Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

July 27, 2010

askar oh askar..!!

hemm...tbe2 ade abg askar msuk kt dlm ofis ni skrg...xtau ar die spe..em..ensem ar, dgn uniform die lg..teringat plak abg n adha..huhuh...smart siot..dgr cte die bujang lg..(gatai plak)..dlu bukn men lg aku nk kwin dgn askar,but act smpai skrg aku msh lg smpan hrapan tu..nk kwin dgn askar..heheh...ntah la, tp siyes suke sgt dgn gaya dorg n bju uniform dorg..huhu..da la taf lak tu..(sdap pluk)..18sg..gurau je, tp pmpuan mmg sllu pk mcm tu..kuakuakua..klu la jdoh aku pjg dgn abg dlu..msti aku da jd bini askar skrg...klu Allah tunaikan permintaan aku ni..huhhh..sy akn ikut awk kemana shj ....(istri yg solehah nih)......k blik dlu..chow cin cau..

July 25, 2010

kenangan itu menyedihkan???

besnye klu kte leh ulang balik peristiwa dlm gmbr ni....

kenangan pertama:
11.27pm(25/7/2010): mlm ni tbe2 t'ingt kt kenangan2 yg pernah aku tmpuhi slame 20 thn aku hdp ni...dr zaman sekolah smpai la sekarang...paling aku bersyukur kt skli dlm hdp ni slen dpt fmily..aku bersyukur krn aku ditemukan dgn 4 org sahabat yg tiada gantinya dlm dunia ni. Nurizan, Nor'Aiyah, Liyana dan Rosniza...pejam celik, pejam celik..lebih 10 thn kte berkawan kn..korg sedar x??..hehe..sesungguhnya byk yg kte da lalui, dr kecik sehingga la skrg ni.walau apa pn jd..korg ttp kwn aku smpai ble2..

dr skolah rendah, sekolah agama sampai skolah menengah...kte b'4..kemana2 shj mungkin org da cam kte...cuma ros...berbeza, kte geng b'4..tp ble dgn ros, kteorg jd b'2...pelbagai pahit manis kte da llui b'sme....tp.................kte mmg x same mcm dlu, inilah kehidupan yg kte kena tempuhi..mungkin faktor umur dan komitmen...aku faham..andai dapt mase tu diundur, aku nk kte jd mcm dlu balik..share segala-galanya.lepak sme2, gelak sme2...lepak abc sme2..rindunye dgn sume tu...korg anugerah ke2 terbaik yg Allah bg utk aku..aku syg sgt kt korg..ijan, sasa. yana n ros..aku bleh kehilangan pakwe byk kli, tp aku xleh kehilangan korg walaupn skli...terlampau byk knangan kte bersama...



4 thn b'trut2 kte kelas same...ingt x??

Kenangan ke-2
Mengenali insan bernama Muhammad Nazrin Hakim b. Hj Salbani adalah kenangan yg masih segar dlm ingatan aku wt mse ni..mungkin sbb bru lg ....mcm mne aku nk wt, ble bgn tdo jer tingat kt die.....huhh!!! mmg dugaan utk aku..aku pn xdpt nk describe ape prasaan sbnr aku kt die skrg...aku sndiri x pasti.....die membuatkn aku lebih berhati2 utk berkenalan dgn lelaki, aku fobia ?????????? ............jawapannya YA.....aku fobia dgn ape yg aku da lalui ketika "ketensionan" melanda ...time aku capel dgn die...entah knp, time 2 aku dpt rasekan diri aku begitu teruk...jawapannya mmg 1...sbb die lelaki yg btul2 aku syg ...dlu Nizam juga pernah hadir dlm hdp aku, tp honestly aku syg die jugak.& dgn die jugaklah aku sedia utk tamatkan zaman bujang aku ..tp, da ditakdirkn xde jdoh..bkn salah ina abg...abg yg xdpt bezakan siape ina...walau pernah abg ckp nk jd mcm dlu..jawapannye ina hanya 1...., nak terus kahwin xnk bercinta lg...yup!! kedua2 insan ni mmg pernah bertakhta di hatiku.."abg dan awk"...

Muhammad Nizam b. Desa.....saat family ina da restu, knp abg tinggalkan ina???...thankz sbb abg btul2 hargai ina selame kte bersame..tp, abg juga yg berpaling arah....mmg ina yg mintak ptus, tp abg puncanya...terima ksh, abg mmg pndai jaga perasaan ina selama tempoh tu...abg.....ina sentiase doakan abg bahgie......ina hanya skit hati, ble kte berpisah je...xpernah abg wt ina kecewa sebelum hari itu..terima kasih....

Muhammad Nazrin Hakim...no matter what..awk lah lelaki yang paling sy syg antara lelaki yg pernah sy kenal..sy serius dgn awk..dan saya juga inginkan hbungan yg serius dgn awk...sy hanya nak awak gembira stiap kli awk bersame sy..sy xnk awk wat muke bile jmpe sy.sy nk awk pndang sy ble awk bercakap dgn sy.....sy nak kte berjaya sme2...dlu kn, sy pna terpk I will be ur secretary either at office or at home....now, nothing to say about that..biarlah mase yg mengubati luka sy ni ye....yup!! i'm very2 hurt bcoz of u...stiap kli kenangan msuk dlm fkiran aku ni, rase mcm nk jerit sepuas2 nya...n I want to see u at that time ...ahhhhhh............ade hikmah di sebalik semua ni...

* semua kenangan ni, akan membuatkan aku sedih bile teringatkannya...kdg2 aku tertawa sendiri.....sbb x semuanya kenangan pahit.....ade jugak yg membuatkan aku nk gelak semahu-mahunya.. sy syg korang sume....

July 9, 2010

Reverse balik!!


Aku yg setia<3<3 ahaks....!!

* Mase sem 1 & 2~~
aku jd pelajar, kwn, & kekasih kpd seorg lelaki..tension blaja, tnsion ble gdo..haha..itulah aku..xpe aku xksh..sbb 22 tu yg aku nk...melalui khidupan di campus, & cinta campus..pengalaman yg aku pn xtau ape status pgalaman tu..kdg2 hepi sgt, kdg2 mental plak....byk p'kre bru berlaku dlm hdup, prasaan & naluri...huhu..ianya mematangkan aku..p'kre bdoh pn ade la bberapa yg fes time aku pna wt...errr...mmg sengal..ia dugaan bg aku...& aku akn rse malu ble ingt blik p'kre bdoh tu..err...antaranye:

1: aku pna x mkn nasi slame 3 hri b'turut2, sbutir nsi pn x msuk dlm perut aku time tu..x mkn ape2..
2: Betapa byknye air mate aku da kuar..perghh..rugi x tampung...
3: ble aku tnsion aku akn biar diri aku selekeh..(mlu kot ble lelaki pndang)
4:Stiap hri psti aku akn ingt "die" n rindu "die"..trase nk jmpe die time tu gk walau mcm mne keadaan skli pn..then nangis mcm org hilang suami..(bdoh la aku ni).
5:Aku akan mengigil ble teramat rindukn die..(aku pn xtau nk jmpe dktor mne).
6: Ble aku tnsion, jgn sesiapa b'ckp dgn aku..nnti rse nk mrh je....

hemmmmmmm.........fes time dlm hdp aku, jd too bad mcm ni..everyday aku berdoa supaya aku keluar dr semua penyakit ni...Sehingga hari itu..20/5/2010............

*aku lega walau sakit hti ni..saat die ckp "ckuplah sampai sini hubungan kte"..YA ALLAH..die bukn milik aku lg...itu yg aku rse time tu..sungguh...,puas aku istigfar dlm hti..cube kuatkn dri dpn die.

*Aku terfikir mne jnji die? knp ko ckp klu x tunaikn..ape slah aku? klu mrh aku ckp..klu x ske cra aku, trus trang dgn aku......aku terlebih ke?? ckp la...sume tu sbb aku syg ko, ko tau x...teramat syg kn ko..aku pn xnk mcm ni..pna x ko fhm..??aku cube jd yg terbaik utk ko slame ni..ckp la klu ade yg ko x suke, aku bleh ubah.....................................tp skrg aku sdar..x guna aku tnye die sume ni..ini adlah ketentuan ALLAH..x gune aku cube klu ALLAH x izinkan ianya berlaku..aku redha..walau die bukn dgn aku lg..................

*aku blik uma...tnangkn dri, m'hadap ALLAH...mrayu kt die semoga hati ini tenang menerima qada' dr NYA..dlm solat aku berdoa, mungkin bukn skrg jdoh aku dgn die, mungkin akn dtg atau mungkin xde jdoh..aku da kehilangan die...seorg yg amat aku syg........aku redha..cuma 1 yg sllu aku b'doa kt ALLAH..andainya kami b'1 satu hari nnti..satukn kmi dlam keimanan & kesucian..panjangkn ksih syg kmi sehingga ke syurga..izinkan aku jd pendampingnya di akhirat kelak..semoga aku t'cipta dr tulang rusuknya...YA ALLAH...!!!

seterusnya...........

*aku jalani hdup dgn family * kwn2 yg sentiasa m'hiburkn hati aku..LELAKI?? mungkin bukn skrg utk aku fikirkan..bukn xnk diri ni disayangi tp....aku xnk kalau hati ni syg org len, tp cube bg hrapan kt org len..LELAKI?? tunggu la dlu......

*aku selesa dgn hidup yg skrg...walau ade ketika, angin rindu mengetuk pintu hati ni..aku xkan pakse diri utk lupekn die..atau cuba lupekn die..itu je yg aku pk skrg....

* pergi kje kul 9 blik kul 5.30..then tdo...haha...msg aishah, ros n juli sllu...on9 sllu..mkn pe yg terfikir..hahha..jln2 klu boring dok uma..itulah rutin harian aku skrg....dari sini, aku doakan semoga apa jua yg die lakukan berjalan dgn lancar..exam die this sem..jgn nakal2, jaga diri, mkan ikut msa, mak ckp jgn tahan selera mkn, mkn je ble rse nk mkn...tingkatkan lg pointer..baiki kelemahan diri...icau..

*aku bukan sempurna..aku lemah, sbb tu aku perlukan kau utk bimbing aku atasi kelemahan diri ini*
(Doaku utk insan bergelar LELAKI)



There was an error in this gadget

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^