Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

April 11, 2011

Suka Duka Student DSK July 2009 (Part 2)

Pertama kali kau & aku duduk di kerusi peperiksaan...
debarannya hanya hati yg tahu,

ketika pensel & pen di jari, hanya 1 doa yg terucap, .. semoga aku tidak mengulangi subjek ini..
tahniah!!! kau & aku berjaya utk melepasi r
intangan itu..
tp sayang....
masih ada yg terpaksa berjuang lagi utk ITU...
nasihat kau padanya " nk wat mcm mne wehh, stand
ard kot dsk repeat2 ni"...

langkah demi langkah kau teruskan,
kini, kau & aku pergi pula meng " L.I " kannya...
gembira, suka..kerana ...
bayang2 SETIAUSAHA itu telah berada di ingatan kau...
barangkali cita2 kau makin TERlihat, sudah terbayang mana2 CEO utk jadi bos kau!!!
.............

pernah kau teringat di mana sukanya, di mana dukanya perjalanan ini??..
suka tika kau bergaya memperagakan "heels" baru yg kau beli..d
an lalu kawan berkata,
"tingginye..beli katne
?......"

aku yakin, stiap sem kau beli heels baru kn?..

bila ada kawan bertanya .. "wei, baju baru ke? xpernah nampak pun? "..
prihatin sungguh kawan kau...
suka bila kawan kau cakap.. " mcm mana kau pkai eyeshadow dua kale?. kau guna foundation ke? ... eye liner liquid eh? "..
...
kau bangga, sebab dari situ da nampak ade kawan memerhatikan solekan kau...
hati kecilmu pasti tersenyum ...
......
lalu dimana dukanya???.
..

disini ...
saat baju batik yang dipilih mencurigakan hatimu...
menimbulkan tanda soal di fikiranmu..
di sini..ada air mata yg mengalir...ada hati yg terguris...
ada perasaan yg tercalar...
inilah baju batik kami..

disini...
saat kau memerli antara satu sama lain...
ketika sindiran menjadi perbualan..
masihkah kau ingat???
meski aku x pasti..tp aku yakin kau & dia, masih ada
yg belum terlaksana..

disini..
saat ketidakpuasan berada
di hatimu..
hati kecilmu meronta utk meluahkan..
lalu..kau lontarkan......dan...
ada lagi hati tercalar pada ketika itu....

lalu fikirlah...apa lagi telah kau lakukan dalam perjalanan ini...

kau mewarnai perjalanan ini
.......................

p/s : nantikan episod akhir...

2 comments:

mALd!EyA said...

lawa bju batik u ouls skang kan..huhu~
jealous!

Reena said...

time ksih...xdpt nak pakai sme2 lg..heemm..huhuh

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^