Thanks sebab tekan ini.. :))

November 11, 2011

jangan sombong sangat ....BOLEH???

assalamualaikum...selamat pagi...

pagi2 tadi aku jadi mak2 jap....kisahnye...aku kena g sekolah adik aku utk ambik handfon die yg kena rampas beberapa bulan lepas...

kalau ikutkan hati aku memang x nak g..

"bia je la hp tu , x yah amik".....lagi pun die yg cari masalah, aku da ckp..jgn bawak hp...!! dah ler kena denda RM 10 lak tu...ari tu die mintak aku bayar, aku xkan bayar!! aku suh die gune duit sndri....sape suruh cari pasal...lastnye gune duit mak aku ...huhuuh

lagi pun die da ade hp baru...buat ape hp byk2 kt umah ni..hehhe... :p
tp......xdpt pun ari ni, sbbnye ade program kt tapak perhimpunan, so pengetua tu ade kt situ...kalau nk, kena tunggu pengetua naik pejabat la dlu, baru leh amik...hp kt die..

byk plak mase aku nk tunggu.....so, minggu depan aku kena pergi lagi..aku sebenarnye malas nk g skolah ...mmg tu skolah kesayangan aku, tp..masalahnye..."mak cik2" kt pejabat tu sombong n kerek" gile....bosan tauk!!!

tadi pun mase aku nk cakap nak amik hp tu, bajek top gile kau nada suara die....ni yang aku malas nk berurusan dgn kaunter2 ni, x sume mcm tu...tp kebanyakan...aku kalau ade hal nk urusan dgn dorang2 ni, mmg ssh la nk senyum...ko ingat ko je leh wt muke ketat?? ko ingat ko sorang je leh bengang??....kalau kt pejabat pos lagi la....muke bangge gile siot dok kt kaunter tu..dgn x senyum nye...kalau x peramah xpe..at least senyum pn da ok...

kadang2 bg aku...ni pendapat aku la....orang2 mcm ni..die akan layan orang yg nmpak gah di mata die...ko pakai smart2, cun2, hensem, ko speaking2 london sikit dgn die...ha...baru lah die ade perasaan nk serve ko...sbb tu kalau nk gi memane..cun2 sikit, eventhough x lawa..ko tenyeh je "miyami" sikit, pakai blusher2 skit, pakai la lip balm pn ok dah...baru org "terbukak" sikit nk tengok...


*aku dapat rasekan, mood aku bakal tak baik beberapa hari ni... hemm..

2 comments:

KhaiRin said...

kalu ikutkan amarah rs nk sepuk2 je kn org kt kaunter yg berperangai begitu?

Reena said...

tau xpe....kihkihkih... :)

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^