Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

May 23, 2012

Drama Miss Ahjumma wat isteri Sebak

assalamualaikum..

tjuk entry aku tu mcm aku ni dah jd isteri plak kn..hahahaha...sesape yg xtau ape itu drama Miss Ahjumma . kt entry ni aku pna cite....

semalam episod die sedih kot..smpai menitis air mata aku... semalam cite tu da smpai episod dorg nk bercerai..eh da bercerai dah pn... sbbkan si suami da ada perempuan lain, so die decide nk cerai, kononnya itu lah yg terbaik buat rumahtangga..kononnya dr dorang x bahagia, baik cerai je...

si isteri mmg cuba sedaya upaya utk elak dr cerai, die sanggup wat2 xtau je ape yg dah terjd dlm rumahtangga dorang, asalkan dorang x cerai...yg best kt sni, bile mak mertua isteri tu pn sokong anak die..kiranya, mak mertua yg x bape baik la.... support anak die cerai..anak die si suami la pstu kira ade je salah menantu die..tp bukanlah mak mertua yg sgt jahat...huhuuu

mcm biasa, bile cerai berai ni, anak2 yg kesian, dlm drama ni anak dorg menangis xnak parents dorang cerai...sebak kot time ni.... pstu, si isteri siap ajak suami die tu g bercuti..kononnya utk perbaiki lg hbungan dorang....tp akhirnya perceraian jugak keputusannya..die dah berusaha bersungguh-sungguh utk selamatkan perkhwinan dorang..tp nk wat mcm mne..bak kata org dah xde jodoh...eventhough dah kwin 10 tahun...

ok...kt atas ni adalah sinopsis serba sedikit mengenai episod smlm..aku yg bujang tgk cite ni pn sedih, mcm mne la yg da bergelar isteri tgk drama ni...boleh amik pengajaran tau..bukan nk mnx ape2 yg bruk dlm perkhwinan cumanya bak kata org, sediakan payung sebelum hujan....

.............................................................................

bg aku lah kn...dalam hidup ni..walau apa pn yg kite nak, kite mesti usaha habis2 dulu baru mengalah..  itu lebih baik dr kte menyesal kemudian hari sbb xde usaha langsung...mcm tu gk dlm rumahtangga... biarlah kite jd "supermak"..pndai masak, jaga makan, pakai suami...tp ....................

andainya perceraian juga tkdir sesuatu perkahwinan tu... redha je la mmpu..tp AT LEAST kite dah cuba yg terbaik.... cuba yg terbaik byk mksud tau... mksud aku yg terbaik kt sni ialah....jd isteri yg "serbaguna" ...kitelah tukang masak, kitelah dobi, kite lah waitress, kita la penasihat kaunseling, ..kiranya...serba boleh la...then, klu selepas kte wat sume ni, si suami masih jugak cari pmpuan lain... time ni redhakanlah hati... si suami adalah pinjaman sementara sahaja utk kite...


tp kalau suami cari lain sbb isteri x reti masak, pemalas, byk merungut and sbgnya....bg aku lah..mmg patut pn suami cari lain... huhuhu... dlm cite Miss Ahjumma ni...isteri die mmg superb la..cuma tang penampilan tu je die kureng sikit..sbb tu aku sarankan isteri2 tgk cite ni... mmg bagus la... byk pengajarannya......




jgn lupa saksikan malam ni kul 10.30pm Chnel 393.. ^___^

1 comment:

kisah hidup julie said...

kita tengok..sedih2..tp bila da cerai,baru laki tu tau..haha

There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^