Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

January 31, 2012

Datang kerja utk ONLINE

assalamualaikum......

serius....bosan gile dol....aku sorang2 je kt ofis ni.....FB n Twitter xleh bukak...hanya blog je lah peneman kebosanan aku..hohoh..lagi sejam nak rehat ni...huhuhu

aku nak share ini kt korang....


aku amik dri SINI

ok...terima kasih.. :))



















laaaa...itu je?? :p

January 30, 2012

Kalau aku percaya QADA' & QADAR...............

sorry la korang....mood aku x bape baik skrg ni...aku nak luahkan kt sni....

...............

Percaya Qada' dan Qadar adalah wajib.....semua orang islam tau tu kan..

kalau aku percaya takdir ini...
aku pasti xkan menangis andai die pergi dr hidup aku...kerana pertemuan, jodoh, n maut dah ditentukan sbelum manusia turun ke dunia lagi...

kalau aku percaya takdir ini...
tentu air mata xkan mengalir hanya kerana seorang insan bergelar lelaki yg belum lagi menjadi halal utkku...

kalau aku percaya takdir ini...
mesti aku x kan marah die, andainya die x hbungi aku berhari2 .....

kalau aku percaya takdir ini....
xperlu aku desak die utk buat ape yg aku nak...

kalau aku percaya takdir ini..
tentu aku akan biarkan cinta ini mengalir mengikut alirannya....kerana kalau da jodoh x kemana kan....

kalau aku percaya takdir ini...
tentu aku x takut utk bercinta...kerana percintaan adalah hnya salah satu usaha utk ke gerbang perkwhinan....

kalau aku percaya takdir ini...
tentu aku x perlu ingat die setiap masa.....

..............................

aku hanyalah gadis air mata yg suke mengalirkan air mata.....shame on me...

AKU DAH DITAKDIRKAN MCM INI

berkali-kali dah bercapel...tp aku msh mcm ni jugak .....
aku pasrah!! hati aku memang dah ditakdirkan mcm ni....
pantang x call n msg sehari...da mule gelisah...

da mule tertanye2......die buat ape?? smpai msg pn x smpat ni????
walau sesiape pn lelaki tu..bile hati aku dah syg....
aku masih mcm ni.......

walau berjuta kali aku cube...
cume percubaan tu makin matang sikit..
kalau dlu..nangis2 smbil m'ggil bdan....
luahkan kt sume besfren aku..
kalau perlu, pkwe dorang pn terlibat skali dlm sesi luahan tu....
ok..sumpah mcm bodoh...

skrg da xde luahan kt orang lagi...
hanya jari jemari je yg laju menaip...
selamat amik kelas typing...
bleh taip dgn laju tnpa lihat keyboard........

tp skrg x mcm tu lg....nangis sikit je...pstu ok dah...
pastu perasaan tu dtg lagi....pstu ok..pstu dtg lg....
cm tu la hati aku skrg...

satu je keyword die.....at least dgr suare die, terus OK..
mcm tu lah aku....hati ckp mcm tu...tp fikiran kate TAK NAK mcm tu....
aku pasrah!!! aku memang ditakdirkan mcm ni...
air mata psti mengalir saat aku menaip atau bercerita mengenai ksih syg aku...
bukan minta simpati.....tp itulah hakikat hati aku ....

aku x pernah minta simpati...
x pernah merayu supaya jgn ditinggalkan...
aku terima dgn hati terbuka..andainya aku terpaksa ditinggalkan...
xpernah aku tahan "dia" pergi.........walau siapa pn "dia" tu..


yessss!! dari dulu aku mmg mcm ni.....
jmpe la mane2 pakar kaunseling sekalipun...
jumpelah mane2 ustazah skalipun...
luahkan kt seluruh isi alam sekalipun...
aku masih mcm ni...
kerana aku mmg dah ditakdikan mcm ni....

kdg2 aku kecewa dgn diri aku sendiri....
sbb aku xleh kawal perasaan sendiri...
aku kecewa sebenarnye, kecewa dgn perasaan aku..

xpelah..selagi aku x buat kje bodoh...
xde la aku mkan pil bagai sume tu..
aku msh berpijak di bumi yg nyata...

aku msh bersujud di kala air mata mengalir deras...
bbir aku msh mmpu mengucapkan kalimah Allah di kala kesesakan fikiran melanda..

Aku pasrah...tp x bermakna aku menyerah dlm mencari kasih syg aku...
krn menyayangi fitrahku...
adalah salah satu jalan menyayangi ALLAH...

inilah hakikat sebenar diri aku....aku rase aku lain dr yg lain...
bkan krn kelebihan, tp kekurangan yg ade pd diri aku....
aku sgt complicated!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku sedar.....

YA ALLAH, KAU LAHIRKAN PERASAAN INI UTK AKU....
WALAU APE PUN JADI...KAU TENANGKAN LAH HATI AKU,
DAMAIKANLAH JIWA AKU UTK MELALUI SAAT2 SUKAR DLM HIDUP NI..

REVIEW : UNDERWORLD-AWEKEKING




assalamualaikum...

setelah seminggu kisahati cuti "beraya" mood ari ni terubat "sikit" sbb msuk2 je dapat angpau dr bos...huhuh... :)) biase lah bab duit je terus hepi..hahahhah....

sebelum cuti ari tu....aku memang da set target nk tgk JOURNEY 2 and UNDERWORLD-AWEKENING tu....so matlmat aku tercapai tengok dua2 movie ni....

wa ckp lu.....UNDERWORLD tu kejam kot...bagi aku la.....cite 18sx...xde lucah pun, sorry...hehehe...yg ade pembunuhan kejam ade lah....aku tgk smbil ttup mata...huhuhuh..tp kan...hemm...cite die biase2 je kot...xla segempak yg aku bayangkan ...tp mampu la menakutkan aku...kuakuakuakuakua

cite pontianak2....mmg mcm ni.. :p

korang pusing la dr sudut mne pun...ttp xkan nmpak "ape2"..hahhhaha


makhluk ni namenye "lycan"....geli siot tgk muke die..errr




dari 5 ...aku bg 4 la utk cite ni.....selamat menonton la u alls...hehhe




*adakah entry ssuai dikatakan review??? "... :))

January 29, 2012

Menunggu sebulan

Assalamualaikum...

huhhh....makin lama cuti...makin kurang aku update kt blog tersyg ni...huuhu...klau cuti aku jarang on9 sebenarnye..kalau on9 pn kjap2 je...heheh...tu blum lg kena tggu turn nk on9, mklumlah...lptop stu je kt umah ni....hemm...ni yg xsbar2 nk kuar tab ni....bilenye ni...adoi...hehe...



today 29 January 2012.....fuhh...full date kau...genap sebulan, ye baru sebulan.....baru gile lagi-lagi....hahhaha...tu pn mcm lame je aku nk tggu sebulan ni....awal prkenalan je da byk kli gduh2 ....hemm..biasenye, awl2 prkenalan la saat2 yg pling mnis kan....tp aku, itulah saat gduh2...huhuuh....

I believe Qada' & Qadar...xkisahlah mule2 gduh ke, mule2 sgt sweet ke....kalau da jodoh x kemane ...ye dak!!!

kpd insan yg baru hadir dlm hidup aku.....welcome to my life....byk sgt2 dugaan yg kena dan perlu kite hadapi di masa akan dtg....smoge Allah tetapkan hati kte, smoge kte sntiasa bersama wlau ape pn dugaan yg bakal kte hadapi nnti...

semoge awk x lupe dgn "kata-kata" awk......sabarlah dgn perangai sy....tegurlah sy andai sy terleka.....hemm....smoge awk menjadi yg terakhir dlm hdup sy....smoge perkenalan ini, adalah sebuah perkenalan yg m'bwa hingga ke syurga.....

*iloveub*

January 26, 2012

Rindu Sayang

Note : Ini entry Jiwang..

assalamualaikum...

aku baru je balik dari tengok cite Underworld ....
nnti aku review mcm mane cite tu yek..
yg aku nak cite sekarang ni ialah...
hemm....

I miss u b....
serius, rasenye selama sebulan ni, inilah baru pertama kali..
aku rse betul2 rindu syg kt encik b...
hemm....ni yg aku cube elak sebenarnye..
once I miss u, I cant forget u even for second..!!

YA ALLAH....pinjamkan dirinye untukku lama sedikit...
sekurang-kurangnye sehingga akhir hayatku....
Walaupun die bukan pertama utk aku...
izinkanlah die jadi yg terakhir utk aku....

ok!!! damn....ni yg aku x suke....
air mata akan bergenang tatkala aku bercerita mengenai kasih syg aku...
yess!! I really Love u....
selepas sebulan, inilah kali pertama aku rase perasaan mcm ni dengan encik b..

YA ALLLAH...Andai aku rindu die, lebih kan rindu ku padaMU,
andai syg aku makin bertambah untknye..tambahkan lagi syang aku padaMU YA ALLAH...
YA ALLAH.....berkati hubungan ini,
satukan kami dalam redhamu,
Pelihara diriku, dan pelihara dirinya...

Really miss u b... :((

January 25, 2012

Lama x update / REVIEW JOURNEY 2

assalamualaikum...

selamat bekerja la kepada org yg bekerja hari ini......well!!! KISAHATI masih bercuti lagi......poyonye, nk largest2 kan tulisan...hehhehehe

bosan dol dok umah je.....jd perempuan misali plak aku rse...eh!! ade ke pmpuan misali??? isteri misali pna la aku dgr....hahahhaha..siot..kan motif aku cuti ni tgk wyang UNDERWORLD n JOURNEY 2 ....hehe....buat mase ni aku baru tengok JOURNEY 2 je....

sorry..aku pn xtau knp die kabur..huhu

ok.....Journey 2 best!!!...baik korang tengok yg 3D.......aku tau mmg cite die 3D, tp ade kwn aku, tgk yg bukan 3D.....so kalau tgk yg xde 3D memang pening la kepale korang.....mcm biaselah kan, tgk 3D lagi feel........

cite die lawak, The Rock tu yg melawakkan cite aku rse....hehehe....tp sebenarnye aku lg excited nk tgk Underworld 2.....iklan die, lagi menggempakkan hati aku..hahahhaha...
dalam 5 bintang....aku bg 4 la utk Journey 2 ni.....

ha.......lupe plak....kan tajuk entry aku tu "lame x update"....kalau stiap hari aku x post kt sni...rse mcm dah lame je x update...hihihi..

ok, bye..


January 22, 2012

Selagi air mata boleh ditahan

selagi air mata ini boleh ditahan.....

aku akan tahan dari ia mengalir....

selagi aku boleh kuatkan hati...

selagi tu akan akan cube tahan segala rase sakit hati.....

arhhhh....menyirap.....tp x rase sedih plak....entry ni bengong skit......


CUTI panjang wat ape je??



assalamualaikum..

mesti ramai yg bercuti pnjang sempena CNY ni kan...huhuhu...aku cuti seminggu....plan nk kuar tu byk la jugak.....well!! sebagai pembukaan cuti , semalam aku with my BFF telah pergi karoke, tp dekat je la dgn umah.....

so....enjoy the pic okeh..!!









knp kisahati xde??.... :))

January 20, 2012

Facebook in relationship with

sape kt sni ade wat relationship with kt FB ...........kalau capel tp wat "engaged with" or "married with"...rase annoying kot......hehhe....

paku dulang ,
paku serpih...
mengata orang....
aku pun lebih..

hahahah..bgus x pantun aku???
utk pertama klinye lepas wt FB, aku wat relationship with ni.....dlu , mase tgk mmbe2 wat...rase mcm .."jeles la plak".....ye ar, time tu mmg x pna wt "relationship with"......nak merasa tp pkwe pn xde....hahah...bodoh je aku rase..

ekceli, da lame dah jugak buat......tp...........................AKU HIDE...malu la plak aku rase nk show kt org...hemm...bukan malu psal encik b, tp malu sbb ........ntah la, rase mcm ntah pape....mmg encik b yg request,..hemm..

yg aku xleh bla...nnt gado or clesh btol2, mestilah tukar single kan??...so, nnti sume tau kte clesh , xpn gado....malu do!! kalau aku la....

FB ni pun kdg2 mmbuatkan kte leh gadoh dgn psangan kite.....bahaye la gak sebenarnye, x kisah la...dah kwin , tunang or capel....leh je jadi bahan gadoh......so far, syukur alhamdulillah...FB encik b , blum lg membuatkan aku sakit hati or "jeles".....and psword die pun aku ade....walaupn die xde psword aku....

aku da selongkar dah sume fb die....so far , "bersih" lagi la.......sejuk ati aku...hehhe...semoga akn terus kekal mcm tu la ye...aku dah la jenis sensitif x tentu psal...

how much I love u, alamak!!! tbe2 tacing plak...adoi.....I never hold u to leave me...just go!!!..hemm, inilah yg aku sllu ckp kt die..

may our love till Jannah... :))

Kisah macam ALLY ISKANDAR 1 dalam 100...ke 1000??

well!! blogger ni pun ade musim2 .....now musim entry psal pernikahan Ally Iskandar ....aku pn terkena "sikit" musim tu..hehhe..dr skolah lg kot...kwan2 aku banyak tol admire die.....aku pun suke gak dengan die..tp xla tahap, "sangat".....ade kwan aku tu, memang beriya la suke kt Ally iskandar ni...

Ke "sweet" an ally ni bertambah2 apabila die nikah baru bercinta...ramai dah tahu kn, dorang ni pun baru je kenal.....baru kenal satu hal, nak2 plak...muke Ally n Farah tu...ade iras2 plak...tu hal kedua, hal ketiga...beza umo dorang jauh kot....36 & 23...Farah Lee tu tue setahun dr aku....hal keempat, farah ni masih belajar....OK STOP!!...sume yg aku cakap ni adalah perkahwinan impian aku sebenarnye....hehhehe...

aku impikan dapat jadi mcm Farah.....muda, berkhwin dgn lelaki yg org ckp "perfect", yes I know nobody prfect...tp Ally adalah ciri2 lelaki yg ramai pmpuan impikan...and, yg menambahkan kejelesan aku ialah....cinta selepas nikah.....

how sweet dorang nih.....mcm ni la aku harapkan...da cukup sume, mampu bertanggungjwab, ape lg....carilah isteri....kan senang....untung Farah, die dah la masih beljar, dapat plak suami yg da memang berkerjaya n boleh terus khwin...walaupun xkenal sgt antara satu sama lain..

susah nk jumpe kisah mcm ni.....lelaki yg sanggup pegang komitmen walaupun baru kenal....memang respek la kt Ally.....die pn dr dulu lg, mane ade sgt gossip2 liar dgn pmpuan....
lelaki skrg ramai yg nak capel, tp bile cakap nikah or kahwin...tergagap kau.......alasannye, duit x cukup lagi...then, xyah la nk cari awek kalau mcm tu.....

kalau capel suci2 x pe....ini mesti ade hug2, pegang2, stim2 bagai.........1 dalam sejuta la kalau capel xde mcm ni....believe me....mampu usung pmpuan ke sana ke mari...tp x mmpu nak menikahi seorang pmpuan....nikah tu murah je pn.......ketepikan dlu soal mjlis beribu riban tu....

pmpuan pn 1 hal gak....mesti kena kwin gah2 gitu, tu yg mintak hntaran 10k above....aku pn klau bleh nk hntaran 10k above...bak kata org stndard la zaman skrg ni....heheh..tp kalau, bakal suami aku nk nikah je dlu, aku ok je ....INSYAALLAH....buat je lah nikah gntung....huhuh

dlm islam yg pnting nikah.....janji sah halal...setel!!!! :))

ok...kau cakap senang la...adoi... :p

ok la...sekian....

Entry Makin Sikit

assalamualaikum...

selamat hari jumaat....aloooooooooooo....entry utk bulan ni mcm sikt je...hemm..sdh.!!!
tapi kita kalau nk wat entry pn , kena ade feel...and semangat...cehh!! kalau entry "buat2" macam x best je. ..kalau cerita aku la...sbbnye, aku cerita time x feel...hehhe, eh ade eh entry "buat2" ??????.....

aku ade je cite nak cite.....tp mood tu belum smpai lagi la plak....adoi!!!!! ...lately ni pn selalu tdo lambat kul 3-4 pagi baru tdo.....tuh yg penat tuh.....

so...minggu depan cuti seminggu.....hooorraayy!!!...tdo puas2..heheh

January 18, 2012

BULI & POW KAT SEKOLAH

assalamualaikum...

mule skali nk ckp..aku ingatkan hari ini hari khamis...rupanya bru rabu...adehh!! :p

well!! entry ni ilham dr BLOG MY ALL...hehhe..nak tau cite ape?? baca link tu dlu....anak kkak tu kena "pow" kt dalam van skolah ....

ini kisah aku la kan....aku pn x terlepas dr "mangsa buli & pow" time skolah dlu....huhuh..bile ingat balik, adoi...lemahnye la aku time tu....no wonder la kan, time tu darjah 1, tahun 1997...hehe..perlu ke bg tahun???hahaha

msh segar di ingatan aku...time tu aku dibuli scara berkumpulan, maksudnye....aku n 3 orang kwn aku yg lain...dan dibuli oleh seorang kawan sekelas yg badan die lebih besar dr badan2 kami ni.....ala2 giant gitu, versi pmpuan...hahah....kejam plak ayat, name dak tu pun aku masih ingat lagi....name depan die WAN..



stiap hri die akan buat muke "anoying" , yg membuatkan kteorang takut....sengal ayam je dol!!!! sebenarnye pjg tau aku nk cite...adoi..heheh...yg aku hairannye, kteorg sume ni dok satu kmpulan...means meja kt kelas tu disusun dlm kumpulan.....and we seat together..

stiap hari Wan ni akan tntut "hutang" kt kami......yg paling kejam aku rase, die "pow" RM 1 kt kmi...dah la time tu belanja RM 1 ...bg duit kt die, trus rehat x belanja....die ckp kt kami, yg kami ni ade hutang dgn die...aku pn bengong time tu, aku bg je..memang aku pna hutang dgn die, tp 20 sen, 10 sen mcm tu je...xpna sampai RM 1...

lemahnye lelaki ni aku rase..hehhe

kadang2 kami terpakse menipu dengan cara bile die mintak...kami ckp duit dah habis...eventhough 10 sen ade pun, die nak tau.......ade sekali tu...aku nak "dajal" die, aku tarik tudung die...die bertudung tau..yg kami2 ni free hair time g skolah....lepas tarik, aku lari...bongok gile tau...

and esoknya.....bapak die datang , tau x....aku n kwn2 aku tu...punye lah menyorok sekeliling skolah bg mengelakkan dari terjumpe dgn bapak die....siyes...cuak gile time ni...on tht day kami selamt, tp x stiap hari selamat...hari ke bape ntah....terjumpe jugak dgn bapak die....bapak die ckp "lain kali jgn tarik tudung wan lg"....muke bapak die pn bengis kau tau....

memang time ni kami memang kecut la dgn die..1 day aku btau mak aku psal die, dah bengang sgt ni kiranya....then, mak aku plak dtang skolah ....but, xdapat pn sound die, dan2 plak die xdtg on that day...rasenye, seingat aku la, mak aku x jd sound die...hehe..

pstu darjah 2 pn satu kelas dgn die lagi....hampeh btol...kebencian aku pd die, berlarutan smpai darjah 2....tp panjang plak nk cite kes time drjah 2 ni...huhhu....darjah 1 je ok.....ohhh ye...aku skolah kt sni sehingga drjah 2 je, start darjah 3 aku dah pindah skolah..

sampai hari ini aku terfikir, I want meet her 1 day.......geram do kalau teringat balik....and die memang selalu wat muke "bengis" die tu....mnyampahh!!!




Rasa Segan Bile Tengok Orang Alim

personaliti luaran itu adalah first view kite show kt orang...
mmg lah org kata "Dont judge book by its cover"...
itu betul.....

tp hakikatnye....org akan judge kte based on our first view..
first view tu ofkos la pakaian kite......kan, kan????

kalau time kte berketat kt dlm train or naik bas, then tbe2 ade gdis "muslimah" yg berpurdah ke, xpun yg bertdung bsar la kirenye.....pernah x rase segan???.....

dlu mse aku free hair dlu kn, kalau terserempak atau berada di stuasi yg aku cakap kt atas ni.....aku memang rase segan sgt....rase macam, sengkeknye la bju aku ni...walhal time tu pakai t-shirt biase , jeans je,walaupun "je" tp jeans aku hemm..slalu ketat.. n x pakai tudung la....

xtau la aku je ke rase mcm ni...or mmg ade org lain rase perkara yg same..huhu...byk lagi aku nak perbaiki, cara berpakaian, cra bertudung.....kalau terserempak dgn wanita yg free hair lg, aku slalu terdetik dlm hati,..1 day kau akn btudung jugak, tp jgn lmbat sgt tau..heheh...mcm tu plak..


ok....sekian,


bile pintu hati aku nak terbuka utk berpurdah ni??

January 17, 2012

setiap hari mesti kena taip ENTRY

aku bukanlah blogger tegar....kategori blogger tu pn mcm x je....suam2 kuku bak kata orang...
and now...aku ckp kat diri sendiri....at least mesti ade 1 entry utk postkan kt blog ni....
tu je nk ckp....


tata...balikjom!!

Sehari belanja RM 10..biasa kn?


ini bukan perbelanjaan budak skolah eh.....tp kan, ade je kot dak skolah belanja RM 10 skrg ni....makanan kt kantin mahal katanya..hehhe..

yg aku mksudkan RM 10 ni bukanlah include tmbang bs , lrt , makan n what ever la kan...RM 10 ini hanya MAKAN saje......korang yg dah keje tu belanje bape RM sehari?????....gji korang besar, xpelah....pndang sebelah mata je RM 10 tu utk mkan....huhuh...

haishh..aku pn x faham la dgn aku ni.....asik nak makn je.....konon nk diet, tp haremmmmmmmm!!! ..walaupn aku cba makan nasi sehari 2 kali, tp itu x bermakna aku x makan makanan ringan yg lain.....hehhehehe...

kalau pg aku mkn nsi lemak berlauk...tgh hari plak...aku beli goreng pisang, eh pisang goreng, n keropok lekor dlm RM 3....pstu otw nak blik tu, kalau ade psar malam, kalau ade mood tu singgah jap, beli bebola, sosej ke ape ke.....

selama aku kje ni....bape puluh kali ntah aku mkn mcd n kfc sorang2........mule2 dlu, rse segan gile doh....mencekik ayam sorang2, sayu je rase ...hahahha...tp now, wt bodoh sudah..hihihi....pstu bile kuar tgk wayang ke ape ke, knp lah nk perkenan jugak mekdi n kfc ni....

yang pastinye kan, once note RM 50 tu dah dipecahkan, kite MACAM x sedar je bile dia habis @ hilang...hahahhahhaha......byk la kau hilang..!!!

stiap hri target, hri ni belanje RM 5 ke bwah je okeh....tau2??? RM 5 KEBAWAH.... :))


BOsan :

rindunye pada si dia yang telah pergi dr hidup aku.....
teringat kenangan sewaktu bersama..
nasihat2 nya, suaranya.........
gelak tawanya....aku rindukan suara itu.........

aku rindukan wajah itu.....
kenapa bukan aku disisimu,
apa kurangnya aku...dan ape lebihnya "dia"??
perginya dirimu adakah sementara atau selamanya,
atau mungkin jodoh memang x pernah tersurat utk kita..

wajah yg menenangkan hati aku ....
suare yg mententeramkan jiwa .....
aku x diberikan kesempatan berkhidmat utk mu...

hemmmmmm.....rase rindu , aku pendamkan.....
kerna siapalah aku utk meluahkan....
aku lihat dirimu dr jauh, senyum hiba melihat kebahagiaan mu....
aku redha, kau bukan lagi utk aku....

doa yg semalam aku panjatkan pada penciptaku...
masih segar bait2 doa itu....
mungkin belum masanya lagi termakbul...
senang hati ini ,lihat kau tersenyum,
biar aku simpan pengubat rindu di hati..


January 16, 2012

BILA NAK KONVO NI

well!! aku ni memang tengah menunggu bila Konvokesyen PSIS ke-7 ni.......
x sabar rasenye nak sarung jubah tu.....

ape yang psti, aku kena datang awal......takut jubah kecik xde je......mengelebeh la nnti pakai jubah besar....huhuhu....and rindu sangat kat tempat aku menuntut dip tu....x sabar nk tengok perubahan budak2 kelas selepas setahun berpisah..cehh!! ayat dramatik plak.!!

hope, encik b n my bff dapat follow sekali.....baru meriah u...huhuhu...

Jiwang : Tak ingin Kehilangan

assalamualaikum..

selamat hari isnin kpd sume pekerja....knp pekerja je???? ye la......ari isnin , ari yg mlas "sikit" bg seorang pekerja...mklumlah baru lpas cuti...huhuh

hujung minggu aku jarang post entry kn....knp ek??..ntah la, idea x keluar la plak...hihih...bila da cti, asik pk nak g mane ek ari ni??...duduk je la rumah ......huhh!!! aku x "betah" dok umah..heheh..

so, ari sabtu ari tu, just g tengok wayang je dgn my bff....planning asal nk karoke, tp kelain plak jdinye..

and tengok cite ni.....


cite Darkest Hour ni, best la jugak + cemas.....tp tu la, tergantung..........aku pn xnak ulas lebih2, pjg plak kalau nk cite..

eh!! aku bukan nk buat entry jiwang ke????....atas ni intro je ...hehehe
cumanya nak cakap....once kite dah syg someone tu, kite harap kte x kehilangan die....bak kata orang, hnya mati memisahkan kita....wahhh!! poyo gitu..

ok..tu je, bosan la jiwang2 ni.......ahaks!! :p

January 13, 2012

ISLAM TAK AJAR DOAKAN KEBURUKAN KE ATAS ORANG LAIN

assalamualaikum..

selamat hari jumaat semua....bila kiamat?? hari jumaat la kan....tp kita semua xtau jumaat bila ...

rasenye ramai dah tau mengenai rumah wardina safiyyah dirompak....aku x wat entry pasal tu, dah ramai blogger buat dah....aku baca juga luahan hati wardina mengenai kes rompakan tu....

dia hanya menceritakan saat2 cemas sewaktu rompakan...dan bukan minta simpati pembaca, ianya lebih kepada pengajaran , dan semoga kita yg membaca tu akan dapat suatu ilmu dan juga peringatan...

boleh jadi kejadian itu terjadi pd kita..malang tu x berbau...x kira kau siapa, anak siapa, harta banyak mane, ikut politik mane...kalau Allah dah takdrikan kau mangsa seterusnya, maka kau lah orangnya....

aku cakap mcm ni sbb rase sgt kecewa dengan pengomen kat suatu blog ni (sorry aku x linkkan) mengenai kes rompakan rumah wardina tu....aku ckp mengenai komen ok, bukan mengenai blog tu...

aku print screen kan komen2 yg mcm........................






nampak jelas kan ayat2 dorang ni????

aku yakin yg komen tu tentunya orang islam...mesti korang nk ckp aku bruk sangka kan??....usah persoalkan "ke melayu an" , boleh jd india muslim, cina muslim...tp yg pasti AGAMA ISLAM kan??

ISLAM x ajar pengikutnya mendoakan sesuatu yg bruk terhadap orang lain.....kau siapa di sisi ALLAH?? NABI MUHAMMAD pn x mendoakan kecelakaan terhadap orang yg menyakiti baginda.....hemm...sgt kecewa !!!!!

dah la wat "anonymous".......PENGECUT!!!!!!


ni lah fenomena kt Malaysia skrg ni, umat ISLAM bergaduh sesama sendiri hanya kerana PERBEZAAN PANDANGAN POLITIK.....

ok..sekian

January 12, 2012

EGO itu memualkan

assalamualaikum...

dah kul 5 dah...bru nk post smething...bukan ape....xde bnde nak taip dr pagi td...aku just blogwlking je...kadang2 rase mcm makan "gaji buta" plak...datang kje, tp dok mengadap depan pc je....tp nk wat mcm mane..memang xde keje nak wat..huhuuh

ok..cukuplah intro aku tuh...adoi....before tu...sape x telan limau lagi???..maklumlah nak CNY ni, limau tu wajib ade la kan...umah melayu pun nak jugak wajib tu...huhuh...

ok2..tetibe rasenye nk cite psal ego plak nih.....menyirap kan bile berhadapan dengan orang yg ego ni.....errrrrr!!!! rase nak "pang, pang" je die...adoi...tp kalau kita yg ego, mcm mne plak tu???

selalunye..org mesti kata ...ego ni sinonim sgt dengan lelaki......maklumlah kan ego itu HARUS, maruah seorang lelaki la katanya, tu yg memanjang ego tu...bosan je..hihiih

tp..biasanye, kita hanya akan nampak ego orang je, tp keegoan kta....kita x nampak, or mybe wat2 xnampak......pernah x, rase jengkel bile seseorang tu cakap die seorang yang ego...kiranya, die ckp diri die ego la....rase jengkel tak bile dgr "statement" mcm tu???

aku rase mcm annoying plak...bile ade orang mengaku diri die ego.....biasanya, orang cakap kita ego, ni x die sendiri mengaku die ego...adoiyai....apakah ini??!!! hehehhe

ego x, bila kita sengaja x blas msg orang......?? tu ego ke, menggedik ek??..konfius aku..

January 11, 2012

Letih Terhegeh-Hegeh

kakak2....ibu2, mama2.....sory ye....malam ni kisahati nk jiwang jap....hemmm..x baca pn xpe...time kasih..

**********************

kejut plak rasenye bile my gedik fren QINA post kt fb yg ade org pinang die....calon mak die katanya...walhal die dah ade bf....hensem u pkwe die..hihihi.....

sshnye nk wat keputusan kalau perkara mcm tu terjdi kan?? .......
walaupun kami2 ni mmg suke ckp psal nikah, tp hakikatnya ........bersediakah sebenarnya kita ni?? ...eh xyah kita la...aku je!!! kihkihkih....nk libatkan org lain plak ek...huhuh

aku ni ha, sibuk ckp nk kwin tahun ni......mcm awal sgt je kahwin umo 22...huhuh..galaxy tab aku pn x kuar2 lg......

and yg pnting skli...encik b tu blaja lg ha.....letih tau tggu....ntah la..ikhlas ke aku sebenarnye ni??
hemmm.....aku dah mlas dah terhegeh2......malas dah nk ckp syg2, rindu2 bagai ni.....bosan tauk!!!

bosan jugak, ayat copy paste dr lelaki ni......kau ckp la ape pun, one day kau akan lupa apa yg kau ckapkan......so, baik aku xyah dgr kn....rase syg aku terasa KOSONG skrg ni....then, ape guna aku dgn b.....aku glar die b kt sni sbb, kalau gune name lain...aku rse mcm ckp psal org lain plak....sorrylah klau rse anoying...

hemm.....ntah la, aku pn x faham ape masalah aku skrg ni...klau rse perpisahan tu jalan terbaik.. tp tidak bagi aku.....aku lebih rela ditinggalkan, dr meninggalkan.....biar aku rase kau yg salah... pernah ke aku jaga prasaan die????

stiap kali die msg...aku marah....ape masalah aku ni...YA ALLAH.....dulu aku xpna mcm ni....
hemmm...ade jodoh ade la kn, walaupun org slalu ckp....kite kena usaha....tp.......aku letih la berusaha......mcm gam**** je kdg2...

org pndai bercakap......tp failed bile buat.....!!!!



Sendiri itu bahaya

aku x suke bile aku sorang2.....bile aku rase keseorangan..mcm2 aku fikir.......aku mmg banyak fikir...hemmm....ade 1 nama yg msih "lekat" kt hati aku ni....selagi name tu x hilang, selagi itu hati ini akan mrindui hiba........

benciiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!

sakit pendam sebenarnye.....but I hve no choice....wht ever is my life MUST go on...

Xboleh terima alasan xde KREDIT

"sory bb, x reply ari tu...b xde krdit, " kopi pasta dr ayat msg "orang lain".
.....kalau xde kredit sehari,leh trime lagi...tp kalau berhari2????...kalau aku lah, aku terima dlm bengang..hahhaha....budak skolah bole cite la, xde duit nk topup...

tp kalau dah keje.......memang aku xleh trima...adoi....budak ipt pn same...agak2 xde duit nk topup tu..xyah la capel...ni, duit nk topup pn xde...ade hati nak ade awek...hahah..tetibe mnyirap..

tp kan....aku dlu time capel kt poli...still ade je kedit utk msg...entah la...dr skolah lg kot.....aku "MALU" nak ckp ...."xde kedit".....walau mcm mne pun, mesti ade je duit aku utk topup...apetah lagi dah keje....

walaupun no lg 1 gune line, tp no aku lagi stu plak...tetap bertopup sentiasa...huhuhhu.....kdg2 kelakar plak aku rse hal2 xde krdit...aku rse mcm isu kelakar plak.......sehari xpe..tp kalau berhari2 rase mcm nak gelak guling2 je........

ok...fine ...msti korang ckp....x sume org mcm aku....ok ..baiklah...aku trime nasihat tu...
yup!!! jgn ingat sume org leh jd mcm kite.....x sume org same....
tp.......hendak 100000 daya x nak 100000 dalih kan??

ok la...nak balik sudah..
bye

wordless wednesday #3



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nak ini.....guna duit SENDIRI...bukan guna duit mak ayah!!! :))

AKU JELES BILA KAU SETIA LELAKI

tajuk aku mcm orang sengal je kan......
bukan ape tau....td, tengah sibuk baca komen2 kt blog mazidul.com...bile ade komen2 yg menarik perhatian aku, aku pun try la bukak blog2 dorang......

then, bukak la satu blog ni...blog lelaki....belek pnye belek, blog die pergggggghhh!!! xtau nk gelak ke, or terharu...huhuh..sbbnye, blog tu khas utk die n gf die je.....mereka luahkan isi hati masing dalam blog tu.....

memang penuh ayat sayang2 lah....adoi...yg paling byk jiwang syg2, yg BF.......b sayang bb la....adoi...mmg entry dorang penuh dgn luahan prasaan antara satu sama lain.......pstu aku tgk la flower...ok....mereka berdua je follow blog mreka tu......

aku pn wow.....syg betul BF die kt GF die ye......umo mreka x smpai 20an lg....masih belajar di IPTA.....jeles aku.........b aku x ckp mcm tu pun kt aku....heheh...sorry ...aku x dapat link kan blog die....x mintak izin plak...

bile cinta itu datang, dunia ibarat milik kita berdua...hanya kau & aku...


Kenapa Background Blog x keluar

fes...tengok ni dlu..

aku xtau la knp...sjak sebulan nih...bile aku bukak blog dah x kuar bckground dah......xtau la kt pc aku mmg mcm tu or korang pun tengok background yg same mcm ni????

tp kalau aku bukak kt "google chrome" elok je mcm background sebenar....bckground sebenar aku wane putih..

kenapa ye mcm ni?? konfius aku....bukak mozilla kt umah n kt ofis...msti x kuar bckground asli..hemmm

help me....awok dah ler x bape pndai bab2 mcm ni...hemm...teach me pls..

TANDA-TANDA PASANGAN CURANG


firsly..aku bukan nk bg tau tanda2 nya tau, just nak ulas tajuk ni...

inilah tajuk "hotchat" kite pagi ni.....cehh!! aku kopi pasta HOTM je ni..
xdapat nk dgr hbis komen2 pendengar td.....tp..kalau dah "pro"...x perlu blaja tanda2 nya...automatik akan tahu sendiri...hehehhehe

sebenarnye jgn pk sangat itu adalah tanda2 kecurangan pasangan kita tu......fikir je yang sebenarnye kita dengan die memang x ditakdirkan bersama....kalau "die" yg curang, syukurlah.....
at least die jd "punca" bukan kau...

tp kalau kau yg curang, hemmm....xdapek den nak kato eh.....
jgn lah jd desprate sgt sampai nk curang2 bagai.....bajek kau hot la eh..hhehehe..
kdg2 bile kte bercinta ni (ayat skema) kite akan dpt rse "sixth sense" tau......sebelum si die curang or berpaling arah tu, kdg2 kite akan dpt rase perasaan akan ditinggalkan tu..huhuuh

biasenye lah...kalau org da x suke kite, tanda2 tu akan automatik nampak.....tp, kalau tnda2 xde n tibe2 dapat tau die curang and will leave us lagi "sakit" rasenye....well!! ape2 pun, dont think too much....sbb tu dlm islam ckp, sayangi seseorang tu biase2 sahaja....

kalau capel curang senang je nak cakap...cari lain, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor....tp kalau dah kwin....ssh plak nak cakap..hehhe

Kerana entry ADAM ADLI

assalamualaikum.....

selamat pagi.....semalam lepas aku wat entry ADAM ADLI HANDSOME tu traffic aku naik mendadak kot.....hemm...honestly , semalam before aku nk taip entry tu....aku fikir banyak kali jugak, perlu x name die diletakkan kt depan tajuk??..byk kali kot aku pk....

tp.....itu je tajuk yg sebenarnye aku nk cite.....bukan nak ulas ape yg dibuat....and secara x langsung jugak...ianya telah jd "popular posts" aku kt sebelah kanan tu....

aku taip blog ni bukanlah nak kjar traffic sgt pun.....menaip utk menenangkan fikiran, dan utk berkongsi...

senang je sebenarnye kalau nk naikkan traffic kan (cehh pyo) ???...letak je tajuk entry yang "gah2"....mesti ramai orang singgah...hehehhe...aku x mcm tu ok...

ok la sekian....utk K.DIANA....thniah !!! mengandung anak kedua ....huhuu

January 10, 2012

NAMA YG SEDAP DIDENGAR

Gedik la kisahati malam ni...hehehhe

well! korang kn ...ade x name2 orang yg korang suke dgr.....x kisahlah lelaki ke pmpuan ke....huhu...ade x ???

kalau pempuan aku suke name ni.. "Ana Melissa"....and aku ade kwn yg memang name die "Ana Melissa"....."Damia" pun aku suke......name anak ibu ape ek nnti??? hahhahah
lelaki pn ade yg suke certain2 name pmpuan kan......ade yg suke pmpuan name ain la, siti la....
and whatever la....

kalau aku ............dari dlu aku memang suke lelaki nama :

1 : Amirul
2 : Amir
3. Adam

mmg dr skolah rendah aku suke name amirul n amir...yg adam tu baru2 lagi...hehhehe..
stiap kali ade lelaki name amirul....msti aku nak toleh or nak tgk orangnye mcm mne....
berdasarkan pengalaman, name amirul ni selalunya ensem......betul xtpu....
lelaki yg aku pna jmpe yg
name die amirul seorang yg hensem..... :)

bukan aku je ckp mcm tu...kwn aku pun ade skong hujah aku ni...cehhh!!! hahahah...
and suke la sebut name amir, amirul.....

nme encik b amir, tp mse mule2 kenal, die suh pnggil shah....so, x merasa nk pnggil amir...
boleh plak mcm tu...klau ubah pnggil amir pn rse lain plak...mcm bukn encik b je....hemm..
tp aku suke name amir bukan sbb encik b ok...dr dlu lg mmg aku suke name tu...

and adam plak....heheh...sbb adam adli kot..hahahha....aku suke pnggil kaum lelaki "adam"....
best plak sebutan tu...adoi....tp sebut adam tau, bukan "edem".....ala2 omputih gitu... :p

cantik name, cantik peribadi....terima kasih.. :))



AKU x bersalah

aku x bersalah.....wat ape aku nak rase "bersalah" ?? ....

kadang2 menyirap kan.....orang dah wat salah dgn kita, tp die x rase rgret langsung.......adoiyai, sbar je la...sakitkan hati sebenarnye........

yang penting dalam hidup ni kita jangan berdendam.....percayalah wht goes around comes around....aku percaya tu sgt2.....kalau nak kecapi bahagia...belajarlah memaafkan orang.....kite x layak nak blas perbuatan org yg dah wat salah kt kita...WHO us?? :))




mood : sedang menyabarkan hati..

nak CANTIK kena RAJIN

selamat malam...

biase kan....kite dgr ayat mcm tajuk entry aku tu......KALAU NAK CANTIK @ SIHAT KENA RAJIN.....abaikan dlu kalau anda dah memang cntik..heheh......
kite (ke aku) selalu ckp..."aku mlas ar nk pakai bende alah tu"...

aku cakap mcm ni sebabnye......Ms J bertapak plak kt pp aku ni....adoi...bnci2.....aku suke beli produk2 kecantikan ni...tp masalahnye, malas sgt nak pakai.....alasan aku = nak cepat, x sempat pakai.......

utk pengetahuan sume kisahati seorg pmpuan yg kelam kabut tau....jdnye kalau nk kuar mne2 tu, msti nak "rushing"......dulu mase aku free hair, alasan aku x pakai tdung ialah sbb "x sempat nk pakai tudung"...bodoh gile bile ingat balik..hahahhah

dr start kje lagi , aku plan nak wat "facial" every month .....but, sampai ke hari ini x buat2 pun lagi.......hempah lesung batu tul aku ni.....kalau nk kuar jejalan pn, mlas nak make up lebih2, kdg2 teringin gak lilit2 selendang mcm ala2 najwa latiff tu, tp..............adoi, malasnye...heheh.....so, aku mmg akan beli tudung syria je, senang....sarung terus...

hemm....knp la bab2 mcm ni aku malas, nak pakai losyen pn malas tauk....!!!! errrrrr...

ok, sekian...

Baik x payah COUPLE

sudah jadi lumrah ye bile bercapel tu.....HARUS msg stiap hari??? call stiap hari??? kejut bangun stiap hari????

and memang perlu ek, stiap hujung minggu keluar dating??????
couple mmg mcm ni eh??....cehh, aku tanye mcm x pna capel plak...tp ade org mmg mcm ni kan..
tp kan ekceli...kalau kte tiap hari tgk muke die...and bile sehari x tgk....mmg terasa ooo...

entry sengal di petang hari.....hehehhe...hemm..ntah knp la, xde rse pape la dgn encik b...sygkan hbungan ni, tp "rase" itu mcm xde je....pelik aku, hope evrygthing gonna be OK..labiu b.. :p

kematian "idea" utk cerita

hemmm....

aku cuba nak tambahkan post2 aku ...huhu..tp 2-3 hari ini xde cite nk diceritakan...ekceli ade je bnde nk cite...tp ntah kenapa, feel nk cite tu xde....
utk taip 1 entry pun ligat kepale ni fikir ape nak taip..huhuhh..

January 9, 2012

DUIT ADE, TP XTAU NAK BELI APE

untung x kalau tajuk entry aku ni terjadi kt korang?????
and aku skli la...untung x??? huhuh..
biasenye kte mengeluh, byk barang nak beli...tp duit plak xde or x cukup...
tp kalau duit dah ade, kita pulak dok pk ape nak beli....uuuu..syoknye mcm tu...kihkihkih

tp kan..bila situasi mcm ni terjadi....
peratus utk membazir tu akan cenderung tinggi...
maklumlah...."poket berkepuk" la katakan, pastu nampak barang best je, trus beli...
walhal, barang yg dibeli tu x penting mane pun...
at last....eh, duit dah abis??? ...tp ape je aku beli???
rugi2....heheheh

aku bukan nk riak...
tp situasi ni bru terjadi pd aku..
bukanlah aku nk ckp aku byk duit ke ape..
cume, emm...aku kan dah kje lebih kurang setengah tahun la gk..
and the end of the year ari tu...
dapatlah bonus...

aku pn fikir2 la semasak-masaknya ape yg nak dibeli..
barang wajib @ keperluan...insyaAllah sume da ade...
tp.......................
ahhhh....nafsu pmpuan ni kan ade 9....
at last nfsu yg ke bape ntah aku penuhi ni...hahahha

aku pn gedik la beli hanfon lg..
tp x de la mahal..
mungkin hnfon korang lg mahal...
ni la "nafsu" aku tu...huhuh


Samsung Corby 2

aku mmg ade 2 no and dua2 skali mmg guna...
yg selalu gune no mxs ...
yg celcom tu..bos aku yg pnya,pakai line, and senang cite utk urusan kje je lah...

aku gune hp ni utk no celcom...
coz no celcom ni slalu gune utk call je..
aku x reti nk touch2 skrin ni...
kang nak taip msg , berjam2 amik mase...huhu
jdnye hp ni akan lebih byk tdo kot.. :))

and xleh bla nye...
aku beli hp yg wane pink...
utk pngetahuan sume...
kisahati adalah seorang pmpuan yg X SUKA PINK@MERAH JAMBU
aku x nafikan PINK tu lawa..
cuma....ntah la...mmg x suke la...
bukan baru x suka...tp mmg da lame dah aku x suka pink.

org kata PINK ni wane pmpuan kan??...
hemm....disebabkan aku ni pmpuan sejati kot , jadinya tempias pink tu tetap akan ade....walaupun aku x suke wane tu...hehhehe

tengoklah tulisan pn gedik ade pink...
kesimpulannye...walaupun aku x suke pink...
pink tu tetap dah lahir dlm diri aku....wahhhh!!! gitu...poyo siot...



sekian... :))








kenapa sekarang dah x suka baca akhbar??

dulu time praktikal.....salah satu sebab aku x sabar2 nak online adalah krn nak baca berita/akhbar...x kisahlah metro ke , utusan ke , kosmo ke..whatever la kan..yg leh baca time online...

tp sekarang....xde langsung mood nak baca paper online...ape lagi nak beli...
dan...berita pun da jarang sgt tengok...
kenapa ek?????

bile fikir balik....ooohhh ye...berita yang disiarkan "berat sebelah" !!! contohnya, mcm budak2 gadoh...mesti dorang gadoh lebih dari sorang kan??? mane ade orang gadoh sorang2...
and bile dah gadoh...msti lah "orang yg gadoh" tu nak pertahankan diri sndiri kan....

and kalau kite nk m'adili org yg bergduh, msti kena dgr kedua-dua belah pihak kan??? Baru adil kan, kan??...tp kalau dgr 1 pihak je.....x aci la mcm ni...!!!.... ha mcm tu la contohnya....huhuhuh

jd skrg aku dgr berita semasa, dr "orang ke orang" je la.....kalau nk tau lebih lanjut, cari sndiri la.. :))



sekian..

SIAPA NAK TINGGALKAN DULU..

toing2...

previous n3 aku ade ckp kan...
asal dgn encik b je nk gado dan rase nak marah je...
ntah la .......
aku pun xtau kenapa dgn aku ni....

mase mule2 kte orang kwn dlu...
masing2 akan cakap....
"tunggu n lihat spe yg tinggalkan spe"...
mcm tu skali kot....

aku mcm ting tong je skrg ni...
aku boleh je "cool" slagi die x t'kantoi....hehhehe..
aaaaaaahhhhhhhhhh biar je lah...


*luahan hati di ari isnin..hahha

malas gile kerja hari ini

assalamualaikum

hari ni sangat lah malas aku nak keje....
inilah akibatnya..bile hari cuti tapi TAK CUTI..hehhe
adoi....hujung minggu aku dipenuhi dengan sesi berjalan2..

dari pagi smpai la ke malam, aku berjalan2...
penat sgt rasenye....
nanti aku cite kan...ape yang aku buat hujung minggu yg baru lepas ni...
tp kan...sekarang ni aku mmg tengah cari mood nak kje...
xlalu la tengok kertas2 atas meja ni.... :((

and ditambah pula dengan 'keragaman perut" hari ini...
dah lah malas nak wat keje...perut pun nak wat hal jugak...
oooh ye....lupe nk btau sekali...semalam pnye la byk aku makan durian...
amekkauu.....panas siot badan aku....
rase nak tdo je kat atas katil bilik aku tu...huuhu

I need someone la utk happykan diri ni...
baru semangat sikit...
harap je ade encik b, tp..........hemmm..
lagi wat aku sakit hati adelah....

aku x faham la....
asal dengan die je rase nak mrah...
ntah kenapa aku suke sgt gadoh dgn die..
aku pn xtau ape yg x kena dgn die...

ok..sekian..

January 6, 2012

FIRST JUMAAT

assalamualaikum..

ok.....today first day jumaat di tahun 2012...
mcm x caye je dah tahun 2012...
mcm biase lah.....jari ni asik tersalah tulis tahun je....hehhe

ari ni jugak..
genap 1 tahun 7 bulan umo blog aku..huhuh..
how much I love u my blog..kihkihkih
well!! permulaan 2012 agak happy bg aku...
rezeki tu sntiasa ada je...alhamdulillah..

now..Allah pinjamkan aku seorang "adam" ni....
aku xtau la sampai bile mampu bertahan...huhuuh
stiap kali, aku msti kena ckp kt diri....
"syg biase2 je okeh"........
bcoz, once I love u...u cant love me more than I love u...

well!!! may everything will going smooth...aamiinn..

January 5, 2012

NOT IN MOOD

assalamualaikum...

nak dekat balik baru nk post entry....
ok...ari ni mood aku sgt x baik...
rase mcm nk marah sume org je...
ade je x kena...

ade je kesalahan yg orang buat....
sume serba x kena la senang cite...
rase nak nangis...
tp xtau utk ape....
saje nk lembabkan mata kot..

dlu kt poli...
aku pna wat kje sengal...
jalan ke pantai sorang2...
jalan ke pntai around 2km ..
then, lepas tu....dduk tepi pantai...
sambil dgr deruan ombak...
YA ALLAH nikmat gile time tu....
hilang segala kesedihan...

tp kat sni xde plak pantai...
hemm...rase mcm nk g taman layang2 je...
biarlah sorang2 pn....
suke sgt dok tepi tasik tu...
dgn angin sepoi2.....
peacefully...

kdg2 alam semula jadi lah tempat kte menenangkan fikiran...

January 4, 2012

AKU X PANDANG DUIT..

nampak x ayat poyo kt atas????
lelaki zaman skrg....suke ckp...
"nowadays, PEREMPUAN mata duitan"....
kena ade kete or rumah dlu...baru leh ngorat "aweks"...
ye ke???????

x dinafikan...itu pn salah 1 "fauta" = fakta + auta.. ihihihi
bukan sume mcm tu...idaklah...ape yg aku boleh ckpkan...
kebanyakan pmpuan mmg pndang duit kot......kot la..
kalau nk dpatkan lelaki yg betul2 mcm ciri2 yg kite nakkan mmg susah gile...
begitu juga dgn pmpuan...

tp pmpuan zaman skrg...mmg ramai sgt yg dah berdikari....
lebih "loaded" dr lelaki....
itu aku x nafikan....
walaupn "mungkin" kami perempuan2 ni pndang aset2 kamu...
tp....ekceli...ianya adalah ciri2 yg ke bape ntah utk kmi wat keputusan sblum ingin bersama kamu...
cehhh....skema ayam gile ayat!!!

pasangan yg terbaik adalah....
pasangannya berasa sgt tenang dan selesa ketika die bersama pasangannya...walaupn perlu menghadapnye 24 jam.....(ini kes dah nikah)

kalau yg belum nikah plak...
pasangan yg terbaik ialah...
"kita tidak pernah terasa bosan ketika bersamanya...
xkisah la, ketika berjumpa, sms atau call, kiranya istilah "bosan" tu xde lah"...

faham ke idak ni?>??


*seriusly n honestly...aku x pernah rase bosan selama aku bersama dgn someone, but once u leave me.....I never turn back to u*

Ooohh...ANAK MAMA

fikir banyak kali sebelum berkwan dgn anak mak, anak ibu,anak mama ni.hehhehe
biasenye org pnggil "anak mak" je....
bg pmpuan yg single.....
byk faktor yg msti kte nak tgk bfore kenal dgn someone tu kn???

xkisah la nak pnggil mata duitan ke, bajek hot ke...what everrrr la kn....
kisah plak aku...
mcm aku...ini pndangan aku semata-mata okeh..
fes aku kena tau dlu...si die tu anak ke bape??..
ini pnting bg aku...aku dh la anak sulung..
kalau die anak sulung gk.....brat la tnggungjawab kami kalau dah kwin nnti..hehhe

yg kedua pnting bg aku ialah....aku msti tnye..die ade kkak x???? kalau ade bape org??..
mklumlah..nnti bile aku g uma die...kkak die sbuk plak nak bajek2 cun dgn aku..hahahha..
so....aku kna prepare ketahanan mental dlu bfore nk jmpe family die...ahaks!!

kalau adk pmpuan aku x ksah sgt...huhuhu...
and yg mostly important.....
KAU "ANAK MAK" ke???
ade ke tnye mcm ni???....nipu je...
korang pn tau kn, anak mak ni....sgt lah mnja....
bukn nk b'buruk sangka....tp risau plak, kalau ditakdirkan kwin kang...mak die pula yg jd ketua keluarga kami....xke naya mcm tu...huhuh

ok....inilah adalah pndangan aku semata-mata....
percaya atau tidak...mmg ini yg aku pk kan....
lebih afdal kalau bakal suami aku tu..adk bradik die sume lelaki, die anak ke bpe pn aku x kisah...
jejaka idaman......seorang yg sgt berdikari, gentle....tegas...boleh jd imamku ceh...n bla..bla...bla...

ok...sekian..



Pesen sekarang "HP TOUCH SKRIN"

sape kt sini yg masih belum pakai hp touch skrin????...
ok....geng la dgn aku....
wlaupn x pkai hp touch skrin...
kamera hp aku 5mp..
fine...mp kau lg byk..heheh

well!!! tgn aku mmg da gatal dah ni...
nak beli hfon baru.....
niat hati aku nk beli tab tuh.....
tp......................duit x ckup!!!!! uwaaaaaa....
jd...kena cri alternatif lain la...
yg pasti nk yg sentuh2 jari tu...hahahha...


hp atas ni biase je la...ade wifi, tp kamera 3.2 je....mcm minat plak aku rase...huhuh..
and lg 1 ...die agak murah....
haishh...byk betul kehendak nih....
x penuhi nnti kempunan...
klau ikutkan.......hemm...

adoi2...konfius2.....

JANGAN CKP BLOG LAIN "NTAH PAPE"


assalamualaikum..

ok...aku tengah free habis ni...
sebgai penulis blog yg "remaja"...remaja la sgt nih..
mmg aku akui....60% dr entry aku its about "cinta"...
well!! this is our time...we feel the love, we not married yet... so, no wonder we alwys think about this.....but not all time okeh..
and aku tau....sometime pnulis blog yg agak dewasa....
rase menyampah dgn blog2 mcm kami ni....

kalau ye pn rase menyampah....
xperlu kot nk wt entry psal ni...
siap ckp ... "biasela blog budak2, ntah pape"....
ok..mmg bukn ckp kt aku...
tp ckp kt pnulis blog lain...who r u to judge???
kononnye...blog anda2 yg da dewasa tu, and yg dah kwin tu....
sarat dgn ilmu2 yg berguna, yg bila org baca...orang x menyampah...
honestly aku mmg byk follow blog ibu2....I love to read them..
but...itu x bermkna boleh kutuk2 pnulis blog yg remaja2 ni, especially blog budak skolah...
kalau ye pn x suke dgn cara penulisan dorang...XPERLU KOT NAK KUTUK2 BAGAI...
and said blog ntah pape..!!

u all yg dah kwin akan wt entry about son, ur doter , ur hubby.....
is it OK for u rite????
but ....bile ade "remaja" story bout their BF.....
y u feel annoying??? YESS...bcoz they r not married yet....
rase mcm "GEDIK" kn.....

kite tulis blog selari dgn umo, situasi n keadaan kite..
standard la tu...time remaja cite psal BF, kuar dgn BF.....
and no wonder "gedik" tu lbih.....sesuai la tu..."darah muda" la katakan..
xkan kteorg nk cite....
"how to get sex more interesting" plak kn????
xkan nk cite ...
"KONDOM mane lbih baik utk rancang keluarga" plak kan???

and mostly......
penulis blog yg dah kwin akn cite about this....
nothing wrong...n x annoying pn...
sbb u dah kwin.....u just share to people yg nak tahu...xnak sudah la kan....

Just sometime kcewa....
bila ckp....
blog budak2, remaja2 ni....bosan!!
x abis2 cinta...jiwang2.......
and lps tu ade org komen...
"ha'ah, blog dorang ni annoying,"
"x masuk blog budak2 mcm ni"...

ok...sentap!!!!

January 3, 2012

Sentap Menyentap!!

ok ...ini cerita beberapa hari lepas ..
bukan ape.....aku tersentap sikit dgn satu status FB ni..
owner FB tu ialah wife kpd lecturer aku....die seorg ustazah..
aku xdpt nk print screen status tu..
tp bunyinya lebih kurang mcm ni la...

Pelik dgn remaja zaman skrg..terlalu sibuk mencari cinta , sedangkan agama masih belum terbela..

lebih kurang mcm ni la ..diingatkan lg sekali.. "lebih kurang"....xnak korg salah faham..
ekceli status die pjg la jugak..tp mksud nya hanya 1...
remaja skrg, terlalu "ghairah" bab2 capel2, cinta2 ni...sedangkan agama mereka masih diperkotak katikkan.....dan mreka xde rase ape2 mengenainya..
remaja lebih suke berjuang demi "cinta" mereka...dr berjuang utk agama mereka....

ok....aku sentap....!!!!!

kita (ke aku) akan rase sedih atau menangis..bile "cinta" kte dipermainkan, bile ade org tipu kite....bile ade org cuba permainkan perasaan kita.....
rase sgt marah dgn orang mcm tu....
kalau die ade depan mata.....rase nk tampar2 je die....
bengang gile la kononnya...

tp.................
adakah perkara yg same akan berlaku...
jika ade org cuba permainkan agama kita????
adakah kta akan sedih, sampai air mata mengalir deras....
jika.....ade org cuba memperbodohkan agama kita....
ade kah kte rase nak tampar2 org yg cube menghina agama kita..??

ssh plak aku nk terangkan kesentapan aku ni ...
tp aku mmg sentap la dgn ayat2 ustazah tu......

sekian.....


HARAPAN TAHUN BARU

assalamualaikum..

fes day keje di tahun 2012 masihi.....utk fes entry di 2012 ni....nk kongsikan harapan aku di tahun baru...ekceli ni utk pembakar semangat aku je....I talk to myself la..huhuh

its not "azam" tau....ianya adalah harapan mental..cehh!! ekceli aku dah psang harapan ni
start Maal Hijrah hari tu lagi....

harapannya ialah....

"semoga aku akan terus menjadi perempuan yg cekal dlm menghadapi kesedihan, cabaran n dugaan dalam hidup ni, x kisah la jenis ape pun kesedihan, or cabaran tu.."....inilah yg aku harap sgt2 dlm hdup aku ni....aku tau hati aku mcm mne...so, walau ape pn kekecewaan yg bakal aku hadapi...smoga aku terus kuat melawan sume kekecewaan tu...




sekian.....thanks baca kepoyoaan aku..hhehe

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^