Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

October 18, 2011

KEBINATANGAN MANUSIA!!

semalam menyaksikan kebodohan manusia dgn membiarkan kanak2 terbaring sakit di jalan...ni berlaku kt China...

Yang ni plak berlaku di Malaysia....

bayi baru lahir dikelar tidak kurang dari 7 kali dgn pisau di anggota badan oleh ibunya sendiri....aku tau berita ni pun semalam gak..tapi x tau detail, but tadi baca Metro, mengatakan bayi tu dikelar tidak kurang 7 kali di anggota badan die...

kalau orang dewasa pun kite rasa pelaku tu da kejam, inikan pulak bayi yg baru tengok dunia...subhanallah...xtau nak cakap mcam mane.....

menurut laporan tu , ibu bayi tu berusia 16 tahun...form 4 la tu..tinggal di asrama...anak luar nikah ke?? aku x berani cakap, ...lu pk la sendiri...tergamak die buat mcm tu..YA Allah...sungguh aku kematian pemikiran bila ade manusia sanggup buat macam tu...anak die sendiri, kalau xnk pun...bagi je la die kat surau ke, ini da kira paling hina la bg aku...ini x siap, "siang2" budak tu....

bayi yg mati ketika bayi, akan menunggu ibunya di pintu syurga nanti...tp kalau ibu die sendiri bunuh die????? ...aku x bijak untuk mengupas bab2 agama ni...

dunia akhir zaman...manusia hilang keperihatinan, kemanusiaan, "kemaluan" .............. aku xdpt share kt sini..korang bleh je bukak harian metro hari ini..17/10/2011.




eee...da penat2 main, pastu bunuh mcm tu je hasil die.....hemm..

5 comments:

WaWa said...

tak sanggup nak baca berita2 macam tu. dunia sudah terlalu uzur kak, manusia makin hilang sifat kasih sayang.

aleen aiden said...

kawan alin baru cakap pasal ni tadi.hu3.

haishhh orang zaman skarang dah macam xde hati perut langsung.tengok pasal budak kecik yg dgilis van tu.dah lame terbaring atas jalan xde sorang pon nak tolong.

diana said...

sikap pentingkan diri sendiri tu yang membawa kepada perkara2 kejam..

cer tukar kotak komen ni supaya lebih mudah untuk orang lain..:)
pi kat link sini..

http://www.dianarashid.com/2011/10/kotak-komen-pop-up-window.html

ShahzCudin said...

truk2 da org skrg..mna la letak agama..

MamaEma said...

sangat sedihkan..

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^