Thanks sebab tekan ini.. :))

November 17, 2011

dapat duit pun bising!!

assalamualaikum..

semalam rasenye hampir sebahagian murid dapat duit RM 100 tu kn...huhuuh...rumah aku dapat RM 200...ye la sebab dua orang je yg sekolah....hehhe..

then, semalam aku ambillkan duit untuk adik aku yang sekolah menengah tu.......mule2 aku da pergi pagi2 tu, tp adik aku ckp kaunter tu start bukak kul 10..mmg x la kan aku nk datang balik kul 10 tu...pstu time keje die msg btau...duit da habis amik esok...haishh, mcm ni pun ade ek?? ..huhu...pastu lagi dalam kul 12 tu, die msg duit "dah ade".."datang la amik skrg".....

aku pn kuar la awal lunch....smpai je sekolah...wow!! ramainye mak bapak orang.....mcm aku je kakak orang..hehhehe.....kalau bab2 mcm ni, mak bapak mesti sanggup meluangkan masa kn...hehhe...

yg sekolah kesayangan aku pun ni satu (mmg satu pn)...dorang bukak 4 kaunter je kau.....form 1, form 2, form 3 and form 4....n semua tu dikumpulkan dalam sebuah bilik...jadinye, parents kenalah beratur kt luar bilik tu...suasana kt luar, x yah cite la...bising2....yg mengeluh pun ada, ye la lame sgt nk beratur....

ade la jugak suare2 sumbang parents, ckp ntah pape, "patutnye wat la mengikut kelas"..bla.....bla...bla....sume nk berebut amik cepat, mane tau...da penat2 beratur, sekali duit habis lak...xke "hangin" mcm tu...huhuh...

byk gak suare2 parents pot pet pot pet x puas hati cara dorang serahkan duit tu, ..ksian cikgu2 aku kt depan tu...senyum je la mampu.... :))



lastly ntah mcm mne ntah aku leh smpai ke depan....and terus dapat duit RM 100 tu..huuh....agak2 nye lah kn, duit yg dapat ni boleh ke terus digunakan utk beli peralatan sekolah????...toing2..... ye la, dorang da cuti, and dapat lak duit......silap hari bulan, x sempat beli buku la gamaknye..heheh..

mcm duit adk aku ni, semalam die da hbiskan RM 20 beli kasut........and balance mak aku amik, boleh plak die ckp...."selalunye gune duit mak je beli barang sekolah"....."knp nk gune duit RM100 ni? ".....huhuh






:))

3 comments:

MamaEma said...

a'ah nape tak kasi ikut kelas erkh..tidaklah buang masa jer

pena rozie said...

memang betul sape2 pun kalau bab duit sanggup luangkan mase. hi..hi..hi...

Reena said...

takut ganggu dak spm kok agakye..

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^