Thanks sebab tekan ini.. :))

November 8, 2011

walaupun AKU BUKAN SETIAUSAHA

DIPLOMA IN SECRETARIAL SCIENCE...

itu la dip yg aku amik sebenarnye......suke ke jd SU or PA ni??? aku suke kot....sbb kite jaga 1 bos je...kadang2 rse bes SU ni kadang2 mcm x bes je...kawan kelas aku pun baru 3 orang kot jd SU....

eventhough keje aku ni bukanlah setiausaha or pembantu peribadi, tp ade la sikit ala2 SU gitu....ye la, bidang keje SU ni luas....bos aku pn memang akan refer kpd aku la selalu, setiap hari berapa puluh kali die call aku, cakap itu ini bla bla bla bla...time cuti pun kadang2 die msg pasal keje..selamat die xpna call time cuti..mengganggu ketenteraman aku je nnti... n taip surat x yah cite la,

aku sebenarnye dlm proses nk amik kursus bahasa inggeris, da dftar kt Kolej Komuniti ..tp xtau jawapn lagi...bukan ape, ...haishh...aku x faham la knp skrg ni sumenye BI...pening tau!! dari hari pertama aku keje kt sni, sume surat yg aku taip adalah surat BI, emel, fax in, letter in sumenye BI..selamat la bos aku x suh aku create surat tu sndri..kalau x comfirm rojak la !! hehehheh

jawab call pun, boleh kire bape orang je yg akan ckp melayu sumenye first2 call msti ckp omputih....terbelit2 weh lidah aku nk speaking, last2 nye....die tnye BI aku jwb BM..as long as ko paham..hahhaha...tp bile customer luar negara call, yg mmg x reti BM tu...aku pn comfident la ckp english broken aku tu....hahhahah...

kadang2 melayu dgn melayu pn speaking london je...hemm...pentingnya lah ENGLISH EDUCATION NI... :(

kalau SU kena pndai buat air, ni yg lemah ni....selamat la selama ni, aku just hidangkan air yg da siap utk diminum...kalau kena bancuh air, alamat la...tawar, lemau, sume ade..hihihi..

dulu mase praktikal..bes je tengok K.NOR jadi PA....rase nak jadi mcm die...huuuhuu..rindu k.nor!!

itu je nk cite ...aku kalau buka blog ni, msti keje terbengkalai.....adoi!!














*aku suke tengok setiausaha, selalunye cantik n hensem hihihiih...mcm k.nor and k.nowa....:))

2 comments:

wahida said...

selalunya PA ni bergaya kan...

Reena said...

yup...selalunye la..hihiih

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^