Thanks sebab tekan ini.. :))

May 15, 2012

Miss Ajumma | Realiti isteri masa kini

assalamualaikum.



aku ni klau da start tgk cite korea, mmg berjangkit la jwbnye...lepas abis Rooftop Prince yg aku nga layan skrg ni, aku TERtengok plak cite Miss Ajumma ni...

berkisahkan seorang isteri yg x menjga penampilan diri selepas kahwin.. dulu before kwin, mmg lawa, bergaya sume..tp bile da bberpa tahun kwin..mule la comot-comot.. kecntikan diri sume x jga... dgn alasan nk berjimat...  itulah cerita korea yg aku nga layan skrg..bru episod 7 ...

tp dlm cerita ni, suami die bukannye mata keranjang, even isteri comot2 mcm tu..die still syg n setia dgn wife die..tp tu la... lelaki kn, bile ade "godaan' ,..mau x cair nya..hhahhaah..so dlm cite ni, ex-gf suami dtg balik dlm life dorang..dlu ex die x cntik, skema2 ..pkai spek mata tebal..dlu la ... but now, da cun melecun... da cun2 mcm tu, ditambah dgn gaya menggoda... mmg cair la suami die...so berlakulah kecurangan kt sni..tp smpai episod smlm aku tgk..suami die still ade rase serba salah dgn wife die..  serba sedikit bout the drama..



 si isteri yg berbaju hijau..cun kot, bile da "make over"


ni la si isteri..kt pic nmpak lawa la plak..tp klu korg tgk kt tv, mmg sakai kot die..heheh.. x selera nk tgk... pndai btol die b'lakon..hehhe

jln cerita ni aku rase xjauh beza dgn life isteri kt malaysia ...cuma bahasa n orangnya je lain..korea n malaysia... tp jalan cerita, dan situasi, hmpir 90% same dgn life kt malaysia ni...


*********************************************

 aku tgk... kt malaysia ni mmg rmai la..isteri b'bdn gempal n bdn die lbih bsar dr suami ... xpe la..itu x kisah sgt..cumanya..kdg2 aku peratikan.... suami da smart2 sume..tp bile tgk wife...hemm... mcm psangan  x "sesuai" je.... ni pndangan aku sbg org luar la.. 


aku selalu tertnye-tnye..ape prasaan seorg suami bile kuar dgn wife die, tp dress up wife die mcm......hemm..  *fikir sndiri .. :) ...agak2 nye....ade timbul x rse "malu"??? ....sorry...ini adalah soaln2 yg sering berlegar-legar kt fikiran sy bile terserempk dgn psangan suami isteri yg mcm disebut tu....

kite prempuan kn, nmpak lebih  tua sedikit dr lelaki ..so, bila da nmpak kite lebih tua berumur sikit dr suami, ditambah plak dgn cra berpakaian kite...nnti org ingat..suami adik kite plak.. pling truk klu die ingt suami tu anak kite... xke naya..hehhehe

tp klu suami  x redha wife bergya2 kt public, xleh wt pe lahh kn....  x slah rasanya klu kite bergya "sedikit", bukan nk tnjuk2 kt lelaki lain, tp utk buat suami bangge ade wife yg cntik dn pndai bergya, dn yg mnjaga penampilan ketika di public...huhuhu

just 2 cent of me..



to isteri2, tgk la cite tu... mane tau dpt sdikit sbanyak info utk "selamatkan" rumah tangga.. :)





2 comments:

diana said...

akak pun tengok cerita ni..
perempuan tu buakan ex gf dia..dulu masa belajar depa kawan biasa je cuma perempuan tu memang dah lama suka kat laki tu..tapi hari yang dia nak berterus terang perasaan dia kat laki tu,tengok2 laki tu nak kawen dah dengan pompuan kinting tu..ahahah..


akak pun pernah terpikir jugak isteri2 yang tak jaga penampilan ni suami depa tak tegur ke??

orang lelaki ni walaupun isteri masak,berkerja,beranak untuk dia tapi kecantikan diri tu tetap utama bagi dia.pengorbanan setengah mati tu depa jarang nampak.kesian kan orang perempuan ni...??

Reena said...

k.diana pn layan jugak eh... tula..pmpuan tu mmg dah lme syok kt lelaki tu...

tp mmg x semegah la pmpuan kinting tu... suami tgk pn x bernfsu..ekekekke

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^