Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

February 1, 2011

Sanggul Tinggi itu haram???

assalamualaikum..tujuan sy buka cerita ini bukan untuk menyinggung hati sesiapa..hanya terasa "kekesalan" di hati ni bila lihat wanita islam bertudung menyerupai wanita agama lain....sehingga sy menulis post ini sy msih tidk tau apa status sanggul itu sebenarnya..tp ada hadis nabi pernah mengatakan . "
Hadis Rasulullah,
"barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari
kalangan mereka"

riwayat Abu Daud."


sy rse ramai yg da tau..pemakaian tudung seperti ini :telah dibuat terlebih dahulu oleh rahib kristian...cube korang pk balik..adakah korang pkai tudung mcm ni..?????????? di mana tdung yg menutup dada ????

di sini sy nk tnjukkan kpd korang n korg decide sndri..ape p'bzaannya?

korang pkai mcm ni???? lu pk la sndiri...


mungkin ade org cakap, "pkai mcm ni bergantung pd niat"..

sedangkan hadis nabi da ckp "barangsiapa yg menyerupai sesuatu kaum, dia tergolong dlm kaum tersebut"..beratkah untuk kita menegakkan ISLAM??..

mungkin ade kawan2 kita yg pakai mcm ni....bape kali lah dpt kita tegur..yg byk nye dapat ditegur dlm hati..dan selemah-lemah iman ialah org yg menegur dlm hati...

3 comments:

Amirah Syafiqah said...

memang haram la syg...
aku nk tegur kwn2 aku pun serba slh...
ntahla, kang dia kata bajet baek plak. hehee

Reena said...

itulah psal nye..org yg da tau pn..tp cube nafikan...nk wat mcm mne...

Faa Niza said...

betul betul ;) haram. setuju ;)

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^