Thanks sebab tekan ini.. :))

April 16, 2012

Kenapa nak MANSUHKAN PTPTN???

sebagai warganegara yg baru nak "matang'...

aku dah mula confius!!!..

KENAPA NK MANSUHKAN PTPTN???

KENAPA SEMUANYA NAK FREE???

seriusly......kali ni aku x setuju dengan cadangan mereka.....

kenapa apply ptptn kalau rasanya ianya tak "sesuai" untuk anda???

ade jugak kawan2 aku..yg mak ayah gji beribu riban dan MAMPU bayar tanpa pinjam PTPTN tapi masih MEMINJAM PTPTN.....

hanya seorang je kwn aku yg langsung x meminjam ape2...gune duit mak ayah je.....ok fine..mak ayah die mampu dan xnak anak die bersusah payah nk bayar pinjaman bile dah grad nanti...

kalau xde ptptn, pelajar yg tak mampu nak sambung belajar macam mane??...kalau pembelajaran FREE..mana letaknya "harga" sebuah ilmu???

please do answer me..

hemmm


1 comment:

KhaiRin : anies said...

ramai yg x fhm sbnr nyer...PTPTN adalah option.. ramai x fikir adakah dia bersedia utk byr semula atau tidak.. rs sedap meminjam tu mengatasi segala2 nyer..bla x mampu byk plak ckp nyer..

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^