Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

May 4, 2013

Broga Hill

assalamualaikum

YA ALLAH..lama giler x update kt sini...what to do ...heheh...setelah sekian lama x update, hari ni aku nk cite pasal aku g broga last saturday, means 27/4/2013 hari tu.. yg ni aku pergi dengan bff ..hehehe..btw, we alls ni memanjang merancang nak g sini, nk g sana...byk la plan nya..jadi dan tidak je cerita dia.

Plan nk g broga ni pn lebih kurang 3 minggu jugaklah pung pang, pung pang cite..akhirnya jadi jugak la..walaupun mase plan on that date, aku rasa mcm x nak pergi..sbb mcm ada hal ..mcm la..tp da sume bff agree, aku pn teruslah setuju, kang kalau aku kata x jd, ntah bila nk perginya..selalu gitu...hahahahha

so, plan2, we alls plan nk smpai broga kul 6 pagi..kiteorang pergi 5 org..yg tahu jalan sorg je..hehe..sbb dia pernah pegi before ni..mulanya ingat nk guna GPS, tp....x perlu la kot..before pergi, dorg da google map dah..ok yg tahu jalan my bff Liyana je..hhuhu... so, pergi guna kereta aku, so, aku lah kena pick up dorang sume..nak dijadikan cerita, sbbkan ijan, n yati umah dia dekat dgn aku..so dorang tido umah aku malam tu..

sbb kan nak pick up dorang sume, jadinya aku kena lah gerak kul 4..amik Noraya kt selayang mulia, amik liyana kt Sri Damansara ...so, engko kena buat sume tu dalam masa sejam..hhaha..memalam tu aku, yati n ijan sempat jugaklah tgk running man..haha..

Syukurlah, plan kiteorang pagi tu "as a planning" ...walaupn lambat sikit la..haha..aku gerak dr rumah kul 4.10 am , then dpt pick up sume sekali seblum kul 5 jugak la..tu pn sbb liyana tnggu kt sri gombak...so jimat masa disitu...aku yg biasa bwak kereta 80-90/kmj ni....dorg ckp lambat..then, dorg suruh aku bwak laju sikit.. kuang hasam betei...hahahah

sampai broga tu kemain kau ramai org..susah dah nk cari parking....aku ingt mcm kteorang dah awal..rupanya ramai lg org dah awal..tp mmg ramai org on the day ...5 minit pertama hiking mmg aku dah rasa pancit, ye la...dah lama kot x push badan mcm ni..kalau joging kt taman layang2 pn, nak xnak je jalan ..lari pn kadang2..yg ni, dah lah mendaki,...tp lepas tu..kira rasa badan da stable la..dah boleh "cargas" org ckp..baru semangat..

dengan menggunakan satu lampu suluh dgn pnggunaan 5 org...pandai2 lah jawabnya...lastnya dapatlah kteorg naik smpai stage 1 before pukul 7..time tu pun masih gelap lagi..so, sangat best ok rasanya...atas tu xyah ckp la..mmg dah ramai org...as usual, kt atas tu x sah la kan kalau x tangkap gambar sampai lebam..muahhaha..so, itu lah je la keje kiteorg bila da smpai..lama jugak la lepak kt stage 1 tu..then, ingat nk turun dah..lepas tu dorg ajak naik lagi ke stage...so, hari tu ..sampai stage 2 broga la kteorang naik ...

dah turun tu, singgah plak kejap kt Sg Tekala, disebabkan aku bulan mengambang hari tu, so aku tengok je la dorang main2 ittewww..jeles okeh..dah lah aku mmg dah lama nk mandi sungai, sekali bila da smpai....xboleh mandi plak..so, keep calm sementara dorang mandi, kita online sajolah yoooo, btw, nk ckp ni..tandas kt Sg Tekala tu bad la bagi aku..dia just ade tmpat tukar baju without paip air..kira, engko just boleh tukar baju je...nk kencing, or whatever sume tu x boleh..aku xtahu la mane tndas dia....so, membe2 aku just tukar baju sajo...

gerak dr Sg Tekala dlm kul 11.50 am mcm tu la..awal lg kn??..so, we alls plan lagi la cerita dia -___-" ....
dr semenyih kiteorang plan ke Shah Alam ...motif???..semata2 nk pekena abc yg femes org ckp tu..before ni aku pna la sekali try mkn abc kt sini..mmg superb la bg aku..abc Seksyen 2 tu..yg dekat2 dgn uitm tu...mmg dah lama aku craving ok....so, disebabkan noraya tahu jalan, dia la guide aku jalan nk ke sana..



*terliur*
pemandangan dr atas Broga..



dengan panas teriknya, dpt lak minum abc itewww...sangat nikmatt...ahhaahah..membe2 aku dorg makan lunch sekali, aku je x..diet kononnya *tgn dibahu mata ke atas* ...then barulah balik..lepas hnta dorg sume..aku smpai umah dlm pukul 4.30 pm mcm tu..masa ni x rasa lg penat dia..


haaaaaa...malam tu..amekauuuu..sakit seluruh bdan..dgn sakit tekak pakej sekali..ni dah seminggu balik broga pn..tekak msih x ok sepenuhnya...heran aku..hiking guna kaki, tekak yg sakit...tp serious lah..malam balik tu..bdan mmg sakit sumenya..runningman pn aku x tgk..penat punya psal..huhhh !! 

overall, mmg rasa nk naik lagi wehhh...nnti kalau pergi lagi, nak naik lagi tinggi... baru best...hehheehhe










see ..belakang tu ramai org lagi






ini sahaja cerita utk Broga Hill kami...mmg plan nk g lagi..tp xtau la bila ..yeeehaaaa...

Sekian,


No comments:

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^