Thanks sebab tekan ini.. :))

CUBA LAH CLICK..!!

November 3, 2011

Laki kau banyak duit??

Morning....assalamualaikum...

tajuk Hot Chat pagi td kt HOT FM :

" 60% wanita m'sia TIDAK SUKA lelaki yg berpendapatan rendah "..

bg yg da kawin tu doesnt matter la kan...da kawin plak kn..so nk x nak kena terima jugak si suami seadanya... :))

ni kes utk pmpuan yg belum kawin,

jauh di sudut hti stiap pmpuan msti akn tengok kewangan someone tu dlu bfore kenal?? am i rite????? tp mungkin ade yg tgk muke dlu kot!! entah ler...stiap org berbeza...aku kau berbeza..

Mak aku ckp, kalau cri lelaki , cri yg syg kite, miskin kaya, ensem x ensem belakang cite,
sebab...
bile die syg kite die akan snggup wt pe je utk bahgiakan kite..termasuklah cari duit byk2...huhuuh

aku sgt xleh trime bila isteri cari nafkah, suami dok masak kt uma.....sgt2 xleh trime..kalau suami sakit or ketidak upayaan fizikal..itu cite lain...

ni yg sihat walafiat tuh?? no reason ok, x keje....

"eleh, ko ckp snang la, x jadi kt ko".....

dalam islam sendiri pn, seorang suami yg perlu mmberi nafkah walau mcm mne keadaan sklipun (x termsuk sakit)....sbb tu la tujuan perkahwinan ni ialah salah satunye ialah utk menolong kaum wanita..sbb tu, kalau nk berpoligami pn cari la janda anak 5 ke, enam ke and so on.....sbbnye?? untuk membantu wanita dlm menguruskan khdupan die..bntu dr segi kewangan and mcm2 la...huhuh

agak sedih kot, kalau ditkdirkn bertmu jodoh dgn pasangn mcm ni....masalah kt sni adlah xnak berusaha...eventhough pndapatan kecik pn, tp as long as u snggup usaha utk cri alternatif lain..insyaAllah....rezeki tu akan bertambah ...cehh!! aku ckp mcm bagus je...hahhahaa

ade pmpuan suke tgk muke dlu...ensem ke idak...huhuh..

tp kn, aku pna dgr la sedikit keluhan dr isteri yg mempunyai suami ensem...agak susah ye nk jga..heheh..."ye la laki ko ensem sgt", ..

n si isteri pn pna advice kt aku : "jgn la cri laki ensem, susah!! "..huhuuh...."tp kalau da tkdir??".."pndai2 la kau"... kihkihkihkih..


sebenarnye tema utamanye ialah :

*terimalah sseorang yg kau syg tu seadanya, kaya ke, miskin ke, hensem ke, sedap peluk ke, badan sasa ke, kau syg die, kau terimalah ".. :))

5 comments:

wahida said...

betul tu, kewangan sgt penting dlm rumahtangga...betul, kasih sayang tu pun penting, tapi kalau sampai nak mkn pun tak de duit, apa kes kan...

dah ramai pasangan bercerai sbb masalah kewangan...nauzubillah...

Noorfatin :) said...

sama2 penting..sama2 kene balance kn.. mksudnya.. duit pon kena pndang, kasih syg pon kena pndang tp yg pling penting agama diutamakan.., x dinafikan duit pn utama jgk.. kan kan kan?? hihi :)

Reena said...

k.wahida da kwin..ok la..smoge kekal hingga akhir hayat..

fatin : kte yg x kwin lg nih...kte hati2..hehe

~ yus ~ said...

salam ziarah reena....

bagi akak, apa yang paling penting nak cari calon suami ni, tengok keperibadian dia. Bertanggungjawab, hormat orang tua, jujur dan paling utama tahu agama.

Lelaki yang ada iman, InsyaAllah, tak kan bawa anak isterinya kejalan yang sesat, sentiasa akan jaga makan minum mereka sebab dia takut akan siksaan Allah di kemudian hari...

Kan..kan..:)

Reena said...

tq kak..betul tu kak..tp nk cari tu ..aduhai..susahnye..hihiih...thanks komen :))

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Kesayangan Kisahati ^---^

Kesayangan Kisahati ^---^