nk tgk wayang je kot....

aku pun rase hubungan aku dgn kwn2 dah makin renggang, yup!!! itu aku dapat rasakan.....faktor umur kot kn..masing2 ade life sndiri.... malas dah aku nk amik port macam dlu... kalau org nmpak aku mcm budak2, tp hakikatnye.....aku x suka dah diperlakukan sperti budak2... aku nak sumenye sperti org dewasa... aku dah byk merepek ni sbnrnye..

skrg ni kalau ade something yg kusutkan paleotak aku...aku malas dah nk think too much..... let it be, and it will be go... just simple as that...cewahhh!!!! mcm tu jugak dgn lelaki..honestly skrg ni mmg aku ade suka dgn sorang laki ni... tp aku akan suka dr jauh je lah...idak ler nk luah2 kan prasaan.. :p

ok la, ok la....byk sgt merepek...... 
tata, sekian..

May 24, 2012

Cuti2 Perak

kiteorg raptai konvo 17/5 iaitu ari khamis...so ari jumaat tu kteorg 'free' la...mmg plan nk berjalan2....so, menggunakan aishah sbg tour guide kte.. so, smpat la kteorg g 3 tempat bfore balik KL la sangat......first skali kteorg g Teluk Batik.. aku la org yg first time dtg sni.....huhuu..

time kteorg dtg tu...x rmai org..so lengang la...geram je kot tgk air laut tu...memang rase nk mandi manda je kt sane..tp fikir "takut' muke gelap..so, niat mndi manda tu terpkse di lupakan..sobsobsob...mmg sgt rugi la bg aku....bfore g, mmg niat nk mandi, tp bile fikir2 balik esok nk cun2 pakai jubah, make up sume tu...terus x jd nk mndi..kang x psal2, muke kena sun burn di hari konvokesyenku..hahahhahahha

so, ape yg kteorg leh buat hanyalah raba2 je la air laut tu..gerammm je tgk air tu.... :(  ..time ni cuaca panas kot..terik!!! kdg2 je redup..tp nk posing punya psal , snggup tu tahan panas..ekekekkeke..

xtau la ni rumah ke chalet ke..tp bntuk mcm zman2 dlu..huhu





malas taip pjg2..layan pic je la ye..



time ni mmg terik...
JUSHANA = Julie + Aishah + Rina




beli sedikit souvenier (btul ke eja ni? ) utk adik2 aku ....then ke Marina Island *kot pula kita...hehhe...enjoy the gedik pic.. :) ....hihihihi

semangat aku lari kt titi ni..cantik wehh laut dia.. indah sungguh ciptaan Allah..


like tis pic..walau x guna DSLR..tp mcm DSLR kn... hahahhaha thanks to myNikon... :)

self timer


jauh kau letak kamera... self timer jugak..kekeke


teringat2 lg laut kt belakang tu... siyes cantik... tenang je rase dok situ..








sepanjang cuti2 konvokesyen ni...kteorg bertiga masing2 bwak kamera...total pic sume skali 1000 lebih..pic kt kamera aku je dah 400 lebih... uhuhu...time ni kteorg g dgn sorg junior skli..yg kt blakang pic last tu...tp die x ske take pic..so, muke kami2 je la ye..


ok.. itu je..nanti ade lg smbungan cerita knvo..... aku taip sume ni utk aku ingat di msa akn dtg... :))

Seram di Konvo

" time kteorg g pesta julie x g..coz die kurang sihat...then, balik2 tu die dah tdo..lpas solat sume..aku n aishah pn tdo la....then,  satu kejadian "seram" plak terjadi... apakah itu.... nnti aku smbung lg.. pjg plak entry ni..xla seram mane..tp mmpu la mengoyangkan kteorg..hahah "

petikan kt atas ni adalah smbungan dr entry ni

............................................................................................

malam tu, mata aku xleh tdo,xtau la knp..mungkin x selesa kot dgn katil kt umah swa tu..so, aku tdo agak lewat..lepas puas aku bertweet2..then aku tdo la...

dalam kul 3.30am..tibe2 aku n juli terjga... kiteorg terjaga serentak sbb aishah menjerit pnggil mama die.. die menjerit sambil melulu bukak pintu bilik tu..mse kteorg bangun pintu bilik dah terbukak dah.. ..

juli & kisahati : sha.....knp??

aishah : ha???!!! *#%..... mane yg lain ?

juli : yg lain?..sape??

kisahati : kite bertiga je la..mne ade org lain..

aishah : ooohh..mmg kite b'3 je eh...

time ni aku n juli dah cuak dah..heheh.. ye la , tbe2 tnye soaln mcm tu...pstu die dduk jap kt katil aku... mamai2 lg...kebetulan plak mase aishah jerit tu..aku n julie boleh plak nga mimpi...smpai skrg la aku x ingt ape mmpi aku mase tu...tp mcm mimpi yg menakutkan la.. kiranya kteorg kebetulan mmpi pd mase yg same...huuh...

lepas 10 mnit mcm tu... aishah tdo balik kt ktil die...time ni aku rse agak seram la jgak....ooh ye, kteorg tnye aishah knp die jerit ..die jwb  ... "aku rase mcm aku dok sorang2 kt dalam bilik ni..... " ...sbb tu die bukak pintu..slamatlah die x melulu ke pintu keluar...huhhh!!!

itu je kisah malam tu.. aku n julie b'pndangan sesama sndiri.. juli dah jd roomate aishah sejak kteorg  sem 1 lg..xpna langsung aishah "ngigau" ...kt rumah tu pn bukan first time kteorg tdo situ..dlu pn pna 2 minggu stay kt rumah tu... klu tnye bab bsuh kaki bfore tdo...aku n aishah same2 plak cuci muke n bsuh kaki bfore tdo tu..so, walluahalam ......

sjak kteorg berkenalan dr sem 1 sehingga skrg..kteorg bukanlah jenis "penakut sgt", ataupn "terlalu berani".... ..cuma percaya dunia bukan semata2 ada manusia je.. :)) .....



pic di atas time kteorang kt Marina Resort *kot .... cerita kt sini next2 entry aku ceritakan.. :))

sekian........







May 23, 2012

Blogger lupa daratan

poyonye la tajuk entry aku tu...aku x mention sesapa pn tau... 

semenjak minggu ni, kan komputer ofis aku dah leh on sumenye ..xde dah block2..so, aku mula la tweet2 je kojonya... dr pagi sampai ke petang....itu lah kerja aku...fb aku x layan sgt... dah sibuk layan twitter tu..blog pn da terlupa sikit2....ekekekke...kalau dlu, blog la peneman hari2 aku kt ofis...segala mcm cerita blogger aku baca.... sjak dah leh twitter ni... dah agak kurang bca kisah blogger lain...huhuhuh

tp memula bukak internet memang bukak blog dlu... mcm ni la manusia..bile dpt yg baru, yg lame makin dilupakan..cewahhhh!!!! dramatik plak ayat...... cerita konvo x abis cite lg... ari ni bz sikit...utk cerita psal konvo perlu masa yg selesa dn pnjang utk taip..ekekekke.. poyo je...hehehe...

ari ni happy gak sbb da dpt gji.... tp ade yg x bestnye bile adik aku yg amik test jpj ari ni failed plak..haishhh...aku dlu pn failed gk, tp time kt jalan raya je....die failed dua2 skali... adoi
 
itu je...sekian..



Drama Miss Ahjumma wat isteri Sebak

assalamualaikum..

tjuk entry aku tu mcm aku ni dah jd isteri plak kn..hahahaha...sesape yg xtau ape itu drama Miss Ahjumma . kt entry ni aku pna cite....

semalam episod die sedih kot..smpai menitis air mata aku... semalam cite tu da smpai episod dorg nk bercerai..eh da bercerai dah pn... sbbkan si suami da ada perempuan lain, so die decide nk cerai, kononnya itu lah yg terbaik buat rumahtangga..kononnya dr dorang x bahagia, baik cerai je...

si isteri mmg cuba sedaya upaya utk elak dr cerai, die sanggup wat2 xtau je ape yg dah terjd dlm rumahtangga dorang, asalkan dorang x cerai...yg best kt sni, bile mak mertua isteri tu pn sokong anak die..kiranya, mak mertua yg x bape baik la.... support anak die cerai..anak die si suami la pstu kira ade je salah menantu die..tp bukanlah mak mertua yg sgt jahat...huhuuu

mcm biasa, bile cerai berai ni, anak2 yg kesian, dlm drama ni anak dorg menangis xnak parents dorang cerai...sebak kot time ni.... pstu, si isteri siap ajak suami die tu g bercuti..kononnya utk perbaiki lg hbungan dorang....tp akhirnya perceraian jugak keputusannya..die dah berusaha bersungguh-sungguh utk selamatkan perkhwinan dorang..tp nk wat mcm mne..bak kata org dah xde jodoh...eventhough dah kwin 10 tahun...

ok...kt atas ni adalah sinopsis serba sedikit mengenai episod smlm..aku yg bujang tgk cite ni pn sedih, mcm mne la yg da bergelar isteri tgk drama ni...boleh amik pengajaran tau..bukan nk mnx ape2 yg bruk dlm perkhwinan cumanya bak kata org, sediakan payung sebelum hujan....

.............................................................................

bg aku lah kn...dalam hidup ni..walau apa pn yg kite nak, kite mesti usaha habis2 dulu baru mengalah..  itu lebih baik dr kte menyesal kemudian hari sbb xde usaha langsung...mcm tu gk dlm rumahtangga... biarlah kite jd "supermak"..pndai masak, jaga makan, pakai suami...tp ....................

andainya perceraian juga tkdir sesuatu perkahwinan tu... redha je la mmpu..tp AT LEAST kite dah cuba yg terbaik.... cuba yg terbaik byk mksud tau... mksud aku yg terbaik kt sni ialah....jd isteri yg "serbaguna" ...kitelah tukang masak, kitelah dobi, kite lah waitress, kita la penasihat kaunseling, ..kiranya...serba boleh la...then, klu selepas kte wat sume ni, si suami masih jugak cari pmpuan lain... time ni redhakanlah hati... si suami adalah pinjaman sementara sahaja utk kite...


tp kalau suami cari lain sbb isteri x reti masak, pemalas, byk merungut and sbgnya....bg aku lah..mmg patut pn suami cari lain... huhuhu... dlm cite Miss Ahjumma ni...isteri die mmg superb la..cuma tang penampilan tu je die kureng sikit..sbb tu aku sarankan isteri2 tgk cite ni... mmg bagus la... byk pengajarannya......




jgn lupa saksikan malam ni kul 10.30pm Chnel 393.. ^___^

May 22, 2012

Jalan2 Konvo

ini adalah smbungan entry ni ...

pengambilan jubah berjalan dgn kurang lncar..ekeke..sbbnya..kena beratur punya la pjg.. aku ni dah la cinonet je..so, haruslah aku amik jubah awal..kang xde plak saiz paling kecik..so, dgn muka x bersalahnya..aku n the geng..,g la "memotong barisan"..hahaha..menyelit2 ..

slamatla ade lg saiz pling kecik S.. tu pn bsar bg aku..hahaha...hbis raptai sume dlm kul 4 mcm tu la...ingt nk g Teluk Batik.. tp takut balik mlam plus aku pn x brani drive mlm2..so kteorang plan g esoknya iaitu ari jumaat..so, hbis rptai sume..kteorg just g pntai belakang poli n g BNO... mcm biasa lah..mee udang hidangan wjib kteorg.... lepak sane smpai kul 7 lebih mcm tu...then balik umah swa....

malam tu plak kteorg g pesta konvo kt poli...hemm..as we expect, pesta tu suam2 kuku je...x ramai org, n x byk gerai..tahun lepas much2 better la...so, agak kuciwa di situ..yela..budak2 cuti sem..yg ade pn dak2 yg wt short sem je..boleh kire pakai jari la..hhhahahah..slamat duit aku, sbb barang2 kt situ, x menaikkan nafsu shopping aku..hehhehe...on that night, ade ceramah dr Imam Muda Hassan..

sbb kan kteorg msih knyang lpas mkn kt BNO tu..so, time kt pesta tu...kteorg x bli makaan pn....x beli ape2 pun... fuhhh!!! mmg saving duit...time ni kteorg just lepak2 je..stay smpai kul 11pm mcm tu..klu ikut hti aku, nk stay lame lg..tp aishah da nk balik....so, balik je la kite...

 sepanjang cite konvo ni..kteorg b'3 ni sahaja...tdung merah aishah, yg purple tu  juli...lpas ni byk la  guna nama dorg...eh.. yg tdung pink tu sape lg..klau bukan tukang taip entry ni..ekekeke

time kteorg g pesta julie x g..coz die kurang sihat...then, balik2 tu die dah tdo..lpas solat sume..aku n aishah pn tdo la....then,  satu kejadian "seram" plak terjadi... apakah itu.... nnti aku smbung lg.. pjg plak entry ni..xla seram mane..tp mmpu la mengoyangkan kteorg..hahah

......sampai ke mimpi

malam tadi kn...

ni entry gedik2 je.. eh..bukan slalu ke entry gedik??..hhehehhe... ari ni aku puasa..so pg tdi aku bangun sahur...makan2 nasi sume..then mcm biasa lah smbung tdo balik....

time tdo tu la aku termimpi die..hheheh...first time kot mmpi die...haishh!!! mmpi mcm real pn ade gak ..ekekekke... hemm...mcm budak skolah plak rasenye..admire org ni.. suke dgn die..tp malu nk btau... ckuplah berkawan je..klau dah jodoh x kemana kn.. berdebar jugak klau jmpe..tp xtau la bila lg dpt jumpa...


xde motif ltak pic ni :p

Picnik dah xde

Assalamualaikum..

morning....
ingat nk edit2 pic konvo ari tu...utk dishow off kn kt sni..biasanya aku g picnik..lupe plak..picnik dah xde...sobsobsob...aku try gune edit picture online yg lain tp mcm x best je ..plus ssh..ekkeke..ke aku yg x reti ni...

so...ade sesape tau, tau mne2 edit pic online yg senang mcm picnik.....entry ni utk tanye tu je..hehhehe

sekian..

May 21, 2012

First time drive dalam Gelap

assalamualaikum...

Alhamdulillah..syukur sgt2..kisahati telah selamat berkonvo..hehhe... segalanya berjalan dgn lancar dan happening... sykur sgt2..yg paling penting segulung DIPLOMA telah selamat berada di tgn sy.... insyaAllah..ade kesempatan dn rezeki...DEGREE la plak kte lpas ni... aminn..

sy start cuti utk konvo pd 17/5....so kiranya 4 hari dah cuti..so, dpt agak x??..ape mood bgn pg ari ni... ??..hahahahha...lemau oke..ekceli byk story n gambar utk dikongsikan bersama kt sni..cewahhh!!! 400 lebih keping gambar yg da di "snap" selamat 3 ari bjumpe bff poli + konvo n jalan2 ....

kteorang kn b'3..so total pic sume skli lebih 1000 keping gambar..gile kn..!!! sumenye bajek model..ekekkeke.. :p  utk entry ni no picture ye...sbb sume pic x smpan dlm pndrive lg... insyaAllah next entry sy akn tepekkn gmbar kt sni..

kisahnye bermula.... ....

mcm biasa stiap kli ade prkara2 best akn jd pd esoknye..waktu mlamnya mesti aku xleh tdo..eksaited la katakan...so mlm tu, aku "pujuk" la mta ni utk tdo awl..hehhe...aku bgn 3.45am...awal kn??..then, kul 4 bru aku siap2 berkemas sume.. tu pn dlm 4.20am dah siap dah..so, aku melangok la dlu tnggu kul 5.00am..sbb jnji dgn kwn aku julie, kul 5 bru grak....

aku jmput julie kt petronas taman layang2 aka Taman Metropolitan Batu Kepong... ini adalah first time aku drive pagi2 buta...so, 10 bfore kul 5 aku pn grak la dr umah... slamat la tmpt aku jmput julie tu x jauh mne.. dlm 15 mnit dah leh smpai...lpas amik julie.. grak lah kami ke sabak bernam.... slamatlah sepanjang perjalann juli xtdo langsung..so, ade la teman aku utk sembang2.....rupanya, aku takut gk..drive gelap2...

jln nk ke sbak bernam tu boleh tahan la kn..ade jln yg xde lampu jalan...gilerr!! kdg2 aku naikkan lmpu tinggi..sbb mmg x nmpk jln kt depan tu... tp xla lame aku bukak lmpu tnggi...aku drive 60km/hour je u...perlahan kn...80 pn bpe kli je guna..hahha..time ni mmg aku sgt b'jga2 drive... skema la bwak..

cuak pn ade  bile jln yg dilalui tu xde kereta langsung..byangkan la..dlm 1km ke hadapan n kebelakang..x nmpak pn kenderaan lain..sbg pmpuan cuak la aku...slmat la ade julie teman...klau aku drive sorg..mau, sebak...hahhahaahha

finally smpai la kiteorg kt poli..dlm 7.30am cm tu da smpai dah..kteorg antara yg terawal la....so, bermulalah sesi perjumpaan smula .....eksaited la jmpe dak2 kelas..even bru stahun x jmpe... ade yg mkin kurus, mkin berisi (itu aku) ade yg mkin comel...mcm2 lah..

so..kisah amik jubah nnti aku story kn.... even aku bwak kete..tp byk brg aku tinggal...errr!! kete aku pnuh brang julie..mcm2 die bwak..aku plak mcm2 aku tinggal..nice!!!

to be continue....................

May 16, 2012

Banyaknya kenangan kt situ

sperti yg aku dah kecoh-kecohkan...esok aku akan g ke poli tercentaku.. will be there for 3 days... then, lepas ni..xtau la akn mnjejakkan kaki lg or x..tp slagi hayat dikandung badan..selagi itulah masih ade peluang utk kesana lg kn...

bukan ape..kalau xde ape2 yg pnting..no point plak nk g poli tu kn..huhuhuh.... teringat 3 tahun yg lalu...first kesana..terasa bes kot... yup!! aku beruntung dpt poli tu...  :))  kt situ jugak lah bermulanya cinta IPT... syiok jugak...ble asaiment ade org leh tlong buatkan..hhuhuh...

utk pertama klinye dok jauh dgn family.. aku rse mcm stiap penjuru poli tu ade kenangannya...cewahhh!!... kn bes klau aku grak ke poli ari ni.. lame sikit leh jimba2... tp wht to do... tp sbenrnye boleh je aku nk cuti ari ni then trus ke sana... aku je yg xnk..kekekke... lagi pn my bff esok jugak dtg..same as me... blik ni start packing la ape yg ptut..walaupn tdo semalam je.. mcm yg aku ckp lah.. rse nk have fun dgn kwn2 tu mengatasi segalanya....

nk sarung jubah tu cite kedua..yg utamanya ialah....nk outing dgn kwn2... dak kelas aku mmg gile2... serius rindu kot... take pic sebanyak yg boleh... ntah bpe ntah pic yg akan kteorang amik nnt tuh..jalan sikit posing.. parahhh..hahahhaha...so cas bateri kamera penuh..cas bateri henpon pnuh2..bwak charger sume tu... sgala kamera yg ade nnti..akan kmi penuhi dgn lot of fun from us..cewahhh....

tunggu nnt aku story n tepekkan kt sini.... huhuhuu

Mihun RM 1.30 yg banyak






gambar di atas ni adalah sarapan aku pg td...aku sebolehnye nk elak bkfes nsi... hehhe..klu aku bkfes, aku x mkn dah lunch..ptg nnti bru mkn...so....leh la diet sikit kt situ..hahhaha... 

bykkan mihun kt  atas ni.. hrga RM 1.30 je... jenguh jugak nk hbiskan... aku ni yg kuat mkn pn ckp mihun ni byk...boleh 2 org mkn.... tp rse die "kureng" sikit la... not too bad la... ade 1 grai yg aku sllu bli tu mihun die xla sebanyak ni, hrga RM 1.50 tp sdap......huhuhu

nk ckp skrg... "alah membeli, alah memakan la..."..hehheh... beza 20 sen pn kdg2 aku ni berkira... *kdg2 ke...

Tiada Laman sesawang di office

gelak dlu..baca tjuk entry aku tu.... blog ni kira laman sesawang ke??? aku pn x tk bpe tau..yg aku tahu...FB,twitter, tumblr tu laman sesawang...hehehhe

bosan sebenarnye, bile x leh log in fb n twitter kt ofis ni... klu fb tu aku x kisah sgt..sbb fb da bosan skrg..hehehh..tp xde twitter mcm x best plak..cewahhh.. nk log in guna phone, mahal la plak...celcom mhal kot internet phone die... aku bukan pakai bb pn,huhuhu.....

tu je.. sedikit kekecewaan aku pd pagi ini..hahahhaha
eh!! esok nk g sabak la...rptai konvo...oh yeah..mlam ni packing2 brg..cewahhh...

sekian..

Pre Wedding Trend Pasangan Islam skrg

assalamualaikum

tetibe ari ni aku nk cite psal pre wedding plak....dlu, kite rase biasa je bile ade non muslim wt pre-wedding..g tepi pntai, taman or mane2 tempat la utk take pic kwin dorang...sokey la....itu cara dorang, ape kita kisah kn??...  bukan mslah kite.. suke gak tgk dorang take pic pkai dress putih, n lelaki pkai suit hitam tu... sweet..hehhe

tp nowadays.. org ISLAM pun nak wat gak.... sebelum tu nk tnye??.ade ke pre wedding dah nikah???... pre wedding tu sebelum nikah kn???... msih x halal lg kn??... blogger pn ade mcm tu ..... ape ade hal.. percaya atau tidak, one day pre wedding akan m'jd salah satu item dlm pakej perkhwinan.. trend kn..

dah buat pre wedding, show off kt sume org...  xpela..asalkan dorang bahagia... dunia akhir zaman... yg dosa tu sedappp... :)) ....bile ade org tegur, mule la mengata si penegur tu pun lebih kurang same je... xyah nk bajek alim sgt..... 



*kadang2 lawak la bile ade org cuba menegakkan benang yg basah.... hemmm

May 15, 2012

Miss Ajumma | Realiti isteri masa kini

assalamualaikum.



aku ni klau da start tgk cite korea, mmg berjangkit la jwbnye...lepas abis Rooftop Prince yg aku nga layan skrg ni, aku TERtengok plak cite Miss Ajumma ni...

berkisahkan seorang isteri yg x menjga penampilan diri selepas kahwin.. dulu before kwin, mmg lawa, bergaya sume..tp bile da bberpa tahun kwin..mule la comot-comot.. kecntikan diri sume x jga... dgn alasan nk berjimat...  itulah cerita korea yg aku nga layan skrg..bru episod 7 ...

tp dlm cerita ni, suami die bukannye mata keranjang, even isteri comot2 mcm tu..die still syg n setia dgn wife die..tp tu la... lelaki kn, bile ade "godaan' ,..mau x cair nya..hhahhaah..so dlm cite ni, ex-gf suami dtg balik dlm life dorang..dlu ex die x cntik, skema2 ..pkai spek mata tebal..dlu la ... but now, da cun melecun... da cun2 mcm tu, ditambah dgn gaya menggoda... mmg cair la suami die...so berlakulah kecurangan kt sni..tp smpai episod smlm aku tgk..suami die still ade rase serba salah dgn wife die..  serba sedikit bout the drama..



 si isteri yg berbaju hijau..cun kot, bile da "make over"


ni la si isteri..kt pic nmpak lawa la plak..tp klu korg tgk kt tv, mmg sakai kot die..heheh.. x selera nk tgk... pndai btol die b'lakon..hehhe

jln cerita ni aku rase xjauh beza dgn life isteri kt malaysia ...cuma bahasa n orangnya je lain..korea n malaysia... tp jalan cerita, dan situasi, hmpir 90% same dgn life kt malaysia ni...


*********************************************

 aku tgk... kt malaysia ni mmg rmai la..isteri b'bdn gempal n bdn die lbih bsar dr suami ... xpe la..itu x kisah sgt..cumanya..kdg2 aku peratikan.... suami da smart2 sume..tp bile tgk wife...hemm... mcm psangan  x "sesuai" je.... ni pndangan aku sbg org luar la.. 


aku selalu tertnye-tnye..ape prasaan seorg suami bile kuar dgn wife die, tp dress up wife die mcm......hemm..  *fikir sndiri .. :) ...agak2 nye....ade timbul x rse "malu"??? ....sorry...ini adalah soaln2 yg sering berlegar-legar kt fikiran sy bile terserempk dgn psangan suami isteri yg mcm disebut tu....

kite prempuan kn, nmpak lebih  tua sedikit dr lelaki ..so, bila da nmpak kite lebih tua berumur sikit dr suami, ditambah plak dgn cra berpakaian kite...nnti org ingat..suami adik kite plak.. pling truk klu die ingt suami tu anak kite... xke naya..hehhehe

tp klu suami  x redha wife bergya2 kt public, xleh wt pe lahh kn....  x slah rasanya klu kite bergya "sedikit", bukan nk tnjuk2 kt lelaki lain, tp utk buat suami bangge ade wife yg cntik dn pndai bergya, dn yg mnjaga penampilan ketika di public...huhuhu

just 2 cent of me..



to isteri2, tgk la cite tu... mane tau dpt sdikit sbanyak info utk "selamatkan" rumah tangga.. :)





May 14, 2012

Suka sy??.. dtg lah jumpa sy..

cewahhh!!! 

pyo plak aku rse tajuk entry aku tuh....... rajin plak update blog ari ni...xde ape pun sebenarnye...cuma lately ni , aku selalu terfikir..kan bagus, kalau ade lelaki yg gentle dtg jumpa aku nk say I love u.. n wanna marry me...hahaahah *pengsan
 
 
baru lah gentle kan... aku memang suke lelaki yg berani dtg jumpe aku n ckp mcm tu... bru la nampak serius kn...mcm "abg"dlu... wlaupun mse mule2 tu die takut nk jumpe family aku..tp at least ade gak usaha die ...hahaha..tp sygnye x de jodoh kita....
 
aku x suke lelaki yg hanya pndai berkta2 tp bukti nya TIADA.. bosan okeh dengar..... mcm budak2 skolah pun ade gak aku rase..huhuhu...biar je la kn.. jodoh tu x kemane...now, aku pun ade admire sorang mmbe aku ni... hahaha...kwn2 je ..tp ntah mcm mne ntah..bole tersuke die... 
 
kdg2 chat dgn die pn..ade <3 (love) bagai...pd hal suke2 je...x serius pn.... tp klau die x start chat dlu, mmg aku x la aku mulakan..selalunye die la mulakan dlu...hihihih..eventhough ade no telefon, tp xde la msg2 bagai... 
 
 
aku dah bosan couple mcm budak sekolah..nk jiwang2 bagai..tp habuk xdak..!!!!! syg2, cinta bagai...tp buktinya tiada...  lebih baik jd single... x perlu nk jiwang2, x perlu nk rindu2 sume... yg pling penting wat mase ni, lebih best jd single...
 
and lagi satu..lbih best kalau dpt yg poket tebal...haishh... mata duitan.. :p
 
 
balik sudah.. :) 



hari isnin & selasa best

hari isnin dan selasa aku skrg da berwarna-warni...cewaahhh!! xde la... poyo je lbih..byk plak cite best ari isnin n selasa..xtau nk tgk mane 1...terpakse ade "kos lepas"... 

mlam ni kul 9 tunggu cite korea kegemaran aku Rooftop Prince ...tp ari ni episod die sedih kot..sbb heroin die kena tmpar...adoi... lepas abis cite tu...ade hawaii five-O plak..leps tu ade blue bloods plak..hahah..jdnye smpai kul 12 tgk tv....

esok pun same....knp la cite korea tu x stiap hari...kn best kalau stiap ari..leh temankan malam aku..huahuahuahua...



ok..bye.

Senget X sengetlah, Janji masuk kotak

nowadays... pmpuan yg bawa kenderaan da byk sgt..x mcm dlu2...agk t'kjut bile tgk pmpuan bwak knderaan bsar2, cthnye mcm bas..lori ke pape2 je la bsar..heheh

sy amik lesen kereta mse umo 19 tahun... sy xde kereta... kli pertama n kali terakhir sy memandu kereta adalah time amik lesen tu je...selepas tu, xde dah pegang streng kereta..ehhehe... setelah keje bberapa buln lps byk kli try msuk loan..bru lah lepas loan kete ..maka, keluarlah my bby black..

selepas umo 19 thun tu... kli pertama sy bwak kereta lepas amik lesen adalah pd umo sy 22 tahun.. see!!! bpe tahun dah pegang lesen tp x gune...huhuhuh....nk atau xnk..sy teruskn je bwak kereta baru yg first time baru nk cuba bwak auto.... ini adalah pertama kli sy memandu kereta auto... tnpa ade org ajar..hnye melalui pemerhatian je sy belajar sebelum ni......sy tau auto tu senang je..

kerana sy anak sulung dn dah terbiasa utk mncuba, mencuba, dan mencuba..jd ...hri pertama dpt kereta tu..dan2 hari tu jugak..sy belajar bwak...sorang2 .. segala jenis parking sy pna cuba... segala jln sempit+sesak+hujan lebat sy da pandu... jln KL yg sgt sesak pn sy pna lalui..jrak kereta antara kereta sejengkal pn sy pna lalui..

alhamdulillah..selama sy pndu kereta ni.. Allah sentiasa lindungi sy... bukn nk bangge ape.. hnye 2 kli je kereta sy tergesel..kiri dn knan plak tu..itupn sbb parking... sy da ckp dgn mak awal2...sy pemndu baru belajar..so, jgn mrh sy klu kete calar balar...heheh.. tp so, far hnye 2 calar tu je stakat ni...  *xnak dah calar :((
biasanya kalau parking...sy mmg memilih utk park kete yg lot parking die x tegak... suke ati je pilih2 ek....parking tegak mcm cth kt bwah ni... ni kira parking lot menegak la ni...  slalunye klu sy parking senget..senget2 pn tp masuk kotak la...x pna plak, park smpai terkeluar dr kotak kuning tu..heheh.. *bangge jap

xpna lg sy park mcm ni..kekekkeke


sy paling suke parking kete mcm ni..



parking mcm ni x tegak...senang nak msuk, dan senang nk kuar.....senang skit nk bajek jarak antara kereta..huhuh

paling sy x suke n mengelak utk parking mcm ni..




lot parking yg ade kereta depan belakang... mmg sgt susah nk parking bg sy...hehhehe..klu parking tu muat2 utk 1 kete je..mmg sy x parking la kt situ..snggup cari parking lain walaupn jauh..hahhaha

lg 1 klu nk parking reverse pn sy x reti..means, masukkan bonet dlu.. tu pn sy x reti..hahah.. x brani nk mengagak space....

ok la..pjg plak entry ni...heheh...

sekian..pengalaman memandu sy setakat ni..hehhe :))

Jom kira hari | konvokesyen

assalamualaikum....

semangat bangun pagi ari ni...coz, this  week sy kje 3 ari je...sampai ari rabu sahaja...hewhewhew...ari khamis ade raptai konvo...so, rancangannya kalau xde aral melintang, insyaAllah.. kul 5 pagi, sy n kwn sy julie grak dr KL g sabak bernam tu ...huhuh

ok..entry ni nk guna sy...  :))

x sabar okeh.. first time nk konvo... ohh ye..baju yg sy suruh my bff letak manik2 tu da siap dah.. da amik dah pun... hemm.. nnt sy akn tepekkan kt sini... sume brang utk konvo da settle dah..cuma kereta je belum g service lg.. sy xtau ape yg perlu di cek kt kereta tu selain cek air... so, jdnye hnta kedai sajalah..bia dorang tgk sndiri..hhehehe

utk pakaian konvo sumenye nk baru je ,hahaha...cuma kasut je, gune ksut study dulu... dah kehabisan duit dah ni...heheh.. will be stay at poli 1 night...x sabarnye...rse mcm nk tgk Avengers lg skli je with bff kt psis tu... rse mcm nk g teluk batik ..singgap jap.. rasa nk habiskn mase yg ada kt sane dgn berjimba-jimba dgn aishah, juli n kwn2 skelas .. msti happening gile...insyaAllah..
 
will be meet my admire fren..hahaha.. admire fren ke org pnggil??..sukeati kau je kn..hhehhe... YA ALLAH.. x sabarnye...
 
YA ALLAH PERMUDAHKANLAH URUSANKU...aminn..
 

yg bestnye jugak... sy dpt beli kemera khas utk take pic konvo nnti... 




dr awal tahun dok survey2 hrga ni...hhaha....ini je sy mmpu.. nk DiSeLaR x mmpu lagi... dpt adik bradik die pn ok dah...huhuuh




2 days to go... ^_^

May 13, 2012

Spontan Ahad

assalamualaikum..

ade ke spontan ahad??..suke ati aku je kan..hahahha... adoi..dan2 plak time taip ni perutku memulas...twitter,fb,blog...sume nga mood "hari ibu".... haram ke sambut hari ibu??... aku pn konfius..

semalam beli kek kecil for clebrate..huhuhuu.. beli sepasang bju... eh!! ape aku nk story sebenarnye ni..haishh..  3 ari lagi utk kje dlm minggu ni.. yeayyyy!!! pstu cuti... 


ok la...kematian idea utk menaip....selama berhujung minggu..pd negeri yg kje pd ari ahad ni...selamat bekerja...

May 10, 2012

Ada ke buat blog,tp x FOLLOW blog.

assalamualaikum..

x brekfes lg...tp td ade cubit kuew tea adik aku sikit...tp lapar lg..heheh..td ade blogger show pic Big Apple... adoi...tingin plak nak makan rasenye.. xdpt big apple pn, dunkin donuts pn sedap gak kn... dunkin donuts paling dekat pn kt giant batu caves...

huhhh!! mengidam2...hahahaha....tetibe kn aku teringin plak nk tau... ade ke ye orang buat blog, tp die xde follow blog orang lain..die buat blog hanya utk diari online die je... and x berminat nk follow orang lain....ade ke ek??...

tujuan korang buat blog???....  ade org mcm 2 die story kt  blog...ye la blog sndiri kn, suke ati die la kan..hihihih... bes jugak kn klu followers ramai... boleh "retis" jap....hhehehe... aku pn klau terjumpa blogger kt luar, rase mcm nk take pic je... huhuh..

bosan sbnrnye ni... 

smbung wat kje..hehhe

May 9, 2012

Done interview

assalamualaikum

mcm yg aku war2 kan semalam n bfore ni..aku ade interview kt mps kn..so tdi aku dah g dah... rmai kot orang... ade 2 sesi... neves xyah ckp lah..mmg sangaaaaaaaaaaaattttt nves okeh...

but sayangnya.belum rezekiku lagi....sesi pertama pn xlepas.... so, xdapek den nolong eh...xpe la, cuba lain kali, di masa akan datang...at least, aku pna cuba utk datang... at least ade gak pengalaman, tmbah gak sedikit ilmu hari ini...huhuhuh...

pasrah je la kan..heheheh... dlm 12k yg apply tu..hanya 38 org je dipilih ...n yg dtg td seramai 32 org... so, be one of them pn dah hepi...kalau dapat kje tu lagi haaaaaapppppppyyy kn..hahhahahah....sokey2..jgn ratapi lg..esok g kje mcm biasa ...


sekian.

WW~~ 9/5

klik utk tumbesaran maksima.. :))










*ketika korg bca/tgk entry ni mungkin aku nga interview..hehehe.... nebes2!!

May 8, 2012

Aku tengah "menggila" korea..

assalamualaikum

ekceli ..aku mmg dah lame layan kpop2 ni...klau lagu2 korea tu.. byk la jugak aku tau..cuma drama2 korea ni je yg dah lame aku x follow.. tau x sbb ape???

- drama korea sllu ade hero ensem,heroin cun... *nnt aku jeles... muahahha

- jalan cerita dorang sweet sgt... mcm x msuk akal..hahahahha

- nanti aku tertunggu2 cite tu start ... 

itulah sebab musabah yg x bpe relevan y aku x lyan drama korea..hehehe... setelah bberapa thun *ke bulan  ..bberapa mggu lepas.. ekceli cite tu baru episod 3...aku TERtengok 1 drama korea ni..nak2 plak time tu 2nd episod..fes2 tgk mmg dah lawak dah cite tu...nak2 plak, hero yg aku suke lak tu berlakon...

so jadinya...aku pn follow la cite tu... before btau tajuk cite...ni ha hero dia..


micky



dulu mase aku kt poli..ke bfore masuk poli ntah....lupa plak...die ni ade berlakon dlm Sungkyunkwan Scandal..




cair tgk muke dia..hahaha


pic kt atas ni cite Sungkyunwan Scandal..tp syg nye aku xdpt tgk cite ni smpai abis..lg 3 or 4 episod xdpt tgk sbb aku da msuk poli..mane ade astro kt poli aku...cite ni dgn cite yg nga tgk skrg ni lebih dn kurang je..tp cite skrg ni lg "unik" sikit...

mcm biasa la ..micky ni SELALUUUUU  ensem.... *geram ok...hahahhaha.....cite yg aku nga angau skrg ni ialah 




ROOFTOP OF PRINCE


cite ni mmg lawak la...plus sweet2 romantik gitu...asik nk tergelak je...aku citelah eh serba sedkit about this drama..

dorang kn percaya akan "kelahiran semula"...so cite ni kisah pasal tu la.... lelaki 4 org kt atas ni adalah lelaki zaman dulu kala...entah sbb ape ntah, dorang tercampak kt dunia zmn skrg....then jumpa dgn perempuan tu.. (sebelah baju merah).... 


so....bile da "tercampak" kt dunia zmn skrg ..segala perwatakan nk percakapan dorang sume ala2 zaman dulu la...  time ni yg lawaknya..bila dorang "amalkan" cara dorang time di zaman dlu ....kt pic atas ni ada lelaki dok kt sofa dan ada perempuan kt sebelah die kan?.. dorang konon2 watak jahat la...tp watak jahat pn ttp hensem n sweet..cemane tuh nk nmpak jahat..muahahah..

die ditayangkan setiap ari isnin n selasa channel 393. kul 9.00pm....ulangan die ari sabtu n ahad kot..lupe ler...huhuuh... 


x sabar nk tggu malam ni.... hehehhe... knp eh!! dorang ni ensem2... .huhu


May 7, 2012

Review AVENGERS 2012

ok.. dah kul 4.... lg sejam setengah nak balik...

last weekend..alaa..weekend yg bru lepas ni.. bersamaan ari sabtu..aku with 2 org adik aku g ler kuar tgk wayang... together with adik aku drjah 4 tuh.. antara Wangsa Walk, dengn BremMall.. lokasinya antara 2 ni lah...

Wangsa Walk tiket die mahal sikit ek!! *bg aku lah... nk byar parking kete lg..  dah la sumenye aku kena bayar.. *berkirakan aku...hahahah....  so lastnye, g BremMall ..dekat je . dlm 20 mnit je naik kete..huhuh..lpas parking sume tu..ade abg ni dtg kutip duit parking..terkejut aku !! RM 2 sehari...tp tiket parking tu dah koyak plak..xdpt nk show off kn..aku park kt bahagian depan tu je... 


terus g ke tempat wayang, mmg niat nk tgk Avengers la..smpai2 kt sane kul 3, Avengers da start 2.45...so, aku pn pasrah je la..amik je la..15 mnit je baru "missed"..hehehe

cite die mmg best ok...

aku mmg suke tgk cte aksi2 mcm ni...mmg itu la feveret movie aku..hheheh...props yg dorang gunakan dlm cite ni mmg awesome la wehh!! gmpak la bg aku... bile props2 gmpak2 ni..terasa hebatnye lah dorang wt sume tu...mmg cool la....

yg aku xleh blah tu kn..ade satu scene ni, memula "kapal" tu jd kapal selam... then, boleh plak jd "kapal" terbang sekali.. kiranya 2 dalam satu la...pastu, yg gempak lg... "kapal" td boleh "invisible" di udara.. so, kiranya, org x nmpak la "kapal" tu terbang... "kapal" tu dah la besar gabak... huhh..

aku perhatikan..cite omputih ni..even dorang wat cite2 aksi ke gnas2 ke ...msti ade selitkan komedi.... cite ni mmg aksi2, tp dalam aksi2 dorang tu... byk jugak lawaknya..nak2 time dorang gaduh2 bagai tu... lawak yg slumber ..

cara dorang "berlawan" dgn musuh.. mmg cool la *as usual ... aku rase before ni aku ade tgk Avengers, thun lepas..tp aku lupe la.. Avengers jugak ke tajuk cite die?? ...



ni la barisan pelakon die.. tp ntah knp aku rase muke dorang nmpak lain plak... 


sbg pmpuan normal...kehenseman hero mmg x dpt dinafikan lg la...hahah..ade sorang hero ni .. hensem la.. dah lah ensem, wat la aksi2 gduh poyo2 tu..mmg nmpak cool la..hahahaha....

tau kn cite ni amik dr buku sebenarnye... ?? ..


selamat menonton...


sekian..




Lambatnya masa berjalan

ngantok, pening, bosan...huhuhu..sakit mata plus pening mengadap komputer ni..rasa mcm nk pkai spek mta hitam je...hehehhe..

terasa lambat plak masa ni berjalan..mcm lame lg je nk menunggu kul 5.30 tuh...baru 3.45... seriusly rasa nk tdo je..ngantok..kalau time cuti, selalunye..waktu2 mcm ni mmg aku tengah tdo, kalau x hang out la...life aku ni antara 2 je..kalau x kuar jejalan, aku akan tdo kt umah...kalau ade cite best tgk tv..tp mostly mmg byk menghabiskan msa bersama bntal n tilam tersayang lah..hahhahah

tp sebenarnye, tido byk ni x elok kn..kite akan brtambah malas bile asik tdo je...badan lembik...so, bile aku byk tdo..mmg aku rasa kelembikan badan aku ni... nk jalan sikit pun mlas..

td lunch td, mcm biasa g Selayang Mall..Parkson ade SALE...saje je la usha2..before tu pg td, aku ingt nk beli handbeg online..da email da penjual tu...hrga beg tu RM95 include postage.. pstu mse jejalan kt parkson tu..belek2 beg..mmg lawa2, hrga pn lawa2..ade sale smpai 70%...
fikir punya fikir, dr aku beli online tu, baik aku beli kt parkson tu je...leh tgk depan mata..hehhe.. tp beg online tu mmg lawa..kalau kayo, aku dah amik da even bru beg lain..tp disebabkan, duit pn ala2 je..so, terpakse la ade "kos lepas"...beli satu je la dlu ... klu available lg, ingt nk amik bulan dpan...huhuh *kalaulah.



handbeg aku beli td murah la jugak RM53.80.. GF pnye brand .. hrga sebenar RM2++.. x ingt lak aku...tp nice la bg aku..kecik je... leh pkai time konvo nnti... 
ok..bye..



Hari Isnin yg Sejuk

selamat tengahari

assalamualaikum

bangun2 pagi tadi, dgr2 dah hujan...knp lah sabtu ahad tu x hujan ek??..msti leh tdo smpai tengahari ni..hahaha... so, bila pembukaan pagi dah hujan..makanya, mood malas pn bertambah2 la.. *bukan slalu kau mals ke?

dah tutup satu air cond pn still rase sejuk lagi ni ha..bpe kali dah ulang alik g toilet..aku kan sensitif sikit sejuk2 ni...asik nk terkencing....hahahah.. sengal je.... rabu ni aku ade interview ...bru ari ni apply cuti.huhuh...tinggal seminggu lg konvo plak...hohoh..x sabarnya.... muahahahha
lately aku suke tweet2 ni...merepek je bile tweet2...tp tu la..kdg2, ade orang.. luar nmpak lemah lembut, sopan santun bagai...tp bile kt tweeter tu ayat serupa "sampah".... grrrr.... hebat di alam maya je ke??... ayat pn leh tahan pedasnya ...hemm...  
sbb tu jgn mudah "terpedaya" dgn watak luaran seseorang bfore kenal die closely... kenal die dlu, tau lah perangai die mcm mne.. 
ok..sekian..

May 4, 2012

Lepas satu, satu......

selamat petang....

tadi baru dapat call dr satu company ni...last month aku ade g interview kt situ...hari ini die call mintak start keje 1/6/12...dgn gji yg aku mintak tu la..huhuhu...ekceli aku hampir lupe.. as usual la kn sifat pelupe aku nih...

tapi aku terpkse tolak..sbb bos aku kt tempt kje skrg ni pn die da bgi gji lebih kurang dgn kat sane tu je...in fact, keje skrg ni lebih dekat dr kje tmpat baru tu...tmpat baru tu kt kepong ..aku skrg dok selayang...so, kepong lg jauh sikit la dr rumah aku..

mcm yg aku pna cite seblum ni..mmg patutnye aku akan berhenti kt tmpat kje ni, pd the end of the month ni...tp, masih xde orang nak gantikan aku... plus aku belum dpt kje lain lg..so, boss aku mintak aku kje lagi smpai dorang dpt cari org lain...then, kalau da dpt org, bile2 mase aku leh berhenti..tu pn kalau aku nak la.....and die up kan la sikit gji aku ni....so, aku pn fikir punya fikir....aku pn fikir teruskan je keje ni...tp mase memule discuss dgn boss psal ni..aku masih xde kje lagi utk akan dtang...

aku fikir nak raya bulan 8 ni...lagi 2 bulan lebih je kot...so, baik aku bertahan dlu... *konon.... then, td tibe2 ade org call suruh aku start kje bulan 6,  so... time2 tu jugak ..aku tolak...huhhh!!! da mintak, pastu tolak plak kan..

now, aku nga prepare tuk interview MPS on next Wednesday....huhhh!!! rasa hepi, sbb byk perkara hepi berlaku... Alhamdulillah... 





* ade masenye, rasa nk bla time tu gk dr ofis ni bile nga marah....ade masenye jugak... kje ni OK je sebenarnye... huhh!! aptb..

Dapat surat pun dah happy

assalamualaikum

ooh yeahh!! dah jumaat...esok cuti...hhuuhu...ni cite hal semalam ....balik keje semalam...aku "lari" jap ke masjid india...nk tengok2 tudung utk konvo nanti...ikut Jalan Kuching...memang "jem" gile la weh...selamat la naik moto...aku just "cilok-mencilok" (versi johan) je.....memang "jem" la...pastu ade la ambulance nk rush kt depan tu..aku pn mcm biase lah..bila ade ambulans, aku pn jalan la belakang ambulance tuh..erkk..!! heheh

rupa-rupanya ambulance g kt kawasn kemalangan kt jalan kuching tu jugak...bile time aku lalu kt tmpat accident tu, mmg aku x toleh la weh...x snggup plak..kang mane tau, ade perkara2 ngeri ke tertengok..mmg aku x toleh langsung,,straight je tgk depan..huhh!!

dari Selayang sampai la ke pusat Bandaraya mmg teruk gile jem..tp time ni la aku rse skill moto aku makin improve, apabila..aku berjaya cilok mencilok dgn stylo nye....hahahhaha..setanding dgn lelaki la kiranya...muahahhah..sbbkan aku g sorang2, so mmg kjap la aku kt msjid india tu..lpas cri 2 helai tdung yg aku nak..terus balik...

actually aku hepi petang tu..coz, aku dapat msj dr adik aku yg btau ade surat utk temuduga MPS....mmg hepi la even bru dapat surat temuduga..hihihi...then, balik2 terus cari surat tu...fuhh!! dapat surat pn rasa hepi dah wehh!!...blum dpt keje lg tu...ntah mcm mane la hepinya....





tarikhnya 9/5/12 ni...means rabu depan la.....nebes kot...inilah first time nk g interview kerajaan..... hope aku x gelabah la on that day....

mcm byk plak peristiwa bulan Mei ni bg aku....hihih.. 



sekian...




May 3, 2012

Bulan Malas + Bulan Jimat

assalamualaikum..

yeahh!! esok dah jumaat...klau dalam seminggu tu ade cuti..mesti rase kejap je bekerja..hahhahah...tu yg syiok tu....ehm, lately aku ni jadi mood bermalas-malasan la...cuti sabtu ahad, dok umah je....even mmbe ajak kuar pun, MALAS....haishh...

kan bulan ni aku nk konvo....so, mood mlas nk kuar ni sebenarnye lebih kepada mood nk saving...maklumlah bila dah kuar ni, mesti la akan kuar duit..paling sikit pun RM 10 ....kalau aku dok umah, insyaAllah RM 5 pun x usik..hhehehhe

macam yg aku ckap kt previous2 entry ....preparation utk konvo hnya tudung je x beli lg...so, aku ingat balik kje ni nk lari jap ke masjid india tu.... tgk2 tdung,...kalau dah beli tudung, lega skit hati aku....so siap la sume preparation utk konvo....huhu

dengar2, company aku nk g Bandung...ari tu kan nk g Thailand..pstu x jadi..now, ura2 dorang nk g Bandung plak..and, dorang nga survey2 hrga g Bandung or Singapore.. harap2 la jadi..sbb dua2 tmpat ni aku nk g...kalau thailand tu, dekat sgt ....hahahaha.... hope jadi la ye...merasa la jugak aku keluar negara....eh!! aku pna lah g Indonesia...last g mase form 3...huhuh...

sekian..

Ni lah namanya DUDUK BANTAH



terjumpa pic  ni kat salah satu web.. malas lak aku nk link kan...dalam bersih 3.0 ari tuh...statement dorang

28 April 2012
DUDUK BANTAH


kalau namanya DUDUK BANTAH...ianya should be as picture above....tapi berdasarkan pengamatan aku melalui gambar or video...mereka berlari, berdiri, ade beberapa yg berdiri atas kereta polis...xde plak yg betul2 DUDUK BANTAH...musykil lak aku....atau ianya hanya "istilah" sahaja?????

walaupn perhimpunan hari tu ade yg mengatakan ianya "rusuhan"..tp kenapa aku x rase cuak eh??..dulu mase bersih 2007...rase cuak....da rupa luar  negara bile tgk dorang demonstrasi mcm tu..tp kali ni punya, x cuak pun.....

now, aku wonder...selepas bersih tu, rata2 tau kot..bagaimana "rupa" KL ...mmg mcm tempat pembuangan sampah dah aku tgk.... ade some kerosakan...siapa nk bayar semua tu??? nak upah org kutip sume sampah2 tu????... oh ye ...kerajaan kan byk duit... duit tax kite lagi kan....

negara lain pn da tau , Malaysia da pndai wat "rusuhan"........hemm... harap2 masih ade pelancong yg nk dtang ke sini kn.....  

Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

semoga Malaysia sentiasa dilindungi ALLAH....satukan hati umat ISLAM di Malaysia ni..aminn...

rata2 yg gaduh2 tu, org ISLAM + MELAYU..... die kutuk kau, kau kutuk die balik...sbb...sorang sokong "Kerajaan", sorang sokong "Pembangkang"... so, haruslah gaduh eh!! nk menangkan pendapat masing2...    -_____-




I LOVE MALAYSIA SO MUCH... :))

May 2, 2012

Preparation for My First Big Day

Assalamualaikum..

Big Day???...ooppss!! jgn ingat pertunangan or pernikahan aku ek... dua-dua "item" ni lambat lg kot..heheh.... big day yg ni adalah my convocation... that's y I said my first big day...heheh...

lagi 2 minggu till that day... huhuh...x sabar !!! what I hve done??..kite listkan ... for reminder...

1- Baju putih dah beli awal-awal, send it to my bff to put manik2 *eh, manik2 ke org panggil?..x siap lgi..xpe last mnit pun boleh amik.. :p .. x sabar nk tgk my bff yana watkan manik2 utk kawan die nih... nnti dah siap aku show off kan kt sni...mane la tau, kot2 korang berminat ke nk suruh die wat..hhuhuh

2. Tudung x beli lg, ekceli dah beli..but, I think I wont wear it... rase nk pakai tdung bawal je... nmpak ayu gitu.. *wekkk!!

3. Kasut = kitar semula kasut lame.. *jimat 

4. Bayaran konvokesyen dah bayar lunch tadi...surat pengesahan je blum print lg, sistem x update lg kot..

5. rumah sewa da lame booking n bayar.


hemm... tu je la kot...yg hal kecik2 tu aku da setelkan... sehari before g, must wash n service my WWA..huhuh..bg die bersemangat sikit nk travel jauh2... *jauh la sgt, 2 jam je kot..     prepare duit poket time kt sana...maklumlah we all bermalam kt poli sane, so ...kalau dah bermalam tu, mestilah panjang perjalanannya, senang cite prepare duit utk berjimba dgn kwn2..hehehhe

semoga segalanya berjalan dgn lancar..... amin..

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^