Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

May 14, 2012

Senget X sengetlah, Janji masuk kotak

nowadays... pmpuan yg bawa kenderaan da byk sgt..x mcm dlu2...agk t'kjut bile tgk pmpuan bwak knderaan bsar2, cthnye mcm bas..lori ke pape2 je la bsar..heheh

sy amik lesen kereta mse umo 19 tahun... sy xde kereta... kli pertama n kali terakhir sy memandu kereta adalah time amik lesen tu je...selepas tu, xde dah pegang streng kereta..ehhehe... setelah keje bberapa buln lps byk kli try msuk loan..bru lah lepas loan kete ..maka, keluarlah my bby black..

selepas umo 19 thun tu... kli pertama sy bwak kereta lepas amik lesen adalah pd umo sy 22 tahun.. see!!! bpe tahun dah pegang lesen tp x gune...huhuhuh....nk atau xnk..sy teruskn je bwak kereta baru yg first time baru nk cuba bwak auto.... ini adalah pertama kli sy memandu kereta auto... tnpa ade org ajar..hnye melalui pemerhatian je sy belajar sebelum ni......sy tau auto tu senang je..

kerana sy anak sulung dn dah terbiasa utk mncuba, mencuba, dan mencuba..jd ...hri pertama dpt kereta tu..dan2 hari tu jugak..sy belajar bwak...sorang2 .. segala jenis parking sy pna cuba... segala jln sempit+sesak+hujan lebat sy da pandu... jln KL yg sgt sesak pn sy pna lalui..jrak kereta antara kereta sejengkal pn sy pna lalui..

alhamdulillah..selama sy pndu kereta ni.. Allah sentiasa lindungi sy... bukn nk bangge ape.. hnye 2 kli je kereta sy tergesel..kiri dn knan plak tu..itupn sbb parking... sy da ckp dgn mak awal2...sy pemndu baru belajar..so, jgn mrh sy klu kete calar balar...heheh.. tp so, far hnye 2 calar tu je stakat ni...  *xnak dah calar :((
biasanya kalau parking...sy mmg memilih utk park kete yg lot parking die x tegak... suke ati je pilih2 ek....parking tegak mcm cth kt bwah ni... ni kira parking lot menegak la ni...  slalunye klu sy parking senget..senget2 pn tp masuk kotak la...x pna plak, park smpai terkeluar dr kotak kuning tu..heheh.. *bangge jap

xpna lg sy park mcm ni..kekekkeke


sy paling suke parking kete mcm ni..



parking mcm ni x tegak...senang nak msuk, dan senang nk kuar.....senang skit nk bajek jarak antara kereta..huhuh

paling sy x suke n mengelak utk parking mcm ni..




lot parking yg ade kereta depan belakang... mmg sgt susah nk parking bg sy...hehhehe..klu parking tu muat2 utk 1 kete je..mmg sy x parking la kt situ..snggup cari parking lain walaupn jauh..hahhaha

lg 1 klu nk parking reverse pn sy x reti..means, masukkan bonet dlu.. tu pn sy x reti..hahah.. x brani nk mengagak space....

ok la..pjg plak entry ni...heheh...

sekian..pengalaman memandu sy setakat ni..hehhe :))

No comments:

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^